Odadayken buyuk tuvaletim geldi dedim. Dediler ki imkansiz lavman yaptik o bebegi itme refleksi. Sonra beni dogumhaneye aldilar. Dogumhanede hasta yatagindan catala yuruyerek ciktim. Sonra ben onlarin beni ikinacagim zaman yonlendirmelerini istedim. Onlar soylediler hazirlan, ikin diye. Dogumhanede 45 dakika kadar kaldim toplamda. Benim doktor standart herkese 2-3 dikislik epizyo aciyor anladigim kadariyla, sonradan konustugum, ayni doktorda dogum yapan tum arkadaslarim 2 3 dikislik epizyotomileri oldugunu soyledi.Epidural yapılınca annenin ıkınma refleksi azalıyor diyorlar, o kısımda sıkıntı yaşadınız mi peki
Ben zorla uyandırdım bugun, hemşireler 2 saatte 1 diyor, zamanla daha cok mu acilicak arası
Ya sağıma aldanmamak lazım bebek daha çok emiyor. Yalnız benim derdim benimki hiç uyumuyor ya delircem sürekli ıkınıyor sıkınıyor gaz damlası da veriyoruz ama yok bana mısın demiyor. Memede uyuyor tam yatırıyorum hayda gene uyanıyor. Gözünden de uyku akıyor ama gene de dalamıyor napıcam bilmiyorum fikir verin bana. Sürekli memede oturtamam ki
Emzik ve kundak kullanmayi denediniz mi?Ya sağıma aldanmamak lazım bebek daha çok emiyor. Yalnız benim derdim benimki hiç uyumuyor ya delircem sürekli ıkınıyor sıkınıyor gaz damlası da veriyoruz ama yok bana mısın demiyor. Memede uyuyor tam yatırıyorum hayda gene uyanıyor. Gözünden de uyku akıyor ama gene de dalamıyor napıcam bilmiyorum fikir verin bana. Sürekli memede oturtamam ki
Şimdi öncelikle derin bi nefes al ve arkana yaslan.Kızlar kendimi çok stresli hissediyorum bu stresi yönetmeyi basaramiyorum.
Sütüm çok azaldı.
Stresle baş edebilmem için ne önerirsiniz.
Ne yapıyorsam olmuyor.
Emziği versem öyle bi alır ki daha da bırakmaz öyle bi izlenimi var ama ben korkuyorum kızım emmeyi bırakmıştı Buda bırakır diye emziğe başvuramıyorum. Her emme ihtiyacında beni istiyor zor oluyor emzikle rahat edebilirdim ama işte o zaman emme aralığı uzar diye şimdilik başlamadım. Kundak denedim daha çok ağladı eli kolu hiç rahat durmayan bi bebek sıkıntıya gelemiyor gibi geldi rahat edeceğini düşündüm ama öyle olmadı maalesefEmzik ve kundak kullanmayi denediniz mi?
Bio gaia kullandım kızımda biliyorum onu, doktoruna bi danışırım şimdi sap sımpleks kullanıyoruz. Valla değerini bil şu zamanların benimki boşuna 8 aylık doğmamış herkes uyur gazı olmaz haftasına gelene kadar dedi ama hiç öyle olmadı kuduruk bişey resmenBenim de 3 saatte bir uyandır dedi
Ama oğlum kendisi 2.30 saatte bezen 3 saatte bir kendi uyanıyor
Zamanla 4-5 saatte çıkacak
Önemli olan doyup kilo alması
Dün gece emzirmenin üzerine sağdığım sütten 60 cc verdim 4 saat uyanmadı.
İlk oğlanda kimyon veriyordum faydası oluyordu
Bir de özel bir masaj vardı onu yapınca da güzel gaz yapıyordu
Bi de bio gia diye bir damla vardı o da iyi geliyordu
Şimdi ki sıpa daha 6 günlük gaz olayına başlamadık
Donemsel bir ihtiyac gozuyle de bakabilirsiniz emzige. 1 ay sonra kullanmayi birakirsiniz misal henuz daha cok kucukken. Ben ilk kizimda emzik tutturamamistim, kundaklar pilates topunun uzerinde minik minik ziplardik. Oyle sakinlesirdi.Emziği versem öyle bi alır ki daha da bırakmaz öyle bi izlenimi var ama ben korkuyorum kızım emmeyi bırakmıştı Buda bırakır diye emziğe başvuramıyorum. Her emme ihtiyacında beni istiyor zor oluyor emzikle rahat edebilirdim ama işte o zaman emme aralığı uzar diye şimdilik başlamadım. Kundak denedim daha çok ağladı eli kolu hiç rahat durmayan bi bebek sıkıntıya gelemiyor gibi geldi rahat edeceğini düşündüm ama öyle olmadı maalesef
42+5 mio zamana kadar nasıl bekletildi
Oturduğumuz sitenin indirimi olduğu halde indirim uygulamıyor son ay fiyat yükseltti 3500 TL ekledi fiyat üzerine müdürle görüşmek istediğimiz de hastane müdürü hastanede olmasına rağmen yalan söyledi burda değil diye son anda 2. Kez tuvalete girmek için içeri girdiğimde müdürü farkettim doktorum başka hastane ile anlaşmalı yani doğumu başka hastanenin doğumhanesinde yapacaktık bugün o hastaneyi aradık ve doğum fiyatının 3500 TL daha uygun olduğunu söylediEn doğrusu risk almamak zaten. Doğum bir vesile, amaç sağlıkla, sağlıklı bir bebeği kucağa almak. Sezaryen olur, vajinal olur. Ne yolla olduğu önemli değil.
Bu kadar takibinizi yapmış bu saatten sonra doğum fiyatında anlaşamamak nedir. Garip gerçekten doktorun yaklaşımı. Sorması ayıp o ne diyor siz ne diyorsunuz?
Maşallah canım 42+5 e kadar dayanabilsem belki doğar benim kiEvet eliyle uyardiktan sonra kendisi soylemisti 3 cm aciklik var simdi serum ile suni sanci verebilirler demisti. Ama ben 42+5 deydim , elimle uyarmasam ilac koyup sana cok cektirirlerdi demisti.
Ben de baskı hissetmeye başladıktan 4 gün sonra aniden suyum geldi ana sancı yoktu nişan geldi, 2,5 cm açılmadan sonra sancı başladıKızlar benim geçen haftaki kontrolümde de bugünkü kontrolümde de bebek oldukça aşağıda ve kanala iyice kafasını sokmuş görünüyor. Ama gelin görün ki nst’de hiç sancı çıkmıyor. Kanala girdikten ne kadar zaman sonra doğum oluyor acabaevde olduğum zamanda da hiç sancım olmuyo sadece inanılmaz baskı hissediyorum rahimde o kadar.
Baski hissetmek ne demek? Vajinada aci hissi mi?Ben de baskı hissetmeye başladıktan 4 gün sonra aniden suyum geldi ana sancı yoktu nişan geldi, 2,5 cm açılmadan sonra sancı başladı
Canım ben de artk bırakmak istiyorum mamayı. Meme uçlarım kötü halde 1 saatte emse sanki hiç doymamıs gibi çığlığı basıyor. Bu sefer meme uçlarım fena oluyor çünkü beyfendi damağında eziyor meme ucumu. Kavga ediyoruz her emme başında vallahi çok zormus bu emzirme durumu. Kahverengi kısmı komple ağzına alsa sorun kalmayacak ama yapmıyor inatçı keçiKuzum senin tek memeden 90 cc süt çıkıyorsa hiç mamaya başvurma boşuna, benim ikisinden 90 zar zor çıkmasına rağmen mamaya başvurmadım sadece emziriyorum bol bol. İnanıyorum ki yetiyordur yetmiyorsa kilosundan anlayacağız 1 hafta sonra. Bence bol bol anne sütü ver akıllanıyor onlar sonra mama kolayına giderse memeyi reddetmesin
Ise yarar mi bilmiyorum ama ben bu videoyu cok begendim. Dil bilinmese de anlasilir sekilde bence.Canım ben de artk bırakmak istiyorum mamayı. Meme uçlarım kötü halde 1 saatte emse sanki hiç doymamıs gibi çığlığı basıyor. Bu sefer meme uçlarım fena oluyor çünkü beyfendi damağında eziyor meme ucumu. Kavga ediyoruz her emme başında vallahi çok zormus bu emzirme durumu. Kahverengi kısmı komple ağzına alsa sorun kalmayacak ama yapmıyor inatçı keçi
Oturduğumuz sitenin indirimi olduğu halde indirim uygulamıyor son ay fiyat yükseltti 3500 TL ekledi fiyat üzerine müdürle görüşmek istediğimiz de hastane müdürü hastanede olmasına rağmen yalan söyledi burda değil diye son anda 2. Kez tuvalete girmek için içeri girdiğimde müdürü farkettim doktorum başka hastane ile anlaşmalı yani doğumu başka hastanenin doğumhanesinde yapacaktık bugün o hastaneyi aradık ve doğum fiyatının 3500 TL daha uygun olduğunu söyledi
Meğer bize verilen fiyatta epidural iğne için bile kâr payı konulmuş ..az para değil maalesef üzüldüm haliyle yapacak birşey yok takdir Allah’tan
Bizde veriyoruz su cnm bakalım bugün knt var inşlh azalmıştırCanım şimdi sana benm sürecimi anlatsam ağlarız hep beraber
Sarılıktan coook cektim. Fototerapi gördü seviyesi 17 ye yükselince. O kadar zordu ki benm ağlamaktan sütüm azaldı.
Sizin de Baya yüksek çıkmış daha fazla artmaması için mutlaka saatte bir alarm kur zorla uyandır ve emzir. Emmiyorsa mama kaçınılmaz oluyor ben de mama kullandım günde 3 defa verdim 60cc
Çişle atması gerekiyor sarılığı düzgün emmezse çişide olmuyor
Ben hem saat başı emzirmeye calıstım hem mama verdim hem de Kayınvalidemler annemler su vermemi söyledi. Başta çok karşı çıktım. Baktım olacak gibi değil söylediklerini yaptım. Günde 3-4 çay kaşığı kaynatılmış ılınmış su verdim ağzına. Çok şükür şimdi sarılığımız bitti hala vardır belki ama vucuttan zor atılan birşeymiş zaten . Şimdi acıktığında uyanıyor emiyor
Ben de kavuştumAllah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu ağrılarım başladı benimde
Hepinize iyi akşamlar kızlaarbende geçen hafta çarşamba gun doğum yaptım çok şükür kızlarımızı kucağımıza aldık saglıkla Darısı burada dogumunu bekleyen dıger arkadaslarımıza olsun saglıkla kavusursunuz sizde umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?