2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Yürüdük diye mi trip attı?
Ay hepsi bi tuhaf ,bosver hiiç umursama...
Bende bu ara bi kasik suda bogacağım benimkini ,ramazan yaramadı adama

Kizlar benim kızım çok sık lambaya bakıyor ya çok ilgisini çekiyor ama gözlerine zarar verir diye korkuyorum.
Sizinkiler de öyle mi acaba normal bir şey mi bu
Benim oglumda ayni sekilde.. hep ışıkta gözü.. şaşı olur diyenler var o yuzden ben loş ışık kullaniyorum salonda.. Birde buyume hormonarinin daha iyi salgilanmasi icin karanlıkta uyumasi gerektiğini söyleyenler var. Ben o yuzden evdeki ışıklari etkisiz hale getirdimm

benim kadar karanlıkta uyutan yoktur
ben direkt siyah perde kullanıyorum,
annemde , kaynanam da kendi evimde
her yerde siyah perdem var

bizim oğlan 20:30 da uyuyor 01:30- 02:00 gibi uyanıyor
sonrası sabah 8e kadar 1:30 saatte bir uyanmak,
ilki gibi uzun uzun uyusaya devamında

emiyor ama mama da yiyor canım sut yetmiyor. 3 gündür gece sağıyorum artıyor sanki sağdıkça, inşallah çoğalır,sen danismanla sağıyordun nasıl gidiyor
Allah im o daha betermiş. Tarhananın yanına turşu da çıkarsaymış ya mecbur kalıp vermiş olabilir de senin sütün varken ne gerek var , eskisi gibi de değil artik , her bütçeye gore mama dolu
ayyy brnimkide ramazanda aynı oldu , yapılacak bir şey olunca söyle diyor bende görüyor zaten demeden yapsın diyorum, uyandırıp yardim istemem ki
Kizlar benim kızım çok sık lambaya bakıyor ya çok ilgisini çekiyor ama gözlerine zarar verir diye korkuyorum.
benim kızım da öyle canım

Oglun kaçta yatıyor? Biz büyüğü en geç 8de yatırıyoruz. Tabi annem odada tablet/telefon vermezse. Ama verde de en azından bizim için büyük çocuk rutini tamamlanmış oluyor.

Yürüdük diye mi trip attı?
Ay hepsi bi tuhaf ,bosver hiiç umursama...
Bende bu ara bi kasik suda bogacağım benimkini ,ramazan yaramadı adama
Yani daha otoparktan çıktık surat asıldı. Hala daha da devam ediyor. Çocuklarla ilgili konuşulması gereken bir şey olmadıkça konuşmuyoruz. Hayır işin bi garibi de biz haftasonları 10km yürüyüş yapan, boş günlerde doğa yürüyüşlerne çıkan insanlarız. Bebeğimizi bile ilk gpturdugumuz yer göl kenarı yürüyüşü oldu. Ramazan herkes için çok zorlayıcı, bir de zaten kafalar dolu. Mesela kardeşim ev sattı dün, parayı ne yapayım diye sordu. O konuyu konuşmamız lazım ama bu saçma trip yüzünden konuşamıyorum.

Normal bence yavrular genelde yattigi veya egimli durduklari icin hep lamba goruyorlar. "Aa ben bunu taniyorum sanki" falan diyorlardir benimki de bayiliyo lambalara

Ben de oyle, yattigimiz odaya kalin genis kadifemsi kumastan fonlar yaptirmistim. Uyutmadan evvel oraya goturup perdeleri kapatiyorum, saat 6.30 olsa da icerisi karanlik oluyor.
Gunduzleri de zifiri karanlik yapmasam da loş ışık yapiyorum yine orda yatiriyorum.

bizim oğlan 20:30 da uyuyor 01:30- 02:00 gibi uyanıyor
sonrası sabah 8e kadar 1:30 saatte bir uyanmak,
ilki gibi uzun uzun uyusaya devamında

Benimki de dun 20.30da uyudu. Gece 12-2-4 ve 6da uyandi.. Bazen saatte bir bile uyaniyo. 2de uyandiginda gazi vardi yavrunun cok ikkindi aglayip uyandi, geri uyumayi bilmedigi icin meme istedi. Kendi basina geri uyuyabilse o uyanmaya gerek yok aslinda. İki kere uyansa ben de o da daha mutlu olabilirdik

Kizlar gündüz rutininiz var mi? Varsa nasil paylasabilir misiniz?

Bizimki soyle
Uyanma
Emme
Aktivite
Emme
Uyku

Uyaniklik süresi 1 saat 20dk. Ama gunduz uykusu maalesef sadece 20-30-40dk l.tekrar uyutmaya calissam da olmuyor, agliyor uyumuyor. O yuzden gün boyu esneyip elleriyle gozlerini ovusturmaya calisip duruyor. Ne yapabilirim bilmiyorum? Uzmanlar rutinin 3saatlik olmasini, hatta 4.ay 4 saate cikarilmasi gerektigini soylemisler ama bizimki 2 saati gecmiyor.

Uyanma,emme, oyun,uyku...
1 saat 15 dakika uyanik kalıyor. 30 dakika ancak uyuyor. Bazen 5 dk uyuyor. Daha hiç düzen oluşmadı.

Ne hikmetse dün 2.5 saat uyudu gündüz ilk kez. 50 kere yanına gidip ateşine baktım hasta mı oldu diye.o kadar alışık değil bünyem

Mama sorum değil ki kuzum benim kızım sadece mama ile büyüdü çok şükür öyle bir alternatif var bir kere pirinç unu verdi kaynanam görsün rahatsız ettiğini bşr daha verdirmez diye izin verdim gerçekten her gün 5 kere kaka yapan çocuk 2 gün yapamayınca bir daha vermem kızım dedi. Sağma yı da ilk gün meme aşırı ağrıyınca bıraktım cnm. Haftalık yapıyorum artık demek ki süt varmış aşırı şişti ağrı oldu ben kendim tatmin olmayınca oğlumda doymaz sanıyorum hep ilk bebeğin travmaları bende

Ramazan bitiyo neyse kisorma cnm benim sülalem tuhaf ya abim de geçenlerde pasta yalattihaziranda seminere giderim şimdiden annemi uyarıyorum sakin verme bişey diye, oo neler yedircem diyo

Aynen doğru gözlerine zarar vermesin de problem yok o zaman
8 9 max 9 buçukta uyutuyorum diyorum erken olduğu için mi uyumuyo ama uyumasi lazım, yine saat basi uyandı bi saat uyutmaya çalışıyorum her seferinde

Ramazan bitiyo neyse kisorma cnm benim sülalem tuhaf ya abim de geçenlerde pasta yalattihaziranda seminere giderim şimdiden annemi uyarıyorum sakin verme bişey diye, oo neler yedircem diyo
Benimde kayınvalidem bakacak anne ben ne getirirsem onu verirsin dedim ek gıdaya geçince o da korkuyor zaten ekstra bir şey vermez ama verilecek olan şeylerinden 1 kaşıksa 3 kaşık olarak verir çok yedirir 3 saat işe gitcem o arada ya süt bırakcam ya mama verilecek bakalım nasıl olacak

8 9 max 9 buçukta uyutuyorum diyorum erken olduğu için mi uyumuyo ama uyumasi lazım, yine saat basi uyandı bi saat uyutmaya çalışıyorum her seferinde
Biz 9.30 da yatağa koysakta 11 11.30 olmadan uyumuyor minnoş bende zorlamıyorum artık önce 1 1.30 da uyuyordu demekki diyorum saatini kendisi öne çekecek. Beklemedeyim

K.validem bir kere oğluma kavun vermeye calisti, kaşığın ucuyla böl öyle ver dedim,beni dinlemedi. Bir dilim kavunu çocuğun ağzına tuttu,oğlumda ısırdı doğal olarak ve sonuç ; nefessiz kalıp moraran bir bebek o gün ilk ve sondu bidaha hiç beslemeye çalışmadı
Yani bazen düşünüyorum da,büyüklerimiz karambole büyütmüsler çocuklarını.

Bir musibet bin nasihattan iyidir ama bu musibetler başımıza dert olmaz inşallah bizimkilerde sürekli eskiler böyle derdi deyip duruyor en son tepem attı kim bu eskiler dedim ya kendilerince kılıf bulup bulup yapmışlar bir şeyler tamam elbette örnek almamız gereken şeyle var ama zaman çok farklı yediğimiz içtiğimiz şeyler bile aynı değil artık yorum yapmıyorlar

Masallah masallah, darisi bebeklerimizin tum gunduz uykularina insallah

Belki daha cok uykuya ihtiyaci vardir canim. Bi kere de 7de uyuyacak sekilde deneme yapsana. Bu aydaki bebeklerin 10-11 saat gece uykusu uyumasi gerekirmis, 7de uyusa 11de ruya ogunu verip sabah 6ya kadar kesintisiz uyutabilirmisiz. Benimki gaz sancisindan ve emme aliskanligindan uyaniyor ama her seferinde.
Bebek bakim sorunlarina mucizevi cozumler kitabinda yaziyor

Kızlar ya bebem natural bebek bezi kullanıp memnun olan var mı aranızda bezi değiştirmeyi düşünüyorum da

Kızlar ya bebem natural bebek bezi kullanıp memnun olan var mı aranızda bezi değiştirmeyi düşünüyorum da
Biz aldık canım geçen. Şuan onu kullanıyorum. Pişik vs yapmadı. Sızdırmada olmadı yumusak dokusu var. Şuanlık memnunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…