2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
mRNA aşıları sanıldığı kadar yeni değil ,çok önceye dayaniyor çalışmaları .Aşı karşıtı olmak ile tereddüt etmek arasında çok fark var .Tereddütlü olanları anlıyorum ,aşı hakkında ve özellikle gebeler ile alakalı fazla bilimsel bir makale yok . Tereddüt ettiği halde aşı olan insanlar başlarına bir şey gelse aşı oldum böyle oldu diye düşünüyor ki bu da normal aslında çünkü kafa rahatlığı ile olmadi o aşıyı . Halbuki hastalanınca bir dünya ilaç alıp ,bu bana bir şey yapar mı diye çoğumuzun aklına gelmiyor ,bu aşı yeni endişe etmekte çok haklısınız ,doktorlar genel olarak fikir birliği içinde olmuyor zaten ,bu sadece aşı konusunda degil her konuda öyle ,hatta farklı doktordan görüş alırız bazı durumlarda,bakalım birbirini destekliyor mu diye .

Aşı konusunda bilgim yok ,bu işin uzmanı değilim ordan burdan duyma şeylere itimat etmiyorum, takip ettiğim profesörler,virologlar var onlari okurum.Gebelik öncesi yoğun bakımda da çalışmış bir hemşire olarak 2+1 aşımı oldum .Kimseye olun ya da olmayın demem ama kar -zarar hesabini yapın ,hatta en iyisi doktorunuza güvenin .

Bence bu aşı konusunda herkes fikrini kendine saklasın her kafadan bir ses çıkıyor yaptırmak isteyenin de kafası karışıyor ben yaptırmıcam şahsen ama yaptırana da engel olmak istemem herkesin şartları farklı çalışmak zorunda olanlar var o yüzden kimse kimsenin vebaline gitmesin burda kimse bilir kişi değil doktorunuza sorun ne derse onla görüş alışverişi yapın en sağlıklısı o bence şu aşamada

14+0da oldum ilk dozu, bugün ikinci doza randevum var biontek. ben de çalıştığım için çok korkuyorum hastalanmaktan, o yüzden oldum. evde olsam doğum bitene kadar beklerdim muhtemelen ama riske atmak istemedim. bebeğe de antikor geçtiği kanıtlanmış dedi doktorum önerdi ben de oldum

Haklisiniz, koyde asi olan herkeste bisey olmus ama benm de cevremde hemen herkes asi oldu annem babam dayim onun esi kizlari halam ve btn cocuklari, butun arkadaslarim, is yerinde onlarca kisi, tek kiside bile sorun cikmadi. Hicbiri de covid olmadi. Bunu da dikkate alalim

Günaydin kızlar
Ben uyku problemi yaşıyorum anlam veremediğim sekilde
Bugun sabah uyudum bu beni cok yoruyor
uyansam gece bir daha uyuyamıyorum
Zihnim hic dinlenemiyor
(uykuyu cok seven ama uyuyamayan anne):)
Yasayan var mi
Kafayi yicem
Kafaya taktığım uykumu kaçıracak ozel bi durum yok

Zaten bildiğim kadarıyla aşı covidi engellemiyor, ağır geçirmeyi engelliyor. Aşı olmasına rağmen covidi ağır geçirenler ise eğer aşı olmasaydı covidi belki de ölümcül sonuçla geçirecek kişilermiş. Yani aşı covid geçirmeyi hafifleten bir unsur. Benim ailem sağlık çalışanı olduğu için aşıyı ilk olanlardan, çok şükür bulaşmadı onlara. Aşıyı olmayan küçük kardeşim covid geçirdi ve o da evde ağır geçirdi. Ben riske atmak istemedim 16.haftamda oldum aşıyı. Gönlüm biontech isterdi ama doktorum ısrarla hamilelikte biontech zorlayabilir diye sinovac’a yönlendirdi. Hiç yoktan iyidir ve covidi ağır geçirme riskini göz ardı edemedim ve oldum. Çalışıyorum, 1.5 saat danışan görüşüyorum klinikte. Gelen kişilerin hes kodu, ateş derecesi birşey ifade etmiyor. He çalışmasam yine aşı olurdum. Çünkü eşim dışarı çıkıyor, işe gidiyor, ailesiyle sıkı fıkı, ailesi dikkatsiz bu konuda. Tetanoz aşısını da olacağım ben hatta.

Kan değerlerinde düşüklük olabilir mi acaba ?

İyi olmana sevindim, yeni işin hayırlı olsun, vakitte daha hızlı geçer çalışınca, benimde bitti gibi ama tiksinme çok var

Bir sağlık ocağı mağduru olanda benim sanırım gittiğim sağlık ocağı 18den itibaren tetanoz için gel dedi ama içeride kedi bakıyolar 5 tane falan çok korkarım fobim var sağlık ocağını değiştirip evime yakın olana aldım 20den önce vurmuyoruz dedi

Ne desem bilemedim şu an .İçeri de kedi bakmak nedir yani

Benim de 20. Haftadan sonraya gün verdi. Normalde haftaya olacaktım. Ayrıntılı ultrasonla aynı gün olduğu için. Tetanoz 22 haftaya kaldı.

Benim de 20. Haftadan sonraya gün verdi. Normalde haftaya olacaktım. Ayrıntılı ultrasonla aynı gün olduğu için. Tetanoz 22 haftaya kaldı.
20 ile 27. Hafta arasında vuruyoruz dedi ilkini vurunca 4. Hafta sonra 2.dozmuş bugün öyle dediler bende 20+2 de detaylı için randevu aldım

Bana cesaret verdiniz valla bugun aşımı olacagım bende Allahın izniyle birsey olmaz inşallah aynı durumdayız çalısıyorum bende evde olsam korurdum kendimi...

Hayırlısı olsun inşallah en iyisi aşı olmak sanırım riskli gruptayız maalesef çalışanlar olarak...

Benim doktor son 3 aya girince yaptır dedi ilk zamanlar gelişim evresi felan diye.. Bide son dönemde covid gebelerde çok zor geçmesine sebep oluyo.. Haberlerde duyuyoruz bebek alınıyor anne kurtarilamiyo felan
Ya her doktor farklı söylüyor işte sağlık ocakları bile birbirinden farklı karar alıp yapmayan bile var bu aşıyı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…