Tamam yazıcamYeni yeni başladım araştırmaya, 4moms lardan alayım diyordum ama arkadaşlarım tek büyük masrafın bu bile olsa çok fazla verme bu kadar diyorlar, çok uzun kullanılmıyor yazık diyorlar, muadilini bulabilirsem benzer bir şey bakıcam, şöyle hayat kurtaran bişi bulursam yazarım, benden önce bulursan sende yaz
Ben de hastanenin yakınında gezinirim diye düşünmüştüm ama hastaneden ayrılmamanız ve oturarak beklemeniz gerekiyor dedi hemşire. Benim bir saatti bekleme süresi. 75 gram olunca farklıdır herhalde.Plani yaptim, klinigin yaninda bir avm var orda takilirim dedim, 75 le seker komasina girmezsem
Ben de 49 kiloyla başlamıştım. 53-54 olmuşum şimdi 26. haftada. 15 güne öncesine kadar kimse hamile olduğumu anlamıyordu, doktor bebeği nereye saklıyorsun sen diye takılıyordu ama son 2-3 haftada göbeğim ciddi büyüdü.Kızlar kaç kilo almışsınız25.haftaya +6 kiloyla giriyorum Hayatımda ilk defa 60 kilo oldum
Aynen yaa zaten biz tarim ilaci hormon anyibiyotikten degil paranoyadan olucez yakinda. Ic huzuru birakmadilar o oyle bu boyle diye diye. Pinar'in fabrikasinda calisan bir arkadasim Pinar Organik icin gercekten cok titiz davranildigindan bahsetmisti. Simdi sen de yazinca markalari icim rahat etti. Hele su cig sut alacagim yerleri bulmakçok teşekkürler cnm hepimizin kazancı bol olsun inşallah. Aslında gıda sektörü çok kötü yansıtılıyor mesela biri instagrama yazmış işte gebe ineklerden sağılan süt diye burada hemen insanların aklına bi soru işareti düşürüyolar ne gereği var akıl var mantık var ztn gebe inek süt verebilir mi? Pahalılıkta fln da hep üreticinin üzerine gidiliyor türkiyede şuan üretici enflasyonu %45 çıkıyor tüketici enf. %15 deniyor ama gıdada çok daha yüksek olduğunun hepimiz farkındayız, yine de %45 değil hadi %25 olsn ama bu demektir ki üretici bu zammı tüketiciye yansıtamıyor. Ama pahalılıkla baş etmek için hallere polis zabıta gönderip denetim yapıyolar yani ztn üretici bu zammın çoğunu tüketiciye yansıtamamış. Sebeplerine bakmak yerine hemen üreticiyi ya da marketi suçlamak. Türkiyede gerçekten çok zor bi de kötü niyetli olan işini kötü yapan da mutlaka var ama mesela tekstil üreticisi işini kötü yapsa gıdadaki kdr baş ağrıtıcı bir durum olmuyo tabi gıda herkes için çok hassas bir konu. Demek istediğim türkiyede işini dürüst yapan iyi yapan çok yer var ama bazen işte ağzı olan konuşuyor devlet de gidip işini kötü yapan kötü niyetli üreticiyi ya da satıcıyı denetlemek yerine gidip halde ürün satan adamı denetliyo onun kar'ını denetliyo bana çok saçma geliyo bunlar... Biz zavallı tüketiciler de ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Aynı sıkıntı benim için sebze meyvede oluyor mesela o konuyu da bilmediğim için, tarım ilacı var bunlarda deniyo kabuğuyla meyve yemeye korkuyorm ama belki de yersiz korkuyorm haberim yok?..
Ah o cocuk4 yaşındaki çocuk nardaki tarım ilacı nedeniyle hayatını kaybetmişti, ben nispeten tarımın yoğun olduğu bir ilde yaşıyorum ve kendi meyve bahçemiz var ilaç vs atmıyoruz ama şu çok net ki ilaç atmadığınız hiç bir meyve ağacı, pazarda satılanlar kadar güzel iri meyve vermiyor (elma hariç, elma hiç ilaçsız olmasına rağmen sulu ve gayet lezzetli büyük oldu) özellikle şeftali ve armut, armutlara en az 12 -13 kez ilaç atılıyor yılda yoksa böcekleniyor. armut üreticisi bir tanıdığımız bizzat dedi ki armutun ne kadar ilaçlandığını görseniz ağzınıza sürmezsiniz..
Hey allahim, 75 gram sekerle nasil oturucaz, yandikBen de hastanenin yakınında gezinirim diye düşünmüştüm ama hastaneden ayrılmamanız ve oturarak beklemeniz gerekiyor dedi hemşire. Benim bir saatti bekleme süresi. 75 gram olunca farklıdır herhalde.
Sesli guldmBenim hastane civarında da sanayi sitesi var bende oraya bakam bı belki bisiy öğrenirim
Bu benm tam olarak su anki gobegimEki Görüntüle 2920719
İlk gebeliğimden bu. 8 aylıkken böyleydim. ama bunda şu an bile bundan daha büyük ve kiloluyum
Benim 4moms alan arkadaslarm memnun kalmadi onun yerine babybjörn al bence genelde onu seviyolarmis cunku dik pozisyonu da var ve bebek kendi kendini sallayabilio fln.ben de tek buyuk masraf o dusunuyormYeni yeni başladım araştırmaya, 4moms lardan alayım diyordum ama arkadaşlarım tek büyük masrafın bu bile olsa çok fazla verme bu kadar diyorlar, çok uzun kullanılmıyor yazık diyorlar, muadilini bulabilirsem benzer bir şey bakıcam, şöyle hayat kurtaran bişi bulursam yazarım, benden önce bulursan sende yaz
Merhaba cnm, tam olarak gecen seneki halime döndüm okuyunca. Seni cok iyi anliyorm. Icinden gelen neyse onu yap, ne gunaha girersn ne de onun aci cektigini gorursn bunlari lutfen dusunme dusundukce daha kotusu oluyo. Umutlandirmak istemem de ama bi tanidigmn yegeni butun organlar tersti dogunca amelyat ettiler 2 3 yasina kdr baya sikintisi oldu acikcasi cok amelyat gecirdi ama buyudu smdi. Tabi ona da yasama ihtimali dusuk demislerdi allah nasip etti. Benim bebegm de 420 gr dogdu o sekilde yasayan bebek dunyada var mi var ama cok azdi, ben o ihtimali bekledm yasamama ihtimalinin yuksek oldugunu biliodm ve benimki yasamadi, onlarnki yasamis. Tabi 420 gram bebegi yasayanlara da sormak lazim onlarn da cok zor zamanlari olmustur. Hangisinin bzm icin daha hayirli olduguunu bilemiorz. Inan olan hayirlisi oluyor, bi sekilde alisiliyor. Allah guc kuvvet versn bebegine de saglik versin, acikcasi amelyat olabilecegini dusunuyorm ama doktorlar en dogrusunu biliyor. Kalbim dualarm seninle ve tum sikinti yasayan annelerleMrb kızlar dün dünya başıma yıkıldı normal konturolde bebeğimin midesi terste kalbinde ağır bir anomoli saptandı acil yola çıktık Ankara'ya geldim iyi bir doktordan detaylı için randevu aldık gittik fakat sonuç aynı ağır kalp anomolisi her şeyi iyi kilosu 700 Gr önden gidiyor 23 hafta 5 günlük fakat kalbinde büyük bir delik var sağ tarafı gelişmemiş kapaklar iyi durumda değil mide terste akciğere bağlanan damar çok ince vs...Çok kötüyüm gözlerim kan çanağı oldu yarın kardiyalogtan randevu aldık sonrada prof gideceğiz yolumuz uzun... Doktor gebeliği sonlandir dedi senin gibi olup sonlandirmayan olmadı dedi doğmadan ölebilir dedi olmese bile doğunca bir çok ameliyat olacak dedi ağır ameliyatlar atlatsa bile belirli ömrü olacak dedi kısıtlamaları vs... İçimde kımıl kımıl çok hareketli nasıl olacak bilmiyorum günaha girmek istemiyorum diğer yandan doğunca gözümün önünde acı çekmesine nasıl dayanacagim çok ağlıyorum dua edin bana lütfen ....
Mrb kızlar dün dünya başıma yıkıldı normal konturolde bebeğimin midesi terste kalbinde ağır bir anomoli saptandı acil yola çıktık Ankara'ya geldim iyi bir doktordan detaylı için randevu aldık gittik fakat sonuç aynı ağır kalp anomolisi her şeyi iyi kilosu 700 Gr önden gidiyor 23 hafta 5 günlük fakat kalbinde büyük bir delik var sağ tarafı gelişmemiş kapaklar iyi durumda değil mide terste akciğere bağlanan damar çok ince vs...Çok kötüyüm gözlerim kan çanağı oldu yarın kardiyalogtan randevu aldık sonrada prof gideceğiz yolumuz uzun... Doktor gebeliği sonlandir dedi senin gibi olup sonlandirmayan olmadı dedi doğmadan ölebilir dedi olmese bile doğunca bir çok ameliyat olacak dedi ağır ameliyatlar atlatsa bile belirli ömrü olacak dedi kısıtlamaları vs... İçimde kımıl kımıl çok hareketli nasıl olacak bilmiyorum günaha girmek istemiyorum diğer yandan doğunca gözümün önünde acı çekmesine nasıl dayanacagim çok ağlıyorum dua edin bana lütfen ....
Çok üzüldüm canım.. şimdi sana ne desek asla teselli olmayacak.Mrb kızlar dün dünya başıma yıkıldı normal konturolde bebeğimin midesi terste kalbinde ağır bir anomoli saptandı acil yola çıktık Ankara'ya geldim iyi bir doktordan detaylı için randevu aldık gittik fakat sonuç aynı ağır kalp anomolisi her şeyi iyi kilosu 700 Gr önden gidiyor 23 hafta 5 günlük fakat kalbinde büyük bir delik var sağ tarafı gelişmemiş kapaklar iyi durumda değil mide terste akciğere bağlanan damar çok ince vs...Çok kötüyüm gözlerim kan çanağı oldu yarın kardiyalogtan randevu aldık sonrada prof gideceğiz yolumuz uzun... Doktor gebeliği sonlandir dedi senin gibi olup sonlandirmayan olmadı dedi doğmadan ölebilir dedi olmese bile doğunca bir çok ameliyat olacak dedi ağır ameliyatlar atlatsa bile belirli ömrü olacak dedi kısıtlamaları vs... İçimde kımıl kımıl çok hareketli nasıl olacak bilmiyorum günaha girmek istemiyorum diğer yandan doğunca gözümün önünde acı çekmesine nasıl dayanacagim çok ağlıyorum dua edin bana lütfen ....
Ne denir bilemedim Allah ferahlık versin yüreğinize doğru yolu göstersin. Bebeğinize şifa sizede güç kuvvet dayanma gücü versin. Amin.Mrb kızlar dün dünya başıma yıkıldı normal konturolde bebeğimin midesi terste kalbinde ağır bir anomoli saptandı acil yola çıktık Ankara'ya geldim iyi bir doktordan detaylı için randevu aldık gittik fakat sonuç aynı ağır kalp anomolisi her şeyi iyi kilosu 700 Gr önden gidiyor 23 hafta 5 günlük fakat kalbinde büyük bir delik var sağ tarafı gelişmemiş kapaklar iyi durumda değil mide terste akciğere bağlanan damar çok ince vs...Çok kötüyüm gözlerim kan çanağı oldu yarın kardiyalogtan randevu aldık sonrada prof gideceğiz yolumuz uzun... Doktor gebeliği sonlandir dedi senin gibi olup sonlandirmayan olmadı dedi doğmadan ölebilir dedi olmese bile doğunca bir çok ameliyat olacak dedi ağır ameliyatlar atlatsa bile belirli ömrü olacak dedi kısıtlamaları vs... İçimde kımıl kımıl çok hareketli nasıl olacak bilmiyorum günaha girmek istemiyorum diğer yandan doğunca gözümün önünde acı çekmesine nasıl dayanacagim çok ağlıyorum dua edin bana lütfen ....
Allah doğru yolu nasip etsin, çok zor bir durum, acil şifalar diliyorum, umarım her şey sizin ve bebeğiniz için çok iyi olur. Gerçekten okuyunca çok üzüldüm, Allah yardımcınız olsun, mucizeler sizi bulsun.Mrb kızlar dün dünya başıma yıkıldı normal konturolde bebeğimin midesi terste kalbinde ağır bir anomoli saptandı acil yola çıktık Ankara'ya geldim iyi bir doktordan detaylı için randevu aldık gittik fakat sonuç aynı ağır kalp anomolisi her şeyi iyi kilosu 700 Gr önden gidiyor 23 hafta 5 günlük fakat kalbinde büyük bir delik var sağ tarafı gelişmemiş kapaklar iyi durumda değil mide terste akciğere bağlanan damar çok ince vs...Çok kötüyüm gözlerim kan çanağı oldu yarın kardiyalogtan randevu aldık sonrada prof gideceğiz yolumuz uzun... Doktor gebeliği sonlandir dedi senin gibi olup sonlandirmayan olmadı dedi doğmadan ölebilir dedi olmese bile doğunca bir çok ameliyat olacak dedi ağır ameliyatlar atlatsa bile belirli ömrü olacak dedi kısıtlamaları vs... İçimde kımıl kımıl çok hareketli nasıl olacak bilmiyorum günaha girmek istemiyorum diğer yandan doğunca gözümün önünde acı çekmesine nasıl dayanacagim çok ağlıyorum dua edin bana lütfen ....
Canim cok cok uzuldumMrb kızlar dün dünya başıma yıkıldı normal konturolde bebeğimin midesi terste kalbinde ağır bir anomoli saptandı acil yola çıktık Ankara'ya geldim iyi bir doktordan detaylı için randevu aldık gittik fakat sonuç aynı ağır kalp anomolisi her şeyi iyi kilosu 700 Gr önden gidiyor 23 hafta 5 günlük fakat kalbinde büyük bir delik var sağ tarafı gelişmemiş kapaklar iyi durumda değil mide terste akciğere bağlanan damar çok ince vs...Çok kötüyüm gözlerim kan çanağı oldu yarın kardiyalogtan randevu aldık sonrada prof gideceğiz yolumuz uzun... Doktor gebeliği sonlandir dedi senin gibi olup sonlandirmayan olmadı dedi doğmadan ölebilir dedi olmese bile doğunca bir çok ameliyat olacak dedi ağır ameliyatlar atlatsa bile belirli ömrü olacak dedi kısıtlamaları vs... İçimde kımıl kımıl çok hareketli nasıl olacak bilmiyorum günaha girmek istemiyorum diğer yandan doğunca gözümün önünde acı çekmesine nasıl dayanacagim çok ağlıyorum dua edin bana lütfen ....
Canım benim çok üzüldüm. İnşallah prof. olumlu bir yorumda bulunur. Bebek ve senin için en hayırlısı olur inşallah. Lütfen üzmemeye çalış kendini. Bazen en hayırlısını dilemek lazım. Senin için dua edeceğim.Mrb kızlar dün dünya başıma yıkıldı normal konturolde bebeğimin midesi terste kalbinde ağır bir anomoli saptandı acil yola çıktık Ankara'ya geldim iyi bir doktordan detaylı için randevu aldık gittik fakat sonuç aynı ağır kalp anomolisi her şeyi iyi kilosu 700 Gr önden gidiyor 23 hafta 5 günlük fakat kalbinde büyük bir delik var sağ tarafı gelişmemiş kapaklar iyi durumda değil mide terste akciğere bağlanan damar çok ince vs...Çok kötüyüm gözlerim kan çanağı oldu yarın kardiyalogtan randevu aldık sonrada prof gideceğiz yolumuz uzun... Doktor gebeliği sonlandir dedi senin gibi olup sonlandirmayan olmadı dedi doğmadan ölebilir dedi olmese bile doğunca bir çok ameliyat olacak dedi ağır ameliyatlar atlatsa bile belirli ömrü olacak dedi kısıtlamaları vs... İçimde kımıl kımıl çok hareketli nasıl olacak bilmiyorum günaha girmek istemiyorum diğer yandan doğunca gözümün önünde acı çekmesine nasıl dayanacagim çok ağlıyorum dua edin bana lütfen ....
Yayvan top gibiKız bebek anaları göbeğiniz sivri mi yayvan mi
Dualarımız seninle inşallah hakkımızda hayırlısı olur Rabbim bir kapı açar şimdiye kadar hiç mi fark edilmemişti bu haftaya kadar ?Mrb kızlar dün dünya başıma yıkıldı normal konturolde bebeğimin midesi terste kalbinde ağır bir anomoli saptandı acil yola çıktık Ankara'ya geldim iyi bir doktordan detaylı için randevu aldık gittik fakat sonuç aynı ağır kalp anomolisi her şeyi iyi kilosu 700 Gr önden gidiyor 23 hafta 5 günlük fakat kalbinde büyük bir delik var sağ tarafı gelişmemiş kapaklar iyi durumda değil mide terste akciğere bağlanan damar çok ince vs...Çok kötüyüm gözlerim kan çanağı oldu yarın kardiyalogtan randevu aldık sonrada prof gideceğiz yolumuz uzun... Doktor gebeliği sonlandir dedi senin gibi olup sonlandirmayan olmadı dedi doğmadan ölebilir dedi olmese bile doğunca bir çok ameliyat olacak dedi ağır ameliyatlar atlatsa bile belirli ömrü olacak dedi kısıtlamaları vs... İçimde kımıl kımıl çok hareketli nasıl olacak bilmiyorum günaha girmek istemiyorum diğer yandan doğunca gözümün önünde acı çekmesine nasıl dayanacagim çok ağlıyorum dua edin bana lütfen ....
20 haftada detayliya gitmeye gerek görmemişti doktorum herşey yolunda demişti kalbinin durumu 24 haftada tam belli olur demişti. Keşke gitseydim detayliya. 18 haftada belli olan bir durummus. O zamanlar kipirtisi falan bu derece belli değildi şimdi ağladıkça tepiyor yavrum oda üzülüyor hissediyor galiba. Çok zor bir imtihan. Hepinizden Allah razı olsun. Duaya çok ihtiyacım var. Allah seçimi bana yaptırmasin yarın tam bir bilgi alacağız hakkımızda hayırlısı olsun. Doğsun istiyorum ama gözümün önünde acı çekmesi offf Allah'ım yardım et.Canim cok cok uzuldumNe denir bilmiyorum gercekten cok cok zor su an kafan ne kadar karisik ve uzgunsundur tahmin edemiyorum... Allah en hayirlisini versin, kalbine ferahlik getirsin. Bebegin bahsedilen bunca olumsuzluga ragmen bu kadar duzgun gelismesi, haftasindan onde olmasi insanin akli almiyor ama doktorlar tabi dogrusunu aciklar. Duzenli doktora gittigini anliyorum, acaba su an farkedilmesinin nedeni neymis? Mesela detayli ultrason yapilmamis miydi? Veya doktorun daha once hic bir olumsuzluktan bahsetmemis miydi? Yanlis anlama umut vermek icin degil ama bir karar vermeden once iyice arastirirsiniz zaten ki baslamissiniz coktan. Allah yardimciniz olsun insallah olumlu ilerlesin her sey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?