2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben hiç uyuyamıyorum. Bebişi yatırdığımda ben de yatıyorum mık mık sesler çıkarıyor bir şey olacak diye korkuyorum dikiliyorum. 3 gündür uykuya dalmadım hiç. Sadece gözüm kapalı.

Erkek bebeklerde daha da mi. Çok gaz var yoksa bebeğin başka bir probelmi mi var kip kırmızı oluyor meme de rahatlayan çocuk memede bile acı çekiyor ne fayda eder bunun adı kolik mi ne
Şehir efsanesi mi bilmiyorum ama genelde erkekler çok gazlı olur derler ,keza oğlumda çok gazlı bebekti .Şimdi kızım için bir şey diyemiyorum 15 günden sonra belli eder kendini artık .

Ben hiç uyuyamıyorum. Bebişi yatırdığımda ben de yatıyorum mık mık sesler çıkarıyor bir şey olacak diye korkuyorum dikiliyorum. 3 gündür uykuya dalmadım hiç. Sadece gözüm kapalı.

Bende aynı durumdayım, gece boğulacak gibi sesler çıkarıyor, uykusuzluğa alışkınım ama bu başka bir şey eşimle nöbetleşe duruyoruz o da ise başlayacak izin bitti ne yapacam bilmiyorum

Erkek bebeklerde daha da mi. Çok gaz var yoksa bebeğin başka bir probelmi mi var kip kırmızı oluyor meme de rahatlayan çocuk memede bile acı çekiyor ne fayda eder bunun adı kolik mi ne
Sanırım .Biz de uğraşıyoruz gaz sancısıyla. Damla deniyoruz ama daha sancısız günümüz geçmedi. Kendim laktoz interölansından şüphelendim .süt alerhisi falan mı diye 2. Defa dt gittik. Laktozla ilgili damla verdi. Ama tam rahatlama olmadı. Çok uykusuzum. Sütüm geldi baya mama vermiyorum .ama sancıdan dolayı sanırım son iki gündür. bir saate bir 10 dk cukcuk emiyor. O yüzden süt akıntısıyla ayrıca uğraşıyorum. Sağmayı azaltmak istiyorum çünkü bir kısır döngü oldu.. ememedikten sonra taş gibi oluyor Gece de ... gece 3 uyanmasında yatışımız 5 i ,6 yı buluyor. Huzursuz oluyor uykuya geçemiyor,ıkınıyor,ağlamaklı,kucak istiyor vs.. var mı çözümü olan.

Gaz problemi olan anneler her emzirmeden sonra gaz çıkartıp öyle mi yatırıyorsunuz yoksa direkt uykuya mı dalıyor bebekleriniz ?

Beşiğine koydum bende bugün. Emzirince gece genelde uykuya dalıyor gaz çıkarması zor oluyor

tamam canım ondan da aldırayım ya da nette varsa sipariş veririm. çok sağol

Ezirme bitince gogsunu sik cikan sutu eLinle memenin etrafina yay tulperdeninde dedigi gibi bana meme ucu hassasiyeti icin cok iyi geldi her seferinde yap oyle kapa gogsunu. Bide bebegin agini tam acarak vermeye calis ucunu kavriyordur aci ondan ve normal tam kavrarsa acimiyor

Iyı dııleklerınız ıcın tesekkurler hepinize. Gerıde kalan bir avuc arkadasıma da kolay doğumlar diliyorum.
Isıtme testtı yapıldı gecemedi dediler tekrar yapılacak 10 gun sonra poff poff
Bizde iki kulaktan kaldık yarın 5.gun bir daha teste gidicez size neden on gün sonra dediler acaba
3 saati aşmıyorum uyanmaz ise kaldırıyorum. Zorla da olsa kaldırmaya çalış şeker düşmesin sarılık riski de artıyor o arada

Tek meme emzirip uyutuyorum kalkınca diğer memeye geçiyoruz.
Gogusleriniz sismiyor dimi bnm göğüslerim bugün patlayacak gibi oldu duş aldım sagdim anca rahatladi
Uyanmiyor gene de uyandırma işi ayrı emzirme ayrı emmiyor ne zor bu emzirmek

Ben de oyleym aliscaz bebegin seslerine de. Genelde saat 10 civari bebek uykuya daldiginda onun besigini salonda esimin yanina birakip ben kendi yatagima geciyorm esim tv bilgisayar bi yandan onu pispislio o sira ne kdr uyursa ben de uyuyorm deliksiz tek o. Sonra esim de yatinca nobet yine bana geciyo dun gece bi sure cok sessiz uyudu o zaman da acaba bisey mi oldu diye nefesini kontrol edip durdm yine uyumadm:) Tavsiye ederm ama onca insan var evinde annen kaynanan sen emzirdikten snr uyurken onlar baksn sen de o ara uyu. Ben gunduz uyuyamiorm ama ev halkinin ayakta oldugu 21-22 civari saatlerde siziyorum

Çok ilginç neden öyle yaptılar acaba. benim bebeğim için çok kilo kaybı var diye devamlı mama verelim diye uyarıyordu hemşireler ben verdirmedim. Bizde hastaneden çıkana kadar 325 gr verdik yani yaklaşık %8 kayıp oldu . Ve devamlı mama diye ısrar ettiler bende istemedim. 2. Gece o zaman sağacağız dediler ve tek göğsümden 7-8 cc çıktı yeter dedi . İlk günler midesi kiraz kadar oluyormuş. Ve yettide çocuk 2. Gece uyuyabildi.
3. Gün eve gecince sütüm arttı . Ve 6 günde doğum kilosuna geldi. Sarılıpı 11.5 sınır değere göre çok yüksek değil ama benim hastane kesin yine mama derdi . Bizim sarılığımız 7 lerdeydi bu kayıplarda. Her kesin kendine göre bir yorumu var .

Annem yanında yatırdı şimdiye kadar. Artık kalkıp kucağıma rahat alabiliyorum. O varken alışıyım diye yanıma aldım ama uyunmuyor. Dediğin gibi seslerine alışınca işimiz kolaylaşır.

Sleepy birkaç kez sızdırma yaptı bizde bir de pişik oldu bebeğim ama sanırım pişik benim yüzümden oldu uyudu diye ellemedim altını geç değiştirdim diye şimdi bez değiştiresim var
Baby turco kullanan var mı? Ya da molfix? Prima önermeyin çok pahalı

Kızlar merhabalar ben doğum yaptım anca yazmaya vaktim oldu merak ederseniz eğer kısaca özet geçiyim istedim pazartesi günü doğumhanede kontrolüm vardı 40+2 idim her gittiğimde son haftalarda suyumun fazla olduğunu söylüyorlardı ve şekerimin olup olmadığını sordular ben de tüm testlerimin hep normal olduğunu belirttim ama yine de suyum fazla çıkıyordu sondan önceki kontrolde bebeğin kilosunun 3800 olduğu söylendi. Ptesi 3400 dendi. Neden bu değişiklik dediğimde sudan dolayı farklı ölçülmüş olabilir dediler ben de daha kolay doğururum diye içimden geçirmedim değil hani. Neyse Ptesi suyum fazla dediklerinde sen 1 hafta daha beklesen de bu bebek kanala girmez çünkü içerde yüzüyor seni bekletmetelim zaten 40 hafta olmuş suni ile doğurtalım dediler. Covid testi vs yatışım oldu. Alttan rahim yumuşaması ve suni sancı için Propess 10 mg ilaç konuldu. 14:00 gibi ilaç verildi desek 19:00-20:00 civarları artık daha hissedilir ve şiddetlenmeye başlamıştı. Açılma 1 cm ama ben ölüyorum ağrım sancım tavan. 2 saatte 1 cm açılma oluyor hesaplardığımda 1 gün sonra 10 cm’e ulaşıyorum 10 seneki ilk doğumumda da suni sancı aldım ama damardan böyle acı çekmedin arkadaş. Allah’tan ebeler Allah razı olsun çok iyilerdi beni hep vazgeçtiğimde yaparsın edersin dediler bu arada burası devlet hastanesi. Sonra suyun sızıntı şeklinde gelmeye başlamış fazla olduğu için ayağa kalkma birden gelirse kordon aşağı düşer ve acil sezaryene alınırsın dendi yerimden kalkmadan 10 saat yatakta sancı çektim. Sonra ebenin biri alttan açıklık muayenesi yaparken eli içerdeyken suyum patladı herkes şok panik ama neyseki elini çekmedi ve kordon sarkması yada başka kötü bişi olmadı suyum patlayınca aşırı rahatladım su fazlalığından dolayı aşırı şiştim çünkü. Ve tabiiki sancılar daha da sıklaşmaya başladı. O kadar saat yoruldum gücüm kalmadı. Diğer odalardan doğuranlar mı dersiniz bağıranlar mı bir yandan da onlara ağlıyorum. Sezaryena önceki doğum normal olduğu için almıyorlar, epudural yok. Derken derken çok uzattım ıkınmalar bağırmalar vs gücüm bitmişken ebenin de 2 kez amerikan savaşındakiler gibi koluyla rakibine bastırır ya karnıma 2 bastırışta benim oğluş 11/01/2022 00:40’ta geldi şükür. Ve ne göreyim çocuk 3985 kg. 52 cm. Övünmüyorum yanlış anlaşılmasın ben minyon tipli biriyim 65 kilo ile doğuma gittim. Asla doğurabileceğime inanmadım hatta 4 kilo olup sezaryene alınmaktan hep korktum. Bebeğin eşinin çıkartılması dikişler vs işim 01:30’da bitti. Anca o zaman emzirebildim. Aşırı sütüm yoktu anca bugünlerde yeterli olarak gelmeye başladı. Göbeğimiz henüz düşmedi akşamları özellikle gaz sancılarımız tutuyor ama gündüz birşey yok. Yarın topuk kanı alınacak sağlık ocağında ve benim kontrolüm var. Grubun sessiz takipçilerindenim elimden geldiğince katılmaya çalıştım sizlerden öğrendiklerim de oldu. Çoook uzun oldu hakkınızı helal edin. Umarım yazdıklarım da birilerine faydalı olur sadece paylaşmak istedim. Bu sürede doğum yapanlar varsa tebrik ediyorum sırada bekleyenlere de Rabbim kolay doğumlar nasip etsin diyorum herkes sağlıkla yavrusuna kavuşsun inşallah

Süt geliyosa emmiştir, ben yutkunmasını dinliyorum emerken, bir de memeyi bırakırken ağzının kenarından süt sızıyorsa içim rahat ediyor doyduğuna dair.

Maşallah tosun paşaya Allah analı babalı büyütsün inşallah gözünüz aydın.

Gaz problemi olan anneler her emzirmeden sonra gaz çıkartıp öyle mi yatırıyorsunuz yoksa direkt uykuya mı dalıyor bebekleriniz ?
Emerken uyuyor diye gazını çıkarmıyorum, uyanınca baya bi alttan gaz çıkarıyor
Hatta şaşırıyorum o kadar çok gazı varken nasıl uyuyabilmiş.
Ama sanırım doğru olan beslenmeden sonra gazını çıkarmak ama emer emmez değil, mesela bi 5 dk sütün mideye iyice inmesini sindirmesini beklemek gerekiyormuş. Kızımda da öyle yapıyordum emzirip 5 dk kucağımda yatırıyorum sonra gazını çıkarıyorum, beklemeden hemen sırtına vurmaya kalkınca kusuyor bebek emdiği geri geliyor.

Evet önsüt-sonsüt var. Sonsütü alamazsa kilo alımı da az olurmuş. Benim oğlum bir memeyi emiyor tek seferde ama memeyi tam emmemişse 2.beslenmede yine aynı memeyi veriyorum ki son sütü o yağlı olanı alsın diye. 3.de diğer memeye geçiyorum çünkü tek seferde birini boşaltamıyor
Bu arada son sütü alıp almadığı kakadan anlaşılabiliyor. Kakada beyaz ufak parçalar varsa son sütü alıyor demekmiş yağmış onlar. Kakası aşırı köpüklüyse o da ilk sütü çok aldığının göstergesiymiş.

Canım erken yaptıkları ıcın yasanıabılıyormus bu durum su kalmıs oluyormus acıklama yaptı dr bana hastaneden erken cıktıgımız ıcın erken yaptılar testı. INT te de baktım 2 hafta sonra tekrarlanır falan yazıyordu. Insallah senın kuzuda da benimkinde de bısey cıkmaz.
Gogus olayına girmiyorum bile mahvoldum ya tekınde sekil bozukluğu var bebek kavrayamıyor dıgerının ucu asırı buyuk agzına sıgmıyor cocugun ucunu emdııkce cıldırıyorum tas gibi sertlestı mastıt yolunda ilerliyorum aglaya aglaya sagdımmakıne ıle 1 saat sonra yine taş
Ben hala banyo yapamadım dıkıs yerım kanıyor

Ben de kusarsa diye çok korkuyorum annemle nöbetleşe bekliyoruz başında ama gece zaten çok uyuduğu yok.
Çok paniğim bi de azıcık dalsam bebek nerde diye sıçrayarak uyanıyorum kabus gibi annem de korkuyor beni öyle görünce şu birkaç ayı bitirseydik hayırlısıyla

Ne güzel Bilgi bak bunu ilk defa duydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…