2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
evet norveç somonu yiyorum bende ama anlamadım. aslında beni aile hekimim biraz değişik sanki. geçende süt içme asla dedi. yoğurt, kefir , ayran önerdi.
bazı doktorlar hatta bazı insanlar laktoza çok karşı ondan dolayı önermemiş olabilir laktoza insanların intoleransı olduğunu söylüyolar peynir de yeme diyen fln çok var ben çok kızıyorm buna çünkü peynir en sevdiğim şey=) Bi de bunca sene dünyada en önemli gıdalardan biri süt ve peynirdi her yörenin kendi peyniri var bunca zamandır peynire alışamadık mı evrimleşip de yani.. Bu arada bnm doktorum balıkla ilgili hiçbişey söylemedi bi kere evde yiyecek bişey yoktu ton balığı vardı onu sordm ona bile haftada 1 yenebilir dedi

Ya ben çok rahatım bu konu da bilene soruyorum tabi ki bildiğimi okuyorum bazen de ama ölçülü yersek zaten ne gibi sorun olacak .Bir kalıp peynir yemiyoruz ,8-10 parça somon yemiyoruz sonuçta .Laktoz intoleransina bir şey diyemem ama diğer şeyler için dozunda olduktan sonra sorun olmaz.Ayrica dedelerimiz ninelerimiz sağlıklarını bu ürünlere borçlu .

Kızlar tansiyon aleti alayım diyorum ,marka model önerisi olan var mı ? Ya da kullanıp memnun kaldığınız ya da onu alma beğenmedim dediğiniz .

Kızlar tansiyon aleti alayım diyorum ,marka model önerisi olan var mı ? Ya da kullanıp memnun kaldığınız ya da onu alma beğenmedim dediğiniz .
Annemde freely diye bi marka var yıllardır kullanıyor sorunsuz. Sağlık ocaklarında da genelde omron marka görüyorum. O da iyi olmasa kullanmazlar diye düşündüm ama yine de bakmak lazım.

tam da şu yazımın üstüne öyle bi haber okudum ki inek sütü ve inek sütünden yapılan yoğurdu yerken dikkat edilmesi gereken şey sağıldığı ineği bilmekmiş (eskilerimizin yiyip içtikleri bu yüzen sorun olmuyordu demek ki bildikleri inekten içtikleri için) çünkü eğer sütünü yoğurdunu tükettiğiniz inek gebe inek ise ostrojeni çok çok yüksek oluyormuş ve pastorizasyonda da hormonlar kaybolmadığı için çocuklarda erken ergenliğe sebep oluyormuş. sütü ve yoğurdu bayılarak tüketen biri olarak bu haber beni çok üzdü. keçi veya manda sütünde de aynı durum var mı acaba:/

Hayvanların gebelik veya gebelik sonrası sütlerinde yüksek derecede östrojen hormonu bulunmakta ve bu sütlerin devamlı ve aşırı içilmesi ile 'hormona bağlı' denilen meme, yumurtalık, rahim, prostat, testis, kanserlerine yol açılabilmektedir. Bu, araştırmalarla da gösterilmiştir

pastorize sütlerde bununla ilgili bi denetim var mı acaba? örneğin sütaş pınar gibi bilindik fabrikalarda bi denetleme oluyor mu gebe inekleri sağmamak gibi? konuyla ilgili bilgisi olan biri aydınlatabilir mi çok canımı sıktı bu konu... su içer gibi süt içiyorum çünkü

Bende okudum instada bir sayfada .Gebe ineklerden süt sağıldığını görmedim hiç ama ,buzağısı olup , buzağısını sütten kesip o sütü tüccara verenleri bizzat biliyorum ama içinde östrojen hormonu olduğu aklıma gelmedi .Ben bu duruma duygusal açıdan bakıyordum yavrusunu nasıl annesinin sütünden mahrum bırakırlar ,o süt bize gerçekten mutluluk getirir mi şeklinde ki çok ta severim yoğurt . Sistem bu şekildeyse yazık ki pastörize sütler içinde aynı durum geçerlidir .

vicdansızlık resmen ya en iyisi sanırım yakın bir köyden vs sağan kişiye doğrudan sorarak almak, veya keçi sütü.. onun da tadı kokusu cok kotu geliyo alısamadım hiç

Annemin memlekete gideriz çocukluğumdan beri az çok biliyorum köy işini de sadece bir abla var orda , hakikaten hayvanini doğal besleyen ,yaz kış otlağa götüren ,gebe ve lohusa inegine ellemeyen onun harici hepsi tüccara yok pahasina satıyor sütü.Düşün tüccar litresi 2 TL den alıyor bize gelene kadar kaç TL oluyor.

O ablanın ineklerinin sütü de gerçekten çok ağır geliyor bana ,hem sütü hem yoğurdu ama en sağlıklısı o olduğu için,gidince şifa niyetine tüketiyoruz.

valla bu zamanda hiç bir gıdanın garantisi yok bence. bende böyle takıla takılı düzgün birşey yiyemiyorum. dışardan yoğurt yeme koruyucu var diyorlar, açık sütten yapma sıkıntı olur diyorlar. herkes kendine göre yorum yapıyor. bende süt ve süt ürünlerini çok seviyorum. artık kendi bildiğim yoldan ilerlemeyi düşünüyorum :))

bencede birşeyi abartmadan yediğimiz sürece sorun olacağını sanmıyorum.

Bende masa başı çalışıyorum arada kalkıyorum ayağa, ya da ayaklarımı uzatıyorum. Sürekli akşama kadar oturunca kötü oluyor sanki bacaklarım

vicdansızlık resmen ya en iyisi sanırım yakın bir köyden vs sağan kişiye doğrudan sorarak almak, veya keçi sütü.. onun da tadı kokusu cok kotu geliyo alısamadım hiç
Kızlar daha önce de bahsetmiştim burada eşimin bu işi yaptığını söylemiştim biliyosunuz. Biz üretici bir çiftliğiz, ülker gibi o bahsettiğin büyük firmalara süt veren üretici bir çiftliğiz, ürettiğimizin bir kısmını da şişeleyip istanbula getirip çiğ olarak kendimiz satıyoruz, market ve şarküterilere veriyoruz. Her yerden süt alınmaması gerektiğini çünkü antibiyotikli olabileceğini de yazmıştım daha önce ve antibiyotikli sütü anlamanın imkanı yok. Nedense insanların hepsinde 'senelerdir tanıdığı ve süt aldığı' bir adam var ama sorsan o sütü nerede üretiyor nereden getiriyor bilmezler, tek bildikleri adam senelerdir getiriyor alıyoruz bugüne kdr bişey olmadı süt hiç kesilmedi demek ki sağlam. Aslında sütün kesilmesi mesele değil çünkü zaten süt bozulunca kesilerek kendini belli ediyo içmiyosn sıkıntı yok. Sıkıntı sizin bahsettiğiniz gibi hormon, antibiyotik gibi anlaşılamayan durumlarda. Bakteri bile sorun değil aslında çünkü süt 70 derecede 1 dakika kalsa zaten bakterilerin hepsi ölüyor ki biz o sütü kaynatıyoruz. Benim eşim bütün akrabalarımın yaşadığı bir semtte satıyor kendi ürettikleri sütü ve benim tüm akrabalarım sokağın köşesindeki bizim sütü almak yerine kapının önüne 'senelerdir' gelen kamyondan alıyor inanabiliyor musunuz? Bu çok büyük bir dert benim için çünkü süt en çok istismar edilen konulardan biri ama insanlar bunu anlamıyor. İstismar eden adam antibiyotikli sütü normal süt parasının yarısına bir köylüden alabilir dolayısyla markette 7-8 liraya bulduğun sütü orada 5 liraya bulursun insanlar gider onu alır, güzel süt kaymak çıkıyor hiç kesilmedi diye... Bu arada o bahsettiğin teyzen sağlam sütü şuan 2 liraya satmıyordur devletin belirlediği taban süt fiyatı 3 küsür lira oldu zaten onun şişelenmesi istanbula getirilmesi üzerine de marketin karı fln tabi litresi 7 8 lirayı fln buluyor normal olarak. Eşim çoğu zaman bu zırvalıklar yüzünden bu işi bırakmak istiyor. İstanbuldaki çiğ süt tüketiminin heralde %90ı fln bu ne idüğü belirsiz kamyonculardan sağlanıyor. Bizim gibi düzgün işini yapanlara yok sütün pahalı bilmemne..

Gebe inek olayına gelince gebe inekten zaten süt sağılmaz, doğumdan hemen sonra çıkan ilk süt de zaten buzağılara veriliyor. Yani ilk 1 hafta o kolostrum denen süt ki bizde de ilk 1 hafta daha yoğun sarı yağlı gelen süttür, bu buzağıya veriliyor. Sonra buzağının içemediği fazla gelen süt ekstra olarak sağılmaya başlanıyor. Süt zaten nasıl bizden doğum sonrasında geliyorsa inekten de doğum sonrasında geliyor haliyle dolayısıyla gebe inek süt veremez. İneklerden bizim tek farkımiz biz anca kendi yavrumuzu besleyebilecek kdr süt çıkarabiliyoruz ama inekler yavrusunun ihtiyacından çok çok fazla süt üretiyor. Bir diğer farkı da bize göre çok daha uzun süre süt üretebiliyolar. Verdikleri sütün %45i ilk 100 günde, %35i ikinci 100 günde, %10-15i de 3. 100 günde elde ediliyor. Bir çiftlikten günde 10 ton süt çıkıyorsa mesela bunun bir kısmı yeni doğum yapan anneden bir kısmı da son 100 gününde olan anneden çıkıyor yeni doğum yapan anneden karışan süt o 10 tonun içinde 20 kg flnmış. (bunları size yazmak için telefon açıp eşime tek tek sordm arkadaşlar=)
Bu arada şunu da göz önünde bulundurmak lazım çiftlikler için o anneden yeni doğan buzağı da ileri dönemde daha fazla süt üretimi demek olduğu için o buzağıya da iyi bakmak zorundalar. Beslenmesine dikkat ederler. O nedenle anne inekten ilk çıkan o kolostrumu zaten muhakkak buzağıya veriyolar. Bununla ilgili bir denetim var mı bilmiyorum ama inek doğum yaptıktan sonra 1 hafta sütü sadece buzağıya verilir. İşini iyi yapan her çiftlik bu şekilde çalışır. O bahsettiğniz markalar da ztn sütünü ya kendi üretir ya da bu tarz denetimli çiftliklerden alır. Daha önce de söylediğim gibi, etraftan süt toplayan kamyoncular yerine şişeli etiketli, çiftlik ismini ve işletme numarasını etiketlerde belirten sütleri alabilirsiniz. Daha önce de istanbul için örneklerini vermiştim birkaç yer var. Efeler süt çiftliği, herkül, seven süt, çok para vermeye okeyim derseniz aysun the sütçü, Bi'süt bunlardan çiğ süt alıp kendi yoğurdunuzu yapabilirsiniz rahatlıkla.

Umarım sıkılmadan okursunuz hamile arkadaşlarımın içini ferahlatmak ve doğru ürünü kullanabilmelerini sağlamak için baya amne hizmeti yaptm burada=)

Bu arada uzun yazarken karışmış olabilir. Pınar, Ülker Sütaş gibi bildiğimiz süt markaları zaten sütlerini ya kendileri üretir ya da denetimli, seri numaralı çiftliklerden satın alır ki bu çiftlikler de dediğim şekilde çalışır. Çiğ süt kullanmak isterseniz de bahsettiğim markalar benim bildiğim istanbulda satış yapan seri numarası olan ve tarım bakanlığı ve avrupa birliği tarafından denetlenen firmalar. Antibiyotikli ya da bakterili fln süt satmazlar. Buralardan alabilirsiniz.

ılk hamılelıgımde tansiyon rıskım nedeniyle tansıyon olcuyorduum mecburen sureklı doktor omron m3 onerdı cok memnunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…