2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ayy öyle bir anlattınız ki emzirmeyi özlemişim neyse 1 aydan az kaldı benim de , doğum 4 şubat bakalım benim oğlan nasıl olacak, ablası gibi emerken triplere girecek mi

Ben hipp’in dediğin çeşidinden aldım canım ne olur ne olmaz diye. Sütüm gelmişti benim kızımda 5 sene önce sezaryen olduğum halde ama bu sefer daha bilinçliyim gelmeyedebilir, tedbirimi aldım

Bende anneme 40 gün yanımdasın dedim. Benim ilk bebiş. O kadar kolay değilmiş bir can’a bakmak. Yemekte temizlikte hep annemde. Gittikten sonra Allahtan kız kardeşlerim var onlardan destek alırım. Tek olsaydım temizliği bir kenara at, yemek bile yiyemezdim uyku zaten yok. Gelmek isteyenleri söylemiyorum bile. 1. Derece ailemizi kabul ettik sadece. Eş dost gelmek isteyen var onları biraz daha bekleteceğim ama annem gitmeden de aradan çıksın istiyorum.

Şu meme olayları çok can sıkıcı yaf, gündüz sütüm var emiyor yutuyor flan, gece olunca kuruyor sanki, sizlerin nasıl bazı geceler mama veriyorum ben,

Çünkü çok biliyorlar onlar ,geçen ananem anlatıyor tereyağlı un kavurup verirlermis bebeklere o zamanlar sütleri var ama emzirecek kimse yok bağ bahçe işleri daha önemli.Anama kalsa su verecek ya süt gibi velinimet var herşeyi içinde suya ihtiyaç yok diyorum suyun yeri ayrı diyor ek gıdaya 7.ayda geçtim oğlumda süt yetiyordu annem 4.ay başladı tattiralim diye sağolsunlar destek oluyorlar ama işte devir değişik inşallah sağ salim atlatırız bu süreci.

Aklında tabi ki marka olsun ama mama alma ,hele bir doğum yap süt gelmez ise zaten hastanede mama veriyorlar size de en son çare mama alın diye söylerler ,genel olarak emzirmeye teşvik ediyorlar sütü arttirici şeyler tavsiye ediyorlar .Alıp kullanmamak var bir de mamayı

Günaydın herkese . Gecesiyle herkes dökülmüş kayınvalidesini yazmış benimkinden beterler varmış neyse aldırış etmeyelim kızlar Bu gün doğum yapicaklar varsa Allah yardımcıları olsun. Sağ salim eline alsınlar inşallah Nevossss çok sevindim negatif çıkmana inşallah kızını bir an önce kucağına alırsın. Tadını cikara çıkara emzirirsin az kaldı

Yok almayacam şimdi sadece markaya karar vereyim dedim . Zaten ucuz bişey değil

Peki kendi mi bırakıyor memeyi nasıl anlıyorsun doyduğunu?
Kendi bırakıyor memeyi uykuya dalınca çok uzun tutamıyorum.. Saat başı uyandırıp emziriyorum. Kendi de uyanıyor. Her bezine kakasını yapıyor çok sık değiştiriyorum. Aç kalmıyordur diye düşünüyorum. Sarılık geçerse daha iyi anlayacağım uyku yapıyor büyük ihtimalle Canım sıkkın o yüzden. Yarın sarılık için tekrar gideceğim. Bir hafta sonra da kilosuna baktıracağım

Kaç çıktı sarılığı?

Ben sütüm olsa bile hipp combiotic evimde hep bulundurdum. 3 haftalık ömrü var mamaların bu arada. Her 3 haftada 1 atıp yenisini aldım. Bazen gerçekten belim kopuyor çok sık acıktığı zamanlar oluyor kakasını zorlanmadan yaparsa. O zaman karnı boşalıyor ve yeniden emmek istiyor. Emzirmek de 1 saatimi alan bişey gerçekten belim ağrıyor özellikle geceleri. Uyumamışsam süt de az olunca doymuyor. O zamanlar mama kullanıyorum. Genelde kutu yarıda kalıyor attığımda. Su olarak da e-bebekteki bebek sularını kullanıyorum mamada. Kaynatmaya yerek yok onları, mamayı yapıp kettle suyuyla ılıtıyorum benmari usülü. Açılan minik şişe Buzdolabına konursa 3 gün kullanılabiliyor. Oda sıcaklığında 1 gün ama.
Benim doğum yaptığım hastanede mama yoktu, kettle da yoktu. Hepsini eşime getirttim ve hazırlıksız oldum bebeğim aç kaldı ilk gün malesef. Sütüm boldu ama bebeğim emmeyi 2 haftada öğrendi erken doğum olunca bilemedi emmeyi. Memedeki sütü sağıyordum, bazen mama bazen anne sütü gittim ilk 3 gün. Ama hiç memeden çekemedi besinini 2 hafta kadar

Canım su patladığında emin ol anlarsın öyle bir kere gelip durmuyor ılık ılık çiş yapar gibi akıyor yavaşça. Yinede kalbşn rahat değilse doktorunla görüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…