Tek meme 15 dk uyumadan tutabilsem yine rahat edeceğim, o yüzden 1 saat sonra diğer memeye geçiyorum.. Bugün biraz daha iyi sanki, iki memeyi de uyanık tutup verdim
Arkadaşlar herkese selam, ben de bugün kontrolden geldim doktorum gümüş kapak takmaya başla artık dedi ve madefix diye bir krem verdi onu da sürmeye başla dedi. Siz doğumdan önce böyle kullanmaya başladınız mı ve işe yaradı mı gerçekten?
Sıra sıra yapıyorum ben. Ne kadar isterse o kadar veriyorum aslında. Ama tabii minimum 15 dk olması önemli. Yarım saat olursa ideal. Ötekinde meme değiştiriyorum.
Bende ilk başta tek meme 20 dakka yiyip uyuyordu şimdi 10 15 dakkaya indirdi ama daha sık emiyor. Bir o memeyi bir diğerini veriyorum. İlk hafta çok sertleşiyordu bir kerede sağıyordum şimdi yumuşadılar biraz.
Normal doğum yapan kızlar kabız olmamak için nasıl beslendiniz, ne yediniz, içtiniz?
Benim dikişim çok, doktor kabız olmamalısın dedi, 10 gün sadece sulu sıvı şeylerle beslenmelisin dedi. Dünden beri yediğim 2 kase çorba hoşaf, meyve suyu falan ama doyurmuyor ki bunlar.
Siz neler yediniz?
Arkadaşlar herkese selam, ben de bugün kontrolden geldim doktorum gümüş kapak takmaya başla artık dedi ve madefix diye bir krem verdi onu da sürmeye başla dedi. Siz doğumdan önce böyle kullanmaya başladınız mı ve işe yaradı mı gerçekten?
Bende ilk başta tek meme 20 dakka yiyip uyuyordu şimdi 10 15 dakkaya indirdi ama daha sık emiyor. Bir o memeyi bir diğerini veriyorum. İlk hafta çok sertleşiyordu bir kerede sağıyordum şimdi yumuşadılar biraz.
Bizimde 9.5 çıktı pazartesi üst sınırı neymiş
1 saat emmez sanki ya heralde durup durup emiyodur
Hemen suya gün kurusu kayısı bıraktım. Sabah aç karnına o sudan kaşıklaayıp bikaç tanede kendisinden yedim neyse 2. Günü tuvalete çıktım.
Normal doğum bekleyenler aman kendinizi yormayın, ben 12 ile 7 arası evde sancı çektim. Uyumadım. Hastaneye gittiğimde artık ıkınmaya halim kalmamıştı dinç olsam daha kolay gelirdi.
Gümüş kapak kullandım bir kaç gün iyi geldi beraberinde incia göğüs kremi kullandım. Dün gecede Biooil le yaglanirken göğüs ucuna sürüp masaj yaptım hafif hafif ordeki minik sarı toplanmış pütürler çıktı rahatladım yumuşadı baya
Ben de gümüş kapak kullanmaya şimdiden başladım kızlar günde 4 saat falan takıyorum nemli kalıyo iyi oluyo bir de göğsümün ucu yok benim normalde uç da oluşuyo takınca tavsiye ederim öncesinden başlayın
Ben 36+2 deyim kızım 3050 kg olmuş 24 ocağa sezeryan günü aldık kızımın da pek gelesi yok zaten kafası yukardaydı nst ye bağlandım sancı falan da yoktu artık her hafta gidicem muayeneye bakalım nasip beklesin de inş o günü
Kızlar az önce doktordan çıktım. Bebeğin keyfi yerinde hiç gelesi yok gibi Bu arada kilo almış 3550 gram olmuş boyu da 50,5 cm. Doktorum bebek kilo almaya devam ettiği için biraz endişeli. Kilo alımının normal doğumu zorlaştıracağını düşünüyor. Birkaç kere normal doğum istediğine emin misin diye sordu Sonuç olarak oğluşum bir hafta içinde geldi geldi gelmedi haftaya çarşamba tekrar bir değerlendirme yapılacak. Ama bu şekilde kilo almaya devam ederse doktor sezaryene dönmek istiyor. Belki daha zayıf doğar ama daha kilolu olma durumuna karşı risk almayıp sezaryen önereceğini düşünüyorum. Ben de o noktadan sonra normal doğum diye diretmeyeceğim kızlar. Allah korusun benim ve bebeğin sağlığından daha önemli değil doğum şekli. Bir hafta süremiz var bakalım beyfendi gelmeye karar verecek mi yaşayıp göreceğiz