2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bugün muayenem vardi iç dış dikişler çok şükür normal smear alındı ama çok canım acıdı muayenede ki yavas yavas yapmasina ragmen meğer kuruluk varmış doğum sonu normal dedi .İlişkide de jel kullan dedi

Benim rutin egzersizlerim var onları yapmaya çalışıyorum. Kardiyo değil yağ yakmaz kasları güçlendirmek rahatlatmak için Esneme tarzı egzersizler
Üst bacak kaslarım için ayağıma ağırlık takarak yaptığım hareketler var. Bir de köprü hareketi rahatlatıyor kalçayı yukarı kaldırarak. Boynumu Kollarımı da esnetiyorum o kadar .
Hiç hareket etmemekten iyidir

Ya aslında ben de rahattım ama sağlıkocağındaki hemşire aşıyı vururken bence bir devlet hastanesine götürmekte fayda var deyince içime kurt düştü.. Bugün de zeynepkamil hastanesine 20dakikalık yolu trafik yüzünden bir buçuk saat sonra gittik ama doktorlar grevdeymiş şaka gibi.. O zaman niye randevularınız açık çıldırıcam.. MHRS ye müdahale yapamıyorlarmış..

Madem 10günlükten sonra sıkıntı yokmuş benim doktor neden bebeğim 37günlükken 24saat anne sütünü kesti mama verdirtti.. Bu doktorları anlamak gerçekten zor.. Benim oğlumun bazen rengi açılıyor gibi oluyor ama bir an sonra bakıyorum tekrar sarı gözlerindeki sarılık bazen açılıyor bazen yine gözlerim köşelerinden başlıyor gözükmeye.. Her sarı gördüğümde moralim bozulmaya başladı.. Tedavimsğrecinde üç gün anne sütü kesilince düzeliyor diye okudum..

Bizimki de geçmedi uzayan sarilik dedi . İki ay kontrolü bekliyorum geçerse sünnet yaptırmak istiyorum
Ben de sünnet için sarılığın geçmesini istemiştim ama 2ay doldu geçti.. Biz hala sarılıkla mücadeledeyiz.. Gerçi çocuğun tüm gelişimi çok güzel Allah’la şükür.. Sadece renk olayı var bende her sarı gördüğümde geriliyorum..

Kızlar bebek rahatsız diye bakamadım buralara bu ara, diyet grubu yapmışsınız harikasınız. Hıphızlı verin inşallah kiloları. Biraz toparlanabilirsek ben de katılırım.

Canım aslında yurt dışında doğum sonrası fizyoterapistlerle çalışmayı öneriyorlar ama bizim ülkede henüz gelişmedi bu bakış açısı. Hamilelik süresince büyüyen karınla birlikte karın kası ayrılıp disastis recti diye bir duruma neden olabiliyor. Netten biraz araştır istersen. Doğum sonrası egzersizlere (mekiğe vs.) girişmeden önce eğer bu disastis recti sorunu varsa öncelikle bunu çözmeyi öneriyorlar. Kendinde bu sorunun olup olmadığını anlamak için youtubedan videolara bakabilirsin. How to check Disastis recti falan yazarsan epey video var. Eğer bu sorun varsa sende mesela bende var karnını inceltmek için önce bu soruna yönelip o ayrıklığı kapatmanı öneririm. Instagramda thebellemethod diye bir hesap var o kadının epey disastis recti düzeltme videosu var eskilere gidersen. YouTubeda da bulabilirsin videolar. Onun dışında yürüyüş ve leslie yapabilirsin. Bu arada emzirirken ağır kol çalışmayı da çok önermiyorlar o da aklında olsun.

Kırmızı mercimeğin kendisinden ekmek yapılıyor. Bir ara glutene ve şekere ara vermiştm o zaman keşfettim . Tadıda süper oluyordu. O dönemde 2 haftada 3 kilo vermiştim süperdi. Ama hamile kalınca herşeyi saldım ve toparlayamıyoru .

Kızlar bebeğiniz kaç dk emiyor. Benim sütüm tazyikli geliyor ve 5 dk emiyor acaba yetiyor mudur? Cevaplarsanız sevinirim
Benimki tazyikli gelmiyor ve 3-5 dakika emiyor umarım yetiyordur. Çocuklarda doyma göstergesi olsa ne güzel olurdu. Doyunca yeşil olsa mesela .bende çocuk açmı diye hep şüpheseyim.

Biz de de sadece renk o da belirli belirsiz pek anlaşılmıyor ama kanda cikdi kontrolde bakalim bu kontrolde ne olucak. Ben takmıyorum bebeklerin çoğunda görüldüğu için. Gelişimi ve uykusu iyi çünkü zor uyutuyorum.

Zamanı gelince öyle bir uyuyor ki benimki 40 günlüken gece 4-5 saat uyanıktı 41 gün gece hiç uyanmadı 50 günlük gece mama İçin bile uyanmıyor bende uyanmamasından yana dertliyim açıksa bile ses etmiyor alarmı duymasam aç aç uyur .ben gece gündüzü ayırt etsin diye gündüz uyusabile sesi kapatmadım süpürge makine fln hep çalıştı gece de hiç ışığı yakmadım konuşmadım ondan mı oldu bilmem akşam 7 de yatar sabah 8 de kalkar gece zorla uykulu ne kadar yerse o şimdi de aç mı kalıyor diye dertliyim ne zormuş ana olmak

Bu sağlık ocağı 2.ay aşılarını erteledi ya ay sonuna bu hafta kontrole gidip sorcam doktora sorun olmaz inşallah

Merhaba anneler sizlere bir sorum olacak. Bebegim 2 gundur sesli bagirsak hareketleri ile sesli kaka yapiyor hatta biraz sıvi gibi. Kusma hep vardi refluden suandada artarak devam ediyor. İştahi az bebegimin acikcasi korkuyorum. Bugun 4.kakasi normal mi bu?

Herkesin aksine benim oğlum da saatlerce emiyor doğduğundan beri en azından sütüm yetse ona sevinicem ama yok mama takviyesi yapıyoruz
Ben de mama veriyorum.hem de emziriyorum.Uzun emince uykuya dalıp bırakıyor.doyduysa uyanıkken bırakıyor.memede uyuduysa uzun uyursa doymustur diyorum.kisa uyursa uyanınca mama veriyorum.oyle yuvarlanıp gidiyoruz

50 günlük mü şu an canım? Bizde de gece, gece lambası yanıyor gündüz aydınlık ve tv sesi açık. Ondan sanırım ayırt etti. Gündüz uykusu nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…