Gaz sorunu icin genel bisi yazicam. Bugun gelen emzirme hemsiresi cok tatliydi. Herseyi mantigiyla acikladi. Biberonla mama veya sut verirken yatay tutup 8-9 yutkunma gozlemleyip yavasca cekin ve yutmasini bekleyin ki nefes alabilsin ve hava yutmasin o da gaz yapmasin dedi.
Sonra tekrar 8-9 yutkunma boyle boyle kac cc icecekse. Ve hemen omuzunuza alip pit pit sirtina vurarak gazi cikartilacak. Beklenirse o iste beter Gaza donusuyormus. Esim alisti yapiyor iyi gibi
Kizlar bisy sorucam sabah bebegim uyuyodu ben de daha uyur nasilda diye bosluktan istifade biriken sutu sagdm fakat pasam yarim saat snr uyandi.. biraz oyaladm sagdiktan yaklasik 1 saat sonraydi emzirdm sut uretilmis midir yoksa bu durumda sagdigimi vermem mi gerekir. Memeyi biraktiginda sikinca ucuna sut geliyodu ama..?
Emdikce sut uretimi anlik olarak devam eder derler ama cocuk kendini belli eder zaten emerken yutkunma sesi duydunmu mesela yada emzirip yatirinca hemen geri uyandiysa yeteri kadar emememistir mesela uyuduysa sut yetmistir
Gaz sorunu icin genel bisi yazicam. Bugun gelen emzirme hemsiresi cok tatliydi. Herseyi mantigiyla acikladi. Biberonla mama veya sut verirken yatay tutup 8-9 yutkunma gozlemleyip yavasca cekin ve yutmasini bekleyin ki nefes alabilsin ve hava yutmasin o da gaz yapmasin dedi.
Sonra tekrar 8-9 yutkunma boyle boyle kac cc icecekse. Ve hemen omuzunuza alip pit pit sirtina vurarak gazi cikartilacak. Beklenirse o iste beter Gaza donusuyormus. Esim alisti yapiyor iyi gibi
Yutkunma araligi vermek dışında mama biter bitmez sirtina vurma isini yapiyorum gazini aslinda cok guzelde cikartiyor hem alttan hem ustten cikarmasinda sorun yok. Hatta gaz cikarinca gene araniyor sanirim mifesinde yer aciliyor tabi oyaliyorum vermiyorum elbette hemen. Ama gene gazdan olduk anacim öldük gece 11 ile 3 arasi mahvoluyor cocuk ama aslinda doktor bu durumu 3 hafta kolik ile uyumlu sadece gaz sancisi degil diyor ama bakalim bu gece daha kisa surdu cok sukur. Ahh bide bizde gunduz yok gece olan oluyor genelde zaten kolik bebe gece yaparmis arizayi
Ben dun ilk kez biogia verdim cocuk kendine gedli gece gene biraz yapti ama onceki gibi degildi bide mamasini degistirdik sma onermisti doktor aptamile donduk hamdolsun yaaa
Aptamilin hangisini aldiniz conformil vardi o gaz icin en iyisiydi aklinda olsun. Ben de ondan aldirdim trden bi de hipp eve gecince ihtiyacta onlari kullanirim die
Aptamilin hangisini aldiniz conformil vardi o gaz icin en iyisiydi aklinda olsun. Ben de ondan aldirdim trden bi de hipp eve gecince ihtiyacta onlari kullanirim die
Konformili bulamadik canim kac yere baktik yok anam yokkk normal altamil aldik bizde. Ama yemin ederim sma ya gore cok daha az sanci yapti bence hipp hic denemedim aklimda olsun dkoktoruda hip ac veya aptamil konformil onerdi
Konformili bulamadik canim kac yere baktik yok anam yokkk normal altamil aldik bizde. Ama yemin ederim sma ya gore cok daha az sanci yapti bence hipp hic denemedim aklimda olsun dkoktoruda hip ac veya aptamil konformil onerdi
Philips avent 0+ olan biberonu çok iyi meme reddi de yaşamadık. Camı da var bizde plastiği de. Çocuk büyüdükçe başka emzik kısmını değiştirebilirsiniz de. Ben kaynatarak temizliyorum ama bazen tatmin olmazsam green clean marka organik biberon temizleyici kullanıyorum
Kizlar bebeginizin sariligini nasil olcuyorlar Kandan mi? Bana yuzu biraz sari geldi bir cihazla ten rengini olctuler sadece ama icime hic sinmiyor. Zaten 10%dan biraz fazla kilo kaybetmis moralim cok bozuldu. Bugun hic mama vermemistim ama hemen verdik tekrar. Donusumlu gidicem rengi hosuma gitmiyor
Ya ben doğurduğumdan beri 3. Gribimi yaşıyorum. Titreme vücut ağrısı. Bir grçiyor bidaha bailıyor bu nasıl iş anlamadık ne yapmalı çocuğa halim kalmadı bakmaya
Kızlar umarım herkes iyidir. Emzirme savaşlarına başladığım için grubu takip edemiyorum. Emzirme işi ne zormuş Allahım Bebeğin alması dert, senin öğrenmen dert. Öğrenme sürecinde insanın canı çok acıyor Ben hala beceremiyorum kayınvalidem yanımda o destekliyor. Tam olarak ne zaman oturturum bu emzirme işini
Kizlar bebeginizin sariligini nasil olcuyorlar Kandan mi? Bana yuzu biraz sari geldi bir cihazla ten rengini olctuler sadece ama icime hic sinmiyor. Zaten 10%dan biraz fazla kilo kaybetmis moralim cok bozuldu. Bugun hic mama vermemistim ama hemen verdik tekrar. Donusumlu gidicem rengi hosuma gitmiyor
Canım bizde topuk kanı alıp bakıyorlar. Biz sarılık nedeniyle 2 gün kaldık hastanede. Küvezde kaldı. Şimdi tam sınırda sarılığı. Yarın tekrar baktıracağız. Yenidoğan sarılığının mutlaka takip edilmesi lazım. Bence şüphen varsa atla hastaneye git zaten 1 saatte çıkıyor sonuç.
Ben 2 saatte bir emziriyorum, tabii 2 saatten önce de uyandığı oluyor. Bu süreyi ne zaman uzatmalıyız bilmiyorum bu konuda kafam çok karışık. Sarılıkta azaldı ama tam geçmedi anlamadım valla
Bizim çocuk doktorumu şöyle söyledi. Bebek 2,5-3 saatte bir emzirilirmiş. Duruma göre yarım saat öne atıp 2 saat yarım saat ileri atıp 3,5 saatte bir emzirebilirmişsin. Ama 3,5 saati kesinlikle geçmeyecekmiş. Kan şekeri düşermiş.
Canım bizde topuk kanı alıp bakıyorlar. Biz sarılık nedeniyle 2 gün kaldık hastanede. Küvezde kaldı. Şimdi tam sınırda sarılığı. Yarın tekrar baktıracağız. Yenidoğan sarılığının mutlaka takip edilmesi lazım. Bence şüphen varsa atlahastaneye git zaten 1 saatte çıkıyor sonuç.
Biz hastanedeyiz zaten daha cikmadik bugun kismetse. Yedirme kampina girdim resmen bence de cok onemli sarilik isi. 2 saati gecirmiyorum asla daha iyi gibi.
Ya ben doğurduğumdan beri 3. Gribimi yaşıyorum. Titreme vücut ağrısı. Bir grçiyor bidaha bailıyor bu nasıl iş anlamadık ne yapmalı çocuğa halim kalmadı bakmaya
Canim grip olduguna emin misin lohusa sitmasi diye bisey varmis bi gece bana da oldu bacaklarimdan yukariya titreme ve terleme birden oluyodu sirilsiklam olmustum atesim cikti heralde dedim ama sabaha gecti. Bukdr kisa surede 3 kere grip olunmaz gibi
Selam kızlar nasılsınız bebisleriniz nasıl okuyamıyorum yazamıyorum iki çocukla tek başıma çok zor oluyor gene emzirme sorunum var :-( Allah yardım etsin die dua ediyorum sürekli. Doğum yapan arkadaşlar varsa tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün yavrularımızı.
Bebekleri ne kadar süre emziriyorsunuz kaç dakika birde iki meme mi . Emdikten ne kadar sonra birdaha emziriyorsunuz benim oğlum hiç uyanmiyor ben alarm kuruyorum bilenler lütfen yardımcı olsun
Canim grip olduguna emin misin lohusa sitmasi diye bisey varmis bi gece bana da oldu bacaklarimdan yukariya titreme ve terleme birden oluyodu sirilsiklam olmustum atesim cikti heralde dedim ama sabaha gecti. Bukdr kisa surede 3 kere grip olunmaz gibi
Bizim çocuk doktorumu şöyle söyledi. Bebek 2,5-3 saatte bir emzirilirmiş. Duruma göre yarım saat öne atıp 2 saat yarım saat ileri atıp 3,5 saatte bir emzirebilirmişsin. Ama 3,5 saati kesinlikle geçmeyecekmiş. Kan şekeri düşermiş.
Kızlar umarım herkes iyidir. Emzirme savaşlarına başladığım için grubu takip edemiyorum. Emzirme işi ne zormuş Allahım Bebeğin alması dert, senin öğrenmen dert. Öğrenme sürecinde insanın canı çok acıyor Ben hala beceremiyorum kayınvalidem yanımda o destekliyor. Tam olarak ne zaman oturturum bu emzirme işini