- 1 Temmuz 2015
- 776
- 1.118
- 113
- 38
Merhaba canım sarılık bizimde mevcut ki kaç günlüğüz bak hala yeni yeni geçiyor , uzayan sarılık olduk bizde çünkü eşimle kan uyuşmazlığımız var . Bunun bir çok faktörü olabiliyor etkileyen uzayan yeni doğan sarılığı anne sütü bile yapabiliyormuş yüksek seviyelerde olmadan 2-3 ay bile sürebiliyormuş. En tehlikeli olanı sarılıkta ilk 1 hafta 10 gün .sonrası da elbette önemli ama ilk hafta kadar sıkıntılı olmuyor . Bizde de bir doktorum 17-18 değeri yatırıp ışık alması gerekli derken diğeri 15-16 dedi . Bizimde 14 di üç dört gün sonra bakıldı 13.9 falan çıktı neredeyse 14 ü bile yatıracaktı . Bunun tek çözümü eğer yatacak seviyede yüksek değilse en geç ama en geç 2 saatte bir emzirmek . Sık sık emzirme ile vücuduna daha çok sıvı gitmiş olacak ve anne sütü ile atacak bebek bunu . Biluribin yüksekliği malesef uyku yapar ve bu da tehlikelidir , bebeğini sakın 4-5-6 saat i geçtim 3 saat bile uyutma böyleyken . Uzun uykuda unutmayalım onların kan şekeri düşer farkına varmazlar . Bol bol emzir annesi Allah’ın izni ile hemen toparlar 2 saatte bir emzirirsen, acil şifalar diliyorum Sevgi’yle büyüt canımKızlar dün hastaneye gittim. Topuk kanı lnda bir değer yüksek çıkmış, tam olarak ne bilmiyorum. Onun için tekrar kan aldılar oğlumdan. Kan alırken hiç gözünü bile kıpırdamadı, ben ama salya sümük ağladım.ilk defa tam olarak anne olmak nedir onu anladım
inşallah sonuçlar temiz çıkar, dua edin lütfen
o arada bebeğiniz biraz sarı görünüyor deyip sarılık testi de yapildi 15 çıktı. Yarın tekrar kontrole gelin dedi. Bugün yine gittik kan verdik sonucu bekliyoruz hastanede ayrı sorunlar çıktı, makina bozulmuş diye labora gönderdiler kanı, o da ancak 2 saatte sonuç veriyormuş. Sarılık için sınırı 18mis. Başka değerlere de bakılacak dedi bugün sınırı 20 olabilir başka değerlere göre dedi. Duruma göre tedaviye başlanacak. Şu an evdeyiz.
Gayet güzel emiyor, sütüm de var, extra Mama da veriyorum günde 2 öğün. Yeterince gün ışığı alsın diye gündüz cama yakin tutuyorum beşiğini. Ama çok uyuyor sariliktan dolayı olabilir dedi doktor, 2 gündür iyi gibi ama uyandırmasam aralıksız 4 5 6 saat kadar uyuyor. Bebeği böyle olan var mı?
Ve sarılık değeri kaça düşünce hastaneden çıktınız?
Çok şükğr canım gelmiş geçmiş olsun bunun en iyi ilacı sık emzirmek idrarla sarılığı atmayı sağlamak . Bizde de uzayan sarılık mevcut kontrol altında 13 lerde seyrediyordu geçen hafta bu hafta yüzü daha iyi yine kan aldıracağız doktor takibinde .Göğüs ucu için nisavitin çok faydasını gördüm. Kremi sürdükten sonra ucu açık kalkan da kullandım ve iyileşme hızlandı.
Pazartesi günü kontrol için gittiğimizde bizede sarı görünüyor dedi ve ölçüm istedi. 16 lık değerle yatış yaptık 24 saat sonunda 7 ye düşmüştü ve taburcu olduk. Bugün yine kontrol vardı sarılık değeri 11.9 çıktı ve doktorumuz sorun yok gayet iyi, Sık sık emzir dedi
Canım güle güle büyüt bebiş doğalı 3 gün mü oldu , doktor kontrolündesin endişelenme gereken bilgiyi dana verir yada vermiştir ilk hafta sarılık için önemli ve bizim gibi kan uyuşmazlığınızda var bu gafta tekrar bi doktora götür çünkü biz farketmeden düşebiliyor yükselebiliyorda . Kesinlikle en geç 2 saatte bir emzir bol bol emzirme esnasında da yutkunma sesini duy ve dakika tut ki gerçekten doyduğunu anla yoksa bazen ememedr uyuyup kalıyorlar çeneleri daha güçlü olmadığı için yoruluyorlar gerekirse her ağladığında emzir sarılık varken .gelmiş geçmiş olsun Canım Sevgi’yle büyütAy cnm bende tam aynı konu ile ilgili geldim.bizimde kontrolümüz vardı bugün dr biraz sarı görünüyor dedi kan uyuşmazlığı olduğu için test yaptırdı sonuç 15 çıktı dr daha görmedisonucu 2 saatte bir emziriyorum ama niye böyle oldu anlamadım uyanmıyor sürekli uyuyor.
Merhaba Şubat anneleri olarak biz Ocak ayında kavuştuk çocuğumuz erkenden doğurduk , kimisi benim gibi bebeklerine sonradan kavuştu küvezlerde yattık vs ama çok şükğr sağ Salim kavuştuk . Sizinde olmuş baya doğalı , kırkınız çıkmış nasıl durumlar geve uykuları ve gaz meseleniz nasıl , güle güle büyütün sağlıklaMerhabalar nasilsiniz herkes bebeisine kavustu mu ? İnsallah saglikliyizdirrr
Pişik olayı çok sinir bozucu oluyor benim büyük kızımın bebekliğinde de vardı ne yaptıysam geçirememiştim bez değiştirmememi önermişti en son doktorum tek ve aynı marka ile devam ettim artık .biz cildiye doktorunun verdiği ilaçlarla tedavi olup geçirdik ancak Pişiği. Islak mendil sürmüyorsunuzdur zaten popoya o çok sıkıntı yapıyor . İnşallah en yakın zamanda oda geçer . Şifalar diliyorumBiz de çok sukur iyiz ayni problemler devam ediyor tabi daha hafif sekilde gun gectikce rahatlama oluyor alistik cok sukur .. pisik disinda cok cok buyuk bir sikintimiz yokk ne denediysem ne yaptiysam gecmeyen tekrarlayan bir pisik var
Cok tesekkurlerPişik olayı çok sinir bozucu oluyor benim büyük kızımın bebekliğinde de vardı ne yaptıysam geçirememiştim bez değiştirmememi önermişti en son doktorum tek ve aynı marka ile devam ettim artık .biz cildiye doktorunun verdiği ilaçlarla tedavi olup geçirdik ancak Pişiği. Islak mendil sürmüyorsunuzdur zaten popoya o çok sıkıntı yapıyor . İnşallah en yakın zamanda oda geçer . Şifalar diliyorum
Cok sukur gazimiz haka oluyor ama çok sık degil. Gece uykularimiz iki gündür kotu gece ve gündüz ayrimi yapamıyor daha gunuduz uyuyor gece uyanik bu saat oldu daha yeni daldi uykuyaMerhaba Şubat anneleri olarak biz Ocak ayında kavuştuk çocuğumuz erkenden doğurduk , kimisi benim gibi bebeklerine sonradan kavuştu küvezlerde yattık vs ama çok şükğr sağ Salim kavuştuk . Sizinde olmuş baya doğalı , kırkınız çıkmış nasıl durumlar geve uykuları ve gaz meseleniz nasıl , güle güle büyütün sağlıkla
Canım yediklerine içtiklerine dikkat et gaz ev koku yapan besinlerden baharatlardan içeceklerden uzak dur ki sütüne koku ve tat geçmesin Buda etkiliyor küçükleri , 2-3 saatte bir emzirmeye çalış arada Başka birşey verme ki aç kalsın memeyi ağzına verince ayağa kalkıp sallayarak emzir almazsa benim öyle tutmuştu çok şükğr hala emiyor, emerken memeyi C şeklinde tut parmakların arasında ucu kahverengi bölgeyi rahat kavrasın ve bırakma diğer parmaklarınla da çene altına destek yap yorulmaması için biraz onun işini kolaylaştır . Emzirmeden önce mümkünse sıcak su ile masaj yap göğüslerinden süt akışı kolaylaşsın. İnşallah faydasını görürsün canım , Sevgi’yle büyüt miniğiniBiz de kavuştuk şükür canım. 5 günlükken 2 gün sariliktan hastanede yattık. Şimdi de meme reddi ile uğraşıyoruz asla tutmuyor memeyivar mı bunu yaşayan çözüm bulan
Güle güle Sevgi’yle büyütün hayırlı olsun annesiKızlar ben de 16.02 da oğlumu umut’umu aldım kucağıma şükürler olsunAbimiz çok seviyor, ilk gördüğünde ayy kıyamam çok küçük diye sevdi, kucağından indirmek istemiyor. Rabbime şükürler olsun bu günleri gördüğümüze
Ah bende çok sık yıkamaktan korkanlardanım canım , aslında dediğin gibi banyomettğkelrğnde çok güzel uyuyorlar rahatlıklarından havalar az bi ısınsa inşalalhCanım 6 tNe içiyorum ama baska takviye kullanmıyorım. Alacağım ama çaya ihtiyacım var
Canım ben hergün yıkayamam korkarım üşütür diye. Gerçi evim hep 25-26 derece ama yine de ne bileyimannem öyle korkuttu ki beni. Zatürre edecen çocuğu diiyp duruyor.
Biz de banyodan sonra deliksiz 5 saat uyuyor.
Çokta rahat ediyor bebekler ama işte her aksam nasıl yıkayacaksın
Tamam canım çok saol benimde ara ara oluyor o üç problemi , aklımızda bulunsun Travazol. Uçları sürekli nemli tutmakmlazım bide o kapaklar fayda etti bana Philips aventin kalkanı. Hepimize şifalar olsun inşallahKızlar göğüs ucu yara olanlar..
Ben ne denediysem geçiremedim. Sanırım çatladıktan yara olduktan sonra nemlendiricilerin pek faydası olmuyor. Araştırdım göğüs ucu mantar olabiliyormus. Nemli ortamı ve sütü çook severlermiş o yüzden de yara iyleşmezmiş. Benm göğüs ucum beyazladı da aynı zamanda. Doktorlar travazol veriyormus İltihaplı merhem eşliğinde. Travazol vardı elimde dün gece karbonatlı su ile silip sürdüm. İnanmazsınız ilk sürmemde fayda etti acısını aldı. Daha rahat emzirdim sayılır. Lansinohu sürdüğümde bile sızlamasından duramıyordum. Aklınızda olsun internette de çoğu kadınların tedavi reçetesi bu sekilde olmus
Yok artık ya rahatlığa bak maşallah baya normal bi insana gezmeye geliyor gibi oh ne güzel . Zaten gayet güzel hemen yapmışsın sakın detaya falan girme eskisi gibi davranma da bebeğinle ilgilen sürekli uyuyorsa da sende uyu kucağından düşürme ki bi zahmet lohusa olduğunu yeni bi canlı dünyaya getirdiğini anlasın deyzemm yurtdışlarına doğum öncesi gitmek değil o işdoğumuma 4 gün kala cağnım kv yurt dışına tatile çıktı, 3 gün önce döndü ayak üstü bana uğradı, akşam bende kalacak,yemek yapıyorumLohusamışım değilmişim önemi mi var. Valla eskiden detaylı yemek yapardım kendisine şimdi K.fasulye pilav salata tek yaptım, hala bel ağrım geçmedi elimden gelen bu
HasbinallahErkek kardeşini de yemeğe çağıracaktı
Yemekleri yeterli bulmadı, neyse gelmesinler çaya gelsinler dedi
Seninki de benimki gibi , benimde annem var diye kalmadı ama yemekler yolladı sürekli bebişe bişeyler gönderdi etti ama ben kalmasını beklemem benimki yaşlı bişey yapamaz bende yaptıramam zaten ama yemek yapıp göndermeleri bile bir devlet ya.Kız imtihan gibi kaynanan var vallahi.
Ben benimkine kötü derdim de yok anam seninki daha fenaymıs
Benmki doğumumda bi sürü yemek yapıp getirdi sağolsun iki defa geldi. Gerçi yanında kalayım mı diye teklifte buulunmadı ama küstük zaten ona bağlıyorum. Mesafe iyidir yine
Evet canım ya havalar ısınsın hergün yıkarız o zamanAh bende çok sık yıkamaktan korkanlardanım canım , aslında dediğin gibi banyomettğkelrğnde çok güzel uyuyorlar rahatlıklarından havalar az bi ısınsa inşalalh
Ben de de kalkan var canım ama hiç geçmeyen bi yarık oluştu emdikçede iyice yara tazeleniyor. İnsallah geçer bi an evvel yaralarımızTamam canım çok saol benimde ara ara oluyor o üç problemi , aklımızda bulunsun Travazol. Uçları sürekli nemli tutmakmlazım bide o kapaklar fayda etti bana Philips aventin kalkanı. Hepimize şifalar olsun inşallah
Evet canım kesinlikle, yakınsanız işine çok yararSeninki de benimki gibi , benimde annem var diye kalmadı ama yemekler yolladı sürekli bebişe bişeyler gönderdi etti ama ben kalmasını beklemem benimki yaşlı bişey yapamaz bende yaptıramam zaten ama yemek yapıp göndermeleri bile bir devlet ya.
Kızlar ya ne zamandır sorucam unutuyorum biz bu kadar az değildik bir sürü arkadaş vardı eskiden bir günde sayfalarca yazılırdı oku oku bitiremezdik Şubat anneleri olarak süper aktif bir gruptuk , o isimleri ne zamandır göremiyorum mesela maviayy vardı benim gibi 3. Çocuğuydu onu hatırlıyorum pouh vardı birmühendis vardı hatırladığım . yoğunluktan mi yazmıyorlar yada bir bilginiz var mı kızlarAynen canım kesınlıkle katılıyorum, mesela bana sese gürültüye ışığa alıştır dedıler hep yüksek sesle konuştuk tv sesi açıktı ışık açıktı. Çocuk kapı gıcırtısına uyanıyor . Bazı seyler genetik ve doğuştan değiştiremiyoruz. Benm ki uyumamak için inat ediyor illa meme istiyor saatlerce çabaladım ayakta gezdirdim salladım ninni açtım yok saatlerce uyumadı. En son memeyi ağzına verir vermez uyudu nolcak böyle bilmiyorum
Kuzum onlar WhatsApp grubu kurdular, yönetim de farkedince hesapları kapatıldı ne yazık kiKızlar ya ne zamandır sorucam unutuyorum biz bu kadar az değildik bir sürü arkadaş vardı eskiden bir günde sayfalarca yazılırdı oku oku bitiremezdik Şubat anneleri olarak süper aktif bir gruptuk , o isimleri ne zamandır göremiyorum mesela maviayy vardı benim gibi 3. Çocuğuydu onu hatırlıyorum pouh vardı birmühendis vardı hatırladığım . yoğunluktan mi yazmıyorlar yada bir bilginiz var mı kızlaradzeynep emilyinpariss
Sağolasın canım,size de geçmiş olsun. Cuma kontrolümüz vardı ve sarılık değeri 11.9 olarak çıktı. Bizde de rh uyuşmazlığı var ama değeri gayet iyi sık sık emzir dedi doktorumuz.Çok şükğr canım gelmiş geçmiş olsun bunun en iyi ilacı sık emzirmek idrarla sarılığı atmayı sağlamak . Bizde de uzayan sarılık mevcut kontrol altında 13 lerde seyrediyordu geçen hafta bu hafta yüzü daha iyi yine kan aldıracağız doktor takibinde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?