bazı doktorlar hatta bazı insanlar laktoza çok karşı ondan dolayı önermemiş olabilir laktoza insanların intoleransı olduğunu söylüyolar peynir de yeme diyen fln çok var ben çok kızıyorm buna çünkü peynir en sevdiğim şey=) Bi de bunca sene dünyada en önemli gıdalardan biri süt ve peynirdi her yörenin kendi peyniri var bunca zamandır peynire alışamadık mı evrimleşip de yani.. Bu arada bnm doktorum balıkla ilgili hiçbişey söylemedi bi kere evde yiyecek bişey yoktu ton balığı vardı onu sordm ona bile haftada 1 yenebilir dedievet norveç somonu yiyorum bende ama anlamadım. aslında beni aile hekimim biraz değişik sanki. geçende süt içme asla dedi. yoğurt, kefir , ayran önerdi.
bazı doktorlar hatta bazı insanlar laktoza çok karşı ondan dolayı önermemiş olabilir laktoza insanların intoleransı olduğunu söylüyolar peynir de yeme diyen fln çok var ben çok kızıyorm buna çünkü peynir en sevdiğim şey=) Bi de bunca sene dünyada en önemli gıdalardan biri süt ve peynirdi her yörenin kendi peyniri var bunca zamandır peynire alışamadık mı evrimleşip de yani.. Bu arada bnm doktorum balıkla ilgili hiçbişey söylemedi bi kere evde yiyecek bişey yoktu ton balığı vardı onu sordm ona bile haftada 1 yenebilir dedi
Amin inşallah hepimiz sağlıkla almak nasip olsunSağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbim kuzum
Evet herkes aynı böyle demiş, erkeğe alıştirdim kendimi
Annemde freely diye bi marka var yıllardır kullanıyor sorunsuz. Sağlık ocaklarında da genelde omron marka görüyorum. O da iyi olmasa kullanmazlar diye düşündüm ama yine de bakmak lazım.Kızlar tansiyon aleti alayım diyorum ,marka model önerisi olan var mı ? Ya da kullanıp memnun kaldığınız ya da onu alma beğenmedim dediğiniz .
tam da şu yazımın üstüne öyle bi haber okudum kisütlerde antibiyorik muhabbetinden mi öyle dedi acaba:/ ben pastorize içiyorum ya çok kaynatılıyor vitamini ne kadar kalıyo tartışılır ama tadını çok sevdiğim için içiyorum su gibi. içine bi çay kaşığı chia atınca hem tok tutuyor hem omega3 de alınıyo
Hayvanların gebelik veya gebelik sonrası sütlerinde yüksek derecede östrojen hormonu bulunmakta ve bu sütlerin devamlı ve aşırı içilmesi ile 'hormona bağlı' denilen meme, yumurtalık, rahim, prostat, testis, kanserlerine yol açılabilmektedir. Bu, araştırmalarla da gösterilmiştir
vicdansızlık resmen yaBende okudum instada bir sayfada .Gebe ineklerden süt sağıldığını görmedim hiç ama ,buzağısı olup , buzağısını sütten kesip o sütü tüccara verenleri bizzat biliyorum ama içinde östrojen hormonu olduğu aklıma gelmedi .Ben bu duruma duygusal açıdan bakıyordum yavrusunu nasıl annesinin sütünden mahrum bırakırlar ,o süt bize gerçekten mutluluk getirir mi şeklinde ki çok ta severim yoğurt . Sistem bu şekildeyse yazık ki pastörize sütler içinde aynı durum geçerlidir .
Omron m2 model aldım ben çok memnunumKızlar tansiyon aleti alayım diyorum ,marka model önerisi olan var mı ? Ya da kullanıp memnun kaldığınız ya da onu alma beğenmedim dediğiniz .
valla bu zamanda hiç bir gıdanın garantisi yok bence. bende böyle takıla takılı düzgün birşey yiyemiyorum. dışardan yoğurt yeme koruyucu var diyorlar, açık sütten yapma sıkıntı olur diyorlar. herkes kendine göre yorum yapıyor. bende süt ve süt ürünlerini çok seviyorum. artık kendi bildiğim yoldan ilerlemeyi düşünüyorum :))tam da şu yazımın üstüne öyle bi haber okudum kiinek sütü ve inek sütünden yapılan yoğurdu yerken dikkat edilmesi gereken şey sağıldığı ineği bilmekmiş (eskilerimizin yiyip içtikleri bu yüzen sorun olmuyordu demek ki bildikleri inekten içtikleri için) çünkü eğer sütünü yoğurdunu tükettiğiniz inek gebe inek ise ostrojeni çok çok yüksek oluyormuş ve pastorizasyonda da hormonlar kaybolmadığı için çocuklarda erken ergenliğe sebep oluyormuş. sütü ve yoğurdu bayılarak tüketen biri olarak bu haber beni çok üzdü. keçi veya manda sütünde de aynı durum var mı acaba:/
bencede birşeyi abartmadan yediğimiz sürece sorun olacağını sanmıyorum.bazı doktorlar hatta bazı insanlar laktoza çok karşı ondan dolayı önermemiş olabilir laktoza insanların intoleransı olduğunu söylüyolar peynir de yeme diyen fln çok var ben çok kızıyorm buna çünkü peynir en sevdiğim şey=) Bi de bunca sene dünyada en önemli gıdalardan biri süt ve peynirdi her yörenin kendi peyniri var bunca zamandır peynire alışamadık mı evrimleşip de yani.. Bu arada bnm doktorum balıkla ilgili hiçbişey söylemedi bi kere evde yiyecek bişey yoktu ton balığı vardı onu sordm ona bile haftada 1 yenebilir dedi
Bende masa başı çalışıyorum arada kalkıyorum ayağa, ya da ayaklarımı uzatıyorum. Sürekli akşama kadar oturunca kötü oluyor sanki bacaklarımKizlar aranızda mas başı çalışan var mı? Devamlı kalkıp yuruyemiyorum dalıyorum ise ayağa bir kalkiyorum sanki karnım aşağı dusecekmis gibi oluyor. Tabure var ama onu da devamlı kullanamıyorum. Zararı var mıdır acaba kan devamli aşağıda mi oluyor
Benim kan değerlerim iyi çıktığı için demir ilacı vermedi, sizin düşük mü çıkmıştı?ben 2 içiyordum. bu hafta kan değerlerime baktı ve 1e düşürdü.
vicdansızlık resmen yaen iyisi sanırım yakın bir köyden vs sağan kişiye doğrudan sorarak almak, veya keçi sütü.. onun da tadı kokusu cok kotu geliyo alısamadım hiç
Kızlar daha önce de bahsetmiştim burada eşimin bu işi yaptığını söylemiştim biliyosunuz. Biz üretici bir çiftliğiz, ülker gibi o bahsettiğin büyük firmalara süt veren üretici bir çiftliğiz, ürettiğimizin bir kısmını da şişeleyip istanbula getirip çiğ olarak kendimiz satıyoruz, market ve şarküterilere veriyoruz. Her yerden süt alınmaması gerektiğini çünkü antibiyotikli olabileceğini de yazmıştım daha önce ve antibiyotikli sütü anlamanın imkanı yok. Nedense insanların hepsinde 'senelerdir tanıdığı ve süt aldığı' bir adam var ama sorsan o sütü nerede üretiyor nereden getiriyor bilmezler, tek bildikleri adam senelerdir getiriyor alıyoruz bugüne kdr bişey olmadı süt hiç kesilmedi demek ki sağlam. Aslında sütün kesilmesi mesele değil çünkü zaten süt bozulunca kesilerek kendini belli ediyo içmiyosn sıkıntı yok. Sıkıntı sizin bahsettiğiniz gibi hormon, antibiyotik gibi anlaşılamayan durumlarda. Bakteri bile sorun değil aslında çünkü süt 70 derecede 1 dakika kalsa zaten bakterilerin hepsi ölüyor ki biz o sütü kaynatıyoruz. Benim eşim bütün akrabalarımın yaşadığı bir semtte satıyor kendi ürettikleri sütü ve benim tüm akrabalarım sokağın köşesindeki bizim sütü almak yerine kapının önüne 'senelerdir' gelen kamyondan alıyor inanabiliyor musunuz? Bu çok büyük bir dert benim için çünkü süt en çok istismar edilen konulardan biri ama insanlar bunu anlamıyor. İstismar eden adam antibiyotikli sütü normal süt parasının yarısına bir köylüden alabilir dolayısyla markette 7-8 liraya bulduğun sütü orada 5 liraya bulursun insanlar gider onu alır, güzel süt kaymak çıkıyor hiç kesilmedi diye... Bu arada o bahsettiğin teyzen sağlam sütü şuan 2 liraya satmıyordur devletin belirlediği taban süt fiyatı 3 küsür lira oldu zaten onun şişelenmesi istanbula getirilmesi üzerine de marketin karı fln tabi litresi 7 8 lirayı fln buluyor normal olarak. Eşim çoğu zaman bu zırvalıklar yüzünden bu işi bırakmak istiyor. İstanbuldaki çiğ süt tüketiminin heralde %90ı fln bu ne idüğü belirsiz kamyonculardan sağlanıyor. Bizim gibi düzgün işini yapanlara yok sütün pahalı bilmemne..Annemin memlekete gideriz çocukluğumdan beri az çok biliyorum köy işini de sadece bir abla var orda , hakikaten hayvanini doğal besleyen ,yaz kış otlağa götüren ,gebe ve lohusa inegine ellemeyen onun harici hepsi tüccara yok pahasina satıyor sütü.Düşün tüccar litresi 2 TL den alıyor bize gelene kadar kaç TL oluyor.
O ablanın ineklerinin sütü de gerçekten çok ağır geliyor bana ,hem sütü hem yoğurdu ama en sağlıklısı o olduğu için,gidince şifa niyetine tüketiyoruz.
ılk hamılelıgımde tansiyon rıskım nedeniyle tansıyon olcuyorduum mecburen sureklı doktor omron m3 onerdı cok memnunumKızlar tansiyon aleti alayım diyorum ,marka model önerisi olan var mı ? Ya da kullanıp memnun kaldığınız ya da onu alma beğenmedim dediğiniz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?