2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Cnm chiayi direk koyup iciyo musun bekliyor musun jellesmesini? Nasil tuketiyosun merak ettim

Cnm hatika bilgiler cook tesekkurler paylastiginiz icin esine de sana da. Bu yazdiklarini bir yere kaydedicem. Umarim sizin gibi durst isini duzgun yapan ureticilerin kiymeti bilinir su ucuzculuk kafasindan cikilir. Islerinizde cok cok basarilar dilerim. Cok kiymetli bir is kazanciniz bol olsun.

Bu arada Tr'ye geldigimde mutlaka o soyledigin yerlere ugrayip cig sut alacagim. Guzel bir yogurt yaparim bebislerime

Cnm chiayi direk koyup iciyo musun bekliyor musun jellesmesini? Nasil tuketiyosun merak ettim
normalde yetişkinlere günlük 1 tatlı kaşığı öneriyorlar ama ben hamilelikten dolayı nolur nolmaz diye bi çay kaşığını içine atıyorum bir bardak sütün, zaten on dakika beklese jelleşmeye başlıyo jelleşince daha faydalıymış canım

çok teşekkürler cnm hepimizin kazancı bol olsun inşallah. Aslında gıda sektörü çok kötü yansıtılıyor mesela biri instagrama yazmış işte gebe ineklerden sağılan süt diye burada hemen insanların aklına bi soru işareti düşürüyolar ne gereği var akıl var mantık var ztn gebe inek süt verebilir mi? Pahalılıkta fln da hep üreticinin üzerine gidiliyor türkiyede şuan üretici enflasyonu %45 çıkıyor tüketici enf. %15 deniyor ama gıdada çok daha yüksek olduğunun hepimiz farkındayız, yine de %45 değil hadi %25 olsn ama bu demektir ki üretici bu zammı tüketiciye yansıtamıyor. Ama pahalılıkla baş etmek için hallere polis zabıta gönderip denetim yapıyolar yani ztn üretici bu zammın çoğunu tüketiciye yansıtamamış. Sebeplerine bakmak yerine hemen üreticiyi ya da marketi suçlamak. Türkiyede gerçekten çok zor bi de kötü niyetli olan işini kötü yapan da mutlaka var ama mesela tekstil üreticisi işini kötü yapsa gıdadaki kdr baş ağrıtıcı bir durum olmuyo tabi gıda herkes için çok hassas bir konu. Demek istediğim türkiyede işini dürüst yapan iyi yapan çok yer var ama bazen işte ağzı olan konuşuyor devlet de gidip işini kötü yapan kötü niyetli üreticiyi ya da satıcıyı denetlemek yerine gidip halde ürün satan adamı denetliyo onun kar'ını denetliyo bana çok saçma geliyo bunlar... Biz zavallı tüketiciler de ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Aynı sıkıntı benim için sebze meyvede oluyor mesela o konuyu da bilmediğim için, tarım ilacı var bunlarda deniyo kabuğuyla meyve yemeye korkuyorm ama belki de yersiz korkuyorm haberim yok?..

çok teşekkür ederiz canım içimi bir nebze olsun rahatlattın, o bahsettiğin butik markaların acaba bilindik marketlere satışı var mı? migrosta geçenlerde baltalı marka bi süt gördüm mesela fiyatı da biraz daha yüksekti güvenilir midir acaba? pastorize sütler nispeten güvenli o zaman açık sütlere göre

4 yaşındaki çocuk nardaki tarım ilacı nedeniyle hayatını kaybetmişti, ben nispeten tarımın yoğun olduğu bir ilde yaşıyorum ve kendi meyve bahçemiz var ilaç vs atmıyoruz ama şu çok net ki ilaç atmadığınız hiç bir meyve ağacı, pazarda satılanlar kadar güzel iri meyve vermiyor (elma hariç, elma hiç ilaçsız olmasına rağmen sulu ve gayet lezzetli büyük oldu) özellikle şeftali ve armut, armutlara en az 12 -13 kez ilaç atılıyor yılda yoksa böcekleniyor. armut üreticisi bir tanıdığımız bizzat dedi ki armutun ne kadar ilaçlandığını görseniz ağzınıza sürmezsiniz..

Kızlar kaç kilo almışsınız 25.haftaya +6 kiloyla giriyorum Hayatımda ilk defa 60 kilo oldum

Kızlar kaç kilo almışsınız 25.haftaya +6 kiloyla giriyorum Hayatımda ilk defa 60 kilo oldum
Ben hiç almadım çünkü çok kilolu hamile kaldım doktorumun 1 kiloya bile tahammülü yok benimde almaya niyetim yok, bu ikinci gebeliğim şundan 100 de 100 emin oldum ki zayıflar daha çok kilo alıyor, kilolular abartmazsa almıyor tam tersi bulantıdan filan kilo verdim başlarda, bünye yemeye alışkın olunca şok oluyor düşüşe geçiyor sonra verdiğim her gramın yerine bebek geldi başladığım kilodayım hala

Baltali keci sutu sanirim cnm, migrosta bu cig olanlardan efeler sut satiliyo. Onun disinda bahsettigm markalarn internet sitesinde ya da instagramda fln yaziyodr nerde satildiklari. Genelde yerel sarkuterilerde satiliyo bildigm kdariyla. Efeler de her an migrosta bulunamayabilio cig oldugu icin raf omru daha kisa o yuzden heralde cok tutmuyolar. Pastorizeler tabi ki bakteri antibiyotik fln acisindan daha saglikli tek sorun pastorize ediliyo olmasi:) o kadarina vakif degilim nasi bi sakincasi vardir. Ama onlardan yogurt mayalanamiyo tabi

Kızlar tansiyon aleti alayım diyorum ,marka model önerisi olan var mı ? Ya da kullanıp memnun kaldığınız ya da onu alma beğenmedim dediğiniz .
Bende omron m2 marka var canım gayet memnunum ilk gebeliğimde almıştım dün birden tansiyonum düştü evde kızımla yalnızdım hemen kızım getirdi ölçtük küçük tansiyonum sdüşmüş baya eşimi haberdar ettim hemen arada yokla beni diye. Gittiğim hastanelerde sağlık ocağında filan hep omron görüyorum ben

Benim bildiğim buzağısı olan inek sağlıyor ama buzağı emdikten sonra kalan kısmı sağılıyor. Memedeki süt miktarı zaten hayli fazlaca oluyor kalan sağılmazsa zaten mastit oluyor inek. Ananem hayattayken böyle yapardı.

6 kg bence gayet normal ben daha 25. haftada 8 kg aldm.. bundan snr tartılmicm ztn sinirim bozuluyo çünkü gerçekten aşırı bişey yemiyorm çok hareketsiz de değilim ona ramen alıyorm ya şeker çıkcak bende ya da zayıfım diye çok aldm bilmiyorm ki aşırı da zayıf diildim 57 kg hamile kaldm boyum da 168 normal kilodaydm. Haftada 1 2 kere şeker anca yiyormdur, öğlen pilav makarna yersem akşam yemiyorm. Sabahları sadece 1 dilim ekmek yiyorm. Normal yediğim yemeğe göre sadece belki 1 kase çorba daha fazla yiyormdr günde. Bazen o bile değil. Açıkçası ara öğün bile pek yediğim yok. Bazen tatlı fln getirirlerse ya da yemeğe gittiğimiz yerde söylenirse yiyorm ama o bile çok değil. Bu kdr alıcak ne vardı inanın anlamadm.

Ya benim aklım karıştı multivitamin kullanma konusunda fazlası bebeğe zarar diyo güvendiğim bi perinatolog tek fark eden folik asit o da zaten ilk 3 ay diyo ondan multivitamini bıraktım sadece demir ve d vitamini alıyorum siz hala devam ediyo musunuz multivitamine

Bence abartılı kilo almamışsınız. Şeker çıkacaksa bende çıkar. Bıraksalar gece gündüz tatlı yerim Bu biraz bünye meselesi bence. Doğumdan sonra o kiloların çoğu gidecek merak etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…