2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
ben çok ilginç şekilde hem yiyip hem zayifliyorum şuan , ameliyat ödemleri yeni gidiyor galiba kilo alsakta veririz boşver canım sonra veririz, minnaklarimiz doysun da
Bende ilk zamanlar öyle oldum terle attım resmen ödemi kiloyu. 6 kg verdm bi anda ama artk alma vakti sanırım olsun doysunlarda yavrularımız

Son ultrasonda 2700 bir şey çıkmıştı. 2620 doğdu

Kızlar sütüm az geliyordu biliyorsunuz. Ben farkettiğim ilk gün ayva kompostosu yaptım ılık sıcak şeklinde bardak bardak içtim daha sonra burada konu açmışlar petibör bisküvinin arttırdığını. Evde vardı denemekten zarar çıkmaz diyerek yedim komposto ile beraber bisküviyi. Akşamına maşallah göğüslerim doldu baya. Sağdığmda da fark gördüm. Şimdilik ayva kompostosu ve petibör bisküviyi denedim. Bol da su içmeye calısıyorum bu arada.
Tahin helvası boza solgarın bira mayası ve bol yeşillik deniyorum suan. Sonucları yazarım

Yeni doğum yapanlar gözünüz aydın

Bugün 38+2 olduk bizde halen tık yok, doğum sancısı birden mi geliyor? Geceleri arada çok hafif adet sancım oluyor başka da bir belirtim yok şimdilik.
Seni merakla takip ediyordum canım, doğum yapmışsın bile, gözün aydın bakalım bize ne zaman kısmet olacak, bebiş de sen de iyisinizdir umarım. Normal doğumdan sonra ağrı oldu mu, dikiş atıldı mı alttan

Son düzenleme:
Canım öncelikle psikolojini çok iyi tutmaya çalış kendini ne mutlu ediyorsa onu yapmaya çalış müziğini aç sevdiğin şarkıları dinle bebişinle sevdiğin odalarda otur tv izle sevdiğin şeyleri ye kitap oku müsait vaktin kalırsa yani seni ne mutlu ediyorsa onlarla oyalanmaya çalış ayrıca bebek Uyuduğu zaman uyu mümkünse . 3. Bebek benimde koz kardeşimde 2 doğum yaptı , bunişin en önemli sıralaması 1- boool su içmek 2- uyumak ( süt uyurken artıyor üretime geçiyor hormonlar sayesinde) 3- psikoloji ( olumlu isen ve aklına sütüm yetiyor mu yetmiyor mu diye aklına getirmezsen sütün artıyor taktıkça geri gidiyor ) 4- yiyecek ve içecekler . ( hoşaf- komposto- tahin pekmez- kavrulmamış badem fındık ceviz - hurma - yumurta - yoğurt - et türevleri- havuç )

Kac kisi kaldik dogurmayan benim 17 subat ti tarihim 19 subat olarak fikir degistirdi doktorum ayy bugun cati muayenesi yapti bana elle, boyle bi aci yok ya nasil dayandiniz
Ben kaldııım Haftaya kontrol var, hala gelmemiş olursa suni sancıyla doğumu başlatacak doktor. Her gün düzenli yürüyorum aslında, bakalım ne zaman kısmet olacak, sağlıkla gelsinler inşallah

Benim 37. Haftaya kadar doktorum hep küçük bebek dedi, zaten normal haftasından hep bı hafta geriydi kilo olarak. Son gittiğimde 37+2de doktor kilosu bir hafta önde dedi. Şaşırdım 3 haftada nekadar kilo almış olabilir diye Okadar gerideyken iki kere ölçüm yaptı, yanılma payı olsa bile en az 3000gr dedi. Doğum yaptım 2580gr doğdu oğlum minnacık
Çok teşekkür ederim canım, darısı sana hayırlısıyla sağlıkla inşallah iyiyiz ikimizde çok şükür bugün veya yarın hastahaneden cikariz inşallah.

Evt dikişlerim var. Bizim kordon normalden baya kisaymis dedi ebe, birde omuzuna dolanmış, bebek bir yandan çıkmaya çalışırken bir yandan da kordon içerden çekildiği için engel oluyormuş cikmasina, en son ikinmada doktor kucuk kesik aticam dedi. O yüzden dikişlerim var. Ama ağrım yok şu an çok şükür. İlk gün popom ağrıyordu baya kramp gibi bir ağrı, özellikle yürürken oturup kalkarken. şimdi daha iyi. O ağrı da bebek çok baskı yaptığından dolayıymış dedi ebe, en geç bır haftaya tamamen geçer dedi

Son kontrolüm doğumdan 2 hafta önce yapıldı ve 3 kiloyu yakalamış dedi doktor. Kızım 3550 olarak dünyaya geldi ama baksan 2 karış bişey

Kızlar doğum sonrası ilk tartinizda kac kilo vermis olarak geçti doğumunuz?
10. Gün tartıldım ilk kez 5 kilo gitmiş. Ama çok yiyorum bu ara kesin alırım verdiğim kiloyu.
Kızlar her emzirmede bir memeyi mi veriyorsunuz yoksa ikisini de mi?
Kaç dakika emiyorlar emdikleri o sırada yetiyor mu?
Tek memeyle doyuyor genelde. Bazen hala emmek isterse ikisini veriyorum ama bitiremiyor ikinciyi bidahaki emzirmede bitirmediği göğsümü veriyorum.

Mama verme onlar hep yapay diyorlar sagdiğım 15 cc süt ile nasıl doyacak bunu anlamıyorlar
Bana sağlık ocağında ki hemşire iki göğsünü de emzir sonra mama ver her defasında dedi bebek çektikçe sütün artıcak mamayı bitiremicek dedi gerçekten öyle olmaya başladı
Doğumdan önce ölçümde 3.200 kg dı 3.300 kg doğdu

Merhabaaa. 8 şubatta doğuran çiçegi burnunda ana da aranıza katıldı..

Gözünüz aydın hanımlar , sağlıkla büyütün

Canım doğumdan bşr gün önce 3244 ölçüldü 1 gün sonra 37+4 te 3270 doğdu benimki tuttu yani

Bizim 3800 civarı görünüyordu dr 3,5 doğar demişti 3480 g doğdu 38+0 da . kafa çapı 41 hafta görünüyordu sancı da olunca hemen sezaryen e aldılar baş çevresi 36 cm doğdu

Bizde bugün çıkıyoruz hastaneden. 2580gr doğmuştu oğlum, 2320gr a düşmüş:) çok küçük bir bebek olduğu için ve daha çok kilo kaybı yaşamaması için, hemşire ek gıda verdi. Toparlayana kadar vermemi önerdi. Inşallah evde devam edecez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…