2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
bence su canım çok görünüyor. tekrar iletişime mi geçsen doktorla arasan falan
Su değil mi? İdrar kaçırmış olamazsın anlardın yoksa.
Koku hiç yok bide idrar olsa akışını hissederdim sanırım
Birkaç eczaneyi gezdi eşim zor bulursunuz buralarda demiş . Gündüz olsa kırtasiyeden falan bulurduk kağıdını . Uzandım şimdi takip ediyorum ama sancı yok gibi hıçkırıyor şuanda . Takipteyim ama çok gerildim

doktor ne diyodu bu akıntıya

Ok cnm sagol. sen o activating labor hareketlerini yapacak misin, buna cesaretin var mi:)) Ben heralde 1 gun kala fln cesaret edip yapabilirim:))
Ben bir sefer denedim bile önceki gün, normalde ocak doğumlu olsun istiyorum, ama suni sancıdan ziyade kendisi de gelsin istiyorum. Yaptığım zaman gün boyunca çamaşırım da iki üç parmak kadar ıslaktı biraz endişe ettim acaba suyum mu geliyor diye de bebeğin hareketleri de iyiydi, bugün de bişey yok bakalım. Bugün bir set daha yaparım.

Bir de şu videoya rastladım ondan sonra, daha az zorlayan bir video, esneme ile bitiriyor sonunda falan. Pelvik kaslar için yapılabilir.

Ben dün yapmaya çalıştım yok olmuyor
Bacaklarım çok acıdı. O zamana kadar bacak kaslarınızı güçlendirecek egzersizler yapın görüldüğü gibi kolay değil.
Aynen normalde de aklıma geldikçe squat falan yapıyordum ama o çömelip bekleme kısmı zorluyor yani.

Bir soru daha kizlar, normal dogumda epidural alinmali mi alinmamali mi sizce? Agriyi hafifletiyomus sanirim. Bana kesin soracaklar belki de sormadan yapacaklar bilmiyorum..
Ben dün doktoruma söyledim epidural istiyorum diye, doğum anından önce veriyorlar 4 cm açılmadan sonra diye biliyorum. Tam doğarken de ağrı kesici veriyorlarsa da ebe yönlendiriyordur ıkın diye. Anestezi doktoru değişecekmiş ay sonu o geldiğinde konuşuruz dedi. Tam bilgi aldığımda buraya yazarım. Dün aralık annelerinden birine sordum epiduralli yapmış. Yazdığı cevap;
(Ben 5 cm açılmada epidural istedim, ilk 10 15 dkda hafifledi ağrım, 20 25 dk sonra tam etkisini gösterdi. Uzun bir süre sonra etkisini hafifletince tekrar istedim bi ağrı kesici daha yaptılar.Ne kadar sürede bilmiyorum çünkü doğum 20 21 saat civarı sürdü. Sanırım ben biraz dayanıksızdım, epidural beni inanılmaz rahatlattı çok çok rahat oluyor gerçekten. Doğum anına kadar 1 kez verilecekti eğer dayanabilseydim. )

Vajinal bir akıntı da olabilir suyun gelse daha fazla gelirdi sancı takip et eğer sancı başlarsa haberleselim gel dedi
Bana da aynısını söyledi. Su daha fazla olurmuş. Vajinal akıntı son haftalara doğru arttığı için su ile karıştırılması normalmiş. Su gelince hemen doğurulmuyor canım merak etme Doktorum su gelince hemen bebeğin suyu azalıp tehlikeye girmez korkma demişti. Suyu gelip de 12 saat evde bekleyen var. İçin yine de rahat etmeyecekse kadın doğum acili olan bir hastaneye git turnusol kağıdı koyup bakarlar hemen. Çok basit bir işlem.

Minyonsa boşa gitmez canım. Ben 1 aydır sıfır numara kullanıyorum ve heralde 200 tane kullanmışızdır. 1 numara büyük geldi. Ama 3 kilo olunca 1’e geçeceğim.

Esnemeden yapmak sakatlatır bile.

Ben yapamıyorum squat iyi gelmiyor dizime. Bileğime ağırlık takarak üst bacak kaslarını geliştirecek oturarak yatarak yapabileceğim egzersizleri yapıyorum. 2 senedir her gün yapıyorum menisküs var diye üst bacağımı güçlü tutmam gerekiyor.

Gebelikte kasılmalarım olunca ara vermiştim şimdi başladım . Doğarsa doğsun yeter durduğu

Bir soru daha kizlar, normal dogumda epidural alinmali mi alinmamali mi sizce? Agriyi hafifletiyomus sanirim. Bana kesin soracaklar belki de sormadan yapacaklar bilmiyorum..
Epidural 4 cm açıklıktan sonra alınıyor. Ben her türlü alırdım valla. Ama 7-8 cm açıklıktan sonra epidural almaya gerek yok artık. O saatten sonra doğurur bu kadın diye bakılıyor

Beklemedeyim şuan için hareketlerini takip ediyorum huzursuz olursam kafam rahat etsin diye gidecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…