- 13 Şubat 2016
- 1.281
- 1.741
- 133
- 35
Dün akşam bir kaçamak yaptım tam eve yaklaşmıştık uyanmış 80-90 ml gibi süt içmiş. Geldim uyuttum 3,5 saat uyudu. Emip uyuduğunda da uyku aralığı böyle oluyor. Ama gazdan sanırım kakasını yapamadı da 2 gecedir uyanıp duruyor. Gündüz uyumuyor doğru düzgün
Yemiyo muydukBu arada kizlar acı yemeye yavaş yavaş başladınız mı?
Yemiyo muyduk
Ben hep yiyorum zaten zararı mı varmış
Benim oğlumun da göz çevresi ve burnunda kaldı sadece ağlayınca daha çok belli oluyo. Bi zararı yoksa anne sütü kesmeye de gerek yok bence. Gerçi bizimki anne sütü sarılığı değil, hipotrioididen kaynaklı uzamış sarılık.Madem 10günlükten sonra sıkıntı yokmuş benim doktor neden bebeğim 37günlükken 24saat anne sütünü kesti mama verdirtti.. Bu doktorları anlamak gerçekten zor..Benim oğlumun bazen rengi açılıyor gibi oluyor ama bir an sonra bakıyorum tekrar sarı gözlerindeki sarılık bazen açılıyor bazen yine gözlerim köşelerinden başlıyor gözükmeye.. Her sarı gördüğümde moralim bozulmaya başladı.. Tedavimsğrecinde üç gün anne sütü kesilince düzeliyor diye okudum..
Kafasını tutuyorBenim kız biraz mayışınca yüz üstü yatırıp sırtına masaj yapıyorum oyle uyuyor.iyice dalınca yerine alıp yan yatiriyorum.gunduz uzun uyusun istersem yüz üstü bırakıyorum.basini tutabiliyorsa sağa sola cevirebiiyorsa dene istersen.yuz üstü yattığında elleri başının yanında olduğundan hareket ettirip uyandırmıyor kendini.tabi yanında olursan iyi olur
Bi hun uyusalqr 3 gun uyumuyolar demekBenimkine de nazar mı değdi ne gece 3 kere kalkıyor dedim, uyanıp duruyor 2 gecedir ıkınmaktanEn son sabaha karşı uyanıp uyuyor , uykumu kaçırıp ben dalana kadar saat 8 de ayakta güne merhaba
afiyet olsun:)) bende ilk gün sabahını börekle açtım :)) neyse akşama az yerim.
Hic boyle bisi düşünmemiştimGece sütü gündüz, gündüz sütü gece verilmez diye bir kural var mı? Genelde göğüslerim gece daha dolu oluyor bazen sağıyorum, gerekirse gündüz veremez miyim
Vallahi helalKızlar bebek rahatsız diye bakamadım buralara bu ara, diyet grubu yapmışsınız harikasınız. Hıphızlı verin inşallah kiloları. Biraz toparlanabilirsek ben de katılırım.
Canım aslında yurt dışında doğum sonrası fizyoterapistlerle çalışmayı öneriyorlar ama bizim ülkede henüz gelişmedi bu bakış açısı. Hamilelik süresince büyüyen karınla birlikte karın kası ayrılıp disastis recti diye bir duruma neden olabiliyor. Netten biraz araştır istersen. Doğum sonrası egzersizlere (mekiğe vs.) girişmeden önce eğer bu disastis recti sorunu varsa öncelikle bunu çözmeyi öneriyorlar. Kendinde bu sorunun olup olmadığını anlamak için youtubedan videolara bakabilirsin. How to check Disastis recti falan yazarsan epey video var. Eğer bu sorun varsa sende mesela bende var karnını inceltmek için önce bu soruna yönelip o ayrıklığı kapatmanı öneririm. Instagramda thebellemethod diye bir hesap var o kadının epey disastis recti düzeltme videosu var eskilere gidersen. YouTubeda da bulabilirsin videolar. Onun dışında yürüyüş ve leslie yapabilirsin. Bu arada emzirirken ağır kol çalışmayı da çok önermiyorlar o da aklında olsun.
Her akşam yemeğin yanında yiyorum ben acı biber turşusu çiğ köfte falan da yiyorum yemeklere de hep atarım kırmızı biberGaz yapıyor diye kızdı biri bana burda kimdi hatırlamıyorum
Yemememiz gerekiyormuş. Ben de sonradan kestim
Ek gıdaya hayırlısıyla geçsekte biraz daha kafamız rahat olur sanırım
Gazdan değil de sütun tadını etkiler dedi boooyuklerim o yüzden yemiyordumYemiyo muyduk
Ben hep yiyorum zaten zararı mı varmış
Menenjit aşıları var onları da ister şimdi istersen de 1 yaşından sonra yaptırabilirsin
Şimdi yaptırırsan 4 doz, 1 yaşından sonra yaptırırsan 2 doz yapılıyor. Yazmış biri.
Bu arada kizlar acı yemeye yavaş yavaş başladınız mı?
Benim oğlan da acıyı seviyo demek sütü içtiğine göreGazdan değil de sütun tadını etkiler dedi boooyuklerim o yüzden yemiyordumsen yiyirsan ben de yiyorum tulperde
Her akşam yemeğin yanında yiyorum ben acı biber turşusu çiğ köfte falan da yiyorum yemeklere de hep atarım kırmızı biber
Canım sen sağlıkçısın bilirsin kan alınan elin parmaklarının morarması avuç içinin kızarması normal mi kan toplamış gibiOğlumda 1 yaş sonrası asi yapılmış bu da öyle olur ama diğer ay doktora gidince sorarim.
Hiç bırakmadım ki yemeyi
Bugün çok kötü oldum kızlar, oğlumun tiroit kontrolü için kan veriyorduk bir türlü damarını bulamadılar
İki elini de boş yere deldiler sonra bi de ayağından alalım dediler de en son ayağından alabildiler bayılacaktım neredeyse bir daha asla laboratuara ben girmem dedim eşime sen gireceksin
Oğlum ağlaya ağlaya helak oldu
Bir de elinin parmaklarını morartmışlar nasıl tuttuysa artık avcunun içi bile kıpkırmızı
İş bilmeyenleri oturtmuşlar oraya sinir oldum çocuğumun her yerini deldiniz diyorum bi de pişkin pişkin o zaman doktora söyle de almayalım kanını diyor aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum..
İki kişiydiler biri bi elini deldi beceremedi, öbürü diğer elini deldi o da beceremedi en son ayaktan aldılarOy kıyamam bebekten kan almak gerçekten çok zor ama ben öyle durumlarda deneyip alamadiysam yardım istiyorum tekrar tekrar denemek çok anlamsız oluyor ve de acı çekiyor
Bir daha gittiğinde bebek hemşiresi talep et.Bizim kurumda kan alma 2 ye ayrıldı bebek çocuk ayrı yetişkin ayrı .
Özel laboratuvara mı yaptırdınız ?Bugün çok kötü oldum kızlar, oğlumun tiroit kontrolü için kan veriyorduk bir türlü damarını bulamadılar
İki elini de boş yere deldiler sonra bi de ayağından alalım dediler de en son ayağından alabildiler bayılacaktım neredeyse bir daha asla laboratuara ben girmem dedim eşime sen gireceksin
Oğlum ağlaya ağlaya helak oldu
Bir de elinin parmaklarını morartmışlar nasıl tuttuysa artık avcunun içi bile kıpkırmızı
İş bilmeyenleri oturtmuşlar oraya sinir oldum çocuğumun her yerini deldiniz diyorum bi de pişkin pişkin o zaman doktora söyle de almayalım kanını diyor aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum..
Özel hastaneydi canım, hiç bebek hemşiresinden falan bahsetmediler bana ben de bilmiyordum.Özel laboratuvara mı yaptırdınız ?
Özel laboratuvara gidip kan verdiğimde beni bile delik deşik ediyorlar damarlarım ortada olduğu halde. Onların hemşire olmadığını düşünüyorum.
Ben biyoloji mezunuyum
Benim sınıf arkadaşlarım da lab da kan almada çalıştı staj yaptılar hiç eğitim almadıkları halde.
Hastanelerde öyle bir sorun yaşanmıyor, genelde bebek hemşiresi ayrı oluyor .
Canım sen sağlıkçısın bilirsin kan alınan elin parmaklarının morarması avuç içinin kızarması normal mi kan toplamış gibi
Doktoruna fotoğrafını gönderdik cevap vermedi daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?