2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ne güzel cnm benimki verir diye korkuyorum ya düzgünce anlaticam bakalım umarım dinler, sorma şimdiden psikolojimi bozuyor mama alır veririz, dedim sagicam ben sütümü onu vericen yok ki senin sütün anca yetiyor diyor, benim de haziranda 4 saat falan uzak kalicaz, ay şimdiden düşünüyorum nasıl birakicam diye

Biz 9.30 da yatağa koysakta 11 11.30 olmadan uyumuyor minnoş bende zorlamıyorum artık önce 1 1.30 da uyuyordu demekki diyorum saatini kendisi öne çekecek. Beklemedeyim
Bende diyorum bazen geç mi uyutsam cok kalkıyor geceleri saat basi, tamam kabul ettim benim bebeğim böyle ama uyanıp bi saat de uyumuyor o çok zor geliyor

8 9 civarı yatınca bazen 6 bazen 7 8 civarı uyanıyor, bende diyorum çok uyuduğu için mi acaba uyanıp duruyor, annem de geç yatır uyusun deyip duruyor.. Bi deniyeyim bakayım inşallah çözüm odur, gerçekten gece uyanıp durması yoruyor beni, yorması bi kenara beni çok gergin yapıyor yavruma kızıyorum

O zaman normal uykusunu uyuyo zaten canim, 8de kalkip 7de uyaniyosa 11saat eder zaten. Belki alistigi icin oyle, benim kizim da gece 1.30-2 saatte bir uyaniyor, mesela birinde gaz yuzunden uyaniyor ama alistigi icin emmeden uyumuyor. Hep ayni araliklarda kalktigi icin alistigini dusunuyorum.

Sağmakta zor kuzum günde bir sefer mama verebilirim ben işe başladığımda iş yerinde sağabilirsem ilk günden sonraki günlerde öyle takviye yapcam. Ama sırf dursun diye bir seferden fazla mama verirlerse kızarım bende. Ayrıca senin sütünün olup olmadığını nerden biliyorlar kilosunu boyunu mu ölçmüşler Dr lar mıymış bana da sanki çok kilo almıyor mama ver diyorlar bende Dr mama önermiyor şu an o önerirse veririm diyorum
Bende diyorum bazen geç mi uyutsam cok kalkıyor geceleri saat basi, tamam kabul ettim benim bebeğim böyle ama uyanıp bi saat de uyumuyor o çok zor geliyor
İlk yattığı zamanda mı saat başı kalkıyor öyle ise zorlama cnm ama önce uzun uyuyup sonra saat başı kalıyorsa o süreç zamanla o süre uzar

Gece 11-12 saat uyumalari lazım aslında. Hava kararınca uyumak istiyor kızım ama uyuyamıyor bi düzen olusturamadik. Doğumda yıldız mı kaydı, güneş mi tutuldu, ay mi tutuldu da bu kız böyle uykusuz oldu ben anlamadım yani.

Çok yoruldum ya, esim bayramda seninkilere de benimkilere de gitmeyelim çok gelen giden oluyor bebeğimiz küçük elini ağzından çıkarmıyor millet dikkat edecek mi etmeyecekmi belli değil, bayramdan sonra gidelim dedi.annemin tepkisi, bebeği soyutlayamazsiniz da şöyle de böyle..görüntülü görüşüyoruz yok niye yelek giydirdim ev sıcak değil mi, yok bugün niye yıkamadınız, yok bugün dışarı çıkarın..tamam sağ olsun ameliyat yerlerim kötüydü ilk 40 gün hep o baktı ben sadece emzirebildim de, iyiliğini düşündüğünden söylüyor ama onun annesi benim, yani bende dusunurum heralde, sanki eziyet ediyorum .. Hayır psikolojim bozulmaya başladı dun gaz dan ih ih zor uyudu oturdum ağladım ben bebeğime bakamıyor muyum diye

Bebegi soyutlamak degil ki bu, kalabaliktan korumak. Bebek dedigin hassastir, mikrobu da insanlar tasir genelde, esin bence dogru dusunmuş.
Ayrica gayet iyi bakiyorsundur bebegine, aglamasina, uyumamasina endiselenmissin sebebini anlamissin, daha ne olsun. Simdi kucuk oldugu icin gaz cikarirken zorlaniyor annesi, bu senin suçun degil ki..
Annen bile olsa, sana yardim etti diye seni uzmeye hakki yok canim. Bebegini senden daha iyi kimse ta-ni-ya-maz. Agla icini dök, kalbini ferah tut

Yatakta durduğu saat 9 10 saat ama uyuduğu en fazla 6 7 dalamıyor uyanınca,e kendi uyanıyor saat başı emmek için

Zor cnm ama sagicam mecburen olduğu kadar bakalım gerekirse veririm mama. Benim anneme göre hep öyle benim sütüm az hatta hamileyken sütün yetmez senin deyip duruyordu, yok cnm ilk yattığında 2 saat uyuyor sonra basıyor saat başı uyanmaya, saat başı uyanmak zor gelmiyor uyaninca bi saat uyumaya çalışıyor, sıkıntı orda, dalamıyor bi türlü

Ay yok ya benimkinin de gece uykusu yok, gündüz bi şekilde çekiliyor ama gece cok zor oluyor az uyuması, ne zaman oturur acaba uyku düzenleri

Benimkide cok nazlı alıştırdıniz kucağa alıştı her dediğini yapma deyip duruyor, bende öyleyim cnm bunaldık ya normal bunlar inşallah biraz büyüsünler yazın Çıkarız dışarı da rahatlarız, annelerimize de he deyip gecmek lazım

Umarım istediğin gibi sütün olur da annen de bir şey diyemez uyku düzeni de zamanla oturacak inşallah 4 ayı geçince uyku eğitimi verirsin benim arkadaşlarım uyku problemi olan bebekleri için uyku eğitimi aldılar faydası da oldu sanırım gerçi inşallah size gerek kalmaz

Canım ben neyi farkettim biliyor musun oğlum dışarı çıkardığım günler daha çabuk uyuyor sanırım hava çarpıyor yoruluyor bir dene istersen. Yarım saat bebek arabası ile gezdirip getiriyorum eve gelince uyumak istiyor inşallah hep böyle gider

iki kez dışarı çıkmaya niyetlendik bu hafta , asansöre biner binmez bağırdı, apartmandan çıktık öyle, arabada beni emdi sürekli, terledi,inince başı terli diye 5 dk bile duramadan döndük eve, gelince gündüz hic uyumayan bebek 3 saat uyudu bizimki nasıl alışacak bilmiyorum, çok istiyorum güzelce çıkalım gezelim

Ay yok ya benimkinin de gece uykusu yok, gündüz bi şekilde çekiliyor ama gece cok zor oluyor az uyuması, ne zaman oturur acaba uyku düzenleri
Doktor dun 4. Ay dedi… bizde bir duzen var diye anlattim ancak mutlaka degisir ve 4’ten sonra oturmaya baslar dedi.

Biz neredeyse her gun cikiyoruz. Dun asidan sonra hava gunesliydi ben yuruyecegim dedim, zaten konusmadigim esimi eve gonderdim. Kizla biraz yuruduk, sonra parkta bankta oturduk emzirdim, uyudu. Sonra markete girdim o uyurken, kasadayken annem aradi ben de yuruyuse ciktim diye. Onunla bulustuk, kiz uyandi ananesine asida yasadiklarini anlatti :) sonra yine uyudu. Bindim otobuse geri dondum cok yurumusuz. Eve geldik uyandi, agla, agla, agla. Asilar yuzunden, ilk defa gozunun yasiyla agladi. Neyse actim cami, cikardim az kafasini disari, sakinlesti. nitekim bizim kiz disarida olmayi seviyor.

Ayni uzmanlar bebek 40dakika uyuyorsa o da normal diyorlar. Her bebek kendi karar veriyor, ben asla annenin bu konuda etkisi oldugunu dusunmuyorum. O nedenle kendinizi zorlamayin, uzmanlari dinleneyin. Cocugunuzu dinleyin. Onun rutinini kabullenin ve beklentilerinizi/gununuzu ona gore sekillendirin. Yoksa yipraniyor insan. Ben ilk cocugumda cok ugrastim hersey okudugum/anlatildigi gibi olsun diye, cocuk asla istemedi. Hala da uyumayi seven bir cocuk degil. Ne zaman bu cocuk bu kadar uyuyoru kabullendim o zaman psikolojim duzeldi.

Canm benmkide hiç sevmiyor dışarıyı. Bu aksam kvlere iftara gidceğiz kara kara düşünüyorum napcam diye. Apartmanı bırak hırkasını giydrdiğimii nasıl anlıyorda basıyor çığlığı onu anlamıyorum. Kaç kere yeltendim giydiremedim bile yaaa.Deli gibi ağlıyor nasıl alışacaklar dşarı

Demekki dışarda biraz gezse hiç uyanmaya ak bebiş sende tedariklimçık cnm bir daha başı terler diye havlu falan koy dönme üstüne gitmek lazım yoksa alışmazlar
Aynı şeyi oğlum arabaya binince yapıyor bebek koltuğuna koyduğum an ağlıyordu ki düşün aracı ben kullanıyorum o ağlarken halimi gör bir kaç kez yaptı sonra bıraktı belki üstüne gidersen her gün en azından 10 15 dk lığına dışarı çıkarırsan geçer cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…