Daha kullanmaya başlamadım, doktor başlayabilirsin dedi ama yaralarım iyileşmedi gibi, normal doğum yaptım henüz ilişkiye hazır değilim diye ilaca da başlamak istemedim erkendenHah evet o benimki de.
Bir yan etkisi vs oldu mu?
Çok üzülüyorum okurken göğüsümün ucu sızladı resmen. Ben de çok çektim. Değişik emzirme yöntemleri denedin mi canım, çanta tutuş bana çok iyi gelmişti
Onu da duydum ama almadım , diğerleri bir işe yaramayınca bu da para tuzağıdır kesin dedimCok yontem denemissiniz ama yine de yazmak istedim. Benim yarami mumsy gecirdi.. diger bahsettiginiz yontemler (ayva vs) ve piyasadaki markalar ise yaramamisti maalesef .. bu da tesadufen arkadasimin aldigi hediye paketinden cikmisti da kullanmistim.
Konuşuldu mu bilmiyorum ama pişik kremi ne kullanıyosunuzOyle degilmis. Kaka aclik, tokluk, beslenmede bir belirtec degilmis. Yapmasi da yapmamasi da bize bu hususta bilgi vermezmis. Beslenmeyi ancak cis ile takip edebiliyormusuz. Ben cok kaka yapiyor guzel besleniyor diyince dr anlatmisti. Benimki de 2 gundur az cis yapiyor, az emiyor. Bizde asi falan da yok henuz. Mama verelim dedim onu da az icti. Bakalim bir donemdir belki diye ben emzirmeye calismaya devam ediyorum.
Dun poposunu yikarken deligin oralar putur putur geldi elime. Neden oldugunu bilen var mi? Annem habire kaka yapiyor ondan dedi.
Kızlar bebekleriniz kaç saatte bir emiyor. Benim oğlum sabah ve gece saatleri dışında 1.5 saate bir emiyor doymuyor galibaiki memeyi vermeden öğleden sonra uykusuna geçmiyor. Mayıs sonu işe başlıyorum ve asla buzluğa süt atamadım günlük doyuracak kadar sütüm anca var. Öğlene kadar çalışcam 6 ay mama vermek istemiyorum o arada. Emzirme danışmanlığı alıcam. Danışmanlık alıpta yararını gören oldu mu size de sorayım dedim
Benimki 1 buçuk saatte emerdi saatte 1e düşürdü bi haftadır hem gece hem gündüz.. Bende haziran ortasi seminere gidicem 2 hafta günlük 3 4 saat ama hala başlayamadım sagmaya, benimki de anca yetiyor.. Sagmam lazım ama ne fırsatim var ne sütüm
Ona da bakayım canım çok teşekkür ederimBenimki de saatte bir emiyor, yarimsar saat uyuyor gunduzleri en fazla. Gece bir defaya mahsus 3saatlik uykusu var, sonra yine saat basi uyaniyor. Ayni yenidogan gibiyiz halen.
Tomrisin emzirme notlarindaki, emzirme kampini da yaptim sütüm artsin diye ama kizimin düzeni değişmedi. Bazi bebekler memeye duskun oluyor, kabullendim sayilir bu durumu, bazen cok yorulup isyan etsem de.
Emzirme danismani tuttum ben, mamayi birakmamiza yardimci oldu cesaret verdi ama teknik vs yine kendim arastirip gelistirdim. Emzirme duzenini kendim deneye deneye kurguladim. Ama mesela aksamlari yatmadan onceki huysuzlugu acliktan saniyordum oyle olmadigina, mamaya ihtiyaci olmadigina uykusu veya gazi olduguna vs kendisi ikna etti beni. Gercekten oyleymis. Bu yuzden tavsiye edebilirim tutmani.
Ama danismandan daha onemlisi Tomrisin emzirme notlarini bul bence googledan, orda sutun nasil arttirilacagi cok detayli aciklanmis.
Azalınca sinirleniyor mu cnmKızlar emzirme danışmanı ile görüştüm benim düzenimin normal olduğunu 3 ayın tamamlandığında ciddi anlamda her şeyin değiştiğine ikna etti beni. Süt artırmak içinde (ki benim sağıp atmaya başlamam lazım işe başlamadan önce) sütüm normal olduğu için bana 3 saatte maks. 4 saatte bir sağmamı emzirdikten sonra sağacaksam 20 dk beklememi söyledi. Gece de 1 ve 4 saatleri arası süt üretiminin en üst seviyede olduğu için o saatler arası sağmamı istedi. Ben yarın sabahtan itibaren başlıcam. Bu arada süt normalse neden yapıyorsun bunu derseniz akış hızı artsın diye yapıyorum çünkü oğlum akış hızı düştüğünde Memede çıldırıyor
3 Ay dolunca ne oluyormuş? Ay nolur orayı detaylı anlat,şuanda buna ihtiyacım varKızlar emzirme danışmanı ile görüştüm benim düzenimin normal olduğunu 3 ayın tamamlandığında ciddi anlamda her şeyin değiştiğine ikna etti beni. Süt artırmak içinde (ki benim sağıp atmaya başlamam lazım işe başlamadan önce) sütüm normal olduğu için bana 3 saatte maks. 4 saatte bir sağmamı emzirdikten sonra sağacaksam 20 dk beklememi söyledi. Gece de 1 ve 4 saatleri arası süt üretiminin en üst seviyede olduğu için o saatler arası sağmamı istedi. Ben yarın sabahtan itibaren başlıcam. Bu arada süt normalse neden yapıyorsun bunu derseniz akış hızı artsın diye yapıyorum çünkü oğlum akış hızı düştüğünde Memede çıldırıyor
kendim gibi birini görünce oh tek değilmişim diyorumYa bu şubat bebekleri hep atakli çıktıne gece ne gündüz dalıp uyuyamıyorlar ya, valla yemek zor yapıyorum, eşim hep yardım etti sağolsun ama ramazan fena çarptı ya uyuyor işten gelince biraz ben iyice pert oluyorum, günlerdir dus almadım kişisel temizlik hele hiç söylemiyorum kaslarım bıyıklarım ne alemde bilmem
Gaz oluyordur cnm,ondan emmek istemez. Akşam mi oluyor?kendim gibi birini görünce oh tek değilmişim diyorumbizde birde memeyi belli saatte emmeme çıktı, illa biberon istiyor
Ay lutfen ben de duymak istiyorum bunu3 Ay dolunca ne oluyormuş? Ay nolur orayı detaylı anlat,şuanda buna ihtiyacım var❣
Ay evet paşanın ağzına dolanacak süt sürekliAzalınca sinirleniyor mu cnm
Gaz bitince ciddi anlamda sakinliği kavuşuyorlarmış ki kızımda net yaşadım ben 3 ay dolunca her şey muhteşem olmuştu.3 Ay dolunca ne oluyormuş? Ay nolur orayı detaylı anlat,şuanda buna ihtiyacım var❣
Off, tahmin edebiliyorumAy lutfen ben de duymak istiyorum bunubugun hastanede kontrolüm vardi. Yeri göğü yikmis kizim sadece giris yapip, sira numarasi alana kadar. Hastanede agzi mememde, üstümde müslin örtü, doktor doktor gezdim rapor onaylatmak icin. Katiyen memeyi birakmadi. Ortami yabancisadi herhalde cok yapisti memeye, kollarim mahvoldu
Ah ben senin tesellini severimAy evet paşanın ağzına dolanacak süt sürekli
Gaz bitince ciddi anlamda sakinliği kavuşuyorlarmış ki kızımda net yaşadım ben 3 ay dolunca her şey muhteşem olmuştu.
Allah yardımcımız olsun. İnsallah atlatırız bunları da. Valla uykusuz nasıl gelişecekler blmiyorum. Sırf gündüz uyusun diye kıpırdaman kucağımda tutuyorum baska türlü uyumuyor.Ayni benim yasadiklarim. Farkli olarak sallama var fon vs. Geceleri yine uyurdu benimki ama son bir haftadir gece kaka yapacak diye ikkinip duruyor. Şu saat oldu, geve onbirden bu yana toplasan iki saat uyumadi, uyutmadi. Ne yapsam gazi da cikmadi, kakasi da. Uykusuzlukla gunduz hallerine nasil dayanicam bilmiyorum
Ay insallah canımAllah yardımcın olsun cnmsen gene de annenin peşini 6 aya kadar bırakma. Her şey düzelecek unutacaksın bile bu günleri 2. Yi bile Düşüneceksin o günleri düşünmeye çalış.
Onda sıkılıyor beyfendi canımm. Denedik istemedi ağlamaya basladı. Amin valla zorKanguru denedin mi peki cnm zor ya Allah yardımcımız olsun
Ben de senin gibiyim. Sol mememin yarası hiç geçmiyor onu sağarak veriyorum. Sağ da sürekli yara halinde ama daha az acıyor . Sonucta ikiside cok acıyor. Keyifli zevkle emzireredim hiç. Hametan pomad sürüp streçliyorum o cok rahatlattı ne kremler denedim neler neler sürdüm bir de hametanı dene canmBenim memem geçmiyorHer şeyi denedim , doktorlar emzir geçer deyip duruyor ama ben acı çekiyorum . Emzirmeyi bırakmak istemiyorum , çok mutsuzum .
Tek memeyle emzirsem sütüm yeter mi , gelir mi bari en azından 4 ay daha
Alerjiden olur mukuslu kaka kuzum ,bi doktoruna sor bakalım ne diyecek . Belkide huzursuzlugunun sebebi budurKızlar bebeklerinizin kakası nasıl?
Benm ki hep mukuslu yapıyor. Doktorada sormayı unuttum. Neden sürekli mukuslu sümüksü gibi anlamadım. Süt alerjisi desem baska belirti yok
Hepsi ayrı alem bunlarin ya zormuş çocuk büyütmek..kendim gibi birini görünce oh tek değilmişim diyorumbizde birde memeyi belli saatte emmeme çıktı, illa biberon istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?