2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Canım ben doktorumun önerisiyle d vitaminini de multivitamini de bırakmak zorunda kaldım. Bu vitaminler benim karaciğer enzimlerimi yükseltti. Şimdilik takipteyim ama ciddi bir düşme olmadı maalesef. Faydalı görünen bir şey başka bir tarafı bozabiliyor. Bebek her türlü senden alacağı vitamini alır zaten merak etme. Perinatolog doğru söylemiş fazlası zarar.

Benimde doktorum normal yiyebiliyorsan vitamine gerek yok dedi vermedi

Kızlar kaç kilo almışsınız 25.haftaya +6 kiloyla giriyorum Hayatımda ilk defa 60 kilo oldum
48,5 ile başladım bulantıdan 46,5 gördüm şu anda 50,5 ..doktor bana hala kilo alma , Karbonhidrattan uzak dur diyor. Alıvereyim biraz nolcak..
Protein ağırlıklı beslen ,haftada en az 1 kere kırmızı et , beyaz et, 3 kere balık, 3 kere de baklagillerden, gunde 2-3 bardak sut tuket ,ama basit karbonhidrattan,sekerden uzak dur diyor.
Bu arada 75 gr seker testi verdi, 27. Hafta yapilmasi en uygun haftadir dedi..
Tetanoz 2. Doz oldum, ekim ortasina dogruda biontech 2. Dozumu alicam.
O kadar vitamin,demir,omega 3 e , gunde 2 saat yuruyeyim pert oluyorum, geceleri artik rahat uyuma zamanlarini sanirim geride biraktik , deliksiz uyuyamiyoruz onun da etkisi var, surekli dö dön, cis, cis, dön,dön…

Amaan 50 kg kilomu allasen valla o kiloda olsam 30 kılo alırım tertemiz sana niye 75 verdi risk mi var yoksa doktorun protokolü bu şekilde mi?
Günde 2 saat çok 45 dakika hafif tempo her gün yurusen iyi gelir ki o bile yorucu oluyor bazı günler .Bir de 5 bin adımı tamamlamaya calis günde

Tam 6 ayım dolunca 4 gün sonra falan tartılıcam bekliyorum bayadır tartılmadım ama ağırlaştığımı hissediyorum. Ben kahvaltıyı yer sofrasında tv izleyerek yapmayı severim böyle uzun uzun otururum sonra bildiğin kalkamıyorun yerden çuval gibi oldum
Hele kızım benden habersiz fotoğrafımı videomu çeker sonradan kendimi izlediğimde hayatta inanamıyorum ya bu ben miyim diyorum büyüdüm baya

İki gecedir uyuyamıyorum ben de. Sıcağın da etkisi var. Eşim yok, kızımla yatakta köşe kapmaca oynuyoruz gece. Zaten sıcak zaten ağırım uyuyamıyorum ben kaçıyorum o dibime dibime yapışıyor hiç rahat uyku yok geceleri. Gündüz de hiç uyuyamıyorum. İlk gebeliğini yaşayan arkadaşlar olabildiğinde uyuyun, sonradan öyle bir imkanınız olmuyor maalesef.
Bekarken gece 2'lere 3'lere kadar oturmaktansa keşke uyusaymışım ahh

ben de bir aydır tartılmadım bakalım ne durumdayız yarın kontrol var, abartmayı bıraktım bir haftadır... önceden günde iki porsiyon falan tatlı yiyiodum hem öğlen hem akşam.. gece yatmadan meyve vs saçmasapan... üç gündür hiç ekmek yemiyorum sabahları da sadece yumurta avokado ve süt var menüde, öğlen işyerinde nereye gidersek ama ekmeksiz, akşam da sulu ev yemeği yine ekmeksiz. yatmadan birkaç saat önce de az biraz meyve yiyorum

Ben senin yerinde olsam ne bulsam yerim Karbonhidrattan uzak dur tabi doğru demiş doktorun ama keşke uzak durabilsek İstediğin kadar sağlıklı beslenmeye çalış insanın bir hamburger bir künefe yiyesi geliyor illa ki

Doktor fiks menu 75 verdi simdiye kadar ne dediyse yaptim, bunu da sorgulamadan kabul ettim.. bu donemde calismiyorum, o yuzden spor amaclidan ziyade benim yurumeler gezme amacli oluyor, iyi de geliyor ama eve dondugumde de cok yoruldum deyip atiyorum kendimi bir sure sonra zaten bunlara da halimiz kalmayacak, hissediyorum hizla geliyor gelmekte olan

Hastanede uzun sürecek işin ona göre plan yap 2.5 saati buluyor.Bakalim ben 50 lik diye gidip bir sürpriz yaşayacak miyim acep gezme amaçlı olunca belli bir tempo olmuyor o yüzden yoruluyosun

Doğuma kaç kiloyla gireceksin lütfen burdan yaz çok merak ediyorum Senin daha hamile olduğun bile anlaşılmıyordur Allah bilir

Ana kucağı konusunda çok kararsızım hangi modeli almalıyım bilemiyorum. Bakıyorum sağlam gelmiyor. Alan var mı kızlar?

Abiden kalma Chicco var onu kullanacaz .Puset alacaksan anakucakli olanları tercih edebilirsin ayrı ayrı almana gerek yok ama yine de sen bilirsin tabi ki.

Aynı beni anlatmışsın 1.5 kilo aldım başlangıca göre ama vücudum ağırlaştı nedense göbeğim 7-8 aylık gibi görünüyor. Yatakta dönmek zeten zor kızım sanırım Covid döneminde etkilendi hasta halimden geceleri yatağından kalkıp mutlaka geliyor ortamıza ama illa bana yapışıyor sıcaklıyorum bir yandan küçücük yerde uyumaya çalışıyorum malesef. İlk gebelik ne güzelmiş istediğim sattte yatıyordum yatakta rahat rahat yayılıyordum ahhh ah :)

Senle T tulperde nin yorumlarını okudukça içimde ben dışıma çıkıyo yorumlarda gayet sakinim ama ruh halim siz aynı

Bazı bebekler durmuyor anakucağında, benimki durmazdı mesela. Oyun halısında 15 dk vakit geçirse şükrederdim. Örümcek vs. de kullanmadık. Tam bir kucak bebesiydi. Kucakta da ayrı istekleri vardı. Oturamazdım bile kucağımda baba işten gelinceye kadar evin içinde gezerdik. Abartmıyorum kucağımda tutmaktan kollarım morarıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…