2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar nasılsınız, dün şeker yüklemesi yaptırdım, açlık 77, yüklemeden 1sa. sonra 190, 2 sa. Sonra 130 çıktı, diyetisyene ve dahiliyeye yönlendirdi, yaptıran arkadaşların sonucu nasıl sizde de olan varmı böyle durum

Siz hastalık geçmişinize bakın, bir tahlil verin. İçinizde rahatlar.

Ben pazartesi yaptircam da amniyon sıvısı ne durumda ? Fazla çıkmış miydi ?

Kötü düşünmeyin karnınız büyüdüğü için baskı yapmış olabilir.
Siz yine de o tahlilleri yaptırın içiniz rahat etsin .
Gelişimi normalse bir problem yoktur.

Evet varmis ben de bilmiyordum.. Ben de sizin gibi tsh ve idrar kulturu yaptirmak icin randevu ararken farkettim aile hekimi diye bir bölüm oluyor devlet hastanelerinde.. Randevu aldim gittim, doktora direkt şu tahlilleri istiyorum kendi doktorum istiyor dedim o da hemen girişimi yaptı..

Bugün tekme atmadı yattım bekliyorum şu an işteyken pek hissedemiyorum yatınca atıyo tekme ne zaman korkmaya başlamalıyım siz takip ediyor musunuz

Ben de hep bundan cekinirim ama aile hekimlikleri de sonucta devlete ait. Devlet hastaneleri nererelerde yaptiriyosa aile hekimlikleri de oyle yapmiyo mudur?

Eski kotu tecrubenden dolayi bu kadar endiseleniyosun gibi geldi canim. Mide agrisi gebelikte o kadar cok olan bisey ki. Bir cok nedeni olabilir karacigerle ilgisi disinda. Benim normal zamanda asla agrimaz midem ama gebeligin basindan beri en cok midemden cektim agrisi, bulanmasi, eksimesi, gastriti bitmedi. Gaviscon iciyorum o da eh iste tam yaramiyor. Hemen kotu dusunme, doktorun bebekte sorun gormemis cok sukur, sen de kendini takip et, gecmezse sadece icin rahat etsin diye baktirabilirsin. Gecmis olsun.

Benim ilk gebelikte sadece 1 degerim biraz yuksek diye diyetisyene gondermisti doktorum. Ama iyi ki gondermis. Bebek icin de senin icin de en guzel beslenme sekline gireceksin.
Bence sekerle ilgisiz olarak her gebe diyetisyene gitmeli. Ben bunda gitmedim cunku zaten hocbir sey yiyemiyorum mide bulantim yuzunden. Yoksa direk gidecektim. Hic kafaya takma diyetisyenin listening uy mis gibi

Ben de hep bundan cekinirim ama aile hekimlikleri de sonucta devlete ait. Devlet hastaneleri nererelerde yaptiriyosa aile hekimlikleri de oyle yapmiyo mudur?
Aile hekimlikleri sabah kanlari alip bekletip belli bir saatte laboratuvara gönderiyorlar. O yuzden bazi degerler yanlis çıkıyor sanırım

Ay psikolojim bozuldu çocukta çekiyor mudur diye.. resmen baygın yatıyorum ağrıdan. Yanlarımda ağrıyor
Çekmiyordur diye düşünüyorum. Ben kolumu kaldıramıyordum halsizlikten ama o deli gibi hareket ediyordu.
Salgın da var ya, belki ondandır. Yine de tahlillerinizi yaptırın, içiniz rahat etsin.

selam kızlar,
ya sanki son zamanlarda gebeliğin ilk trimesterine geri döndüm.. bi yorgunluk, bi yıkık döküklük.. bi başdönmesi, tansiyon düşmesi falan.. panik oluyorum çoğu zaman panik atak geçiriyorum sanki. aynı şeyleri yaşayanlar var mı?
aynı zamanda çok uyku problemim var. geceleri 2-3 kez uyanıyorum. tekrar dalmakta zorlanıyorum. gün içinde uyukluyorum falan.
sanırım üçüncü trimester bu şekilde.. ya da benim yaşadığım mı anormal bilemiyorum

Bugün tekme atmadı yattım bekliyorum şu an işteyken pek hissedemiyorum yatınca atıyo tekme ne zaman korkmaya başlamalıyım siz takip ediyor musunuz
uyku uyanıklık evrelerine girmişler, yani uyuyor uyanır devamlı her dakika atması beklenezmiş. yani normal devamlı hareket olmaması:)

Malesef durumlar kötü petiyatrik kardolog çok sorunlu dedi doğar doğmaz açık kalp ameliyatı olacak dedi atlatirsa bir yaşında tekrar olacak dedi onuda atlatirsa üç yaşında bir ameliyat daha olacak ağır ameliyatlar normal olmayacak asla dedi bunun gibi olup dünyada 30 yaşına kadar yaşayan yok dedi.. oradan çıkıp sonuçları profa gösterdik doktorumuza oda de bir ihtimal yaşar ama ne gerek var bu acıları çektirmeye dedi sonlardirma raporu verdi yarın için yatış verdi..Tam kabulleniyorum içimde kimildayinca tekrar başa sariyorum...Günahından korkuyorum birde... Yarın doğum olacak nolur akıl verin hatamı yapıyorum kafam gitti artık çok kötüyüm. Hamilelik öncesi şeker hastalığı varsa oda kalpte sorun yapar dedi. Bildiğim şekerim yoktu. Ama son bir ay çikolata tatlı yedim acaba benmi sebeb oldum aklım gitti. Detaylı ultrason da sordum asla senle alakası yok ilaç bile kullansan kalp bu hale gelemez dedi.bebek oluşurken genler yanlış yerlere gitmişler sağ organlar sola soldakiler sağa kalp ortada kalmış ve sadece dört odaciktan bir odacığı çalışıyor kirli temiz kan karışıyor benim vesilemle nefes alıyormuş şu an doğunca direk morarirmis. Off kusura bakmayın dertleşmek için yazıyorum ama sizde hamilesiniz etkilenen olursa hakkınızı helal edin. Bana dua edenden Allah razı olsun. Hepiniz sağlıklı kucaginaza almayı nasip etsin..

Hay Allah canım ya tüylerim diken diken oldu. Sen ve eşin karar vereceksiniz kimseyi dinlemeyin başka biz ne desek boş.
Senin yerinde olsam şöyle yapardım dahi diyemiyorum çünkü başına gelmedikçe asla bilemezsin.
Sadece şunu diyebilirim şu an olayın sıcaklığıyla ilerde acele karar verdim diye düşünüp pişman olur musun acaba, hani birkaç gün eşinle başbaşa kalıp iyice konuşsanız çünkü sen baya kararsız görünüyorsun hani en azından birkaç gün sonra karar versen nasıl olur ki.
Bir de asla kendini suçlama, çikolata yemekle olsaydı birsürü bebekte olurdu bu sorun.
Dün yazmak istemedim. halamın da bundan yıllar önce ağır kalp sorunuyla bebeği doğdu hamilelikte bilinmedi ama 20 yıl öncesinden bahsediyorum.
Dediğin şekilde ankaraya gittiler defalarca, birkaç yıl arayla açık kalp ameliyatları oldu ama 5 yaşına kadar yaşabildi meleğimiz.
Ayrıca burda sadece güzel haberlerimizi değil bunları da konuşacağız tabi ki içinden ne geçiyorsa yaz canım.

Canim icini ferah tut kararini vermissin. Sana soyleyebilecegm tek sey hangi karari verirsen ver ztn hep icinde bi suphe olacakti. Buna karar verince gunah mi diye dusunuyosn aldirmamaya karar versen aci cektirmem dogru degil diye dusunceksin hangisini yaparsan yap acaba dogru muydu diye dusunceksn bence icini ferah tut ben yasadigim tecrubeden doktorlarin sana verdirdikleri kararin dogru oldugunu dusunuyorm. Allah diger evladina ve size uzun omurler saglik versin ona tutunmaya calis ne diyebilirm bilmiorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…