2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
tatlısız bir günüm geçmiyo hatta bazen hem öğlen yemeğinden hem akşam yemeğinden sonra tatlı yiyorum nolcak bu gidişin sonu bilmem
Benim insulin intoleransim var ve ilk hamileligimde galiba 30 kilo aldim. Galiba diyorum cunku tartilmayi biraktim. Tekrar o kadar agirlqsmak istemiyorum. Hamileligin basindan beri cok az tatli tukettigim halde 4kilo aldim. Yani kahvaltida simit pogaca yiyor insan diye bu kadar kilo almamali bence :) yedigim de 1 simit peynir zeytin domates yani.

ben eylul ayinda seker yemeyi biraktim. O nedenle artik canim sık tatlı çekmiyor bence. Sadece 24 saat yemeyeyim diye başladım sonraki gün uzattım sonraki gün uzattım derken aylarca yemedim. Tatlı yemek istediğimde de hep çiğ fındık tükettim.
Cok iyi yapmissin bence patatesleri yiyerek. Canin istemese yiyemezdin hepsini. Mesela biz hic evde patates kizartmayiz o nedenle disarida yedigimize hic takiliyorum.
Hamilelik garip bir hormon yukluyor. Normalde yaptigi bir cok seyden sakinir oluyor insan. Cok ilginc gercekten.

ben hic hamileligimi farkinda degilim, sizler de oyle misiniz? Sadece bazen gogus ve karin kasintim oluyor ama onun disinda gun icindw bana hamile oldugumu hatirlatan hic bir sey yok.

Benim kaburga ağrım bana hiç unutturmuyor hamileliğimi

ne kdr şanslısın maşallahh.. benim valla arada geriden gelen bulantılarım hala var şükür kusmuyorm pek ama hep o bulantı hissi bi tehdit halinde. Bi de geçen hafta rahatlamıştım ama bu hafta yine kabız oldm iki gndr karnımı çok ağrıtıo. İki yudum yemek yiyince bile daraldm göbeğim genişledi fln sanki rahatsız etti beni heralde bağırsaklar da dolu diye. Eve gidince dulphalac şurubumu içicem umarm rahatlatır yarına. En rahat haftam buysa son haftayı düşünemiyorm=( Bi de benim burun tıkanıklığım çok oluyo gece bi tarafa dönünce öbür taraf tıkanıyo sürekli fırıldak gibi bi sağ bi sola dönüyorm

o kadar büyüyor mu bıdıklar hemen 20. haftada ya. Ben daha 16dayım belki rahatlığım da o yüzden, bebek henüz çok aşağıda.
Bilmiyorum ya doktorda büyüdüğü içindir dedi. Organlarda yer değiştiriyor ya baya canım acıyor. Umarım geçer azalır yana kayar 4 ay böyle geçerse yandım

Kızlar ayrıntılı ultrasona girdim bağırsakta parlaklık gördü çok hafif, diğer herşey normalmiş ama azda olsa bu genetik rahatsızlık belirtisi olabilirmiş. Çok moralim bozuldu
Tel bulgu buysa endişelenecek bir şey yoktur canım. Muhtemelen bir sonraki kontrole geçmiş olacak inşallah

Bana sabah aç karnına kahve içmek çok iyi geliyor tuvalet konusunda. Ben de yiyince çok şişiyorum. Geçen gün arkafaşlardaydık, çok yemedim ama popomun üzerine oturamaz oldum gazdan. Metsil taşıyacağım cüzdanımda

Canim yalnız o yediğin smit ve poğaçalar da yüksek karbonhidrat içerdiğinden hızla şekerinin iniş çıkışlarlarina sebep olur

Banada sabah aç karnına su içmek iyi geliyor 2 bardak su içiyorum kalkınca bağırsaklarıma çok yardımcı oluyor. Kabız olmakdan çok korkuyorum ilaç icemedigimiz için bu dönemde başka hiç bir şey fayda etmiyor bana

Kızlar bende ilk doz bionteck aşımı bugün oldum hayırlısı olsun bakalım.. İnşallah şifa olur.. Son 3 ayda kovid olmaktan çok korktum bide haberlerde ölen gebeler bebekler okudukça.. Ve gebeler çok ağır geçiriyor.. Kadin doğum doktorum da ve gittigim radyologda kesinlikle 2 dozunu doğuma kadar ol dedi.. Doğuma tam korunali girmen lazım ben tüm yakınlarıma hastalarima öneriyorum dedi
Simdilik bi kol ağrım var

Bide bi arkadaş yazmış tülbent olayını sakın sakın kızlar öyle bir hata yapmayın.. Bana da annem mi demişti ne yada o yapmıştı galiba bianda uyandım besige baktım ki tüm yüzünü tülbentle kapatmış öyle bir fırladım ki hemen açtım çok şükür bi şey yoktu. Ama olabilirdi Allah korusun..
Elleri rahat durmuyor ki bebeklerin elleriyle almış yüzüne ortuvermis yapmayın bence

Şifa olsun bende bugün oldum ilk dozumu. Rabbim evlatlarımızı esirgesin.

Kızlar bebegi kasıkta hisseden varmı sanki bebek rahime vuruyor resmen ve karnı büyüdükçe gerginliği artan 22.haftadayım artk nefes darlıgı yaşamaya başladım . Aşiri gaz problemımız devam edıyor bısey yiyemez oldum İlk bebek olmasındanmı bu kadar zorlanıyorum

Canım ben de cok endişeliyim ama kızım okula gidecek etrafta artınca doktorum da kesınlıkle olmalısın dıyınce olacagım ama 6. Ay gecc mı olur acaba? 2. Doz da tamamlansın derken 7.5 ay olacak ben de hamileler ıcın kovıd son 3 ay daha tehlikelı dıyor ya uzmanlar son 3 aya girmeden mi yaptırsam dıyorumhaftaya baska perıantolojı uzmanına ve ımmunoloji uzmanına gıdıp konusacagım bu konuyu yazarım buraya ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…