nuk - mam - avent soothie - we baby - bibs
hepsini denedim hiç birini tutmadı
tutmayacağı varsa tutmaz
pes ettim artık
Benim paşa da herseyiyle babasının tarafına benziyor, hep dile gelir bu, bende ne güzel işte derim (renkli gözlü beyaz tenli) benim kaynanamin da derdi başka, 2. Sana benzer diyo her seferindeBi soruyla geldim huzurlarınıza
Hamile olduğumu öğrendiğimizden beri gorumcem bana benzeyecek demeye başladı. Ama bir iki defa değil,her görüşmemizde, telefonda konuşmamızda bunu en az 3 kez söyler oldu. Kızım doğdu, halasını andırıyor biraz evet. Bana benzetende var halasina benzetende. Bu asla sorun değil çünkü çok güzel bi kadın kendisi. Beni rahatsız eden şey sürekli olarak bana benziyor demesi. Az önce görüntülü aradi ,10 dk konuştuk 2 kez bana benziyor, şunu gördüm yolda,dedi ki aynı sana benziyor. Ay zaten bugün terelelliyim gelenler geldi zor tuttum kendimi. Benziycek tabi ki, halasısin dedim.
Ya ben mi abartıyorum? Aşırı rahatsiz oluyorum bu tavırdan artık. Yani bu demek oluyor ki,sen de kimsin tabi ki bana benzeyecek ! anlamindaymis gibi geliyor cinlerim tepeme çıkıyor.
Karışık yazdım sinirden. Hadi deyin ki bana,sen abartıyorsun..
Ya evet.. benim dogurdugum çocuk, annesi beni yani sana benzese ne olacak?Bende bu olayı anlamıyorum.. benzeyince noluyo.. sağlıklı olsun herşeyden önce..kime benzediğinin ne önemi var.
Ay hepsi aynı demekki.Benim kizim da gün geçtikçe babasina daha cok benziyor. Bazi bolgeleri ayni ben ama genel olarak babasina cekmis. Ben memnunum bu durumdan. Kaynanam bunu kotuye kullandi.
Gururlanmis coskulu bir ses tonuyla;
Ayni oglum gibi cok tatli masallah
Ellere bak tipki oglum gibi, en guzelinden.vs vs
Biri bi yerini bana benzetince de hayal kirikligina ugramis kisik bi ses tonuyla;
Yaaani evet saclari annesininki gibi olmus
En son, vallahi bu kiz ....lara çekmiş(eşimin soyadi) bembeyaz teni maşallahhhh bize cekmis dedi. Orda patladim. Sen her seferinde şusu guzel bizden de bizden diyip duruyon, bizim aile cirkinmis gibi konusuyon hayirdir dedim, bembeyazmis da bizdenmis de..sen bembeyaz misin acaba dedim
Ki ben bugday tenliyim ve kizim esmer tenli olsa cok hosuma giderdi bayilirim esmer tene. Kaldi ki kaynanam kendisi eda taspinardan hallice yani. Epey sinirlendirdi beni, fazla kirmadan verdim cevabini.
Sen de bi iki kere abart gorumcenin onunde. Şusu halasina cekermis, busu halasina çekermis. Aman da brnim kizim ne kadar halasina benzemissss. Aman da ben ayseyi mi dogurdum acaba yaaa!!(ayse temsili, gorumcenin adi kullaniliyo burda)
Bi sure sonra sıkılıp vazgececektir cok fazla tekrarlamaktan
Bunu diycem cuk oturacak bidaha konuşamayacakHepsi aynı demekkivurgulaya vurgulaya huyu benzemesin inşallah demek lazım.
Benim paşa da herseyiyle babasının tarafına benziyor, hep dile gelir bu, bende ne güzel işte derim (renkli gözlü beyaz tenli) benim kaynanamin da derdi başka, 2. Sana benzer diyo her seferindebunların hepsi ayrı alem ya
Ben sadece uykusu gelince veriyorum ki uyuyacağıni anlasın.
Uyuyacağı zaman ve emzirdiğim halde dpydupunu da biliyorsam veriyorum cnm emme hissini tamamlasın diye zaten atıyor uyuyunca ya da sıkılınca
Gündüz uyanıkken sütünü sıkıp yine ver bakalım ne yapacak. Öğürürse hiç ısrar etme,biraz ara verip yeniden dene.Emdikten sonra yari uykulu yari uyanik haldeyken vermeyi denedim bir kac kere. Bu ne der gibi gozlerini açti, uykusu acildi. Sütümden sıkıp vermeyi denedim emdi emdi sonra yine atti meme icin agladi bugun de.
Gece hic denemeye kalkmadim memede uyuttum. Baska neler deneyebilirim?
Sabahtan beri deniyorum bakayim. Gunduz uykusu cok kisa ya. Bes on dk uyuyup uyaniyo. Tekrar tekrar yatirmayi deniyorum artik. Uyku egitimi vermek zorunda kalmam insallahGündüz uyanıkken sütünü sıkıp yine ver bakalım ne yapacak. Öğürürse hiç ısrar etme,biraz ara verip yeniden dene.
Yok o 2.bekliyor hemenYa evet.. benim dogurdugum çocuk, annesi beni yani sana benzese ne olacak?
Ay hepsi aynı demekki.
Bana benzettileri zaman hemen lafa girip,hayir halasina benziyo diyo. İşte o an üzerine atlayasım geliyo.
Bunu diycem cuk oturacak bidaha konuşamayacak
ya bak senin gönlün olsun diye diyodur
Canım bu süreç işte zamanla alışıyor. Memeyi bıraktırmak gibi düşün biraz zaman alabilir bizimki 20 günde tuttu. İnşallah sizin daha çabuk olur aynı düzende denemeye devam et gündüz alışsın gece de alır zatenEmdikten sonra yari uykulu yari uyanik haldeyken vermeyi denedim bir kac kere. Bu ne der gibi gozlerini açti, uykusu acildi. Sütümden sıkıp vermeyi denedim emdi emdi sonra yine atti meme icin agladi bugun de.
Gece hic denemeye kalkmadim memede uyuttum. Baska neler deneyebilirim?
Ben kocama çatıyorum he diyorum ben çirkinim aynı sana benziyor oğlanBenim oğlumda aynı babası, kızımın saç rengi,göz rengi ve ten rengi benimle ayni. Sima olarak baba tarafını andırıyor. Sorun bu değil zaten,100 kere bunun aynı kişi tarafından dile getirilmesi.
Ay vallahi artık saçını başını yolasım var yani o dereceye geldim ben
Canım bu süreç işte zamanla alışıyor. Memeyi bıraktırmak gibi düşün biraz zaman alabilir bizimki 20 günde tuttu. İnşallah sizin daha çabuk olur aynı düzende denemeye devam et gündüz alışsın gece de alır zaten
Valla kuzum benim görüşüm desteksiz uyuyan bebek çok nadirdir. Geçenlerde bir yazı okudum bebekler desteğe ihtiyaç duyar beşiğe koyup bırakırsanız güvenli bağlanma olmazmış bebek her ağladığında dokunmamız sevmemiz gerekirmiş. Birde öyle ya da böyle 2 yaşını geçene kadar ki bu 2 yaşta kreşe falan giderse kendi başına çok zor uyuyorlar kızım 2 yaşına kadar ayakta sallandı. 2 yaşında kreşe gitti bir gün biberonunu aldı tek uyucam diyip gittiBakalim canim azar azar deniyorum. Yalniz ne yapacagima da tam karar verebilmis degilim. Emzikle uyumaya alistirsam da destekli uykuya alismis oluyor. Az once okudugum bi yazida emzigi 4.ayda biraktirmanizi oneririm demis. Bense alistirmaya calisiyorum. Bilemedim hangisi daha dogru..
Lohusayken gozlerimle ateş saçıyordumYa dimi... seni ve aileni yok sayıyorlar resmen sanırım bu sinir ediyor insanı.
Peki sen ne cevap veriyorsun?
Çok sağol canım bilgin için karbonhidratı azaltayım çok şekerli tüketiyorum o da yapar belkide. Kan yok egzema yok pişiklik yok sadrce sümüksü çünkü.Merhabalar benim bebeğimin kakasında da mukus var kan falan yok çok şükür alerji testi yaptırmak istiyorum tedbirli olmak için. İnstagramda bi hemşirenin sayfasında okumuştum çok karbonhidrat tüketimi de mukus yapabiliyormuş proteini artırıp karbonhidratı azaltın diğer türlü doktorlar hemen süt ürünlerini kestirip diyet yaptırıyo boşuna demişti
Benm bebede aynı baba tarafı, onlara benziyor. Sürekli bana benziyor demesi benmde hoşuma gitmezdi sanırım ama sorunda etmezdim. Bu yeğenini sevdiğini gösterir. Sevmediğim görümcemde küs olduğumuz halde geldi gördü yeğenini. Aa gamzeleri var aynı ben demişti. Ki kendisini hiç ama hiç sevmem. Ama gıcığıma gitmediBi soruyla geldim huzurlarınıza
Hamile olduğumu öğrendiğimizden beri gorumcem bana benzeyecek demeye başladı. Ama bir iki defa değil,her görüşmemizde, telefonda konuşmamızda bunu en az 3 kez söyler oldu. Kızım doğdu, halasını andırıyor biraz evet. Bana benzetende var halasina benzetende. Bu asla sorun değil çünkü çok güzel bi kadın kendisi. Beni rahatsız eden şey sürekli olarak bana benziyor demesi. Az önce görüntülü aradi ,10 dk konuştuk 2 kez bana benziyor, şunu gördüm yolda,dedi ki aynı sana benziyor. Ay zaten bugün terelelliyim gelenler geldi zor tuttum kendimi. Benziycek tabi ki, halasısin dedim.
Ya ben mi abartıyorum? Aşırı rahatsiz oluyorum bu tavırdan artık. Yani bu demek oluyor ki,sen de kimsin tabi ki bana benzeyecek ! anlamindaymis gibi geliyor cinlerim tepeme çıkıyor.
Karışık yazdım sinirden. Hadi deyin ki bana,sen abartıyorsun..
Sadece ben mi sinir olmuyorum yaKızlar bu her sülalede varbenim oğlumda babasına benziyor ben bunu zaten biliyorum. Ama herkes her aradığında aynı babası aynı şuna benziyor tersleyip diyorum sonra susuyorum çünkü bizimkilerde bana benzetip aynısı yapıyor
Bizimde aynı, 20 dk max uyuyor. Artık kabullendim ben.Sabahtan beri deniyorum bakayim. Gunduz uykusu cok kisa ya. Bes on dk uyuyup uyaniyo. Tekrar tekrar yatirmayi deniyorum artik. Uyku egitimi vermek zorunda kalmam insallah
Valla kuzum benim görüşüm desteksiz uyuyan bebek çok nadirdir. Geçenlerde bir yazı okudum bebekler desteğe ihtiyaç duyar beşiğe koyup bırakırsanız güvenli bağlanma olmazmış bebek her ağladığında dokunmamız sevmemiz gerekirmiş. Birde öyle ya da böyle 2 yaşını geçene kadar ki bu 2 yaşta kreşe falan giderse kendi başına çok zor uyuyorlar kızım 2 yaşına kadar ayakta sallandı. 2 yaşında kreşe gitti bir gün biberonunu aldı tek uyucam diyip gittiyani onlar karar veriyor nasıl davranacaklarına biz farketmeden onların istedikleri yapıyoruz
Ben her seyin en zorunu bekliyorum kizimdan. Henuz kolay bi yanini gormedigim icin. Felaket senaryolarina bakip oyle davraniyorumBizimde aynı, 20 dk max uyuyor. Artık kabullendim ben.
Bi kere desek bidaha cesaret edip diyemezlerYok o 2.bekliyor hemensevdenin dediği gibi huyları benzemez inşallah diyesim geliyor benim de bazen ya
Ben kocama çatıyorum he diyorum ben çirkinim aynı sana benziyor oğlanikide bir söylüyorlar diye. Bu arada kızımda ikimizin karışımı ona da aynı babası diyorlardı bende ne alakası var diye bozmuştum ama oğlana yapamıyorum çünkü cidden kocam bey beni de girmediğim lohusa depresyonuna şimdi sokup lafı yiyecekler ama bekliyorum bakalım
Kuzucum desteksiz uyuyan bebek ben hiç rastlamadım. Diyelim desteksiz uyumayı öğrendi, yatağına yatiriyorsun uyuyor. Ee sen hiç dışarı çıkmayacak mısın? Misafirliğe gitmeyecek misin? E orada da yatağını isteyecek,bu defa sen bisey anlamayacaksın gezmekten.Bakalim canim azar azar deniyorum. Yalniz ne yapacagima da tam karar verebilmis degilim. Emzikle uyumaya alistirsam da destekli uykuya alismis oluyor. Az once okudugum bi yazida emzigi 4.ayda biraktirmanizi oneririm demis. Bense alistirmaya calisiyorum. Bilemedim hangisi daha dogru..
HahaaaLohusayken gozlerimle ateş saçıyordumşimdi genelde susuyorum başka yerlere bakıyorum başka türlü takat yetmiyor benimkilere
Bi kere dense bende gıcık olmam ki 100 kere söylenince insan deliriyor ister istemezBenm bebede aynı baba tarafı, onlara benziyor. Sürekli bana benziyor demesi benmde hoşuma gitmezdi sanırım ama sorunda etmezdim. Bu yeğenini sevdiğini gösterir. Sevmediğim görümcemde küs olduğumuz halde geldi gördü yeğenini. Aa gamzeleri var aynı ben demişti. Ki kendisini hiç ama hiç sevmem. Ama gıcığıma gitmedi
Bende 2 yılı çöp olarak görüyorum, değişirse sürpriz olsunBen her seyin en zorunu bekliyorum kizimdan. Henuz kolay bi yanini gormedigim icin. Felaket senaryolarina bakip oyle davraniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?