Kac gündür kendimi cesarete getirmeye çalışıyorum içim qlirsa yapacagim bu defa çok yirtigim vardi benim ilkinde o kadar spor yapmama rağmen çok etkisi olur diyorlar eşine yaptır demişler ocak grubunda ama asla yaptiramam ben bile beğenmiyorum şuan halimikızlar perine masajı hakkında ne düşünüyorsunuz. Benm elim şahsen oraya uzanmıyorama yapmakta istiyorumm normal olursa fazla kesi olmasın diye. Yapan varmı
Benim nisanim hiç gelmedi ama Nisan gelince gelin demiyorlar sanki kanama olursa gel dedi benim doktorum nişanı gelip 2 gün duran var mesela aynen kuzum dediğin gibi arkadaşım 5 cmle gitmişti sancısı kesilmiş hastaneye gidince hiç beklemeden sunni sancı vermişler doktorları ikna etmekte zor ellerine düşünce bi an önce olsun bitsin istiyorlar herhaldeBen de öyle düşünüyorum canım. Birde kaç cm ile gidersen git suni veriyorlar biraz. İyice artıyor o sancı. Suyum gelirse hemen giderim susuz kalırsa bebek sakıncalı diye. Ama nişan gelir gelmez gitmek istemiyorum. Zaten normal doğuma karşı olan bi doktor direk sezaryen diyor açılman varsa bile. Ama kaç saat durmalıyım evde onu bilmiyorum işte. Nişan geldi diyelim kaç saat daha evde durmalıyım herkesin farklı olur tabi de
Senin çok kolay normal doğumun olacak gibi hissediyorum canım nedense senden öyle bi ışık aldım kendi kendime inşallah hakkında hangisi hayirliysa öyle olur riske atma hic doktorun ne derse ama sonuna kadar da elinden geleni yaparsın yineÇatı muayenesi yaptı canım geçtiğimiz cumartesi. Normal istiyorum dedim . Biraz zor gibi dedi.
Ama istiyorum diyince doğumun basladığında tekrar bi bakarız dedi. Çatı uygun olmasaydı söylerdi bence. Tüp bebek olduğu icin sıcak bakmıyor bana öyle geldi.
Zaten doğum belirtileri basladıgında gideceğim doktora öyle söyledi. Gidene kadar da bi 4 cm açılır diye düşünüyorum
Arabada geze geze daha mı kolay olur ki diye de aklıma gelmiyor değil sallaninca anlamayız belki hattaAyyy ne güzell olur dimi hafif hafif çeksek sancıyıaynen anlamamak imkansızdır yaa . İnsallah trafiğe takılmadan varırız hastane 1,5 saatlik uzaklıkta benm sancıyı tahmin edebiliyorum. Kocaman bir parça düşürmüştüm. Kesintisiz 3 saat sancı çekmiştim. Dedim ben bunu çektimya doğururumda evelallah insallah hayırlısıyla atlatırız Benm tek korkum hastaneye yetişebileyim o kötü anları yatarak geçireyim arabalarda falan stresle değil
Ben de beğenmiyorum eşim de yapabilirmi emin değilimKac gündür kendimi cesarete getirmeye çalışıyorum içim qlirsa yapacagim bu defa çok yirtigim vardi benim ilkinde o kadar spor yapmama rağmen çok etkisi olur diyorlar eşine yaptır demişler ocak grubunda ama asla yaptiramam ben bile beğenmiyorum şuan halimi
Allah razı olsun canım insallah kolay olur aminnn hepimiz için. Evet doktorumda böyle ikilemde kaldı acaba tüp diyemi öyle dedi bilmiyorum. Biraz nazlı geldim gözüne heraldeSenin çok kolay normal doğumun olacak gibi hissediyorum canım nedense senden öyle bi ışık aldım kendi kendime inşallah hakkında hangisi hayirliysa öyle olur riske atma hic doktorun ne derse ama sonuna kadar da elinden geleni yaparsın yine
Çok geçmiş olsun. Bende ilk gün yalnızca halsizlik olmuştu. O gece yatınca nefes alamamıştım, tıkanmıştım. Ertesi gün de burun tıkanıklığı ve boğazda acı vardı. Öksürük bende 5. gün falan başladı sanırım.Ya dün akşamdan beri bende de boğaz kaşıntısı var kuru öksürük geliyor ağrı gibi değil ama halsizlikte var inşallah sadece faranjittir şimdi bol su içiyorum. bal yemeye çalışıyorum birde işe geldimsizin nasıl başlamıştı hastalık başta
Bunun icin ebeden eğitim almalisin ebe ile anlaşıp dogum başladığında sureci evden ebe ile irtibat halinde geçirirsen hastaneye gidince dogumun hemen olur. Ben egitim almadim gittim 4 cm acikla suni verip benni rezil ettiler. Kuzenim ebe ile anlasmisti evde sanciyi çekti hastaneye gitri 1 saatte dogum yaptı ayni gün evine geldi .Ben de öyle düşünüyorum canım. Birde kaç cm ile gidersen git suni veriyorlar biraz. İyice artıyor o sancı. Suyum gelirse hemen giderim susuz kalırsa bebek sakıncalı diye. Ama nişan gelir gelmez gitmek istemiyorum. Zaten normal doğuma karşı olan bi doktor direk sezaryen diyor açılman varsa bile. Ama kaç saat durmalıyım evde onu bilmiyorum işte. Nişan geldi diyelim kaç saat daha evde durmalıyım herkesin farklı olur tabi de
Anneminde öyle olmusBenim nisanim hiç gelmedi ama Nisan gelince gelin demiyorlar sanki kanama olursa gel dedi benim doktorum nişanı gelip 2 gün duran var mesela aynen kuzum dediğin gibi arkadaşım 5 cmle gitmişti sancısı kesilmiş hastaneye gidince hiç beklemeden sunni sancı vermişler doktorları ikna etmekte zor ellerine düşünce bi an önce olsun bitsin istiyorlar herhalde
Hem kesi vardi hemde yırtık canım ben ikinmayi bilemedim sanırım sert ikindim kendimde farkettim hatta oglumun gözlerinin içi beyaz yeri koyu koyuydu ondan dolayı demişti cocuk doktoru ani çıktığı içinmiş ve ilk 6 ay boyunca bütün tırnaklarım tek tek batık oldu hepsini tedavi ettirdim ayrı ayrı ona da aynı şeyi demişti aile hekimi doğumda ikinmadan dolayı olmuş olabilir diye ben kötü bisey hissetmedim yorulmadım hemen oldu doğum falan acı vs olmadı ama oyle şeyler olmuştuBen de beğenmiyorum eşim de yapabilirmi emin değilimunuttuk zaten birbirmiizi
Yırtığın nasıl oldu canım kesmedilermi zaten yırtılmadan kesip dikiyorlar diye biliyorum
Doktorun bilir onu canım ama özellikle ssvd destekleyen doktor görüşü alabilirsin belki çok istiyorsanDoktora ssvd dogum mu yapsam dedim bebeğin başı büyük görünüyor ve plesantan önde biraz sezeryan daha mantikli dedi.
Doğru diyosun cnm ya büyük olunca daha cok zorlanır insanBence onunla bile alakasi yok canım bende 9 kilo aldım eşimin halası ikiz olma ihtimali yok bu saatten sonra değil mi diyor benim aşırı çıkıyor karnım 7 aylıkken herkes doğum yakın herhalde diyordu halime tamamen yapı ha ben memnunmuyum bu durumdan birde bana sor hamile pantolonlarim bile daralmaya başladı zaten hareket imkansız daha da zorluyor beni
Aynen canım. Benimki de 3.5 doğsa şükredicem. Ilk kızım 2.680 doğmuştu. Çok küçüktü. Sonra iyi toparladı ama şuan 6 yasında. Zayıf malesef. Sağlıklı olsunlar daNormal cnm kilolari cok degisken bizimki iki haftadir bu kg civarinda, 4 haftasi kaldi anca 3.5 doğsa şükrederim.
Aaa ilk defa duydum canım, ondan diyorlar ıkınma önemli diye demekki. İnsallah bu sefer daha iyi geçerHem kesi vardi hemde yırtık canım ben ikinmayi bilemedim sanırım sert ikindim kendimde farkettim hatta oglumun gözlerinin içi beyaz yeri koyu koyuydu ondan dolayı demişti cocuk doktoru ani çıktığı içinmiş ve ilk 6 ay boyunca bütün tırnaklarım tek tek batık oldu hepsini tedavi ettirdim ayrı ayrı ona da aynı şeyi demişti aile hekimi doğumda ikinmadan dolayı olmuş olabilir diye ben kötü bisey hissetmedim yorulmadım hemen oldu doğum falan acı vs olmadı ama oyle şeyler olmuştu
Anladım canım şimdi tamam. Bi araştırayım ben. Ne güzel kuzeninin iyi geçmiş.Bunun icin ebeden eğitim almalisin ebe ile anlaşıp dogum başladığında sureci evden ebe ile irtibat halinde geçirirsen hastaneye gidince dogumun hemen olur. Ben egitim almadim gittim 4 cm acikla suni verip benni rezil ettiler. Kuzenim ebe ile anlasmisti evde sanciyi çekti hastaneye gitri 1 saatte dogum yaptı ayni gün evine geldi .
Bende diyorumki iyiki almışım yani yuh cidden ortalik berbat indirim degil bindirim var maalesefEvet ben reflü yatağı aldım 279 ₺. Halbuki 2-3 ay önce 189 idi. O zaman almamamın cezasını ödedim
Masajı falan bilmem de sarı kantaron + zeytinyağından merhem yapıp birde ameliyat izleri için kullanılan bir krem vardı adı contractubex gibi bişeydi. Onu kullanırsan düzenli ne iz kalıyor ne bişey. Benim sözde 4 dikişim vardı ne zaman doktora muayeneye gitsem dikişsiz doğum yapmışsın çok iyi diyorlarkızlar perine masajı hakkında ne düşünüyorsunuz. Benm elim şahsen oraya uzanmıyorama yapmakta istiyorumm normal olursa fazla kesi olmasın diye. Yapan varmı
Canım benim sancı gece 3te başladı ikisindede bende sabah 8 ila 9 arası hastaneye gittim ve ikisinide 12 civarı doğurdum ama herkesin farklıdır ilkinde suni sanci verdiler ikincide vermediler rahat rahat doğurdum onu hatta ben ikinci oglumda bı erken doğum riski olan gebeyle bir iki saat muhabbet ettim sancı aşırı yoktu içerideki dogumlar çıkınca beni aldılar ama ilkinde çok çektim suni gercekten felaket birşey insallah buradaki herkes kendi sancisiyla doğum yaparBen de öyle düşünüyorum canım. Birde kaç cm ile gidersen git suni veriyorlar biraz. İyice artıyor o sancı. Suyum gelirse hemen giderim susuz kalırsa bebek sakıncalı diye. Ama nişan gelir gelmez gitmek istemiyorum. Zaten normal doğuma karşı olan bi doktor direk sezaryen diyor açılman varsa bile. Ama kaç saat durmalıyım evde onu bilmiyorum işte. Nişan geldi diyelim kaç saat daha evde durmalıyım herkesin farklı olur tabi de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?