2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
32.haftada çalışmaya dönmeyi düşünmüyorum bir öğretmen olarak; ne yerime gelen öğretmenin ne de öğrencilerin düzenini bozmak istemiyorum 5 hafta için..

Benim yerime biri gelmedi ders saatimiz azdı arkadaşlar paylaştı. Fakat 5 hafta için düzen bozmaya gerek yok gerçekten. Farklı mesleklerde belki sorun yaratmaz. ama biz okuldakilere iş yükü yaratmış oluruz. Öğrencilerin de 5 hafta için öğretmen değiştirmesi hoş olmaz.

Ahaha ya benim de öyle 1 hafta olduğu için doktorda normal dediği için cok takmıyorum ama dusünmeden de edemiyorum
3 aşağı 5 yukarı çıkıyor genelde ben ona haftasıyla uyumlu diyorum yine de.
Hele kızımda başlarda hep 1 hafta geri diye doktor son adet tarihimi değiştirmişti ona rağmen hep geri çıkıyordu.
Hatta son ay 3 haftaya çıkmıştı gerilik ama doktor ona bile normal diyordu ki 3 kg 54 cm doğdu.
Bunda da karnı ve kafası hiç şaşmadı 5 gün ilerde çıkıyor her kontrolde. Boyu da 2 gün geri çıkıyor ama doktor normal diyor.
Daha geçen ay komşum doğum yaptı, kafası 3 hafta geri geliyor diye doktoru fakülteye yönlendirdi riskli gebelik bölümüne. Orda yaptı doğumunu gayet de sağlıklı bir bebeği oldu.

Kızlar nasılsınız şeker yüklemelerini yaptırdınızmı bugün kontrolum vardı 1 ay icinde 2.5 kilo almısım şoka girdim doktorda fazla dedi bencede fazla aslnda cok düzenli beslenmeye calısıyorum ama calısmadıfım icin inanılmaz hareketsiz bir durumdayım haftaya seker yüklemesi yaptırcam inş bisi cıkmaz sizlerde durum ne kolay oldumu yüklemeleriniz

Benimki de haftaya yapılacak inşallah çıkmaz, tatlıdan vaz geçmem çok zor olur benim.
Ben bu kilo olayını hiç çözemedim. Beslenme düzenimde bi değişiklik yapmadığım halde; bazen 15 günde 200 gr aldığım da oluyor, bir haftada yarım kilo aldığım da. Yani neye göre kilo alıyorum çözemedim

Ay sorma bende anlamadım ki soka girdim doktorda gülüyo valla dedim düzenli yiyiorum yürüyomusyb diyo dedim yok neyse artık mecbur yürücem hergün bi cıkıp dolanıp gelcem el mahkum

24. hafta çalışamadığımız için değil korona riskinden veriliyor. 32’den sonra Allah korusun doğum yapsak herhangi bir sebepten bebeğin yaşama ihtimali daha yüksek.

Benimki kesin gececi olacak şimdiden belli gün içinde hiç kıpırdamıyor ya da ben farketmiyorum ne zaman uzanıyorum başlıyor özellikle geceleri yatmaya hazırlanırken yerinde durmuyor resmen şuanda da kıpır kıpır ilkinden bu yana benim 6 sene olacak unutmuşum o günleri

Ya ne gzl biraz daha icim rahatladi ben deliricem kendimden sikildm artik... benm bebek gecen pzt 23+6da bas cevresi ve femur kemigi 24+1 gobek cevresi 23+3 cikti ben biraz buna taktm 660 gramdi. Burdaki arkadaslar da hep bebegim onde, bebegm 800 gr olms 900 gr olms yazinca bende yine panik basladi. Doktorum kesinlikle sikinti yok dedi ki cok cok guveniorm ona. Sonra persembe gunu 24+2de mide agrm baslayinca bu sefer yine preeklampsiden korkup yine gittm, orda da ayni sekilde cikti sadece gobek cevresi 3 gun geri. Dr yine normal dedi tabi her bebegin kilosu farkli olur dedi. 10 gun kontrol surem var o yarin doluyo ben yine paniklere suruklendm dun gece ztn uyuyamamistm iyice kabuslar gordm sanki yine gidicem ve dr bu sefer 1 hafta geri diyecek. Bebek yine 1 haftada anca 50 gr almis fln olcak. Ne kdr doktora guvensem de, kan akislarinda centik bile yok kendim goruyorm tum damarlar iyi, ama su bilincaltima soz geciremiorm, yrn yine kontrol randevusuna gidicem 10 gunde 3. Kontrol olcak insallah ondan snr biraz daha rahatlarm. Hep 24 hafta randevusundan snr alisverisini yapcam diodm 24 haftada 3 gun geri cikinca o bile beni bozdu. Nasi bitircem bu hamileligi saglam kafa ile bilmiorm.

Kizlar ne cit sesi ne cimdiklemesi ay koptum bende hareket disinda bisi yok ilk kez duydum bunlari 2. Hamileligim. Oluyomus demek ki.
Bu arada kocamla 1 haftadir konusmuyorum. Konu erkeklerin sorumsuzlugu, cocuksu davranislari, her seyi benim yuklenmem, eski defterler fln fln. Once neden konusmuyosun fln diyodu. Simdi o da konusmuyo. Yemek bile yapmiyorum. Zaten de yapamiyodum da kokudan. Trip atmiyorum sadece anlatip anlatip anlasilmamaktan yoruldum. O gelince yatak odasina gidip yatiyorum. O da salonda uyuyakaliyor. Muthis bir evlilik, mikkemmel bir hayat:)

Çıtlama falan bende de yok korkarım heralde çatırdama duysam ilk defa duydum bende onu arada bi yan taraftan sırtı sertleşiyor karnım yamuluyor seviyorum o kısmını sakin ol defnecim diye iniyor

Müdürün saçmaladığını düşünüyorum,bu idari izin covidden dolayı çıktı ,devlet bana 32 den sonra çalışabilme hakkı verdiyse devlette kötü niyetli o zaman.32 den sonra bebekler doğsa bile yaşama şansları çok çok yüksek her geçen hafta risk azalıyor.
Saron ya güldüm okurken hormonlar ele geçirmiş , Merkür de retroda aman diyim dikkat et

evde iş yaparken eşim ayağını uzatıyorsa ben de evde terör estiriyorum. Özellikle eşim yemek yaptıktan sonra oluşan buzdolabı, Ocak, duvarlardaki salça ve domates izleri beni delirtiyor. Bir bulgur pilavı yapmak bu kadar zor olmasa gerek

Bizde bu durum tam tersi ben çok dağınık çalışırım tabi sonra güzel siler süpürürüm de ,eşim uyuz olur mutfağın o haline bizdeki sıkıntı da makinayı ya da bulaşıklığı boşaltıp tüm kap kacaklari alakasız yere koymasi ,sonra ara ki bulasın bahanesi de çok kullanılan şeyleri üst raflara koyuyorum hayir düdüklü tencereyi her gün kullanmıyorum ama yemek tabaklarinin yanına koymuş yapma böyle yapacaksan diyorum küsüyor.

benim bebeğimde gece ne zaman uyansam uyanık. ama benim bebiş sağ ve sırt üstü yatmamdan hoşlanmıyor sanırım. gecede uyandığımda genelde ya sırt üstü yada sağa yatmış uyanıyorum o yüzden uyanık olabilir. gece bebesi olmaz umarım :)))

Ben de ilk gebeliğimde öyleydim dediğim gibi genelde geri çıkardı ama doktor her defasında rahatlatırdı. Eşime bakardı bak onun da kafası küçük demek kafa yapısı ona benzemiş derdi, kilo geriliğine de eşim de ben de çocukken çok zayıfmışız demek size çekmiş derdi yani hiç endişelendirmezdi beni ki gerçekten de korkulacak bir durum yokmuş.
Bence rahatlamaya çalış canım doktoruna güven, bir sıkıntı görse muhakkak üzerinde dururdu eski durumundan dolayı.

Ahh bu eşler neler çekiyor gebe kadınlar yüzünden
Temizlik konusunda eşime sonsuz güvenirim çünkü benden çok daha güzel temizlik yapar. Hatta o kadar ayrıntılı yapar ki temizlik uzadıkça elinden alıp hemen bitiresim gelir

Ben de gündüz pek hissetmiyorum bebeği, hatta panikliyorum bu yüzden. Ama geceleri hiç durmaz. Gündüz sürekli hareket halinde olduğumuzdan hissetmiyoruz bence.

Kızlar sizde de ölçümler ileri veya geri çıkan var mı ?
Benim çıkıyor canım Bi hafta geri sata göre baş, bacak, karın dörder beşer gün farklı çıkıyor doktora dedim neden böyle sıkıntımı var benim için Bi anlam ifade etmiyor normal Bi durum dedi bende fark kapansın diye sütü falan günde üç bardak içmeye başladım sağlıklı olsunda varsın kilosu biraz az doğsun elimden geleni yapıyorum inşallah daha da açılmaz fark bende pko var geç döllenme sayılır benimki belki ondan öyle diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…