2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Hanımlar günaydın ikinci gebeliğim bu hayırlısıyla oğlum olacak geçen perşembe gittiğimizde makat geliş demişti doktor bu perşembe gideceğiz tekrar ama dün de sağlık ocağındaki ebeme sordum dönmesi zor dedi sizde de dönmeyen yada ilerde dönme durumu olan var mı çok canım sıkılıyor ilki normal doğum bu da hayırlısıyla normal olsun istiyorum 🙏🏻
Merhaba. Benim bebe 2 h onde 34 te yan yatiyordu mesela kafa yukardaydi suan 36 ama donmus gayet pozisyon almis donebiliyorlar son dk bile yani.

Çoook içimi açtı bu mesajınız teşekkürler ☺️ benim sıpa geçen hafta 2650 idi o da lambur lumbur çok hareketli inş döner o zaman perşembe hayırlı haberler veririm inşallah 🙏🏻
Bizimkide 2.950 cıktı döndüğünde oynak bi kiz olacak muhtemelen anasına çekmemiş 🤣 sağlıkla gelsinler de varsın hareketli yaramaz olsunlar 🥰

Beni de 32den sonra 35te cagirdi bi daha nst'ye de sokmamisti ben de garipsemistm ama her sey yolunda gorunuo diye cagirmadigini dusundm. Cunku arkadasjm da ayni doktora gidiyo 20+3te gitmisti 22de bidaha cagirmis hatta arkadasim da biraz endiselendi bu sefer niye cabuk cagirdi diye
Banada öyle dedi kasılmaların olursa söyle dedi bende 2 gün önce çok fena vardı sertleşti karnım falan dedim tekrarlarsa haber ver dedi Nst falan da yapmadı herşey yolunda gitsin de varsın görmeyelim 😍
Merhaba canım seninle gunlerimiz aynı. Beni doktorum iki hafta sonraya çağırdı ama benim ultrasonda kasılma görüldü ve bebek Cook aşağıda diye iki hafta sonraya çağırdı diye düşünüyorum. Normalde o kadar aşağıda durmaması gerekiyormuş, bol bol dinlen ayakta durma progestana devam dedi☹️
Bana da ev ödevi verdi 3 gün boyunca bebeğin hareketlerini takip edip ortalamasını al atıyorum ortalama 10 hareket ediyorsa %50 azalma gördüğünde mutlaka arıyorsun dedi. Dinlenme olayını bana da söyledi 38 den önce doğmasını istemiyoruz o yüzden kendini yorma bol bol dinlen dedi Ocak 13'ten sonra istediği zaman gelebilir dedi. Sende çok dikkat et bol bol dinlen canım ❤️

Ben ilkinde kalkan, krem vs.kullanmadım hiç yara olmadı. İlkinde olmadıysa bunda da olmaz gibi bi mantık yürütüyorum ama olma ihtimali var mı ki, ben de alsam mı bu kalkandan ya da duruma göre mi alsam bilemedim. Herkes ısrarla öneriyor.
Iste sende olmamis mesela insallah yine olmaz. Sen o zaman duruma gore alirsin. Benim ciddi sikinti olmustu o yuzden herkese yaziyorum. Sadece davsiye 😉

Göğüs kalkanı bende almadım henüz kararsız kaldım. Ayva çekirdeğinden jel yaptım, biraz daha yapacağım 🤣
Bende kalkan almadim wala henuz. Cok kotu olursa hemen alirim oglumda bi 10 gun kadar cekmistim ama 1 h si cok kotuydu o kadar sonra sutumle her seferinde silerek onunu almistim. Deneyecegim. Ayva cekirdeginden jel nasil yapiliyor tarif edebilir misin ?

Evet ilk bebek sezeryan planlıyorum ama kendi gelmek isterse deneyecem 😂
4 hafta sonra çağırmasına bende takıldım valla hatta sordum geç değil mi diye oda herhangi bir sıkıntı olduğunda ararsın beni bakarız bebeğe dedi anlamadım gitti 😂
Her doktor farklı oluyor ya .Ben de 36.haftaya girdim daha nstye hiç girmedim .36 dan sonra alıyormuş benim doktorum .

Havuç suyuyla düzeldi benim suyum, son kontrolde iyi seviyedeydi gerçekten mucize gibi bi şeymiş. Katı meyve sıkacağı aldım mecbur, hazırlarda muhakkak su katkısı vardır diye düşünüyorum. Dışarda sıkılan yerler var ama onun da hijyenine güvenemem o sıkacakları Allah bilir kaç günde bir temizliyorlar. en temizi katı meyve sıkacağı, ilerisi için de düşünün ailecek taze meyve suyu içiyoruz hergün 😂😂
Tamam cnm meyvelern suyunu içmek şeker anlamında sıkıntılı bişi ya hiç almayı düşünmemeştim ama söylediğin sebeplerden mecbur gibiyim bakayım da ufak bişi bulursam alayım

Her doktor farklı oluyor ya .Ben de 36.haftaya girdim daha nstye hiç girmedim .36 dan sonra alıyormuş benim doktorum .
Bence de 36 dan sonra daha mantıklı. Benim doktorum 32 de başlatıyor nst yi ama bebek zaten nst de çok rahatsız oluyor sürekli tepiyor yer degistirip kaçmaya çalışıyor.

Tamam cnm meyvelern suyunu içmek şeker anlamında sıkıntılı bişi ya hiç almayı düşünmemeştim ama söylediğin sebeplerden mecbur gibiyim bakayım da ufak bişi bulursam alayım

Şeker problemin yoksa eğer ,1 su bardağı havuç suyu ortalama 3-4 tane orta boy havuctan çıkıyor gün içinde çiğden yiyerek tüketebilirsin tabi kum havucu ( Beypazarı havucu diye de geçer ) bulursan onlar daha sulu oluyor .

3-4 gündür göz kararması yaşıyorum tansiyon düşüyor gibi geliyor ama düşmüyor sizde de oluyor mu böyle.Korkudan evden çıkmıyorum eşime bir ağzımdan kaçırdım aracı da vermiyor şimdi 🤦 niye olur acep kan değerlerim iyiydi

3-4 gündür göz kararması yaşıyorum tansiyon düşüyor gibi geliyor ama düşmüyor sizde de oluyor mu böyle.Korkudan evden çıkmıyorum eşime bir ağzımdan kaçırdım aracı da vermiyor şimdi 🤦 niye olur acep kan değerlerim iyiydi
Oluyo bana da, dun benim de hatta araba kullanirken oldu cok korktm ama hemen toparlio. Sekerim ya da tansiyonm dusuyo gbi oluyo

Hanımlar günaydın ikinci gebeliğim bu hayırlısıyla oğlum olacak geçen perşembe gittiğimizde makat geliş demişti doktor bu perşembe gideceğiz tekrar ama dün de sağlık ocağındaki ebeme sordum dönmesi zor dedi sizde de dönmeyen yada ilerde dönme durumu olan var mı çok canım sıkılıyor ilki normal doğum bu da hayırlısıyla normal olsun istiyorum 🙏🏻
Canım Günaydın benimkide şuanda makat gelişi duruyor. Perşembe randevum var . Bakalım dönmesini bekliyorum bende normal doğum için. Daha döner dediler. Bazılarıda doğum sancısı ile döndüğünü söylüyor. Canım sıkıldı ama onu pek takmamaya çalışıyorum

Ben de bgn kontrole gittm nst'ye yine sokmadi ben zaten dopplerde goruyorm iyi bebegin istiyosan gir dedi istemedim tabi. Direk 4 ocaka sezeryan randevusunu yazdirdi once gelecegini dusunmuyo ben de pek dusunmuyorm acikcasi:) ben hatta 1 2 gun daha bekler belki dedm de zorlamayalim dedi. 39+0 oldugum gun knsallah sabah 8de...

Back
X