Yok canım baktım biraz hatırladım ama grup kapatılmış.Beşer yapım bakim onarım olabilir mi?
En sona kalacağımı hissediyorumKoskoca gruptan 3 kişi kalmış . Hadi bir avazda hepiniz birden dogurun kurtulun(?)
Doğumdan sonra 5. Gün tartıldı doğum kilosundan kaybetmemişti +50 gram almıştı. Az önce de ben tartıldım, sonra kızımla tartıldım 500 gr fazla çıktık ikimiz. Keşke görebilsekAynen iste bunu anlamiodm meme veriyodm ha bire o zavallm da memede huzur buldugu icin susuyodu snr da bi bakiorm bu sefer yedikleri agzina gelmeye baslio kusuyo yani obur mu ne benm oglum da madem cok gelicek emme sen de:) hic de obur bi tip gibi degil yarin dr kontrolu var insallah gzl kilo almistr 3090 dogdu benim oglum 13 gun snr dogum kilosuna anca geldi bazen burda cok cabuk dogum kilosuna gelen ya da hic kilo vermeden hastaneden cikan fln duyuyorm uzuluorm sanki mamayla daha hizli kilo aliolar. Insallah benimki de gunde 30 gr almistir en azindan. Bi kere 1 gun arayla tartildi 20 gr almisti o da guya normal ama alt sinir.
Keske memeler seffaf olsa da ne emzirdigimizi gorsek
Peki rahatsiz etmiyo mu bebegi fazla emmis olmak? Benimki bazen emzirmek daha kotu oluyo gaza bi de kusmalar eklenioBen onu da denedim. İki memeyi bir güzel emzirdim, bi hareketi var doyduğu anlaşılıyor, memeyi bırakıp kendini arkaya doğru bırakıyor ıııhh diyor ağzının kenarından süt sızıyor sanırsın süt sarhoşu olmuşbelli yani doymuş. Neyse üstüne yine de sağdığım sütten vermek istedim şırıngayla bir iki aldı bıraktı yani ben sürekli emmek istemesini açlığa bağlamıyorum. Angelo dediği gibi hem oral dönem hem de refleksi gereği sürekli bi emme isteği. Yakası ağzının kenarına değsin ya da omzuma alayım ağzı değsin anında aranmaya başlıyor. Ben de yeni emdi kusar mı gazı olur mu diye düşünmeden her istediğinde emziriyorum. Kilosunu merak ediyorum, evde kendi tartımla önce kendim tartıldım sonra bebekle tartılıp baktım ama böyle doğru sonuç vermeyebilir sanırım.
Aa bende şimdi tartıldım kızımla aklın yolu birBen onu da denedim. İki memeyi bir güzel emzirdim, bi hareketi var doyduğu anlaşılıyor, memeyi bırakıp kendini arkaya doğru bırakıyor ıııhh diyor ağzının kenarından süt sızıyor sanırsın süt sarhoşu olmuşbelli yani doymuş. Neyse üstüne yine de sağdığım sütten vermek istedim şırıngayla bir iki aldı bıraktı yani ben sürekli emmek istemesini açlığa bağlamıyorum. Angelo dediği gibi hem oral dönem hem de refleksi gereği sürekli bi emme isteği. Yakası ağzının kenarına değsin ya da omzuma alayım ağzı değsin anında aranmaya başlıyor. Ben de yeni emdi kusar mı gazı olur mu diye düşünmeden her istediğinde emziriyorum. Kilosunu merak ediyorum, evde kendi tartımla önce kendim tartıldım sonra bebekle tartılıp baktım ama böyle doğru sonuç vermeyebilir sanırım.
Canım devam ediyor hala. Doktor 3 ay sürer dedi. Bazen geçmiş gibi duruyor bazen cildinde ve gözlerinde hafif oluyor. Işıktan olda gerek sabahları görüyorum sadece. Bir de ondan ötürğ çok esmer duruyor akşamları da. Doktorumuz bilirubine baktırmadı 2 hafta önceki kontrolde gerek yok kendiliğinden geçer, önemli olan kilosunun durmaması falan dedi.
Onu bende yapıyorum canım aşağı yukarı bi değer veriyor.. Ama temiz bezle yap değiştirdinde bezini bide üzerinden biraz kıyafet azaltabilirsen öyle çıkın tartilim kıyafetlerde bezle beraber 200 gr civarı oluyo onu düşmek gerekiyo.Doğumdan sonra 5. Gün tartıldı doğum kilosundan kaybetmemişti +50 gram almıştı. Az önce de ben tartıldım, sonra kızımla tartıldım 500 gr fazla çıktık ikimiz. Keşke görebilsek
Memeyi tutabilmesi 1 ayı buldu benim şimdi kendim uğraşmasam bile kendi bulup kancayı takıyor resmen merak etmeyin sizin de öyle olacak sabredin. Pijamamın üstünden bile bulup ağzına takıyor çok açsa bazen tutarkenKızlar merhabalar. Benim oğlum geleli iki gün oluyor. Sütümün yetip yetmediğini anlamıyorum. Doyduğunu nasıl anlarım? Memeyi tutturmakta çok zorlanıyorum zaten. Aldığımda kendi bırakana kadar dokunmuyorum. Kendi de tam boşaltmadan bırakıyor bazen.
Anladım canım, kilo aldıkça açılır rengi de bol bol emsin bebiş, tospik olsunCanım devam ediyor hala. Doktor 3 ay sürer dedi. Bazen geçmiş gibi duruyor bazen cildinde ve gözlerinde hafif oluyor. Işıktan olda gerek sabahları görüyorum sadece. Bir de ondan ötürğ çok esmer duruyor akşamları da. Doktorumuz bilirubine baktırmadı 2 hafta önceki kontrolde gerek yok kendiliğinden geçer, önemli olan kilosunun durmaması falan dedi.
Aynen benimki de kusuyor, sancısı da oluyor alttan baya gaz çıkarıyor ama çok fazla emdiyse artık aktif emmiyor ağzında geveliyor memeyi o yüzden veriyorum istedikçe.Peki rahatsiz etmiyo mu bebegi fazla emmis olmak? Benimki bazen emzirmek daha kotu oluyo gaza bi de kusmalar eklenio
Gozun aydin canimm. Memeyi biraktiktan snr uyuyo mu? Sanirim en onemli kriterlerden biri bu acsa uyumuyoms diyolarKızlar merhabalar. Benim oğlum geleli iki gün oluyor. Sütümün yetip yetmediğini anlamıyorum. Doyduğunu nasıl anlarım? Memeyi tutturmakta çok zorlanıyorum zaten. Aldığımda kendi bırakana kadar dokunmuyorum. Kendi de tam boşaltmadan bırakıyor bazen.
10. Günde doğum kilosuna ulasamamisti o yüzden dedi ama ilk basta emzirememitim 4 gün sütüm gelmemisti kilo kaybetti o ara.. 3x 60 mama başlamıştı 14.günde doğum kilosuna gelmiştik.. İlk ay doğum kilosunun üzerine 600 gram koymuş şimdi deftere baktım daBende deneyimlediklerimden söylüyorum ilk çocuğumda yaşadıklarım şimdi 2.de daha iyi farkına varıyorum. Bez ve cis olayina güvenmiyorum ben sabah zibinina kadar idrar çıkardi saat 7 yde baktım sonra yarım saatte bir uyanmaua başladı en son 60 mama verdim de sonunda uykuya daldı.. Ilkinde de cis bez takibi yapıyordum hemde çok güvenerek emzirme danışmanlarına.. Neyse gittim doktora doktor bana sen çocuğu aç bırakmışsin dedi lohusa annesye söylenecek en son şey yani bu.. O kadar üzüldüm ki bezi hep doluda oluyodu. Sonra 3x 1 mama başlamıştı mamayla destekli gittik ama 26 ayina kadar emdi çok şükür
canım aç bıraktığını neye dayanarak söyledi? Benim bebeğin de bezleri hep dolu dolu ama hala aç mı değil mi emin olamıyorum sadece emziriyorum. Gece uzun uyuyalım diye 1 defaya mahsus 60 cc veriyorum B Bade1115
Aç olduğunda anlarsın halinden..bende geceleri veriyordum 2 gündür gündüze kaydı gündüz uyumuyo öyle olunca o zaman veriyorum o ara da memelerim doluyo..Bende deneyimlediklerimden söylüyorum ilk çocuğumda yaşadıklarım şimdi 2.de daha iyi farkına varıyorum. Bez ve cis olayina güvenmiyorum ben sabah zibinina kadar idrar çıkardi saat 7 yde baktım sonra yarım saatte bir uyanmaua başladı en son 60 mama verdim de sonunda uykuya daldı.. Ilkinde de cis bez takibi yapıyordum hemde çok güvenerek emzirme danışmanlarına.. Neyse gittim doktora doktor bana sen çocuğu aç bırakmışsin dedi lohusa annesye söylenecek en son şey yani bu.. O kadar üzüldüm ki bezi hep doluda oluyodu. Sonra 3x 1 mama başlamıştı mamayla destekli gittik ama 26 ayina kadar emdi çok şükür
canım aç bıraktığını neye dayanarak söyledi? Benim bebeğin de bezleri hep dolu dolu ama hala aç mı değil mi emin olamıyorum sadece emziriyorum. Gece uzun uyuyalım diye 1 defaya mahsus 60 cc veriyorum B Bade1115
Gözün aydın canım Bi daha ayrılmayın inşallahKızlar merhabalar. Benim oğlum geleli iki gün oluyor. Sütümün yetip yetmediğini anlamıyorum. Doyduğunu nasıl anlarım? Memeyi tutturmakta çok zorlanıyorum zaten. Aldığımda kendi bırakana kadar dokunmuyorum. Kendi de tam boşaltmadan bırakıyor bazen.
Gözün aydın canım benimki daha yeni yeni iki memeyi birden emmeye başladı, o zmanlar benimki de birini bile bitiremeden uyurdu, merak etme büyüdükçe daha fazla emmeye başlayacak. Hatta bu bebek neden hala meme istiyor diceksinKızlar merhabalar. Benim oğlum geleli iki gün oluyor. Sütümün yetip yetmediğini anlamıyorum. Doyduğunu nasıl anlarım? Memeyi tutturmakta çok zorlanıyorum zaten. Aldığımda kendi bırakana kadar dokunmuyorum. Kendi de tam boşaltmadan bırakıyor bazen.
Bence benden önce doğurcan bende hiç bı belirti yok gerçi bundan önceki gebeligimde sancım yoktu birden suyum gelmişti ama hiç 39u geçen bı gebeliğim olmamıştı bunda 40bitti tık yok bu arada 3dogum yaptım bu 4olcakEn sona kalacağımı hissediyorum
Sorma sorma açken altını aldığım zaman tüm apartman inliyo asla yapmadım bidaha öyle bişey
Bir de altları doluyken huzursuzlanıyorlar titimikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?