2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Aynen katiliyorum. Ilk gelen sut kolostorum o yuzden daha uzun uyuyabilir rahatsa birak dediler ama olay bir anda karisti cocuk sararmaya basladi. Yani bence de hele en basta 2 saatte bir kesin uyandirmak sart yoksa ipin ucu kaciyor.

bıkarısınız mamayı devam etse de nolacak anne sütü + mama beraber gidiyorsa memeyi bırakmıyorsa takma kafana kilolu olursa da emeklemeye başlayınca zayıflar o benim kızım kilolu değildi ama 7-8 aydan sonra çocuk kilo alamadı ek gıdada çok zorlandık hala az yiyor o sebeple kilosu çok fazla değilse takma
canım kritik değil ama sakın uykuya düşmesine izin verme ben de mama takviyesi yaptım ilk günler çok şükür şu an sütüm yetiyor hiç canını sıkma bol bol emzir sütün artar yeterki sarılık olmasın
Ya ben doğurduğumdan beri 3. Gribimi yaşıyorum. Titreme vücut ağrısı. Bir grçiyor bidaha bailıyor bu nasıl iş anlamadık ne yapmalı çocuğa halim kalmadı bakmaya
al benden de o kadar zencefil içmekten bebeği pişik ettim sürekli bepantol sürüyodum şimdi hametan ve sudokrem de sürüyorum ama kızarık hala poposu boğazım kötü önce kızım sonra eşim sonra ben hasta oldum şimdi kızım yine öksürüyor bebeğe bulaşacak diye aklım çıkıyor

Sagol aynen daha 2. Gunden ogrendim aci bi sekilde. Allahtan ruh hastasiyim da cabuk farkettim. Gerci hastanedeki herkes bir sorun olmadigini dusunuyo ama ben 2 gunluk cocugumu tanimaz miyim ilk gun uyumayan cocuk 2. Gun nerdeyse uyanmadi. Neyse guzel bi system ayarladim memeyi de kaybetmeden mama destegiyle insallah ona uyarak toparlaniriz. Of 1 aya bitecek bu ilk sikintilar ha gayret herkese

Canim Destin al poposu icin bol bol sur yogurt gibi. Kizimda onu kullandik 1 kez bile pisik olmadi. Simdi de onu kullaniyoruz. 2 Cesiti var. Mavi olan onleyici her degisimdekullandigimiz, mor olansa pisik olduysa gecsin diye. Zaten maviyi kullaninca mora da gerek kalmio.

Kızlar alıp memnun kaldığınız biberon hangisi ? bir de onları sadece kaynatarak mı temizliyosunuz
Lansinoh naturel wave cam şişe kullanıyoruz anne memesine en yakın biberon başlığı meme reddi yaşamıyorum kaynatarak temizlenebilir

3 saati aşmıyorum uyanmaz ise kaldırıyorum. Zorla da olsa kaldırmaya çalış şeker düşmesin sarılık riski de artıyor o arada

Tek meme emzirip uyutuyorum kalkınca diğer memeye geçiyoruz.

3 saati aşmıyorum uyanmaz ise kaldırıyorum. Zorla da olsa kaldırmaya çalış şeker düşmesin sarılık riski de artıyor o arada

Tek meme emzirip uyutuyorum kalkınca diğer memeye geçiyoruz.
Tek memeden kaç dk emziriyosun? Birde sarılık değeri 10. günden sonra yükselmiyor mu?

Konformili bulamadik canim kac yere baktik yok anam yokkk normal altamil aldik bizde. Ama yemin ederim sma ya gore cok daha az sanci yapti bence hipp hic denemedim aklimda olsun dkoktoruda hip ac veya aptamil konformil onerdi
Canım conformil Trendyol da varmış bir bak istersen

Yalniz degilsin cnm hepimiz ayni cephedeyiz. Hepimizin de run hali dalgali. Bi olacak diyoruz bi olmayacak. Ama olacak. Kimin olmamis ki
Valla benim ruh halim de çok dalgalı. Lohusalık zormuş Çok mutlu olmalıymışım ama hiç mutlu değilmişim gibi saçma bir hüzün var üstümde. İnşallah kısa sürede atlatırım

Valla benim ruh halim de çok dalgalı. Lohusalık zormuş Çok mutlu olmalıymışım ama hiç mutlu değilmişim gibi saçma bir hüzün var üstümde. İnşallah kısa sürede atlatırım
Normal cnm yorgunluk operasyonlr kolay degil. Bi de sut isi de yoruyo. Ama gececek. Hastaneden cikiyoruz biz de cok sukur birazdan

Canım ben en az 2 saat maksimum 3 saatte emziriyorum ama sarılıktan dolayı mama takviyesi de veriyoruz. Biz de uyandırmakta çok sorun yaşıyoruz. Uyandırmak için soymak altını açmak gerekiyor. Ama gerçekten çok zor iş. Bir şekilde uyandırman şart yoksa kan şekeri düşer.

Yok canim pek taktigim zaten yok oglum 1 yasinda 23 kiloydu doktor acil mamayi kestirmisti simdi 4 yasinda 21 kilo daha bu sene verdi kiloyu yani oyle yada boyle kilo gidiyor bir sekilde sagliklarjni etkilrmesin yeter gerisi onemli degil

Tek memeden kaç dk emziriyosun? Birde sarılık değeri 10. günden sonra yükselmiyor mu?

Dakika tutmuyorum ama bir memeyi boşaltıp uykuya dalana kadar emiyor bazen 45 dakika oluyor bazen 30 dakika ,uykudan kaldırıp emziriyorsam süre uzuyor. Zaten kendi atıyor memeyi işi bitince
Sariligin 10.gunden sonra azalması beklenir yavaş yavaş .Vücuda yayılan bir sarılık varsa en son yüz düzelir .

Bana hemsirelerin de doktorun da soyledigi bir memeden en fazla 20 dakika. Onu uzmanlar calismismis da, memeden ilk gelen sutte protein ve mineraller olurmus son sutte yagdan daha zengin olurmus. Yagdan zengin olan doymasini, proteinden zengin olan da buyumesine fayda saglarmis. Bir memede 20 dakkadan fazla kalirsa gereksiz yere yagdan zengin olani alip doyup obur memedeki proteinden zengin olani alamazmis. Ben 20 dakika tutuyorm genelde ama bazen birakmiyo ozellikle uykusu oldugunda emzik gibi kullaniyo. O zaman 30 dakikayi buldugu oluyo. Dr 20 dakikadan snrasi anneye de zarar dedi memeyi de iyice yipratiyoms
Bu arada bazen yetmiyo da mesela az once 20ser dk emzirdim ztn emerken sizdi saldi kendini yatrdm 5 dk snr aglamaya basladi meme arandi bi daha verdm baya emdi meger bosaltamamis ondan snr tam uyudu oyle de olabilio yani

Kızlar selam nasılsınız diye bir girip bakayım dedim herkes aynı dertten muzdaripmiş . Bizde de durumlar aynı kızım bir türlü mememi ememiyor şekilden şekile girdik yok ağzına almıyor hiçbir türlü memeyi. Göğsümde sertleşti dün apar topar baby me nin manuel göğüs pompasını aldı eşim denemek için ilk sağımda iki taraftan toplam 30 cc çıkmıştı. Bugün 2 saatte bir sağım yaptım tek göğüs 30 cc den fazla çıkıyor biberonla veriyorum anne sütünü çok zorlamadı sağım işi ama bebeğimin emmemesine çok üzülüyorum. Bugün hiç mama vermedim 2 saatte bir 30 cc olacak şekilde süt sağıp verdim. Benimki de gün boyu uyuyor ama besleniyor ve bezini dolduruyor . Salı günü çocuk doktorunda randevumuz var o zamana kadar biraz toparlar umarım. Bende Savaş veriyorum anlayacağınız. Biraz karışık yazmış olabilirim siz anlarsınız

Benim de oyle bi bugun aglamamisimdir heralde cok yogun duygularimiz suan hormonlardan dolayi cok takilmamaya calis. Ben hem mutluluktan agliyorm hem yorgunluktan agliyorm siz bebegi uyandiramamaktan bahsediyosnz ben uyutamamaktan sikintiliym kucaktan yataga birakmak problem 1 saat emzirip uyutuyorm en fazla 1 saat 1bck saat uyuyp geri uyanio henuz saat kurmadim uyanmak icin. Beceremiyorm ben bu isi diye de cok agladm katila katila. Sagolsnlar annem ve esim inanilmaz destekler dun yarim saat yurumeye ciktm, bgn de annemler bize gelecegine biz onlara gittik degisiklk olsn diye, annemlere gelince de bi tur gozlerim doldu buraya bebekle geldm diye ama aglamamayi basardim. Annem de benm gibiymis her seye aglarmis ilk bebekte. Bazen diyorm bi blok 8 saat uyusam sanki gecicek hersey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…