Malesef patlamış kistim müdahale edemedi doktorumKistiniz alındı mı doğumda acaba
Geçmiş olsun canım. Bazı çocuk Dr ları bebk tıkalı olduğunda kendileri temizliyor daha etkili olduğunu duydum. Sarılık bizimde 13 çıkmıştı mama takviyesi yaptım biberonu çekemez diye düşünüyorsan kaşıkla yavaş yaval verebilirsin hatta sütünü de sağıp o şekilde verebilirsin o zMan tıkanmaz. Oda da buhar makinesi çalıştırabilirsin ya da su kaynatıp koy hava nemli olursa daha az tıkanıklık olur tez zamanda şifa versin rabbimKızlar berbat bi gece geçirdik cok tıkalı oğlumun Burnuserum fizyolojik aldık fayda etmedi, burun aspiratöruyle acmaya çalışıyoruz, hic kıyamıyorum ağlayıp duruyo ya bide sarılık değerimiz 13 emzirmem lazım ama cok zor emiyor
Bana kimse mama verme demedi Dr dışındaYemin ederim aynısı oldusırayla aradılar
Cok sagol cnm, yengem çocuk hastanesinde çalışıyor, baktı gerek yok doktora şimdilik dedi, odaya koyucam aklımda, mama da veriyorum aradaGeçmiş olsun canım. Bazı çocuk Dr ları bebk tıkalı olduğunda kendileri temizliyor daha etkili olduğunu duydum. Sarılık bizimde 13 çıkmıştı mama takviyesi yaptım biberonu çekemez diye düşünüyorsan kaşıkla yavaş yaval verebilirsin hatta sütünü de sağıp o şekilde verebilirsin o zMan tıkanmaz. Oda da buhar makinesi çalıştırabilirsin ya da su kaynatıp koy hava nemli olursa daha az tıkanıklık olur tez zamanda şifa versin rabbim
Çok teşekkürler canım bilgiler içinCanım öncelikle psikolojini çok iyi tutmaya çalış kendini ne mutlu ediyorsa onu yapmaya çalış müziğini aç sevdiğin şarkıları dinle bebişinle sevdiğin odalarda otur tv izle sevdiğin şeyleri ye kitap oku müsait vaktin kalırsa yani seni ne mutlu ediyorsa onlarla oyalanmaya çalış ayrıca bebek Uyuduğu zaman uyu mümkünse . 3. Bebek benimde koz kardeşimde 2 doğum yaptı , bunişin en önemli sıralaması 1- boool su içmek 2- uyumak ( süt uyurken artıyor üretime geçiyor hormonlar sayesinde) 3- psikoloji ( olumlu isen ve aklına sütüm yetiyor mu yetmiyor mu diye aklına getirmezsen sütün artıyor taktıkça geri gidiyor ) 4- yiyecek ve içecekler . ( hoşaf- komposto- tahin pekmez- kavrulmamış badem fındık ceviz - hurma - yumurta - yoğurt - et türevleri- havuç )
Aa canım doğurdunmu tebrik ederimBizde bugün çıkıyoruz hastaneden. 2580gr doğmuştu oğlum, 2320gr a düşmüş:) çok küçük bir bebek olduğu için ve daha çok kilo kaybı yaşamaması için, hemşire ek gıda verdi. Toparlayana kadar vermemi önerdi. Inşallah evde devam edecez
Durumlarimiz ayni, bunlar disinda cinsel iliski ve perine masaji da yapabilirsin zorlanmazsanMerbaha kizlar bende 40+0 haftalık gebeyim cinsiyeti kız olmasına rağmen ne sancı ne açılma var artık çok sıkıldım geceleri uyuyamıyorum vajinaya baskı var hurma yiyorum merdiven inip cikiyorum sıcak duş aliyorum ama yok bana mısın demiyor doktor çatı muayenesi yaptı normal doğum olacağını söyledi ama ne lekenme ne Nisan geldi sizin onerecegin yöntemler var mı suni sancıyla değil kendi sancımla doğurmak istiyorum
Ben de 39+5te ayni durumdayim :)Merbaha kizlar bende 40+0 haftalık gebeyim cinsiyeti kız olmasına rağmen ne sancı ne açılma var artık çok sıkıldım geceleri uyuyamıyorum vajinaya baskı var hurma yiyorum merdiven inip cikiyorum sıcak duş aliyorum ama yok bana mısın demiyor doktor çatı muayenesi yaptı normal doğum olacağını söyledi ama ne lekenme ne Nisan geldi sizin onerecegin yöntemler var mı suni sancıyla değil kendi sancımla doğurmak istiyorum
Teşekkür ederim canımAa canım doğurdunmu tebrik ederim
Sağlıkla sıhhatle büyüt yavrunu maşallah
Zencefil sancıları tetikliyormuş. Taze zencefil bal ile, veya papatya çayı ile tüketebilirsn ek olarak.Merbaha kizlar bende 40+0 haftalık gebeyim cinsiyeti kız olmasına rağmen ne sancı ne açılma var artık çok sıkıldım geceleri uyuyamıyorum vajinaya baskı var hurma yiyorum merdiven inip cikiyorum sıcak duş aliyorum ama yok bana mısın demiyor doktor çatı muayenesi yaptı normal doğum olacağını söyledi ama ne lekenme ne Nisan geldi sizin onerecegin yöntemler var mı suni sancıyla değil kendi sancımla doğurmak istiyorum
Geçmiş olsun canım, bitti gitti çok şükür atlattın. O kadar ağrı sızı olacak tabi ki kolay değilBenim 37. Haftaya kadar doktorum hep küçük bebek dedi, zaten normal haftasından hep bı hafta geriydi kilo olarak. Son gittiğimde 37+2de doktor kilosu bir hafta önde dedi. Şaşırdım 3 haftada nekadar kilo almış olabilir diye Okadar gerideykeniki kere ölçüm yaptı, yanılma payı olsa bile en az 3000gr dedi. Doğum yaptım 2580gr doğdu oğlum minnacık
Çok teşekkür ederim canım, darısı sana hayırlısıyla sağlıkla inşallahiyiyiz ikimizde çok şükür bugün veya yarın hastahaneden cikariz inşallah.
Evt dikişlerim var. Bizim kordon normalden baya kisaymis dedi ebe, birde omuzuna dolanmış, bebek bir yandan çıkmaya çalışırken bir yandan da kordon içerden çekildiği için engel oluyormuş cikmasina, en son ikinmada doktor kucuk kesik aticam dedi. O yüzden dikişlerim var. Ama ağrım yok şu an çok şükür. İlk gün popom ağrıyordu baya kramp gibi bir ağrı, özellikle yürürken oturup kalkarken. şimdi daha iyi. O ağrı da bebek çok baskı yaptığından dolayıymış dedi ebe, en geç bır haftaya tamamen geçer dedi
Bizimki de 2620 doğdu 2330'a kadar düştü. Fototerapiyle mamaya ve anne sütünü sağıp kaşık biberonla vermeye başladık. Biraz toparlayınca ikisini de bıraktırdı doktor. Sizinki de hızla toparlar inşallahBizde bugün çıkıyoruz hastaneden. 2580gr doğmuştu oğlum, 2320gr a düşmüş:) çok küçük bir bebek olduğu için ve daha çok kilo kaybı yaşamaması için, hemşire ek gıda verdi. Toparlayana kadar vermemi önerdi. Inşallah evde devam edecez
Canım hastanede ebe bana bu damlayı vermişti bunu kullandım bi de karadut pekmezi içtim. Aktardan bitki çayı almıştım onları içtim öyle arttı biraz sütüm çok şükürKızlar nasılsınız?
Sizlere sorum olacak süt arttırmak için neler yapabilriim?
Annemle kavga ettik zaten anlasamıyorduk zor dayanıyordum, gitti yalnız kaldık bebeğimle. Ağla ağla helak oldum. Baya sütüm azaldı bebekte doymuyor. Su içmeyi çoğalttım süt arttırıcı çay içiyorum bunun yanı sıra napabilrim hiç fikrim yok
Ayni durumu 2-3 gundur yasiyorum. 8 subatta sezaryen oldum. Ilk 2 gün sütüm çok azdı. Çocukta sarılık başlangıcı olunca formül mama verdim. Hala aman kızım emzirmeden vazgeçmeciler. Yahu herhalde emzirmek isterim. En temizi, en doğalı. Tek zorluğu formul mamada 3 saatte bir beslerken memede bir saat hatta bazen yarim saatte bir istemesi, daha sık uyanması. Ama bir annenin memesinden az hatta hiç süt gelmiyorsa ay benden fışkırıyordu yok 2 sene emzirdim gibi laflar destek değil nispet oluyor. Ha bir de aman strese girme sütün kesilirciler sanki bunca taze anne keyfine strese giriyor.Yemin ederim aynısı oldusırayla aradılar
Ay şu "Sütüm fışkırıyordu"num hastasıyım. Öz annemle kavga ettim bu yüzden. İyi niyetle de söylense acayip baskıya sebep oluyorAyni durumu 2-3 gundur yasiyorum. 8 subatta sezaryen oldum. Ilk 2 gün sütüm çok azdı. Çocukta sarılık başlangıcı olunca formül mama verdim. Hala aman kızım emzirmeden vazgeçmeciler. Yahu herhalde emzirmek isterim. En temizi, en doğalı. Tek zorluğu formul mamada 3 saatte bir beslerken memede bir saat hatta bazen yarim saatte bir istemesi, daha sık uyanması. Ama bir annenin memesinden az hatta hiç süt gelmiyorsa ay benden fışkırıyordu yok 2 sene emzirdim gibi laflar destek değil nispet oluyor. Ha bir de aman strese girme sütün kesilirciler sanki bunca taze anne keyfine strese giriyor.
Tek göğsümü veriyorum zaten 15-20 dk da bir memeye aldığım için sağ sol fark etmiyor artık oyuncak etti oğlan beni. Emzik niyetine ağzında tutmak istiyor hep emmesede. Bibs in kauçuk emziğini sipariş verdim kullanan var mı merak ediyorum ? Meme reddi falan yaşanmaz inşallah sonrasındaKızlar her emzirmede bir memeyi mi veriyorsunuz yoksa ikisini de mi?
Kaç dakika emiyorlar emdikleri o sırada yetiyor mu?
O benide strese sokuyor yok çarşaflar ıslanıyormuş sabah kalktıklarında yok biriyle sarılınca açıdan çığlık atıyorlarmış yok çamaşırları sırılsıklam oluyormuş. Ne çamaşırım ıslandı, ne çarşafım ıslandı, ne canım yandı. Hatta göğüslerim sertleşmiyor bile yumuşacık içleri bomboş gibi. Ama oğlumun kilo alımı gayet iyi maşallahAy şu "Sütüm fışkırıyordu"num hastasıyım. Öz annemle kavga ettim bu yüzden. İyi niyetle de söylense acayip baskıya sebep oluyor
Ben de bekliyorum canım, 39+1 im. Ne sancı var ne ağrı, her gece acaba bu gece gelir mi diye bekliyorum, beni de zorluyor artık. Benim de perşembe çatı muayenem var, bakalım ne diyecek doktor, belki tetikler de doğururum diyorum, kendi gelmezse suni sancıyla başlatacaklar doğumuMerbaha kizlar bende 40+0 haftalık gebeyim cinsiyeti kız olmasına rağmen ne sancı ne açılma var artık çok sıkıldım geceleri uyuyamıyorum vajinaya baskı var hurma yiyorum merdiven inip cikiyorum sıcak duş aliyorum ama yok bana mısın demiyor doktor çatı muayenesi yaptı normal doğum olacağını söyledi ama ne lekenme ne Nisan geldi sizin onerecegin yöntemler var mı suni sancıyla değil kendi sancımla doğurmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?