- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 108
Sezaryen olunca sanırım 38 haftalarda falan oluyomuş. Ya da erken gelmek isteyedebilir pıtırcık tabi.
Benimkinin tam zamanında geliceği gibi bir his var içimde
Yay erkegi capkın olurmuş yazık kızlara
Umarım amniyosentez sonucu iyi gelir. Çok güzel haberler alıp rahatlarsınız inşallah. Dua edeceğim hep.Gittim canım.
Geçenki perinatologa göre daha olumlu konuştu sanki.
Kafasındaki kistler duruyor iki tane. ama geçen doktorun dediği gibi 3.bi ne olduğu belirsiz kist yok dedi.
Göbek kordonunda tek damar eksik dedi bu doktor da.
Bir de geçenki burun kemiği alt sınırda demişti ama bu doktor normal ölçüde dedi.
Bunların dışında diğer organlarında hiçbir sıkıntı yok.
Gelişimi boyu kilosu iyi dedi.
Aslında kafasındaki kistler tek başına hiçbir anlam ifade etmezmiş, çok sık görülen bir şeymiş ve en geç gebeliğin 26. haftası gibi kaybolurmuş. Beyin gelişimini zekasını falan etkilemezmiş.
Göbek kordonunun tek damar olması da tek başına bir şey ifade etmezmiş. Onun sıkıntısı bebek yeterli beslenemeyip gelişim geriliği ya da erken doğum olabilirmiş.
Yani sadece kafasında kist ya da sadece tek damarlı olsaydı hiçbir sıkıntı yok bebeğin gayet sağlıklı derdim ama ikisi bir araya gelince kromozom anomalisi özellikle trizomi 18 belirtisi olabilir dedi. Amniyosentez yapılacak perşembe günü.
Amniyosentezde bebeği kaybetme riskinden dolayı çok korkuyorum ama bebeğimde ne var bilmek de istiyorum. Doğuma kadar bu şüpheyle yaşayamam.. 2 haftada bile neler çektim.
Bende son durum böyle kızlar maalesef..
Aşk mantık intikam’daki küçük ZümrütcüklerizBenim oğluşum yapmaz.
( şimdiden kaynana olmaya adayım sanki)
Kızlar sabaha kadar bir sola dönüyorum bir sağa. Devamlı uyanıyorum. Bir türlü rahat edemiyorum. Yatağın içinde dön dön sabahı ediyorum. Daha 20 hafta var şimdiden böyleyim. Hamile yastıklarından almaya karar verdim. Sizlerin de benzer sıkıntıları var mı ?
Bende istiyorum, sonrasında emzirme minderi ve ileriki aylarda bebeklere destek minderi olarakta kullanılıyormuş, bende bunlara uygun bişey dikeyim diyorumYorgana sarılıp uyuyorum, hamile yastığı gibi kullanıyorum sanırım. O yastıklar iyi sanırım almak lazım
D vitamini kullanıyor muydun canım?Malesef hala aynıyım öksürdükçe bebeğimden endişe duyuyorum aşağı baskı yapıyor gibi oluyor
Allah hayırlı haberler almanı nasip etsin inşallahGittim canım.
Geçenki perinatologa göre daha olumlu konuştu sanki.
Kafasındaki kistler duruyor iki tane. ama geçen doktorun dediği gibi 3.bi ne olduğu belirsiz kist yok dedi.
Göbek kordonunda tek damar eksik dedi bu doktor da.
Bir de geçenki burun kemiği alt sınırda demişti ama bu doktor normal ölçüde dedi.
Bunların dışında diğer organlarında hiçbir sıkıntı yok.
Gelişimi boyu kilosu iyi dedi.
Aslında kafasındaki kistler tek başına hiçbir anlam ifade etmezmiş, çok sık görülen bir şeymiş ve en geç gebeliğin 26. haftası gibi kaybolurmuş. Beyin gelişimini zekasını falan etkilemezmiş.
Göbek kordonunun tek damar olması da tek başına bir şey ifade etmezmiş. Onun sıkıntısı bebek yeterli beslenemeyip gelişim geriliği ya da erken doğum olabilirmiş.
Yani sadece kafasında kist ya da sadece tek damarlı olsaydı hiçbir sıkıntı yok bebeğin gayet sağlıklı derdim ama ikisi bir araya gelince kromozom anomalisi özellikle trizomi 18 belirtisi olabilir dedi. Amniyosentez yapılacak perşembe günü.
Amniyosentezde bebeği kaybetme riskinden dolayı çok korkuyorum ama bebeğimde ne var bilmek de istiyorum. Doğuma kadar bu şüpheyle yaşayamam.. 2 haftada bile neler çektim.
Bende son durum böyle kızlar maalesef..
Sizin bedeniniz “s” mi? :) internette bir tek s bedenler 15 lira diğerleri 30ben ilk hamileliğimde aldıklarımı giyiyorum şuan bile, yani daha 4 aylıkken bile ihtiyaç duyuyorum sonlara doğru iyice lazım oluyor, lohusalıkta da hep onları giydim. 4-5 tane almıştım. ama tanesi 35 çok pahalıymış, ben ikilisini 20 civarı bişeye almıştım indirimden nbb nin
İlerde gerekli olabilir canım karın çıktıkça basende genişler. Çok uygun fiyatlara almışsın şu an 15 30 liraya bişey kalmadı heleki İstanbul da . Senin için piyango gibi bir şey olmuş
Fetal dna sanırım daha erken haftalarda hani 2li 3lü testi yaptırmayıp direk sonuç almak isteyenler için yapılıyor ama benimki ultrason bulguları olduğundan direk amniyosentez öneriyor doktorlar benim anladığım kadarıyla.
İkisi de fetal dna yerine amniyosentez önerdiklerini söylediler çünkü fetal dna sonucu ola ki pozitif çıktı yine amniyosentez yapılması gerekiyor diyorlar, negatif çıksa da ultrason bulgularından dolayı içimiz yine rahat etmeyecek falan dediler. Ben de kesin sonuç istediğimden amniyosentezi kabul ettim.
çok geçmiş olsun. Ben aşının ertesi günü cvs oldum. Belki onun psikolojisi daha ağır baştığı için aşı benim hızlıca yaptırıp hastaneden çıktığım ve sonra diğer işlerle ilgilendiğim, arada kaynayan bir şey oldu.Sevindim hiçbir sıkıntınızın olmamasına15+3 de bende biontek oldum ama bende şiddetli baş ağrısı ve uyku yaptı. Cuma günü oldum bütün haftasonu yataktaydım diyebilirim. Şükür şimdi bir sıkıntım kalmadı. Doktorum olacaksın hemde direk söylüyorum biontek dedi klinikte hamile hemşire vardı o olmuştu biraz cesaret verdi sadece alerjik bünyem olduğu için acilde tuttular beni o kadar. Aşı yapan hemşireler ama emin misin sordun mu erken daha diye psikolojimi bozup ağlaya ağlaya inşallah bebeğime birsey olmaz diye diye aşı oldum orası ayrı buhran beni unutamamışlardır emimimm
Ben de 4 kez tuvalete kalktım dün geceKızlar sabaha kadar bir sola dönüyorum bir sağa. Devamlı uyanıyorum. Bir türlü rahat edemiyorum. Yatağın içinde dön dön sabahı ediyorum. Daha 20 hafta var şimdiden böyleyim. Hamile yastıklarından almaya karar verdim. Sizlerin de benzer sıkıntıları var mı ?
Ben kendim mayaliyorum cnm neden önerilmiyor kendi yaptığın ilk defa duydum sonuçta kaynatıyoruzkızlar aklıma takılan birşey var. hamilelikte kalsiyum bol bol almamız lazım. ben hamilelik öncesi yoğurdu açık süt alıp kaynatıp yapıyordum. ama hamilelikte çiğ sütle yapılan yoğurt önerilmiyor. o yüzden yoğurt yiyemez oldum. zaten hazır yoğurtları hiç sevmem. pastörüze sütlerdede günlük bulmam zor oluyor. bulduğumdada yoğurdu tutturamıyorum. aslında yoğurdu çok seven biriyim. ama bu akıl karışıklığından dolayı yoğurt yapamıyorum.
sizler yoğurt işini nasıl yapıyorsunuz?
Ben kendimi bildim bileli süt ve süt ürünleri tüketemiyorum :)kızlar aklıma takılan birşey var. hamilelikte kalsiyum bol bol almamız lazım. ben hamilelik öncesi yoğurdu açık süt alıp kaynatıp yapıyordum. ama hamilelikte çiğ sütle yapılan yoğurt önerilmiyor. o yüzden yoğurt yiyemez oldum. zaten hazır yoğurtları hiç sevmem. pastörüze sütlerdede günlük bulmam zor oluyor. bulduğumdada yoğurdu tutturamıyorum. aslında yoğurdu çok seven biriyim. ama bu akıl karışıklığından dolayı yoğurt yapamıyorum.
Burda kime ne oluyosa bana da oluyo yahu bende gece 3 kez kalktım wcye hiç öyle olmazdıSizin bedeniniz “s” mi? :) internette bir tek s bedenler 15 lira diğerleri 30kapalı çarşıda da sordum o da 25 dedi
Öyle oldu kesinlikle. Online aldım trendyol ve e-gebe mağazalarından. Yurtdışında yaşıyoruz biz, şu an kışlık alışverişi yaptığım için ucuza geldi sanırım :) 135kiraya yün hamile montu aldım
ben de sordum fetal dna yapalım çok detaylı raporlar veren fetal dnalar var dedim. Kanadadaki doktorum geniş panellerin para tuzağı olduğunu söyledi. 1 genetik profu bir perinatalog prof şöyle açıkladılar; fetal dna trizomi 13,18,21 ve seks kromozomlarında yüksek güvenirliğe sahip ancak geniş panelde verilen diğer kromozomal anomaliler için güvenilirlik oranı yüzde 30.
fetal dna yerine ammio önerme nedenlerini de şöyle dediler; fetal dna bir tarama testidir, veriler ışığında istatistik bakar, amniyosentez ise bir tanı testidir, tanı koyar.
genel bilgi olsun, arkadaşlar da gikir edinsin diye yazdım tülperde
çok geçmiş olsun. Ben aşının ertesi günü cvs oldum. Belki onun psikolojisi daha ağır baştığı için aşı benim hızlıca yaptırıp hastaneden çıktığım ve sonra diğer işlerle ilgilendiğim, arada kaynayan bir şey oldu.
aşı yapan hemşire bana da emin misin diye sordu. Çok hadsizce buldum afedersiniz. 3 doktorla konuşup oturdum o koltuğa. Artık o koltuğa oturduğuma göre hemşire hanımın beni sorgulatacak değil rahatlatacak yaklaşımda olması gerektiğini düşünüyorum.
Ben de 4 kez tuvalete kalktım dün geceki akşam çok sıvı da tüketmemiştim su içmemek için soda içmiştim.
bana ilk hamileliğimde ödünç hamile yastığı gelmişti çok rahat etmiştim. Şimdi annemde kalıyorum kendi evime geçeyim hemen alacağım bir tane. Bence çok konforlu bir şey. Ama çok büyük. Hamilelik ilerlemeden alınmasını tavsiye ederim çünkü sonra kullanılan zaman iyice azalıyor.
açık sütlerde bakteri olma ihtimali yüksek diye. evet bende kaynatıyorum hatta kaynamaya başlayınca 30 dk kaynatıyorum nerdeyse ama hamilelikte pastörize süt öneriliyor.Ben kendim mayaliyorum cnm neden önerilmiyor kendi yaptığın ilk defa duydum sonuçta kaynatıyoruz
Ben ilk kez duydum böyle bir şey. Hep kendim mayalayip yapıyorum canım sağlıklı olduğunu söylüyor herkesaçık sütlerde bakteri olma ihtimali yüksek diye. evet bende kaynatıyorum hatta kaynamaya başlayınca 30 dk kaynatıyorum nerdeyse ama hamilelikte pastörize süt öneriliyor.
kızlar aklıma takılan birşey var. hamilelikte kalsiyum bol bol almamız lazım. ben hamilelik öncesi yoğurdu açık süt alıp kaynatıp yapıyordum. ama hamilelikte çiğ sütle yapılan yoğurt önerilmiyor. o yüzden yoğurt yiyemez oldum. zaten hazır yoğurtları hiç sevmem. pastörüze sütlerdede günlük bulmam zor oluyor. bulduğumdada yoğurdu tutturamıyorum. aslında yoğurdu çok seven biriyim. ama bu akıl karışıklığından dolayı yoğurt yapamıyorum.
Çözemediysen gazdır canım. Bebek hareketinde yanılgıya düşmezsinGaz mı bebek hareketi mi halen çözümleyemediğim bir döngüdeyimİnşaAllah sağlıklıdırlar… siz nasıl ayırt ediyorsunuzz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?