2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kizlar basima gelen kimliğim kayip deliricem aksilige bak gerim gerim gerildim. 2.5 ta randevu aldim belge cikarttiricam
Aksilik olmuş, hastanede bulunursa sana ulaşırlar kayıtlardan, arabaya binip inerken düşürmüş olabilirsin, yada çantana veya cebine gelişigüzel koymuş olabilirmisin

Yok kızlar kiloya takıldığımdan değil kızım da 3kg doğdu bu da bari 3 kg doğsa diyordum sadece. Doktorum da bariz bi fark olmadığı sürece zaten iri bebekten yana değil her defasında kolay doğurursun diyor inşallah öyle olur. Bi de 2 hafta sonra gelecek olmasına hazır değilim sanırım ocağı bari bulsaydı diyordum hayırlısı olsun hepimiz için de

Aksilik olmuş, hastanede bulunursa sana ulaşırlar kayıtlardan, arabaya binip inerken düşürmüş olabilirsin, yada çantana veya cebine gelişigüzel koymuş olabilirmisin
Yok kiz sabah hastanede rica ile islem yaptirdim resmen onceden kalan dekontlar vardi onlari gosterdim de aldilar aradigim yer kalmadi eve geldim altini ustune getirdim. Hayir derdim sanci vs cikmamis olsa telasa dusmicem dogum olsa o hastanemo bi hastanemi diodum almicaklar resmen

Aynen canım haftaya çağırdı.

Kilosunu dert etme sağlıklı doğsun da, sonra da alır kiloyu. Bende akşam gideceğim kontrole. Gün bittiğinde tam 36 haftalık olucak bakalım bana kaç gr der, doğum tarihlerimiz yakın seninle.

Alt muayenede zorlanmak normal doguma engel mi gercekten, daha dogrusu bir gosterge mi? ben de pek rahat edemem. Hatta az derecede vajinismus oldugumu bile dusunuyorm, kendim teshis koydum
Alakası yok canım öyle bir şey olsaydı ben asla normal doğuramazdım. Hala alt muayenede sıkıntı yaşıyorum. Üstelik benim vajinismus geçmişim var. Doktoruma ilk gebeliğimde bunu söylediğimde ikisinin çok farklı şeyler olduğunu normal doğurabileceğimi söylemişti.

Üzülme canım 2800-2900 ols bile iyi. Zaten haftan iyi kuvez ihtiyacın olmaz sadece birazcık zayıf olacak o kadar. Canı sağ olsun stres yaa kendine. Hem zayıf doğan bebekler daha hızlı toparlaniyorlar. Gerilik hangi haftalarda baslamisti

bende bugün kontrole gittim. 2 haftada yine 3 kilo almışım (( toplamda aldığım kilo 17 oldu. sezaryen günüde 39+3 gibi düşündük ve 3 ocak olarak netleştirdik. bu sadece yeni yıl olsun diye böyle oldu. yoksa sorun olmadığı sürece 39 +0 kadar beklerdik dedi doktor. ama bu sefer 31 aralık olacaktı. tabi yine de geliş tarihi bebeğe kalmış erken gelmek isterse acil sezaryen da olabilir. ama bugün şöyle birşey dedi doktorum; ben kan sulandırıcı kullanıyorum eğer bebek planlanandan önce kendi gelirse ve kan sulandırıcıyı yaptığım saatte sezaryen saatine yakın olursa genel anestezi olursun dedi. bu biraz moralimi bozdu çünkü epidural istiyordum. bebeğimin ilk doğduğunda görmek istiyordum ama kısmet.

32de başladı canım ama benim kordonda tek arter sıkıntısı var, doktorlar zaten öngörüyordu gerilik olacağını. bilmiyorum belki ondan değildir benim gerilik genetiktendir. kızımda da o haftalarda başlamıştı çünkü.

ya ben doğuma hazırım ya kesin benimki gecikir hergün dua ediyorum 15i gibi doğsa diye
bir de oğlak burcu arkadaşlar bana kızmasın oğlak olmasın yay olsun diye dua ediyorum 21 i burç dönümü ben tam 38+0 oluyorum bakalım nasibimiz nasıl
canım ilk doğum mu? eğer ikinciyse daha erkene planlasanız mesela 38+5 gibi kan sulandırıcıyı da ona göre bıraktırsa doktor?
bir de 2. doğum 39+3 ü beklemesi zor
ama tabi ilkse erken gelmeyedebilir

Anladım canim sıkıntı yapma. Sağlıkla gelsin insaAllah. O mis kokusunu içine çektiğin günleri düşün.

risk almamak için ocak ayını beklemeseniz, 29 aralık fln olsa mesela yılbaşına eve dönmüş olursun hem? Sen mi istemedin dr mu istemedi. 38+5 olmş olacak heralde 29unda?

ben özelde sgk'lı çalışıyorum nasıl oluyor kendi kendine mi yatırıyolar parayı? Mesela ben 32de çalışabilir raporu aldm 37de yani 21 aralıkta kendiliğinden izne ayrılmış görünecekmişim. Öyle söylemişlerdi. Bu durumda 32den sonra benim şirketim bana para yatırmicak devlet o parayı yatırcak diye biliyodm ben 4 ay boyunca. Süt parasını hiç bilemiyorum tabi

yok canım 2. doğum olacak bu. işte yeni yıl istediğimizden doktor bu tarihi verdi. ama artık haftalık gideceğiz belki gün değişir. dediğim gibi yıl olayına takıldım. yoksa 38-39 haftası olsa daha iyi olacaktı
risk almamak için ocak ayını beklemeseniz, 29 aralık fln olsa mesela yılbaşına eve dönmüş olursun hem? Sen mi istemedin dr mu istemedi. 38+5 olmş olacak heralde 29unda?
eşim aralık sonu olursa ocak başı yazdıralım diyor yeni yıl olsun diye . bende istemiyorum ne zaman olursa o gün yazılsın diye. birazcık o durumdan dolayı ben beklemek istedim yoksa yıl sonu da bence önemli değil . aslında doktorum ne zaman doğarsa o zaman yazılır dedi . çünkü hastaneden onay alınıyormuş. ben ilk defa duydum bunu. dediğin gibi 29 aralıkta 38+5 olacak.

kolayca doğurursun dikişsiz falan, doğunca Aradaki farkı kapatıyorlar, erken doğanlar bile farklı olmuyor diğerlerinden . Her bebek 3 kilo doğacak değil ya.
Ama Doğum yaklaşmış Ben de korktum şimdi benim de mi yakın

Icime su serpildi cok sagol! Ben de ilk uzuldum ama.kendi kendimi girmesi ayri cikmasi ayri annem yaptiysa ben de yaparim diye motive ediyorum Israrci degilim ama sancim ve acilmam olursa neden denemeyeyim ki diyorum.

Saglikla dogsun da kuzucuk disarda tosun olur kiz. Ayrica daha zaman var son haftalarda epey hizla kilo aliyorlar bide ultrason arti eksi olcuuor biliyorsun kilosu hicte hafife alinacak bir kilo degil ki gayet guzel bu hafta icin

Ben çalışıyorum. Ücretli izindeyken maaşımı alacağım. Birde rapor parası varmış sanırım ama. Rapor parasını banka benden geri alacakmış maaşımı yatırdığı için.
Hayir yahu geri almasi flan soz konusu degil kim dedi bunu r sene evvel hem is yerimden maasimi aldim hem devletten rapor parami bu is yeri insiyatifi olan bir durum ancak kanun degistiyse iiddia edemem

300 lira almıştım ilk doğumda bi kereye mahsus
Şu an ne kadar oldu bilmiyorum, 2.de biraz daha fazla veriyorlarmış Allah razı olsun
Bir iki aylık bezini karşılar sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…