2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Aynı şeyleri hissediyoruz ama bizim üzüntümüz de etkiliyor emzirme denemesi öncesi pozitif düşünmeye çalışıyorum ama elleriyle itip kafasını çeviriyo daha minicik bebek. Enjektörle verirken serçe parmağımız ağzında oluyor onu emerken yandan az az enjektörle veriyoruz rahat oluyor seviyor öyle

Ben inat ettikçe o iki fazla inatlasiyor kızgın kızgın sesler çıkarıyor küçücük bebek

Tecrübeli anneler bir sorunum var yardimci olur musunuz?

Kizim bugun ogleden sonra her saatte, yarim saatte bir emdi emdi. Gazini almaya calisirken veya yerine yatirirken her seferinde yüzünü ekşiterek, aglayarak uyandi, kaldirmam gerekti. Yani saatlerdir nerdeyse hiç uyumadi.

1)Sizce aç midir? Memeyi yipratana kadar birakmiyor? Mama verince uyuyor(ama kesin kusuyor)
2) Yoksa karni toktur ama reflüsü mü vardir? Yüzünü ekşitip uyaniyo, yutkunuyo, hatta birinde öksürdü
3) kucak bağimlisi midir? Azcik uzaklasip veya biraktim diye mi agliyodur?

Böyle yazinca komik gibi görünüyor, insan kenndi cocugunu tanimaz mi diye.. ama yorgunluk ve uykusuzluktan artik kafam basmamaya başladi. Derdini göremiyorum

Ben emzirdikten, mama verdikten sonra en az yarım saat kucağımda dik tutuyorum gazını çıkardıktan sonra. Direkt yatirinca oğlumda kusuyor, dediğin gibi öksürüyor gibi ses çıkarıyor. Yediği geri yukarı çıkıyor.

Reflü yataği işe yarar mi bu durumda?
Yarayabilir canım ben en baştan beri reflü yatağına yatırıyorum kullanımı da çok rahat ve paritik yan yatırmak da çok kolay yüzünü ekşitmedi reflüden olabilir ama doymamış da olabilir o bırakana kadar sen bıraktırma isterse 1 saat emsin hem göğsün uyarılmış olur hem de bir damla bile gelse kar kardır

Gercekten hic uykumu alamiyorum. Telef oluyorum
Simdi yina ayni yerdeyiz gazini aldim, ciyakladi, geri meme verdim. Vermeden sallamayi denedim ama uyumak yerine daha çok uyandi
Benim psikolojim is going
Bu döngüde bir de bez değişimi var. Bizim de günler geceler böyle geçiyor

Reflü yataği işe yarar mi bu durumda?
Işe yarar, denemeye değer.
Bazen de reflü yatağı gibi doseginin altına ince bir yastık koyuyorum baş kısmı hafif yüksek olacak şekilde. Oda işe yarıyor. Ama dikkat etmek lazım boynu bukulmesin diye. Reflü yastigi daha güvenli.

Kızlar göz capaklanmasi neden olur ve nasıl geçer?
Gözünü acamiyor yavrum pamuk ve ılık suyla siliyorum, ama sürekli akıyor. Uyandıktan sonra da kurumuş oluyor yapış yapış gozkapaklari. Sütün ile sil dedi biri, tecrübe eden var mı, işe yarıyor mu?

Bizim de öyle canım, kızımın ne nazlılığını bıraktılar ne tembelliğini herkes bi laf söylüyor. Sıcak suya otur, yürüyüş yap, squat yap diye akıl verenlere her gün bir yenisi ekleniyor, sanki boş boş oturuyoruz burda acıları çeken ben, beli sırtı ağrıyan ben, size noluyor diyesim geliyor.

Canim emzik almıyor mi? Kokunu istiyor, bi kıyafetini koysan besigine? Ben geçen gün atletimi koydum burnunun dibine iyi uyudu.

Gündüz 15 dakika emiyor gece 5 dk filan. Bende zorlanıyorum Gündüz devamli memede zaten
Canm hiçbi emziği tutmadıı. Philips ultra air sipariş verdim. Hafta içi gelsinde bi an evvel onu tutar insalalh. Vallahi mememde hal kalmadı. Yara içinde koku olayını denedim biraz idare ediyor kıyafete yaklasıp ağzını açıyor memeyi bulamayınca basıyor çığlığı tekrar

Kafasını beresiz bırakma sakın canım. Serum fizyolojik ile silindiğini duymustm hatta kutunun üstünde de yazıyor ama hiç denemedim bi araştır

Benmde Aynı canm biri daha fazla şişiyor diğeri çok az şişiyor hatta sağdığımda bile baya fark var.
Benm bebişte aynı geceleri artık alarm kurmuyorhm ben o kalkarsa uyanıp veriyorum memeyi. 10dk max emip uyuyakalıyor.tam doymuyor aslında ama uyku ağır geliyor demek.gündüzleri zaten hiç brakmıyor

Bizde uykuya dalmada sorun yaşıyoruz gündüz.
18 günlük bebek inat ediyor uyumamak için, halbuki emip uyuyacak başka bisey yapmaması lazim ilk günler

Geçmiş olsun canım, yeğenimde vardı aynı problem, doktora götürdüler, göz pınarlarına masaj önermişti doktor. İnternetten araştır istersen, uygulaması kolaydı hatırladığım kadarıyla

Canım hiç komik değil.ayrica bu işin tecrube ile de alakalı olduğunu sanmıyorum artık çünkü ikinci bebeğim ama inan zorlanıyorum. Daha kolay olacağını sanmıştım halbuki.

Şimdi sorularına gelince; ilk 15 gün kızımda sürekli aranıyordu, muhtemelen sütün doyurucu özelliği daha gelmemişti, şurada 3 - 4 gündür memeyi kendi bırakıyor yada diliyle yeni yeni itiyor. Bebek hemşiresi,ilk 15 gün doyurucu özelliği olmaz sütünün, devamli emzirmeyi göze alıyorsan mama verme demişti. Hakikaten bence bu doğru.
İnşallah tutar cnm ya emzik büyük kurtarıcı. Benim kizim bazen güzel tutuyor,bazen ogurerek cikariyo. Çok korkuyorum almayacak diye .

Ben pes ettim bacılar
Evde 4 tane beşik türevi şeyler olduğu halde ,bacakta iki dakika da uyudu bu minik. Anladım ki her bebek kendi huyuyla doğuyor ve kitapta okumakla olacak iş değil bu annelik

Eklentiler

• 20220220_195408.webp
    29,8 KB · Görüntüleme: 74
Bizimde oldu canım ılık çay ile sildik ayrıca göz kanallarına masaj yapın diyorlar internetten bir bakın isterseniz

beşiğin de yatağın altına yastık koy reflü tayağı gibi olsun o zaman kafa yukarıda kalır ekşimesi azalır
kucak bağımlılığı için daha erken büyük ihtimalle kokunu istiyordur
gözleri ılık su ile silerken dıştan içe değil yarım gözden içten dışa silmen lazım
yoksa sürekli çapaklanma devam eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…