2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Herseye söylenmek benim annemde de var malesefbugün gelemedi isi var diye ben yokken kafan daha rahat demi dır dır eden yok diyorkendini de biliyor canim anam ama mani olamıyor

2 gün bekletip veriyorum. 2 gün içinde içmezse buzluğa kaldırıyorum.
Canım buzluğa sağdığımız ilk 24 saat içinde kaldırmamız kayıp olmaması açısından daha iyiymiş. Gün geçtikçe yağı üste çıkıyor ya, o hale gelmeden dondurmak en iyisiymiş ebe öyle söyledi. Bir de buzdolabında duran sütü ısıtacakken yağı üste çıktıysa çok hırpalamadan yavaş hareketlerle çok hafif çalkala öyle ısıt dedi, hızlı çalkalarsak da kayıp veriyormuş süt.

Kızlar benim bebeğim ilk bir ay hiç kusmadı. İlk ayım bitimiyle aşıyla beraber bir kusmaya başladı 7 gündür kusuyor. Başta kusmayıp şimdi kusmaya başladığı için çok tedirgin oluyorum, geceleri zaten uyumayı sevmiyordu şimdi biraz uyusa da başında bekliyorum kusar da tıkanırsa diye. Kendilerini koruyabilirler mi uykuda kusarsalar? İyice paranoyak oldum

Benm de birisi geldiğinde aksilik yapıyo uyuyan çocuk gidiyo başkası geliyo hissediyor mu bu bebek acaba diyom ya başkasını istemiyo sanırım

Saraçoğlu maydonoz ile nane sütü azaltıyo demişti naneye çok yaklaşma bence canım sen kimyona devam et

Almıyor ne alerjisi olabilir? Yüzünde de var kızarıklıklar ben dikkat ettikçe bişey oluyor resmen
Süt ve süt ürünleri alerjisi olabilir demisti doktor bize yediğiniz biset dokunmuş olabilir farklı bisey yediniz mi bizim mama kaynaklıydi mamayi bırakınca yavas yavas kayboldu

Kızlar bende yeni anneyim ve çok tecrübesizim sütüm az sağıp veriyorum sonrasında mama veriyorum ikisi toplam kaç cc vermeliyim kaç saatte bide alttını ne kadar sürede değişmeliyiz şuanda 8 de süt verdiysem 8.30 da mama veriyorum toplam 90 cc 10 da tekrardan süt yani 2 saat oluyor bide yarım saatte içiyor çocuk ardından gazdı bezdi derken süt sağma vakti geliyor gece 3 saat yanlış mı yapıyorum acaba

Bu işlemi yaptırdım ama malesef randewu bulamıyorum alerji polikliniği ne sistem hiç açılmıyor İstanbul'dayım ben Cerrahpaşa veya çapa ya götüreyim birde ordan sistem açılsın diyorum sizin ne gibi belirtilerinin vardı

Ben yaptım çok rahatlattı önce kızdırıyosun asidini çıkartıyosun ama zeytinyağının sonra ılıkken karnına sürüp kaka masajı yap çok rahatlatıyo bemen yapıyo
benimde annem yapıyordu. gerçekten rahatlatıyor.. zeytin yağı her derde deva gerçekten. h

Çocuğu emzirdim emzirirken söylendi durmadı. Çocuk uyudu, yattım geldi zıttıma basacak seyler söylüyor. Bu çocuğa senden daha çok baktım ben. Ben onun zararına bir şey yapmam. Senden daha çok hakkım geçmiştir diye başlayınca duramadım. Ben de al bak çocuğuna, madem ben hiç bakmıyorum sen bakacaksın sadece dedim, çekti gitti.
Yatmışım orda uyucam ne diye uyuyan insana gelip laf sokuyorsun.

İlk 10-15 gün o baktı ben elimi oynatamadım.ama yetersiz hissettirerek konuşması zoruma gidiyor, niye kıracak seyler söylüyor.
Daha önce de aynısını söyledi ağladım , üzüldüğümü gördüğü halde seni çekemem karşımda ağlama dedi. Ağlayınca bu çocuğa kim bakacak güçsüz anne mi olur herkes anne olamaz şeklinde konuşuyor. Psikolojik olarak hiç destek olmuyor sürekli aşağıya çekiyor. Bir daha göresim yok o kadar sinirlendim.

Kızım bugün çok huzursuz. Doğması gereken tarihe baktım atak haftasının ilk günü 2 hafta sürüyor
Bu arada hes kodu kalkmış. Maske kalmış açık alanda, kapalı alanda havalandırma yeterliyse takılmayabilirmiş. Saçmalığa bak sinir oldum kimse takmaz ki böyle market de, kapalı alanda vs. Açık hava neyse de diğer yerlerde takarım ben, küçüçük candan sorumluyum sonuçta

Yanlız değilsin zorunlu sezeryan oldum söylemediğini bırakmadı 15 gün sütüm gelmedi bebeğimi sütüm olsada emzirsem dedi yüzüme yüzüme oğlum yavrum diyor abimin ismini söyleyip seviyor çocuğumu sonrada bana diyor sütün yetmor nasıl annesin çoçuk bana anne diyecek diyordu düşündükçe yine üzülüyorum biliyorum boş ne söylesem en iyisi düşünmemek görmezden gelmek bebeğimize sarılalım bol bol üzülmek işe yaramıyor

Benm de birisi geldiğinde aksilik yapıyo uyuyan çocuk gidiyo başkası geliyo hissediyor mu bu bebek acaba diyom ya başkasını istemiyo sanırım
İyi ya canim. Biri geldiğinde uyusa dursa bu kez çocuğa nazar degdirirler nasıl uyuyo nasıl uysal bir bebek diye

Kızlar iki gündür oğluma bseyler oldu uyumuyor çocuk aşırı fazlı sancı çekiyor kakada yapamıyor dün bir kere yaptı bugün dha hiç yok hep meme de duruyo

Bizde senle ayni durumdayiz..hep memede uyumak istiyo..gece uyumuyor..gazli oldugu icin kızariyor ikiniyor..sap simplekse ragmen gunduz ayilmiyor( ne zmn gece gunduzu ayirtetcekler??

Canımmm kadınlar kulübü arkadaşlarım şükürler olsun 40. günün sonunda oğlum yoğun bakımdan çıktı. Kavuştuk Rabbim tüm şifa bekleyenlere şifa versin
Cok şükür yavruna kavustun canim Allah bir daha ayrılık göstermesin en uzun ayrılıģınız bu olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…