- 26 Haziran 2019
- 1.153
- 1.024
- 83
ilk gün yoğun olmuştu benim kanama, sonra pedle idare edilebilir bi seviyeye geldi ama pedi çıkar kilodu çıkar zor oluyor sezeryanlıyken bence, dependi hemen kenardan yırtıp atıveriyordum çok rahat gelmişti. ameliyat ağrılarım hafifleyene kadar kullandım benneden öyle çok mu kanama oluyor? Benim geçen sene çok az kanamam olmuştu hatta hemşireler ben baygınken koca pedi dayamışlardı bana ama benim kanamam normal orkidi bile anca doldururdu. Diyorm acaba erken doğurduğm için mi öyle
daha iyi boşuna para vermiyceksin yani:) küçücük bi paketi 40 lira mı ne. hasta bezi de aynı şey sanırım zatenEh bana hastanede gerek olmayacak hasta beziyle dolasacagim ☹☹ hemsire gerek yok getirme dedi
Cnm ne güzel olumlu haber almak ins daim olsun amniuosentez ins kolaylıkla geçecek bebisin sağlığı yerinde olup dogacak ins dualarimdasin cnm ...Gittim canım.
Geçenki perinatologa göre daha olumlu konuştu sanki.
Kafasındaki kistler duruyor iki tane. ama geçen doktorun dediği gibi 3.bi ne olduğu belirsiz kist yok dedi.
Göbek kordonunda tek damar eksik dedi bu doktor da.
Bir de geçenki burun kemiği alt sınırda demişti ama bu doktor normal ölçüde dedi.
Bunların dışında diğer organlarında hiçbir sıkıntı yok.
Gelişimi boyu kilosu iyi dedi.
Aslında kafasındaki kistler tek başına hiçbir anlam ifade etmezmiş, çok sık görülen bir şeymiş ve en geç gebeliğin 26. haftası gibi kaybolurmuş. Beyin gelişimini zekasını falan etkilemezmiş.
Göbek kordonunun tek damar olması da tek başına bir şey ifade etmezmiş. Onun sıkıntısı bebek yeterli beslenemeyip gelişim geriliği ya da erken doğum olabilirmiş.
Yani sadece kafasında kist ya da sadece tek damarlı olsaydı hiçbir sıkıntı yok bebeğin gayet sağlıklı derdim ama ikisi bir araya gelince kromozom anomalisi özellikle trizomi 18 belirtisi olabilir dedi. Amniyosentez yapılacak perşembe günü.
Amniyosentezde bebeği kaybetme riskinden dolayı çok korkuyorum ama bebeğimde ne var bilmek de istiyorum. Doğuma kadar bu şüpheyle yaşayamam.. 2 haftada bile neler çektim.
Bende son durum böyle kızlar maalesef..
Hamile kulotlari gerekli mi arkadaslar? Bana cok pahali geldiler :) ben e-gebe sitesinden 15liraya etek 30liraya kot pantalon alinca hamile kulodu 35 lira eder mi diye sorguliyorum :)
rahat ve gerekli bir sey midir hamile kulotlari?
ben demir ilacıyla tiroid ilacı arasına 2 saat koyuyorum. internette öyle görmüştüm.benim gebelik öncesi hemoglobin 15in altına inmezdi hep üst sınırda gezerdi, son tahlilde 12 çıktı (aslında yine düşük değil) doktorum maltofer verdi, maltofer de 100 lük bir demir desteği, dedim hocam fazla gelmesin 12 çıktı zaten aslında çok da düşmemiş dedim, o da dedi ki hamile birinde demirin fazla gelmesi demek tr de enflasyonun bitmesi gibi bişey yani imkansız dedimümkün değil merak etme dedi. ben de kullanıyorum valla günlük. ama aç değil tok kullanıyorum malesef, aç karna tiroid aldığım için ikisi birbirini etkiliyor diye aradan en az dört saat geçmeden demir veya başka bir ilaç önermiyorlar
Gittim canım.
Kafasındaki kistler duruyor iki tane. ama geçen doktorun dediği gibi 3.bi ne olduğu belirsiz kist yok dedi.
Bir de geçenki burun kemiği alt sınırda demişti ama bu doktor normal ölçüde dedi.
Aslında kafasındaki kistler tek başına hiçbir anlam ifade etmezmiş, çok sık görülen bir şeymiş ve en geç gebeliğin 26. haftası gibi kaybolurmuş. Beyin gelişimini zekasını falan etkilemezmiş.
Göbek kordonunun tek damar olması da tek başına bir şey ifade etmezmiş. Onun sıkıntısı bebek yeterli beslenemeyip gelişim geriliği ya da erken doğum olabilirmiş.
Yani sadece kafasında kist ya da sadece tek damarlı olsaydı hiçbir sıkıntı yok bebeğin gayet sağlıklı derdim ama ikisi bir araya gelince kromozom anomalisi özellikle trizomi 18 belirtisi olabilir dedi. Amniyosentez yapılacak perşembe günü.
Amniyosentezde bebeği kaybetme riskinden dolayı çok korkuyorum ama bebeğimde ne var bilmek de istiyorum. Doğuma kadar bu şüpheyle yaşayamam.. 2 haftada bile neler çektim.
Fetal dna sanırım daha erken haftalarda hani 2li 3lü testi yaptırmayıp direk sonuç almak isteyenler için yapılıyor ama benimki ultrason bulguları olduğundan direk amniyosentez öneriyor doktorlar benim anladığım kadarıyla.Doktorun olumlu konuşmasina sevindim belki de gerçekten 26.haftada kaybolup gidecekler.Amniyo %100 sonuç veriyor ama acaba fetal DNA işini görür mü ? En azindan kandan bakılacak sende rahat edersin .
Bende oğlağım, işimi çok seviyorum, kolay kolay izin almam, tam tersi ev işlerini ve evde durmayı çok sevmiyorum, izindeyken bile canım sıkılırYok üşengeç değillerdir aksine cok iskolik görev bilinci yüksek sorumluluk sahibi falan derler yavrularımızaağırbaslı da diyolar öyle zırt pırt şımarmazlar
Canım nasıl oldun toparladın mı birazÇok kötü malesef öksürük var öksürrükçe kasıklarım dahada ağrıyor birde kas ağrım var
Canım inşallah sonuçların iyi çıkar, instagramda hamilelerin soru sorduğu Bi sayfada bunlara benzer soru gelmişti, senin doktorunun dediği gibi yorumlamışlardı, inşallah bu süreci hayırlısıyla atlatırsınız güzel haberler alırsınız,Gittim canım.
maşallah ne güzel yaa. Çok sevindim sizin adınıza. Ben de sorsan çalışmayı çok severim ama bazen evi özlediğim oluyo yalan değil:) hele şu güzel havalarda evimin balkonunda keyif yapasım geliyor bazen. İkinci gün sıkılırım ama kesinBende oğlağım, işimi çok seviyorum, kolay kolay izin almam, tam tersi ev işlerini ve evde durmayı çok sevmiyorum, izindeyken bile canım sıkılır
Aynen bende öyle, evde kalmaya özeniyorum ama iki günde sıkılıyorummaşallah ne güzel yaa. Çok sevindim sizin adınıza. Ben de sorsan çalışmayı çok severim ama bazen evi özlediğim oluyo yalan değil:) hele şu güzel havalarda evimin balkonunda keyif yapasım geliyor bazen. İkinci gün sıkılırım ama kesin
Cok sukur ilk sonuclar temiz, insallah hepsi oyle gelirSize de çok geçmiş olsun sonuçlar temiz geldi anladığım kadarıyla? Gözünüz aydın.
Malesef hala aynıyım öksürdükçe bebeğimden endişe duyuyorum aşağı baskı yapıyor gibi oluyorCanım nasıl oldun toparladın mı biraz
Ben de detaylıdan sonra alışveriş yapacağım canım.Alışverişlere başlandı mı kızlar?? Ben henüz birşey almadım. Hep bir sonraki kontrolden sonra alayım diyorum. Detaylı ultrasondan sonra inş başlayacam.
bu arada Meryem ana otunu nerden alabiliriz? Bende almak istiyorum ama aktarda bulabilir miyim ?
Sezaryen olunca sanırım 38 haftalarda falan oluyomuş. Ya da erken gelmek isteyedebilir pıtırcık tabi.Erken Doğum olursa yay burcu olur
15 aralık-25 Aralık arası gelecekmiş gibi his var içimde. 38 haftalık doğabilir de.
Ben ilk asimi son adetimden 7gun sonra olmustum. Ikinci asimi da 13+2de oldum. Ikisinde de kol agrisi disinda bir yan etki yasamadim. Ikinci dozu olmadan once 3 doktora sordum ucu de ol dedi.
Kaçıncı gün bugün belli bir gün sonra biraz daha azalıyor ama balgam atabiliyorsan iyi ben algam attıktan sonra epey rahatlamıştım hamile değildim tabi o zaman ilaçta kullanmıştımMalesef hala aynıyım öksürdükçe bebeğimden endişe duyuyorum aşağı baskı yapıyor gibi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?