Bende ilk zamanlar öyle oldum terle attım resmen ödemi kiloyu. 6 kg verdm bi anda ama artk alma vakti sanırımben çok ilginç şekilde hem yiyip hem zayifliyorum şuan , ameliyat ödemleri yeni gidiyor galibakilo alsakta veririz boşver canım sonra veririz, minnaklarimiz doysun da
Son ultrasonda 2700 bir şey çıkmıştı. 2620 doğduKafa ölçüsü neydi hatırlıyor musun? Bpd ve Hc galiba kafa ölçüsü. Sınır kaç acaba?
Peki son ultrason değeriyle tuttu mu doğum kilosu???
Ay inşallah benimkide yanlış ölçüdürde kolay doğururum ya
DOĞURAN ANNELER SORUM SİZE;
***Son ultrasonda doktorun ölçtüğü kilo ile doğum kilolarınız harfiyen tuttu mu? Daha az kiloda mı yoksa daha fazla kiloda mı doğdu bebişleriniz?
***4 kilo civarı ve üstü normal doğum yapanımız var mıydı?
Kistiniz alındı mı doğumda acabaBende de var çikolata kisti cnm hic baktırdın mi benimki baya küçülmüştu cok şükür ama doktorum olsa da sezeryan olursan temizleriz bidaha uğraşma dedi bana da mantıklı geldi, gerçekten cok zorluyor bu kist beni hamilelik dışında
Seni merakla takip ediyordum canım, doğum yapmışsın bile, gözün aydınYeni doğum yapanlar gözünüz aydın
Bugün 38+2 olduk bizde halen tık yok, doğum sancısı birden mi geliyor? Geceleri arada çok hafif adet sancım oluyor başka da bir belirtim yok şimdilik.
Canım öncelikle psikolojini çok iyi tutmaya çalış kendini ne mutlu ediyorsa onu yapmaya çalış müziğini aç sevdiğin şarkıları dinle bebişinle sevdiğin odalarda otur tv izle sevdiğin şeyleri ye kitap oku müsait vaktin kalırsa yani seni ne mutlu ediyorsa onlarla oyalanmaya çalış ayrıca bebek Uyuduğu zaman uyu mümkünse . 3. Bebek benimde koz kardeşimde 2 doğum yaptı , bunişin en önemli sıralaması 1- boool su içmek 2- uyumak ( süt uyurken artıyor üretime geçiyor hormonlar sayesinde) 3- psikoloji ( olumlu isen ve aklına sütüm yetiyor mu yetmiyor mu diye aklına getirmezsen sütün artıyor taktıkça geri gidiyor ) 4- yiyecek ve içecekler . ( hoşaf- komposto- tahin pekmez- kavrulmamış badem fındık ceviz - hurma - yumurta - yoğurt - et türevleri- havuç )Kızlar nasılsınız?
Sizlere sorum olacak süt arttırmak için neler yapabilriim?
Annemle kavga ettik zaten anlasamıyorduk zor dayanıyordum, gitti yalnız kaldık bebeğimle. Ağla ağla helak oldum. Baya sütüm azaldı bebekte doymuyor. Su içmeyi çoğalttım süt arttırıcı çay içiyorum bunun yanı sıra napabilrim hiç fikrim yok
Ben kaldııımKac kisi kaldik dogurmayanbenim 17 subat ti tarihim 19 subat olarak fikir degistirdi doktorum ayy bugun cati muayenesi yapti bana elle, boyle bi aci yok ya nasil dayandiniz
Benim 37. Haftaya kadar doktorum hep küçük bebek dedi, zaten normal haftasından hep bı hafta geriydi kilo olarak. Son gittiğimde 37+2de doktor kilosu bir hafta önde dedi. Şaşırdım 3 haftada nekadar kilo almış olabilir diye Okadar gerideykenKafa ölçüsü neydi hatırlıyor musun? Bpd ve Hc galiba kafa ölçüsü. Sınır kaç acaba?
***Son ultrasonda doktorun ölçtüğü kilo ile doğum kilolarınız harfiyen tuttu mu? Daha az kiloda mı yoksa daha fazla kiloda mı doğdu bebişleriniz?
Çok teşekkür ederim canım, darısı sana hayırlısıyla sağlıkla inşallahSeni merakla takip ediyordum canım, doğum yapmışsın bile, gözün aydınbakalım bize ne zaman kısmet olacak, bebiş de sen de iyisinizdir umarım. Normal doğumdan sonra ağrı oldu mu, dikiş atıldı mı alttan
Şayet beslenmesinde sıkıntı yoksa uyuması güzel bir şey tabi ki. Bazı bebekler sarılıktan dolayı da uzun uyur beslenme için bile uyandıramazsın acıkınca ağlamaz.Uzun uyuması doydugu anlamına mı gelir o zaman kesin
Son kontrolüm doğumdan 2 hafta önce yapıldı ve 3 kiloyu yakalamış dedi doktor. Kızım 3550 olarak dünyaya geldi ama baksan 2 karış bişeyKafa ölçüsü neydi hatırlıyor musun? Bpd ve Hc galiba kafa ölçüsü. Sınır kaç acaba?
10. Gün tartıldım ilk kez 5 kilo gitmiş. Ama çok yiyorum bu ara kesin alırım verdiğim kiloyu.Kızlar doğum sonrası ilk tartinizda kac kilo vermis olarak geçti doğumunuz?
Tek memeyle doyuyor genelde. Bazen hala emmek isterse ikisini veriyorum ama bitiremiyor ikinciyi bidahaki emzirmede bitirmediği göğsümü veriyorum.Kızlar her emzirmede bir memeyi mi veriyorsunuz yoksa ikisini de mi?
Kaç dakika emiyorlar emdikleri o sırada yetiyor mu?
Bana sağlık ocağında ki hemşire iki göğsünü de emzir sonra mama ver her defasında dedi bebek çektikçe sütün artıcak mamayı bitiremicek dedi gerçekten öyle olmaya başladıMama verme onlar hep yapay diyorlarsagdiğım 15 cc süt ile nasıl doyacak bunu anlamıyorlar
Doğumdan önce ölçümde 3.200 kg dı 3.300 kg doğduKafa ölçüsü neydi hatırlıyor musun? Bpd ve Hc galiba kafa ölçüsü. Sınır kaç acaba?
Merhaba hanımlar. Bende cennet kokuluma kavuştum çok şükür. Dün 9.43 de spinal sezaryen ile dünyaya geldi bal tanem. Ameliyatta tansiyonum düştü ve en korktuğum durumdu,2. doğumumda da yaşamıştım aynı olayı. Neyse ki müdahale ile çabuk kendime geldim. Bütün gece uyumadık sürekli meme de durmak istedi. Uyuyunca yatağına yatırdım ama bastı yaygarayı. Bebek hemşiresi kolik olabilir dedi ama ilk günden kolik olan da ne bileyim
@Sarikuzum senden ne haber canım? Umarım herşey yolundadır.
Biz oğlumla şükürler olsun kavuştuk canlar, elhamdülillah ikimizde çok iyiyiz. Epidural oldum haliyle biraz ağrım var inşallah o da geçecek zamanla..
3,5 kilo 52 cm olarak dünyaya geldi..
Darısı tüm bekleyen arkadaşlarımın başına
Kızlar bende bu akşam doğum yaptım çok şükür kızım doğdu normal oldu çok kısa sürdü doğumu bekleyen herkese böyle hatta daha kolay doğumlar nasip olsun inş 52cm 3240gr doğdu 9 da doğdu daha yeni uyudu memede durmak istiyor
Selam kızlar, bu sabah 10.31 de doğum yaptım. 38+3. Gece saat 1de birden ağrılarım başladı. sabah 6bucukta hastanedeydim. kontrol nst fln derken oğlum dünyaya geldiAllah şükürler olsun, ne güzel bir mucize, halen inanamıyorum darısı inşallah bekleyenlere
Merhabaaa. 8 şubatta doğuran çiçegi burnunda ana da aranıza katıldı..
Maşallah çiçek gibi
Yemin ederim aynısı olduHerkes de her şeyi ne kadar çok biliyor. Bana da önce mama verme mama öcü dediler. Çocuk kilo verip sarılık olunca da "mama ver"ciler başladı
Canım doğumdan bşr gün önce 3244 ölçüldü 1 gün sonra 37+4 te 3270 doğdu benimki tuttu yaniKafa ölçüsü neydi hatırlıyor musun? Bpd ve Hc galiba kafa ölçüsü. Sınır kaç acaba?
Bizim 3800 civarı görünüyordu dr 3,5 doğar demişti 3480 g doğdu 38+0 da . kafa çapı 41 hafta görünüyordu sancı da olunca hemen sezaryen e aldılar baş çevresi 36 cm doğduKafa ölçüsü neydi hatırlıyor musun? Bpd ve Hc galiba kafa ölçüsü. Sınır kaç acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?