Oglumda ben mesela calisiyordum izne ayrilir ayrilmaz is yerinde odenen sgk prim tutarinin yuzde bilmem kac tutarindaki odemeyi aliyorsun ister aylik ister izin bitiminde bu is yerinin sgk ya yaptigi bildirime gore degisen bir durum ( benimkini aylik birlldirmislerdi )Şunu atayım o zamançalışanlara ne ödemesi yapılıyor biliyo musun?
Ben de az önce çıktım kontrolden, bir hafta gerilik devam ediyor 10 günde 100 gr almış2680 gr olmuş. Doktor iri bir bebek olmayacak dedi. Bi de kafasını zor ölçtü iyice almış doğum pozisyonunu yüzü bile görünmüyomuş. 38+'larda olur doğumun dedi. Sanırım bu gidişle 3 kilo bile doğmicak.
Bebek kanaldayken kilo doğru ölçülmüyormuş galiba benim doktorum öyle demişti +- 300 Gr gibi düşünün dedi. 3200 ölçülen bir bebis 3900 doğmuş mesela kiloya fazla takılıp kendini üzme derimBen de az önce çıktım kontrolden, bir hafta gerilik devam ediyor 10 günde 100 gr almış2680 gr olmuş. Doktor iri bir bebek olmayacak dedi. Bi de kafasını zor ölçtü iyice almış doğum pozisyonunu yüzü bile görünmüyomuş. 38+'larda olur doğumun dedi. Sanırım bu gidişle 3 kilo bile doğmicak.
şimdi gördüm canım seninle günümüz aynı benim de nerdeyse 1 hafta geri ölçüldü ama hocanın ultrason cihazı 2800 ölçtü cihazdan cihaza fark ediyor. Merak etme 3 kiloya yaklaşır kızın da iri bebek değilmişBen de az önce çıktım kontrolden, bir hafta gerilik devam ediyor 10 günde 100 gr almış2680 gr olmuş. Doktor iri bir bebek olmayacak dedi. Bi de kafasını zor ölçtü iyice almış doğum pozisyonunu yüzü bile görünmüyomuş. 38+'larda olur doğumun dedi. Sanırım bu gidişle 3 kilo bile doğmicak.
Benimki de 36+4 de 2600 çıktı canım .Bir de yanılma payı oluyor .İlk kızıma 3400 demişti 3100 doğdu .Ben de dedim bu 3 kilo bile doğmayacak heralde diye .Benimki de iyice aşağıya inmiş ,sancım da çıktı .Zayıf olması kafama takıldı .Biraz daha beklese iyi olacak .En azından 3 kilo olsaydı .Sağlıkla dogsunlar insllah ..Ben de az önce çıktım kontrolden, bir hafta gerilik devam ediyor 10 günde 100 gr almış2680 gr olmuş. Doktor iri bir bebek olmayacak dedi. Bi de kafasını zor ölçtü iyice almış doğum pozisyonunu yüzü bile görünmüyomuş. 38+'larda olur doğumun dedi. Sanırım bu gidişle 3 kilo bile doğmicak.
Calisip calismadiginiza ve sigortanıza göre değişiyor .Ben çalışıyorum emekli sandığı benim .Ben süt parası almadım mesela .Sadece doğum parası almıştım 300 TL pttden .İkinci çocukda 400 oluyormuş .Özelde çalışanlar toplu baya yüklü miktarda alıyor .Çalışmayanlarin da eşi alıyor diye biliyorum çocuk yardımı .Bir de eşim çocuk yardımı alıyor çok cüzi bir miktar .Zaten çok komik rakamlar almasak da olurGünaydın, hayırlı cumalar sevgili hamiş arkadaşlarım
Doğumdan sonra devlet bize emzirme parası doğum parası verecek mi?
Gercekten once saglikla gelsinler...kilolu bebek saglikli kilosuz bebek sagliksiz demek degil..saglikli bebek agirlik bandi cok geniş 2500 doganda saglikli...4000 doganda..Allah saglikla kavuştursun hepimizi..bnm oglan da 10 gun ilerideşimdi gördüm canım seninle günümüz aynı benim de nerdeyse 1 hafta geri ölçüldü ama hocanın ultrason cihazı 2800 ölçtü cihazdan cihaza fark ediyor. Merak etme 3 kiloya yaklaşır kızın da iri bebek değilmiş
bence genetik birşey benim kızımda da gerilik vardı zayıf doğdu bu bebeğim de öyle olacak
sağlıkla gelsinler
artık her hafta gideceksin değil mi?
Çok geçmiş olsun canım, çok zor, maskeli yanımda bekledim ateşi düşene kadar, Allah yardım ediyor, sen maskeyi ihmal etme inşallah pozitif değilde ama gripte olsa sana bulaşmasın inşallah, Allah yavruna biran önce şifa sanada güç kuvvet versin inşallahGunaydın canlarım, kızımın atesi dusmuyor dunden bu yana gece hıc uyuyamadım cocugumun hastalıgına uzulmenın yanısıra bana bulastırmasın dıye strese girdim bir debogazı kotu oksurugu de var baya ama kovıd testı falan yapmadılar hastanede. Vıcdan azabı duyuyorum bır yandan kendımı de duusndugum ıcın. Okula giden cocuk varken kış bebegını hastalıklardan korumak cok zor olacak bellı ki
keşke beni de aramasalar :)Beni de tam tersi şu ana kadar hiç aramadılar… Hatta aile doktoruna gittiğimde hemşireye iki üç kez uğradım neden beni takip etmiyorsunuz diye.. Her defasında da şaşırıyor nasıl olur diye:))
Ayy biraz daha durur inşallah bebiş, ama olmasada zaten tehlikeli günler geçti, Allah hayırlısını ne zamansa o zaman kucağına almayı Nasib etsin, kadın kaç haftalık mış, ne güzel sabun gibi doğuruyorlar, inşallah tüm normalleri böyle doğururKizlar selam
Ciktim hastaneden. Nst de sanci cikti dogumhaneye yonlendirildim tabi ben agla agla gittimacikliga bakildi aciklik yok. Suyuna bakmadilar bebegin bugun. Sali gunu tekrar gelecegim kontrole.
Yanliz dogumhaneye bi acil dogum geldi kadin cikti catala yemin ediyorum sadece 2 ikinma yaklasik 1 veya max 1.5 dk da dogurdu soka girdim birde aglama krizine orda girdim
Suan sancilar hala var az az artarsa gelecegim yeniden
Neden kadın yetişmiş sonuçta, doktor erken gelmedi diye darılmış sanki birazDoktora dedim o nasi guzel bir dogumdu neden dedi dedim 2 dk surmedi asla guzel bisi degil dedi 10 dk gec kalsa sokakta dogururdu kadin sagliklisi bu degil dedidedim olsun guzeldi bencede herkese boyle guzel dogumlar nasib etsin allah cart die
Ben çalışıyorum. Ücretli izindeyken maaşımı alacağım. Birde rapor parası varmış sanırım ama. Rapor parasını banka benden geri alacakmış maaşımı yatırdığı için.Calisip calismadiginiza ve sigortanıza göre değişiyor .Ben çalışıyorum emekli sandığı benim .Ben süt parası almadım mesela .Sadece doğum parası almıştım 300 TL pttden .İkinci çocukda 400 oluyormuş .Özelde çalışanlar toplu baya yüklü miktarda alıyor .Çalışmayanlarin da eşi alıyor diye biliyorum çocuk yardımı .Bir de eşim çocuk yardımı alıyor çok cüzi bir miktar .Zaten çok komik rakamlar almasak da olur
valla ya bu mide benide çok zorladı bu sefer. devamlı ilaç içesim varRennie ile kanka olanlardan gunaydin hepinizemidem midemmmm
ben evlendim ve hamile kaldım ve hamile kaldığım sürede hiç alt muayene olmadım.Alt muayenede zorlanmak normal doguma engel mi gercekten, daha dogrusu bir gosterge mi?ben de pek rahat edemem. Hatta az derecede vajinismus oldugumu bile dusunuyorm, kendim teshis koydum
Kilosu hiç önemli değil canım, ister kilolu ister zayıf Allah sağlık versin, hiç dert etme, hayırlısıyla gelsin bebiş, nst yapmadılar mı bugün, geçen kinde çok yüksek çıkmıştı sancılarınBen de az önce çıktım kontrolden, bir hafta gerilik devam ediyor 10 günde 100 gr almış2680 gr olmuş. Doktor iri bir bebek olmayacak dedi. Bi de kafasını zor ölçtü iyice almış doğum pozisyonunu yüzü bile görünmüyomuş. 38+'larda olur doğumun dedi. Sanırım bu gidişle 3 kilo bile doğmicak.
şimdi benimde aklıma geldi. ilk kalkış evet zorluyor. birde gaz çıkarman lazım çıkaramazsan o gaz ağrısı kaburgana , ciğerine her bir yerine vuruyor. valla ben sezaryen dikiş acısı çekmemiştim ama o gaz ağrısı beni mahvetmişti. en sonunda lama ile sorun çözüldü. birde hemşireler karnıma kanamam düzgün olsun diye masaj yapmak istemişlerdi. oda canımı yakmıştı. bende ben yaparım dedim onlara yaptırmadım ama bende yapamadım. düşünsene içinden bebek çıkıyor birde üzerine masaj yapacaksın. ama yine dediğim gibi eli kesilse ortalığı yıkan ben acı eşiği düşük olan ben bile sezaryen zor değildi diyorum.Aralik annelerine yazmistim dun sezeryanla ilgili neyse bir kac kisi bilgi vermis sagolsun ama biri demis benim eski msjlarima bak ben anlattim dogumumu... ( Jijikalp ) simdi oturup arattim msjlari ama oyle anlattığı bir hikaye yok sadece sezeryandan korkuyordum hic korkulucak bisi degil sadece ilk ayaga kalkarken zorlandim o kadar vs demis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?