Oh tamam canm süper. Biizm rota ve menenjit kaldı. Atlattık diğerlerini darısı basınızaRota ve menenjit aşılarını aynı anda önermiyolar canım ikisinden birini ilk seçin diyorlar genelde ilk rotayı öneriyor doktorlar ben bizim sağlık ocağındaki hemşireyede sordum 3 ve 5. Ayda rota 7 ve 9. Ayda menenjit yaptır dedi
Ben dün yaptırdım 3 aşı birden. Aşı yaptırmadan yarım fitil attım . Dün yazmıstım buraya canım. Yoksa ateş yapardı ağrı da cabası. Rahat geçirdik şükür fitil sayesinde . Keske aşılamadan önce fitil atsaydın. Bu arada menenjit için erken değil mi?Kızlar aşılarımızı olduk birde menenjit olduk yavrum çok fena hiç durmuyor sürekli ağlıyor nasıl sakinleştiririm bilmiyorum ilaç geren oldu mu
Galiba alerjiden şüphelendi ben de bilmiyorum ama beslenmemde bir şey değişmedi ki anlamadım gittiYa kiyamamolsun gündüz en azından biraz dinlenirsin belki, benimki de bugün yıkandı sözde kipiddanip duruyor ya uyuyamıyor, neden ishal olmuş doktor bişey dedi mi cnm, alerji yüzünden mi
2 gün çok çok çok normal tek emziriyorsan. Anne sütünü bağırsaklar tamamen sindirdigi için 10güne kadar normal görülüyor.
Bizimki halen yapmadı, İnan 10günü de geçti sanırım. Karın masajı yapıyorum yağ ile, zeytinyağı denedim poposuna, gazını alttan rahat çıkarıyor ama kaka halen yok
Rahatsızlığı da yok dediğin gibi güzel emiyor, uyuyor ama ara ara sıkıyor kendini çok fazla. bence bizimki artık normali geçti. Arkadaşım doktorda çalışıyor, o bugün bir şey getirecek onu deneyecm artık.
Tam bilmiyorum cunku annem anladigi kadar yarim yamalak anlatti, kardesimin esine de sormak istemedim. Kardesimin bebegi gunlerce kaka yapmiyor. Son derece de saglikli, neseli, duzenli bir bebek. Kilo almasi da fena degil ama dusuk. Doktor demis ki anne sutunun icinde kaka yapilmasini saglayan ayri bir madde varmis, gelinimizin sutunde bunun eksik oldugunu dusunuyor doktor ve mama takviyesi oneriyor. Gelinimiz mama vermeye karsi o nedenle vermiyor. Ben de rahatsiz olmamasi icin bu konuyu hic konusmuyorum o nedenle bu kaka yapan madde eksikligi nedir dogru duzgun ogrenemiyorum. Belki sizler doktorlariniza sorabilirsiniz.Geçmiş olsun canım, huzursuzlukları yok ama yapsalar biz de rahatlıcaz onlar da, bugün 3. Gün oldu bizim de, banyoya soktum, sıcak masaj yaptım suyun altında, çıkardıktan sonra ben de yağladım karnını sırtını, poposunu uyardım biraz, ama yok yapmadı. Dediğin gibi gaz çıkıyor ama kaka yok. Çişi normal AllahtanDoyduğunu çişinden anlıyorum. Arkadaşının önerdiği şey işe yararsa bizimle de paylaşır mısın
Geçen gün bende doktora resim attım yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı oğlumun , alerji dedi, yumurta tahin süt susam olabilir dedi, hic yemedim pek bişey değişmedi annem sıcaktan dedi, biraz sıcaklığı düşürdük azaldi sanki, ishalin alerjiden olduğunu ilk kez duydumGaliba alerjiden şüphelendi ben de bilmiyorum ama beslenmemde bir şey değişmedi ki anlamadım gitti
Benimki de aynı, bide süt azalıyor diye deliriyor napcam bilmiyorumKızlar bebeklerinizin uyku düzeni nasıl?
Bu saat oldu hala cin gibi7 gibi bir kalktı bir daha uyumadı.ve illa memede uyucak yalancı meme tutmuyo ben emzik gibiyim bu da çok yoruyo
Belki de ishal diye değil yeşil ve mukuslu diye mi alerjiden şüphelendi. Ben de bilmiyorum ki bir şey de sormadım. Zaten üstünü çıkarırlarken her seferinde o kadar ağlıyor ki adamın ne dediğini anlamıyoruz bileGeçen gün bende doktora resim attım yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı oğlumun , alerji dedi, yumurta tahin süt susam olabilir dedi, hic yemedim pek bişey değişmedi annem sıcaktan dedi, biraz sıcaklığı düşürdük azaldi sanki, ishalin alerjiden olduğunu ilk kez duydum
Bak bakalım netten cnm, Allahın izniyle geçer inşallah bian önceBelki de ishal diye değil yeşil ve mukuslu diye mi alerjiden şüphelendi. Ben de bilmiyorum ki bir şey de sormadım. Zaten üstünü çıkarırlarken her seferinde o kadar ağlıyor ki adamın ne dediğini anlamıyoruz bile
Amin inşallah. İnternetten bakmam ya oralar iyice kafa karıştırıyor. Doktoru baktı gördü işte. Tahlili de verebilirsek ona da baksın bakalım ne diyecekBak bakalım netten cnm, Allahın izniyle geçer inşallah bian önce
Doktor 2. Ayda yapıyoruz dedi canım bilmiyorum ki erken miydiMenenjit erken değil miydi kuzum bebişe ya calpol ver önlem için ateş yapıyor verem aşısı
Kuzum doktor yaptı menenjiti 2. Ayda yapıyoruz dedi bilmiyorum ki erken miydi.. 3. Ayda da rota virüs olacak dedi. Bende biraz calpol verdim haşa uyutmaya çalışıyorum gözleri kıpkırmızı çok uykusu var ama ağrıdan uyuyamıyor sanırımBen dün yaptırdım 3 aşı birden. Aşı yaptırmadan yarım fitil attım . Dün yazmıstım buraya canım. Yoksa ateş yapardı ağrı da cabası. Rahat geçirdik şükür fitil sayesinde . Keske aşılamadan önce fitil atsaydın. Bu arada menenjit için erken değil mi?
Bunu ilk defa duyuyorum, araştırayım bı.Tam bilmiyorum cunku annem anladigi kadar yarim yamalak anlatti, kardesimin esine de sormak istemedim. Kardesimin bebegi gunlerce kaka yapmiyor. Son derece de saglikli, neseli, duzenli bir bebek. Kilo almasi da fena degil ama dusuk. Doktor demis ki anne sutunun icinde kaka yapilmasini saglayan ayri bir madde varmis, gelinimizin sutunde bunun eksik oldugunu dusunuyor doktor ve mama takviyesi oneriyor. Gelinimiz mama vermeye karsi o nedenle vermiyor. Ben de rahatsiz olmamasi icin bu konuyu hic konusmuyorum o nedenle bu kaka yapan madde eksikligi nedir dogru duzgun ogrenemiyorum. Belki sizler doktorlariniza sorabilirsiniz.
Ya ben de benzer bir şey yaşadım hala ara ara yaşıyorum ama sebep sütün tazyikli gelmesi mi yoksa memedeyken aynı anda gaz çıkarmaya çalışıyor diye zorlandığı için ağzında biriken süt mü boğazına kaçıyor hala anlayabilmiş değilim. Saçma sapan şeyler denedim, deniyorum. Yanlış yönlendirmemek adına yazmak da istemedim. Benim bulduğum tavsiyelerde de aynı memeyi üst üste iki kez emzirip sonraki iki öğünde de diğer memeyi verin diyordu. O zaman dediğin şey oluyor, emzirilmeyen memede biriken süt sertlik yapıyor şişiyor mecbur sağıyorsun. Bu sefer de "Sağmayın, tazyiki artırır" yazıları kafamı karıştırdı çünkü o da mantıklı geldi. Başka bşr öneri bebeği yatağa yan yatırıp yanına uzanıp öyle emzirmek. O zaman o kadar fazla süt gitmiyormuş. Bu bizde sadece 1-2 kez işe yaradı, sonra o şekilde de memeyi itip ağlamaya başladı. Bazen meme ucunun biraz gerisini iki parmak arasında sıkıp kıstırıyorum belki öyle daha az süt gider diye. Bu da bazen işe yarıyor ama her zaman değil. Deneye deneye bir de ayakta emzirmeyi buldum. Ayağa kalkıyorum, bebek kucağımda, odalar arası yürüyerek emziriyorum. Bu felaket zorluyor beni ama yeter ki emsin diye ona da razı oldum. Bir de çok hırsla saldırır gibi emdiğinde o boğaza kaçmaların daha çok olduğunu fark ettim. Ritimle belki sakinleşir diye türkü falan açıyorum, bazen Youtube'dan çamaşır makinesi ya da saç kurutma makinesi ses kaydı açıyorum emerken bazen bunlar da işe yarıyor biraz daha sakinleştiği için daha yavaş ve dura dura emmeye başlıyor. Parmakla memeyi kıstırmadan başlayarak son üç yazdığım tamamen çaresizlikle kendim deneye deneye bulduğum şeyler. Cahilce olabilir, çok yanlış uygulamalar olabilir. Ben çaresizlikten yapıyorum. Yanlış yönlendirmek istememHanimlar akil verir misiniz lutfen
Memeden sutun cok tazikli gelip bebegi bogmasi
Merhaba, Basliga uzunca yazdim. 3 haftalik bebegim var. su ana kadar 10-15 defa ancak sagmisindir goguslerimi o da cok sert olunca bebek rahat tutsun, cok sut gelmesin diye. Ama sut cok tazikli gekiyor ve bebegi oksurtyyir, sonrasinda da kusuyor yavrum. Youtubedan arastirdim ise yaramayan...www.kadinlarkulubu.com
her doktor ayrı söylüyor sanırım canım bizim doktor 2. Ay aşıları fazla zaten menenjiti 7 ve 9. Ayda yaptırırsın demişti ilk ay kontrolünde pazartesi gene gidicez bizde bakalım ne dicek bu sefer. Benimde aklıma takılan şey oldu sağlık ocağında 8 nisana gün verdiler ikinci ay aşıları için ama 8 nisanda bebeğim 10 haftalık olucak nasıl yapılıcak aşıları bilmiyorumDoktor 2. Ayda yapıyoruz dedi canım bilmiyorum ki erken miydi
Doktor 2. Ayda yapıyoruz dedi canım bilmiyorum ki erken miydi
Ben akşam mama veriyorum bir sefer.Benimki de aynı, bide süt azalıyor diye deliriyor napcam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?