2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
40+3 de kendi isteğimizle, Dr. şehir hastanesinde suni sancıyla doğum yaptırır mı bilgisi olan var mıı? İlla 41 i doldurmak mı lazım

40+3 de kendi isteğimizle, Dr. şehir hastanesinde suni sancıyla doğum yaptırır mı bilgisi olan var mıı? İlla 41 i doldurmak mı lazım
Bilgim yok ama fikrim var :) bence yaptirir. Genelde zaten onlar da beklemeyi cok sevmiyorlar o nedenle talebinize karsi cikacagini sanmam

İnşallah öyle olur :) siz naptınız kontrol ne zamannn
Kontrol sali gunu. Benim dogru duzgun doktor ulasimim bile yok. Pazartesi resmi tatil mesela yine doktora ulasamayacagim. Surekli bebek hareketlerini takip ediyorum bir de tansiyon olcuyorum ara ara. Bebegin hic gelmeye niyeti yok. Gecen haftalarda daha cok sancim oluyordu, bir ara biraz akintim olmustu. Simdi camasirim tertemiz, sancim hic yok. Sanki hic hamile degil gibiyim.

Sali gunu rahim agzindaki nisani alacagini dusunuyorum. Persembe ya da cumaya da suni sanci planlar bence. Icime ya bir sey oluraa korkusu gelmeye basliyor yavas yavas, dusunmemeye calisiyorum.

Biz bir hafta günde üç kez damla kullandık. Damla yeni bitti çapaklanma az da olsa devam ediyor maalesef

Seninle aynı durumdayım ne nişan ne su ne sancı ama nişanı alınca hemen suni sancı vermiyorlar mı ki, bekletiyorlar mı?

Kızlar bebeklerinizi nasıl giydiriyosunuz? Ben kısa kollu badi üstüne bi kat kıyafet giydiriyorum uyandığında da yelek giydiriyorum, yengem çocuk hastanesinde çalışıyor üşütüyorsun çocuğu ondan burnu tıkanıyor dedi, uzun kollu zibin giydirdim, tulumun altına da bi alt, ama sanki cok oldu içim rahat değil ya bu sefer de iyice sicaklicak diyorum ya

Kısa kollu zibin altına pijama üzerine bi kat kıyafet giydiriyorum. Yelek çok nadir giydiriyorum.

İlk yazdığın şekilde giydiriyorum. Üstüne ince bir örtüyü göğüs kısmı iki kat olacak şekilde örtüyorum. Pamuklu bir tane yeleği var. Onu da sadece banyo yaptığında ilk birkaç saat giydiriyorum. Bu biraz evin sıcaklığıyla da alakalı. Hastanede böyle giydirmişlerdi, evde de öyle devam ettim. Dışarı çıkarken iki kat giydirin dediler orada

Seninle aynı durumdayım ne nişan ne su ne sancı ama nişanı alınca hemen suni sancı vermiyorlar mı ki, bekletiyorlar mı?
Ben oyle anladim. Bana henuz suni sancidan hic bahswtmedi. Gecen sefer nisani alalim mi diye soru ben de 39+5tim, acele etmeyelim bir mudehale baska musaheleyi doguruyor bir sonraki randevuya aliriz dedim. Nisani aldiktan sonra herhangi bir baska komplikasyon beklemeyiz, 2-3 gun icinde dogumun baslamasini bekleriz dedi.
Zaten nisan gelmesi dogumun hemen baslayacagi anlamina gelmiyor diye biliyorum. Yani nisan kendiliginden de gelse dogum 2-3 gun icinde olacak diye yorumlaniyor. Benim ilk cocugumda once nisan gelmisti, doktor daha gunler surebilir, evde takip et semiati, ondan bir saat sonra falan suyum gelmisti hastaneye oyle gecmistik.

Onerileriniz için tek tek teşekkür ederim hanimlar kendimi daha iyi hissediyorum. Yavru uykusuz huzursuz kalmasin diye 30-40ml de mama verdim, dalmakta zorlandi yine agzina geldi, biraz kustu ama sonra derin uyudu yavrum 2saat.
--Yatak başini yükseltcem
--iyice dalmadan kucaktan indirmicem ki kokuya doysun
-- mamayi birden kesmeyip daha uzun zamana yaycam, sütün doyurucu ozelligi de gelmis olur insallah
Simdilik bu sonuclara vardim bakiyim.

Solgar ek takviyem kargoda, incir kürüne de basladim tavsiyeleriniz üzerine. Faydasini gördügüme inaniyorum. Emzirme destek sistemi icin sonda da siparis ettim. Bakalim insallah zamanla güzel bi rutinimiz olur yavrumla

İyi ki varsiniz kizlar ya

Kısa kollu badi. Üstüne ince bir pantolon, üstüne tulum. Ve Örtü var hep üstünde :)

Ozaman Allah yardımcımız olsun kimse neyin ne zaman olacağını bilmiyor. Allahtan hayırlısı

Hayır kötü şeyler düşünmek yok! Pozitif olcaz :) sadece belkide iyi pişmiş olarak çıkmak istiyor fırından :) benim oğlum bence benim herşeyi iyi pişmiş sevdiğimi anladı belki senin ki de öyle anlamıştır ben yarın 9 da hastanede olacağım kontrol için ve gerçekten heyecanlıyım her gittiğimde kavuşacağız sanki diyorum gidiyorum pat birşey yok araba bagajında bir bavul eşyam süt pompası puset bilmem ne olması da bu hissimi tetikliyor tabi.

Gebitoo, aynıyız seninle, perşembe ben de suni sancı için hastaneye gidiyorum, cumaya da doğum olur muhtemelen, suyunu biraz açılma olduktan sonra patlatıyormuş bizim doktor,sağlıkla kavuşalım kuzularımıza Ben de hareket takibi yapıyorum, sürekli uyarıyorum yavrumu hareket etsin diye çocuk çıkınca intikamını fena alacak benden

Ozaman Allah yardımcımız olsun kimse neyin ne zaman olacağını bilmiyor. Allahtan hayırlısı
Evet, ne zaman dogacaklarini bir tek minnoslar biliyorlar, bize de beklemek dusuyor
Bizim de bagaj haftalardir dolu :) ben de her sabah acaba bugun mu diye uyaniyorum sonra yatarken bugun de degilmis diyorum :)

Di mi :) simdi uyutmuyoruz sonra da onlar bizi uyutmayacak :)) gece uyandigimda bile durtuyorum, hareket etsin diye bekliyorum

Ben pes ettim bacılar
Evde 4 tane beşik türevi şeyler olduğu halde ,bacakta iki dakika da uyudu bu minik. Anladım ki her bebek kendi huyuyla doğuyor ve kitapta okumakla olacak iş değil bu annelik
Aynen canım kesınlıkle katılıyorum, mesela bana sese gürültüye ışığa alıştır dedıler hep yüksek sesle konuştuk tv sesi açıktı ışık açıktı. Çocuk kapı gıcırtısına uyanıyor . Bazı seyler genetik ve doğuştan değiştiremiyoruz. Benm ki uyumamak için inat ediyor illa meme istiyor saatlerce çabaladım ayakta gezdirdim salladım ninni açtım yok saatlerce uyumadı. En son memeyi ağzına verir vermez uyudu nolcak böyle bilmiyorum

Merhaba canım , emzik konusunda doktor ve hemşireler resmen ikiye ayrılmış vaziyette benimde kafam çok karıştı . Emzik kimisi çene kaşları kuvvetlenir emzik verin derken kimisi de çene kaşları yorulur sizi emmez diyor . Ben vermeyi tercih ettim diğer türlü aynen söylediğin gibi oluyor bebek ne kadar doyduğunu bilmeden güçlü emme refleksiyle sürekli çekiyor ve bitmeyen bir gaz hakim oluyor , ayrıca emzik emen çocuk memeyi unutuyor diye bir olay ne yeğenlerimde ne diğer çocuklarımın bebekliğinde gördüm gayet de güzel 2 yala kadar anne sütü aldılar . Sadece onda ilerleyen yaşlarda bağımlılığı azaltmamız gerekecek . Ki her çocuk da almıyor alsada emzik aşkı aynı derecede olmuyor vs. Sevgiyle büyütün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…