Cnm chiayi direk koyup iciyo musun bekliyor musun jellesmesini? Nasil tuketiyosun merak ettimsütlerde antibiyorik muhabbetinden mi öyle dedi acaba:/ ben pastorize içiyorum ya çok kaynatılıyor vitamini ne kadar kalıyo tartışılır ama tadını çok sevdiğim için içiyorum su gibi. içine bi çay kaşığı chia atınca hem tok tutuyor hem omega3 de alınıyo
Cnm hatika bilgiler cook tesekkurler paylastiginiz icin esine de sana da. Bu yazdiklarini bir yere kaydedicem. Umarim sizin gibi durst isini duzgun yapan ureticilerin kiymeti bilinir su ucuzculuk kafasindan cikilir. Islerinizde cok cok basarilar dilerim. Cok kiymetli bir is kazanciniz bol olsun.Kızlar daha önce de bahsetmiştim burada eşimin bu işi yaptığını söylemiştim biliyosunuz. Biz üretici bir çiftliğiz, ülker gibi o bahsettiğin büyük firmalara süt veren üretici bir çiftliğiz, ürettiğimizin bir kısmını da şişeleyip istanbula getirip çiğ olarak kendimiz satıyoruz, market ve şarküterilere veriyoruz. Her yerden süt alınmaması gerektiğini çünkü antibiyotikli olabileceğini de yazmıştım daha önce ve antibiyotikli sütü anlamanın imkanı yok. Nedense insanların hepsinde 'senelerdir tanıdığı ve süt aldığı' bir adam var ama sorsan o sütü nerede üretiyor nereden getiriyor bilmezler, tek bildikleri adam senelerdir getiriyor alıyoruz bugüne kdr bişey olmadı süt hiç kesilmedi demek ki sağlam. Aslında sütün kesilmesi mesele değil çünkü zaten süt bozulunca kesilerek kendini belli ediyo içmiyosn sıkıntı yok. Sıkıntı sizin bahsettiğiniz gibi hormon, antibiyotik gibi anlaşılamayan durumlarda. Bakteri bile sorun değil aslında çünkü süt 70 derecede 1 dakika kalsa zaten bakterilerin hepsi ölüyor ki biz o sütü kaynatıyoruz. Benim eşim bütün akrabalarımın yaşadığı bir semtte satıyor kendi ürettikleri sütü ve benim tüm akrabalarım sokağın köşesindeki bizim sütü almak yerine kapının önüne 'senelerdir' gelen kamyondan alıyor inanabiliyor musunuz? Bu çok büyük bir dert benim için çünkü süt en çok istismar edilen konulardan biri ama insanlar bunu anlamıyor. İstismar eden adam antibiyotikli sütü normal süt parasının yarısına bir köylüden alabilir dolayısyla markette 7-8 liraya bulduğun sütü orada 5 liraya bulursun insanlar gider onu alır, güzel süt kaymak çıkıyor hiç kesilmedi diye... Bu arada o bahsettiğin teyzen sağlam sütü şuan 2 liraya satmıyordur devletin belirlediği taban süt fiyatı 3 küsür lira oldu zaten onun şişelenmesi istanbula getirilmesi üzerine de marketin karı fln tabi litresi 7 8 lirayı fln buluyor normal olarak. Eşim çoğu zaman bu zırvalıklar yüzünden bu işi bırakmak istiyor. İstanbuldaki çiğ süt tüketiminin heralde %90ı fln bu ne idüğü belirsiz kamyonculardan sağlanıyor. Bizim gibi düzgün işini yapanlara yok sütün pahalı bilmemne..
Gebe inek olayına gelince gebe inekten zaten süt sağılmaz, doğumdan hemen sonra çıkan ilk süt de zaten buzağılara veriliyor. Yani ilk 1 hafta o kolostrum denen süt ki bizde de ilk 1 hafta daha yoğun sarı yağlı gelen süttür, bu buzağıya veriliyor. Sonra buzağının içemediği fazla gelen süt ekstra olarak sağılmaya başlanıyor. Süt zaten nasıl bizden doğum sonrasında geliyorsa inekten de doğum sonrasında geliyor haliyle dolayısıyla gebe inek süt veremez. İneklerden bizim tek farkımiz biz anca kendi yavrumuzu besleyebilecek kdr süt çıkarabiliyoruz ama inekler yavrusunun ihtiyacından çok çok fazla süt üretiyor. Bir diğer farkı da bize göre çok daha uzun süre süt üretebiliyolar. Verdikleri sütün %45i ilk 100 günde, %35i ikinci 100 günde, %10-15i de 3. 100 günde elde ediliyor. Bir çiftlikten günde 10 ton süt çıkıyorsa mesela bunun bir kısmı yeni doğum yapan anneden bir kısmı da son 100 gününde olan anneden çıkıyor yeni doğum yapan anneden karışan süt o 10 tonun içinde 20 kg flnmış. (bunları size yazmak için telefon açıp eşime tek tek sordm arkadaşlar=)
Bu arada şunu da göz önünde bulundurmak lazım çiftlikler için o anneden yeni doğan buzağı da ileri dönemde daha fazla süt üretimi demek olduğu için o buzağıya da iyi bakmak zorundalar. Beslenmesine dikkat ederler. O nedenle anne inekten ilk çıkan o kolostrumu zaten muhakkak buzağıya veriyolar. Bununla ilgili bir denetim var mı bilmiyorum ama inek doğum yaptıktan sonra 1 hafta sütü sadece buzağıya verilir. İşini iyi yapan her çiftlik bu şekilde çalışır. O bahsettiğniz markalar da ztn sütünü ya kendi üretir ya da bu tarz denetimli çiftliklerden alır. Daha önce de söylediğim gibi, etraftan süt toplayan kamyoncular yerine şişeli etiketli, çiftlik ismini ve işletme numarasını etiketlerde belirten sütleri alabilirsiniz. Daha önce de istanbul için örneklerini vermiştim birkaç yer var. Efeler süt çiftliği, herkül, seven süt, çok para vermeye okeyim derseniz aysun the sütçü, Bi'süt bunlardan çiğ süt alıp kendi yoğurdunuzu yapabilirsiniz rahatlıkla.
Umarım sıkılmadan okursunuz hamile arkadaşlarımın içini ferahlatmak ve doğru ürünü kullanabilmelerini sağlamak için baya amne hizmeti yaptm burada=)
Bu arada Tr'ye geldigimde mutlaka o soyledigin yerlere ugrayip cig sut alacagim. Guzel bir yogurt yaparim bebislerimeKızlar daha önce de bahsetmiştim burada eşimin bu işi yaptığını söylemiştim biliyosunuz. Biz üretici bir çiftliğiz, ülker gibi o bahsettiğin büyük firmalara süt veren üretici bir çiftliğiz, ürettiğimizin bir kısmını da şişeleyip istanbula getirip çiğ olarak kendimiz satıyoruz, market ve şarküterilere veriyoruz. Her yerden süt alınmaması gerektiğini çünkü antibiyotikli olabileceğini de yazmıştım daha önce ve antibiyotikli sütü anlamanın imkanı yok. Nedense insanların hepsinde 'senelerdir tanıdığı ve süt aldığı' bir adam var ama sorsan o sütü nerede üretiyor nereden getiriyor bilmezler, tek bildikleri adam senelerdir getiriyor alıyoruz bugüne kdr bişey olmadı süt hiç kesilmedi demek ki sağlam. Aslında sütün kesilmesi mesele değil çünkü zaten süt bozulunca kesilerek kendini belli ediyo içmiyosn sıkıntı yok. Sıkıntı sizin bahsettiğiniz gibi hormon, antibiyotik gibi anlaşılamayan durumlarda. Bakteri bile sorun değil aslında çünkü süt 70 derecede 1 dakika kalsa zaten bakterilerin hepsi ölüyor ki biz o sütü kaynatıyoruz. Benim eşim bütün akrabalarımın yaşadığı bir semtte satıyor kendi ürettikleri sütü ve benim tüm akrabalarım sokağın köşesindeki bizim sütü almak yerine kapının önüne 'senelerdir' gelen kamyondan alıyor inanabiliyor musunuz? Bu çok büyük bir dert benim için çünkü süt en çok istismar edilen konulardan biri ama insanlar bunu anlamıyor. İstismar eden adam antibiyotikli sütü normal süt parasının yarısına bir köylüden alabilir dolayısyla markette 7-8 liraya bulduğun sütü orada 5 liraya bulursun insanlar gider onu alır, güzel süt kaymak çıkıyor hiç kesilmedi diye... Bu arada o bahsettiğin teyzen sağlam sütü şuan 2 liraya satmıyordur devletin belirlediği taban süt fiyatı 3 küsür lira oldu zaten onun şişelenmesi istanbula getirilmesi üzerine de marketin karı fln tabi litresi 7 8 lirayı fln buluyor normal olarak. Eşim çoğu zaman bu zırvalıklar yüzünden bu işi bırakmak istiyor. İstanbuldaki çiğ süt tüketiminin heralde %90ı fln bu ne idüğü belirsiz kamyonculardan sağlanıyor. Bizim gibi düzgün işini yapanlara yok sütün pahalı bilmemne..
Gebe inek olayına gelince gebe inekten zaten süt sağılmaz, doğumdan hemen sonra çıkan ilk süt de zaten buzağılara veriliyor. Yani ilk 1 hafta o kolostrum denen süt ki bizde de ilk 1 hafta daha yoğun sarı yağlı gelen süttür, bu buzağıya veriliyor. Sonra buzağının içemediği fazla gelen süt ekstra olarak sağılmaya başlanıyor. Süt zaten nasıl bizden doğum sonrasında geliyorsa inekten de doğum sonrasında geliyor haliyle dolayısıyla gebe inek süt veremez. İneklerden bizim tek farkımiz biz anca kendi yavrumuzu besleyebilecek kdr süt çıkarabiliyoruz ama inekler yavrusunun ihtiyacından çok çok fazla süt üretiyor. Bir diğer farkı da bize göre çok daha uzun süre süt üretebiliyolar. Verdikleri sütün %45i ilk 100 günde, %35i ikinci 100 günde, %10-15i de 3. 100 günde elde ediliyor. Bir çiftlikten günde 10 ton süt çıkıyorsa mesela bunun bir kısmı yeni doğum yapan anneden bir kısmı da son 100 gününde olan anneden çıkıyor yeni doğum yapan anneden karışan süt o 10 tonun içinde 20 kg flnmış. (bunları size yazmak için telefon açıp eşime tek tek sordm arkadaşlar=)
Bu arada şunu da göz önünde bulundurmak lazım çiftlikler için o anneden yeni doğan buzağı da ileri dönemde daha fazla süt üretimi demek olduğu için o buzağıya da iyi bakmak zorundalar. Beslenmesine dikkat ederler. O nedenle anne inekten ilk çıkan o kolostrumu zaten muhakkak buzağıya veriyolar. Bununla ilgili bir denetim var mı bilmiyorum ama inek doğum yaptıktan sonra 1 hafta sütü sadece buzağıya verilir. İşini iyi yapan her çiftlik bu şekilde çalışır. O bahsettiğniz markalar da ztn sütünü ya kendi üretir ya da bu tarz denetimli çiftliklerden alır. Daha önce de söylediğim gibi, etraftan süt toplayan kamyoncular yerine şişeli etiketli, çiftlik ismini ve işletme numarasını etiketlerde belirten sütleri alabilirsiniz. Daha önce de istanbul için örneklerini vermiştim birkaç yer var. Efeler süt çiftliği, herkül, seven süt, çok para vermeye okeyim derseniz aysun the sütçü, Bi'süt bunlardan çiğ süt alıp kendi yoğurdunuzu yapabilirsiniz rahatlıkla.
Umarım sıkılmadan okursunuz hamile arkadaşlarımın içini ferahlatmak ve doğru ürünü kullanabilmelerini sağlamak için baya amne hizmeti yaptm burada=)
Omron m2 model aldım ben çok memnunum
Teşekkür ettim kızlar omrona bakayım.ılk hamılelıgımde tansiyon rıskım nedeniyle tansıyon olcuyorduum mecburen sureklı doktor omron m3 onerdı cok memnunum
normalde yetişkinlere günlük 1 tatlı kaşığı öneriyorlar ama ben hamilelikten dolayı nolur nolmaz diye bi çay kaşığını içine atıyorum bir bardak sütün, zaten on dakika beklese jelleşmeye başlıyo jelleşince daha faydalıymış canımCnm chiayi direk koyup iciyo musun bekliyor musun jellesmesini? Nasil tuketiyosun merak ettim
çok teşekkürler cnm hepimizin kazancı bol olsun inşallah. Aslında gıda sektörü çok kötü yansıtılıyor mesela biri instagrama yazmış işte gebe ineklerden sağılan süt diye burada hemen insanların aklına bi soru işareti düşürüyolar ne gereği var akıl var mantık var ztn gebe inek süt verebilir mi? Pahalılıkta fln da hep üreticinin üzerine gidiliyor türkiyede şuan üretici enflasyonu %45 çıkıyor tüketici enf. %15 deniyor ama gıdada çok daha yüksek olduğunun hepimiz farkındayız, yine de %45 değil hadi %25 olsn ama bu demektir ki üretici bu zammı tüketiciye yansıtamıyor. Ama pahalılıkla baş etmek için hallere polis zabıta gönderip denetim yapıyolar yani ztn üretici bu zammın çoğunu tüketiciye yansıtamamış. Sebeplerine bakmak yerine hemen üreticiyi ya da marketi suçlamak. Türkiyede gerçekten çok zor bi de kötü niyetli olan işini kötü yapan da mutlaka var ama mesela tekstil üreticisi işini kötü yapsa gıdadaki kdr baş ağrıtıcı bir durum olmuyo tabi gıda herkes için çok hassas bir konu. Demek istediğim türkiyede işini dürüst yapan iyi yapan çok yer var ama bazen işte ağzı olan konuşuyor devlet de gidip işini kötü yapan kötü niyetli üreticiyi ya da satıcıyı denetlemek yerine gidip halde ürün satan adamı denetliyo onun kar'ını denetliyo bana çok saçma geliyo bunlar... Biz zavallı tüketiciler de ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Aynı sıkıntı benim için sebze meyvede oluyor mesela o konuyu da bilmediğim için, tarım ilacı var bunlarda deniyo kabuğuyla meyve yemeye korkuyorm ama belki de yersiz korkuyorm haberim yok?..Cnm hatika bilgiler cook tesekkurler paylastiginiz icin esine de sana da. Bu yazdiklarini bir yere kaydedicem. Umarim sizin gibi durst isini duzgun yapan ureticilerin kiymeti bilinir su ucuzculuk kafasindan cikilir. Islerinizde cok cok basarilar dilerim. Cok kiymetli bir is kazanciniz bol olsun.
çok teşekkür ederiz canım içimi bir nebze olsun rahatlattın, o bahsettiğin butik markaların acaba bilindik marketlere satışı var mı? migrosta geçenlerde baltalı marka bi süt gördüm mesela fiyatı da biraz daha yüksekti güvenilir midir acaba? pastorize sütler nispeten güvenli o zaman açık sütlere göreKızlar daha önce de bahsetmiştim burada eşimin bu işi yaptığını söylemiştim biliyosunuz. Biz üretici bir çiftliğiz, ülker gibi o bahsettiğin büyük firmalara süt veren üretici bir çiftliğiz, ürettiğimizin bir kısmını da şişeleyip istanbula getirip çiğ olarak kendimiz satıyoruz, market ve şarküterilere veriyoruz. Her yerden süt alınmaması gerektiğini çünkü antibiyotikli olabileceğini de yazmıştım daha önce ve antibiyotikli sütü anlamanın imkanı yok. Nedense insanların hepsinde 'senelerdir tanıdığı ve süt aldığı' bir adam var ama sorsan o sütü nerede üretiyor nereden getiriyor bilmezler, tek bildikleri adam senelerdir getiriyor alıyoruz bugüne kdr bişey olmadı süt hiç kesilmedi demek ki sağlam. Aslında sütün kesilmesi mesele değil çünkü zaten süt bozulunca kesilerek kendini belli ediyo içmiyosn sıkıntı yok. Sıkıntı sizin bahsettiğiniz gibi hormon, antibiyotik gibi anlaşılamayan durumlarda. Bakteri bile sorun değil aslında çünkü süt 70 derecede 1 dakika kalsa zaten bakterilerin hepsi ölüyor ki biz o sütü kaynatıyoruz. Benim eşim bütün akrabalarımın yaşadığı bir semtte satıyor kendi ürettikleri sütü ve benim tüm akrabalarım sokağın köşesindeki bizim sütü almak yerine kapının önüne 'senelerdir' gelen kamyondan alıyor inanabiliyor musunuz? Bu çok büyük bir dert benim için çünkü süt en çok istismar edilen konulardan biri ama insanlar bunu anlamıyor. İstismar eden adam antibiyotikli sütü normal süt parasının yarısına bir köylüden alabilir dolayısyla markette 7-8 liraya bulduğun sütü orada 5 liraya bulursun insanlar gider onu alır, güzel süt kaymak çıkıyor hiç kesilmedi diye... Bu arada o bahsettiğin teyzen sağlam sütü şuan 2 liraya satmıyordur devletin belirlediği taban süt fiyatı 3 küsür lira oldu zaten onun şişelenmesi istanbula getirilmesi üzerine de marketin karı fln tabi litresi 7 8 lirayı fln buluyor normal olarak. Eşim çoğu zaman bu zırvalıklar yüzünden bu işi bırakmak istiyor. İstanbuldaki çiğ süt tüketiminin heralde %90ı fln bu ne idüğü belirsiz kamyonculardan sağlanıyor. Bizim gibi düzgün işini yapanlara yok sütün pahalı bilmemne..
Ben aşırı unutuyorum ya benim de günde bir akşamları tok karnına yatmadan iç filan dedi ama çok aksatıyorum ben inş bişi olmazBen 1 içiyorum hatta bazen unutuyorum da yüzde 90 içiyorum
4 yaşındaki çocuk nardaki tarım ilacı nedeniyle hayatını kaybetmişti, ben nispeten tarımın yoğun olduğu bir ilde yaşıyorum ve kendi meyve bahçemiz var ilaç vs atmıyoruz ama şu çok net ki ilaç atmadığınız hiç bir meyve ağacı, pazarda satılanlar kadar güzel iri meyve vermiyor (elma hariç, elma hiç ilaçsız olmasına rağmen sulu ve gayet lezzetli büyük oldu) özellikle şeftali ve armut, armutlara en az 12 -13 kez ilaç atılıyor yılda yoksa böcekleniyor. armut üreticisi bir tanıdığımız bizzat dedi ki armutun ne kadar ilaçlandığını görseniz ağzınıza sürmezsiniz..çok teşekkürler cnm hepimizin kazancı bol olsun inşallah. Aslında gıda sektörü çok kötü yansıtılıyor mesela biri instagrama yazmış işte gebe ineklerden sağılan süt diye burada hemen insanların aklına bi soru işareti düşürüyolar ne gereği var akıl var mantık var ztn gebe inek süt verebilir mi? Pahalılıkta fln da hep üreticinin üzerine gidiliyor türkiyede şuan üretici enflasyonu %45 çıkıyor tüketici enf. %15 deniyor ama gıdada çok daha yüksek olduğunun hepimiz farkındayız, yine de %45 değil hadi %25 olsn ama bu demektir ki üretici bu zammı tüketiciye yansıtamıyor. Ama pahalılıkla baş etmek için hallere polis zabıta gönderip denetim yapıyolar yani ztn üretici bu zammın çoğunu tüketiciye yansıtamamış. Sebeplerine bakmak yerine hemen üreticiyi ya da marketi suçlamak. Türkiyede gerçekten çok zor bi de kötü niyetli olan işini kötü yapan da mutlaka var ama mesela tekstil üreticisi işini kötü yapsa gıdadaki kdr baş ağrıtıcı bir durum olmuyo tabi gıda herkes için çok hassas bir konu. Demek istediğim türkiyede işini dürüst yapan iyi yapan çok yer var ama bazen işte ağzı olan konuşuyor devlet de gidip işini kötü yapan kötü niyetli üreticiyi ya da satıcıyı denetlemek yerine gidip halde ürün satan adamı denetliyo onun kar'ını denetliyo bana çok saçma geliyo bunlar... Biz zavallı tüketiciler de ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Aynı sıkıntı benim için sebze meyvede oluyor mesela o konuyu da bilmediğim için, tarım ilacı var bunlarda deniyo kabuğuyla meyve yemeye korkuyorm ama belki de yersiz korkuyorm haberim yok?..
Ben hiç almadım çünkü çok kilolu hamile kaldım doktorumun 1 kiloya bile tahammülü yok benimde almaya niyetim yok, bu ikinci gebeliğim şundan 100 de 100 emin oldum ki zayıflar daha çok kilo alıyor, kilolular abartmazsa almıyor tam tersi bulantıdan filan kilo verdim başlarda, bünye yemeye alışkın olunca şok oluyor düşüşe geçiyor sonra verdiğim her gramın yerine bebek geldi başladığım kilodayım halaKızlar kaç kilo almışsınız25.haftaya +6 kiloyla giriyorum Hayatımda ilk defa 60 kilo oldum
Baltali keci sutu sanirim cnm, migrosta bu cig olanlardan efeler sut satiliyo. Onun disinda bahsettigm markalarn internet sitesinde ya da instagramda fln yaziyodr nerde satildiklari. Genelde yerel sarkuterilerde satiliyo bildigm kdariyla. Efeler de her an migrosta bulunamayabilio cig oldugu icin raf omru daha kisa o yuzden heralde cok tutmuyolar. Pastorizeler tabi ki bakteri antibiyotik fln acisindan daha saglikli tek sorun pastorize ediliyo olmasi:) o kadarina vakif degilim nasi bi sakincasi vardir. Ama onlardan yogurt mayalanamiyo tabiçok teşekkür ederiz canım içimi bir nebze olsun rahatlattın, o bahsettiğin butik markaların acaba bilindik marketlere satışı var mı? migrosta geçenlerde baltalı marka bi süt gördüm mesela fiyatı da biraz daha yüksekti güvenilir midir acaba? pastorize sütler nispeten güvenli o zaman açık sütlere göre
Kızlar kaç kilo almışsınız25.haftaya +6 kiloyla giriyorum Hayatımda ilk defa 60 kilo oldum
Bende omron m2 marka var canım gayet memnunum ilk gebeliğimde almıştım dün birden tansiyonum düştü evde kızımla yalnızdım hemen kızım getirdi ölçtük küçük tansiyonum sdüşmüş baya eşimi haberdar ettim hemen arada yokla beni diye. Gittiğim hastanelerde sağlık ocağında filan hep omron görüyorum benKızlar tansiyon aleti alayım diyorum ,marka model önerisi olan var mı ? Ya da kullanıp memnun kaldığınız ya da onu alma beğenmedim dediğiniz .
Benim bildiğim buzağısı olan inek sağlıyor ama buzağı emdikten sonra kalan kısmı sağılıyor. Memedeki süt miktarı zaten hayli fazlaca oluyor kalan sağılmazsa zaten mastit oluyor inek. Ananem hayattayken böyle yapardı.Bende okudum instada bir sayfada .Gebe ineklerden süt sağıldığını görmedim hiç ama ,buzağısı olup , buzağısını sütten kesip o sütü tüccara verenleri bizzat biliyorum ama içinde östrojen hormonu olduğu aklıma gelmedi .Ben bu duruma duygusal açıdan bakıyordum yavrusunu nasıl annesinin sütünden mahrum bırakırlar ,o süt bize gerçekten mutluluk getirir mi şeklinde ki çok ta severim yoğurt . Sistem bu şekildeyse yazık ki pastörize sütler içinde aynı durum geçerlidir .
26.haftamdayım 7 kilo aldımKızlar kaç kilo almışsınız25.haftaya +6 kiloyla giriyorum Hayatımda ilk defa 60 kilo oldum
6 kg bence gayet normal ben daha 25. haftada 8 kg aldm.. bundan snr tartılmicm ztn sinirim bozuluyo çünkü gerçekten aşırı bişey yemiyorm çok hareketsiz de değilim ona ramen alıyorm ya şeker çıkcak bende ya da zayıfım diye çok aldm bilmiyorm ki aşırı da zayıf diildim 57 kg hamile kaldm boyum da 168 normal kilodaydm. Haftada 1 2 kere şeker anca yiyormdur, öğlen pilav makarna yersem akşam yemiyorm. Sabahları sadece 1 dilim ekmek yiyorm. Normal yediğim yemeğe göre sadece belki 1 kase çorba daha fazla yiyormdr günde. Bazen o bile değil. Açıkçası ara öğün bile pek yediğim yok. Bazen tatlı fln getirirlerse ya da yemeğe gittiğimiz yerde söylenirse yiyorm ama o bile çok değil. Bu kdr alıcak ne vardı inanın anlamadm.Kızlar kaç kilo almışsınız25.haftaya +6 kiloyla giriyorum Hayatımda ilk defa 60 kilo oldum
Bence abartılı kilo almamışsınız. Şeker çıkacaksa bende çıkar. Bıraksalar gece gündüz tatlı yerim6 kg bence gayet normal ben daha 25. haftada 8 kg aldm.. bundan snr tartılmicm ztn sinirim bozuluyo çünkü gerçekten aşırı bişey yemiyorm çok hareketsiz de değilim ona ramen alıyorm ya şeker çıkcak bende ya da zayıfım diye çok aldm bilmiyorm ki aşırı da zayıf diildim 57 kg hamile kaldm boyum da 168 normal kilodaydm. Haftada 1 2 kere şeker anca yiyormdur, öğlen pilav makarna yersem akşam yemiyorm. Sabahları sadece 1 dilim ekmek yiyorm. Normal yediğim yemeğe göre sadece belki 1 kase çorba daha fazla yiyormdr günde. Bazen o bile değil. Açıkçası ara öğün bile pek yediğim yok. Bazen tatlı fln getirirlerse ya da yemeğe gittiğimiz yerde söylenirse yiyorm ama o bile çok değil. Bu kdr alıcak ne vardı inanın anlamadm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?