Evet zaten tahmin ettim öyle olduğunu canımcım, gerçekten zor bi de senin ekstra rshatsızlıkların oldu, eşinin de öyleCanim ücuncu olunca. 10tane cocuk bebek olsa korkmam benim icin dogum hamilelik sıkıntı. Belki ilk olsa baska cocuklarim olmasa yatarsin kalkarsin bakanım olsa yani keyfini cikarabilsem hamileligin bende dogurmak istemezdim. Ama bir an once dogurup eski halime dönmek istiyorum cocuklarima yorgunum halsizim hastayim demekten bıktım. Onlarda eski annelerini devamli etkinlik yaptigimiz gezdigimiz gunleri çok özlediler. Bi doğurabilirsem herkese yetişebilecegime eminim. Ama artik tamamen zorlasti hayat benim icin. Yemek duzenleri bile şaşti benim yuzumden. Esim dersen devamli hasta zaten ilgi bekliyo. Anam babam yasli bakim bekliyo. Herkes benden bisey bekliyo yani. Benim bian önce dogurma isteme sebebim buArkadaslarinkini bilemem
Aynen bak sende zayıfmissin sana cekmis, benim oğlumun da boyu geriden geliyor cok taktım kafama ama eşim de bende kisa boyluyuz bize çekicek demekAynen öyle.
Zaten bende zayıf doğmuşum çocukken de hep zayıftım
Bu hamilelik döneminde bile başlangıç kilomdan 5 kilo fazlaligim var şuan sadece. Bayağı az aldım aslında.
Sanırım kızım da bana çekti. Gerçi babası da kilolu değil o da zayıf.
Yaa çok güzel.Cnm ciger gelistirici yapildi ya insallah sorun olmaz komsum 1800 gram dogum yapmış 32 haftalikken hemen eve gelmişler bebisle onceden ciger geliştirici filan yapılmış çünkü sizinde oyle olur insallah.
Hem bazen bilemiyorsun 40 hafta doğuyor yine kuveze girebiliyor, kimi bebek sarilik oluyor dogduktan 5 gun sonea kuveze giriyor.
Rabbimden en hayirlisini, en sağlıklısini isteyelim insallah .
Psikolojimizi sağlam tutalım, mutlu anne mutlu bebek.
Evet 25 yaşindayimCanim yanlış anlama sakin 25 yasindaydim dimi ablan gibi hissediyorum kendimi biraz dikkat et ki bebisin azicik daha büyüsün diye diyorum dikkat etmek lazim. Bende oyleyim inan bi haber izlesem kotu falan etkilenip saydırıyorum esim ne kadar etkileniosun deyip duruo bu sefer ona kiziyorum sinirim bozuluo.hep hormonlardan merak etme bebisini kucagina aldiginda her sey unutulcak.onemli olan saglik diger seyler bos o yuzden sakin kal bebisini dusun digerlerinin cani cehenneme
Oglum 36+4de 3450 doğdu hemen evimize geçtik 5 .gun sarilik oldu 5 gun yogunbakimda yatti ayri düştük ilk gun ağladım sonraki gunler o kuvezde iken ben bol bol uyudum dinlendim ona süt gönderdim sonra yanima geldiğinde güçlü bir anneye gelmiş oldu.Yaa çok güzel.
Benim de geçen hafta 1800 kusurdu kilosu. Ya en kötüsünü duyduktan sonra açıkçası kuvoz beni çok korkutmuyor. Yani evet illaki zor olacak onun psikolojisi ama iyi olsun da her şey hallolur diye düşünüyorum.
O ciğer geliştiriciler beni de rahatlatıyor açıkçası toplam 8 doz yapıldı bizde. 2+2 bir sonra 3 hafta geçti yine aynı şekilde yapıldı.
1.5 yas bile çok geç canım bizim 4 aylikti çok rahat oldu bi gece ağladı sadece oda benim hatam sargisi yapışmış o ağlattı sonrası çok kolaydı ki kafamdan gitti her şeyden önce simdide öyle yapmak istiyorum bakalım hemen inşallahAynen yaptirin valla. Benim buyuk oglanin cok zor oldu. İkinci sinifa gidiyodu. İki hafta kucagimda elettirdi tuvalete. Birde sargi yapismisti doktorlar bile cikaramadi kanama riskine karsi 15gun oyle kaldi. Kucuk bi bucuk yasinda o oyle kucuk. Atesten bile yatti hastanede sunnetinde. Tabi herkesin ayni olacak diye birsey yok kimsi nekadar rahat atlatiyor. Simdi ikicinden korkuyom insaAllah onun oyle olmaz. Onu dogasiya yaptircam dedim esim yaptirtmadi simdi diyorum ne diye dinlediysem onu
Mayis da 4,5 yada 5 aylik olmus oluyorlar bende o zaman yaptiricam insallah ilkini 4,5 aylikken yaptirdim hic sıkıntı olmadi şükür buda oyle olur insallah.1.5 yas bile çok geç canım bizim 4 aylikti çok rahat oldu bi gece ağladı sadece oda benim hatam sargisi yapışmış o ağlattı sonrası çok kolaydı ki kafamdan gitti her şeyden önce simdide öyle yapmak istiyorum bakalım hemen inşallah
Evet gerçekten anneden babadan alınan genetik özellikler var. Sizin bebiş de öyle olacak demek kiAynen bak sende zayıfmissin sana cekmis, benim oğlumun da boyu geriden geliyor cok taktım kafama ama eşim de bende kisa boyluyuz bize çekicek demek
Aynen canim valla hayirlisiyla bebislerimizi saglikla kucagimiza alalim insEvet 25 yaşindayim
Biliyorum ya ondan yana sıkıntı yok herkes burda birbirinin duacisi başka bir şey düşünmem
Haber izleyip saydırma olayı bende de var.
Az kaldı inşallah geçecek bu son haftalarda sonra lohusalik derken neler olacak bilmiyorum
Tamamdır canım çok teşekkür ederimBen aldım kötü canım. Melodiden şaşmamak gerekmiş
İnşallahAynen canim valla hayirlisiyla bebislerimizi saglikla kucagimiza alalim ins
Hepimiz öyleyiz canim su anda az kaldı sabret böyle böyle alisacagiz buyuyecegiz bebek doğduktan sonra biraz daha böyle sonra geçecekKız alarmım calmamis kapatmış miyim o saati neyse bilmiyorum normalde 3 saate bir alarm kurulu gece bile kalkıp içip geri yatıyorum.
O ilaç konusunda haklısın valla o sıra ne kadar kaldı diye hiç kontrol etmedim
Dün annem gidip aldı ilacı sağlık ocağı doktoruna 8 tane ilaç alıyor diye annem özellikle söylemesine rağmen 4 tane yazmış.
Bitince gidip kendim almak zorunda kalacağım yine sağolsun kutuyu da fazla vermemiş sadece 2 tane yazdırmış.
Üff bunaldım artık gerçekten sürekli bir şeylerin peşinden kosturmaktan.
Bazen eşim küçük bir dusuncesizlik yapsa ya da bir şeye kızsa deli gibi ağlayasım geliyor o kadar bunaldım ki ne zaman ne olacağını bilememekten
Canım..bu kadar üzüntüye sütun az gelmesi normaldir..sen bebeğin icin sut yapan şeyler ye, yanına gelince bol bol sütun olsun inş, bak dr lar tedbirini alıyor, inşallah sağlıcakla kavuşacaksınız, dualarım sizinleDün gece 03.00 gibi gördüm bir daha göremedim oğlumu. Yarın görebilirsiniz diyorlar. Eve gönderecekler beni ama bebeğim hastanede kalacak nasıl gidicem eve onu bırakıp bilmiyorum. Bugün beslemeye başlamışlar dün midesini aspire etmişler pislik çıkmış dün beslememişler. Dünden beri sürekli süt sağmaya çalışıyorum sabahtan akşama kadar 2-3 şırınga anca çıkıyor sütüm. Doktor endişe edilecek bir durum yok gayet kendinde biz tedbir amaçlı güzelce beslensin diye tutuyoruz diyor ama gönlüme bunu anlatamıyorum. Eve gidince yanımda bebeğim olmadan nasıl katlanırım bilmiyorum. Çok değil bir kaç gün ama gene de bırakmak içimden gelmiyor. Tüm imkanlarımı kullanıp hastanede kalmak için elimden geleni yapacağım dualarınız oğlumla olsun
Bazen gerçekten sakinleşmek için böyle şeyler yapmak lazım canım yoksa insan bu ruh haliyle kaosa çekildikce çekiliyor belirsizlik yeni hayata alışma düşüncesi hepsi bizi yeterince geriyor zatenKizlar biraz motivasyona ihtiyaç var sanirim herkesin grupça psikolojisi gerginlesmis . Ilk bebeği olup isi olmayanlar guzel düşünün, kitap okuyun, klasik muzik dinleyin , kuran dinleyin, arayin sevdiklerinizi görüntülü yapin bir kahve guzel guzel.sohbetler edin .
Evde cocuklu olanlar ise artik uzandigimiz yerden cocuklarla sohbet edicez, onlara kitap okucaz, sarki acip dinlicez onlarla sandalyeye oturup biseyler hazirlayabilirz. Olumsuzlukları düşünürek daha gergin oluyoruz gerek yok buna cocuklarada yansıyor. Tevekkul edelim mevlaya , mevla neylerse güzel eyler
Bu kadar erkenden bu ağır psikolojiye girmeseydim aslında gerçekten iyi idare ediyordum yani öyle kötü değildim.Hepimiz öyleyiz canim su anda az kaldı sabret böyle böyle alisacagiz buyuyecegiz bebek doğduktan sonra biraz daha böyle sonra geçecek
Bizde ayni kg dayız canım , geçen haftada aynıydık dr +- 200 gr yanılma payı var makinalarin dediBirde kızlar benim oğlan bu hafta yine serpilmiş yediklerimden o kadar etkileniyor ki bu çocuk yemediğim hafta zayıf yediğim hafta gürbüz çıkıyor bu alet bu kadar doğru ölcebilir mi bilemedim su an tam haftasında çıktı ama dikkat ettim özellikle kilo aldıracak şeyler yedim 51 cm dedi boyuna şok oldum biraz ona bakalim 3 kilo dedi muhtemelen doğana kadar 3 kiloya ancak gelir oğlum doğmadan 2 hafta öncede 3 kilo çıkıyordu
Benim doktorumda öyle diyor su an 3 kilo doğum kilosu belki 2.800 olur dedi mutlaka değişiyor bana arti çıkacağını çok sanmıyorum bu bebeğin dedi boşuna korktum bu zamana kadar çok kilolu mu diye su an tam gününde haftasında çıkıyorBizde ayni kg dayız canım , geçen haftada aynıydık dr +- 200 gr yanılma payı var makinalarin dedi
Oyle düşünme canım normal zaman olarakta normal bunun normal olduğunu kabul edersen daha az eziyet olur sana bende bilmiyordum allahim neden böyleyim ağlayıp duruyorum aksilik çıkarıyorum herkese diye kendimi sorguluyordum ama bu dönemin getirisi bu yapacak hiç bisey yok kollarımızı açıp seni sevgiyle kucaklıyorum lohusalik ve hormonlar diyeceğiz simdideBu kadar erkenden bu ağır psikolojiye girmeseydim aslında gerçekten iyi idare ediyordum yani öyle kötü değildim.
Olaylar bir anda büyüyünce ben nasıl baş edeceğimi de bilemedim.
Allah yardımcımız olsun
Seni sevgiyle kucaklayıp kemiklerini kırmak istiyorum sevgili hormanlarımOyle düşünme canım normal zaman olarakta normal bunun normal olduğunu kabul edersen daha az eziyet olur sana bende bilmiyordum allahim neden böyleyim ağlayıp duruyorum aksilik çıkarıyorum herkese diye kendimi sorguluyordum ama bu dönemin getirisi bu yapacak hiç bisey yok kollarımızı açıp seni sevgiyle kucaklıyorum lohusalik ve hormonlar diyeceğiz simdide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?