Ne güzel cnm benimki verir diye korkuyorum ya düzgünce anlaticam bakalım umarım dinler, sorma şimdiden psikolojimi bozuyor mama alır veririz, dedim sagicam ben sütümü onu vericen yok ki senin sütün anca yetiyor diyor, benim de haziranda 4 saat falan uzak kalicaz, ay şimdiden düşünüyorum nasıl birakicam diyeBenimde kayınvalidem bakacak anne ben ne getirirsem onu verirsin dedim ek gıdaya geçince o da korkuyor zaten ekstra bir şey vermez ama verilecek olan şeylerinden 1 kaşıksa 3 kaşık olarak verir çok yedirir3 saat işe gitcem o arada ya süt bırakcam ya mama verilecek bakalım nasıl olacak
Bende diyorum bazen geç mi uyutsam cok kalkıyor geceleri saat basi, tamam kabul ettim benim bebeğim böyle ama uyanıp bi saat de uyumuyor o çok zor geliyorBiz 9.30 da yatağa koysakta 11 11.30 olmadan uyumuyor minnoş bende zorlamıyorum artık önce 1 1.30 da uyuyordu demekki diyorum saatini kendisi öne çekecek. Beklemedeyim
8 9 civarı yatınca bazen 6 bazen 7 8 civarı uyanıyor, bende diyorum çok uyuduğu için mi acaba uyanıp duruyor, annem de geç yatır uyusun deyip duruyor.. Bi deniyeyim bakayım inşallah çözüm odur, gerçekten gece uyanıp durması yoruyor beni, yorması bi kenara beni çok gergin yapıyor yavruma kızıyorumMasallah masallah, darisi bebeklerimizin tum gunduz uykularina insallah
Belki daha cok uykuya ihtiyaci vardir canim. Bi kere de 7de uyuyacak sekilde deneme yapsana. Bu aydaki bebeklerin 10-11 saat gece uykusu uyumasi gerekirmis, 7de uyusa 11de ruya ogunu verip sabah 6ya kadar kesintisiz uyutabilirmisiz. Benimki gaz sancisindan ve emme aliskanligindan uyaniyor ama her seferinde.
Bebek bakim sorunlarina mucizevi cozumler kitabinda yaziyor
8 9 civarı yatınca bazen 6 bazen 7 8 civarı uyanıyor, bende diyorum çok uyuduğu için mi acaba uyanıp duruyor, annem de geç yatır uyusun deyip duruyor.. Bi deniyeyim bakayım inşallah çözüm odur, gerçekten gece uyanıp durması yoruyor beni, yorması bi kenara beni çok gergin yapıyor yavruma kızıyorum
Sağmakta zor kuzumNe güzel cnm benimki verir diye korkuyorum ya düzgünce anlaticam bakalım umarım dinler, sorma şimdiden psikolojimi bozuyor mama alır veririz, dedim sagicam ben sütümü onu vericen yok ki senin sütün anca yetiyor diyor, benim de haziranda 4 saat falan uzak kalicaz, ay şimdiden düşünüyorum nasıl birakicam diye
İlk yattığı zamanda mı saat başı kalkıyor öyle ise zorlama cnm ama önce uzun uyuyup sonra saat başı kalıyorsa o süreç zamanla o süre uzarBende diyorum bazen geç mi uyutsam cok kalkıyor geceleri saat basi, tamam kabul ettim benim bebeğim böyle ama uyanıp bi saat de uyumuyor o çok zor geliyor
Gece 11-12 saat uyumalari lazım aslında. Hava kararınca uyumak istiyor kızım ama uyuyamıyor bi düzen olusturamadik. Doğumda yıldız mı kaydı, güneş mi tutuldu, ay mi tutuldu da bu kız böyle uykusuz oldu ben anlamadım yani.Bende diyorum bazen geç mi uyutsam cok kalkıyor geceleri saat basi, tamam kabul ettim benim bebeğim böyle ama uyanıp bi saat de uyumuyor o çok zor geliyor
Çok yoruldum ya, esim bayramda seninkilere de benimkilere de gitmeyelim çok gelen giden oluyor bebeğimiz küçük elini ağzından çıkarmıyor millet dikkat edecek mi etmeyecekmi belli değil, bayramdan sonra gidelim dedi.annemin tepkisi, bebeği soyutlayamazsiniz da şöyle de böyle..görüntülü görüşüyoruz yok niye yelek giydirdim ev sıcak değil mi, yok bugün niye yıkamadınız, yok bugün dışarı çıkarın..tamam sağ olsun ameliyat yerlerim kötüydü ilk 40 gün hep o baktı ben sadece emzirebildim de, iyiliğini düşündüğünden söylüyor ama onun annesi benim, yani bende dusunurum heralde, sanki eziyet ediyorum .. Hayır psikolojim bozulmaya başladı dun gaz dan ih ih zor uyudu oturdum ağladım ben bebeğime bakamıyor muyum diye
Yatakta durduğu saat 9 10 saat ama uyuduğu en fazla 6 7 dalamıyor uyanınca,e kendi uyanıyor saat başı emmek içinO zaman normal uykusunu uyuyo zaten canim, 8de kalkip 7de uyaniyosa 11saat eder zaten. Belki alistigi icin oyle, benim kizim da gece 1.30-2 saatte bir uyaniyor, mesela birinde gaz yuzunden uyaniyor ama alistigi icin emmeden uyumuyor. Hep ayni araliklarda kalktigi icin alistigini dusunuyorum.
Zor cnm ama sagicam mecburen olduğu kadar bakalım gerekirse veririm mama. Benim anneme göre hep öyle benim sütüm az hatta hamileyken sütün yetmez senin deyip duruyordu, yok cnm ilk yattığında 2 saat uyuyor sonra basıyor saat başı uyanmaya, saat başı uyanmak zor gelmiyor uyaninca bi saat uyumaya çalışıyor, sıkıntı orda, dalamıyor bi türlüSağmakta zor kuzumgünde bir sefer mama verebilirim ben işe başladığımda iş yerinde sağabilirsem ilk günden sonraki günlerde öyle takviye yapcam. Ama sırf dursun diye bir seferden fazla mama verirlerse kızarım bende. Ayrıca senin sütünün olup olmadığını nerden biliyorlar kilosunu boyunu mu ölçmüşler Dr lar mıymış bana da sanki çok kilo almıyor mama ver diyorlar bende Dr mama önermiyor şu an o önerirse veririm diyorum
İlk yattığı zamanda mı saat başı kalkıyor öyle ise zorlama cnm ama önce uzun uyuyup sonra saat başı kalıyorsa o süreç zamanla o süre uzar
Ay yok ya benimkinin de gece uykusu yok, gündüz bi şekilde çekiliyor ama gece cok zor oluyor az uyuması, ne zaman oturur acaba uyku düzenleriGece 11-12 saat uyumalari lazım aslında. Hava kararınca uyumak istiyor kızım ama uyuyamıyor bi düzen olusturamadik. Doğumda yıldız mı kaydı, güneş mi tutuldu, ay mi tutuldu da bu kız böyle uykusuz oldu ben anlamadım yani.
Benimkide cok nazlı alıştırdıniz kucağa alıştı her dediğini yapma deyip duruyor, bende öyleyim cnm bunaldık ya normal bunlar inşallah biraz büyüsünler yazın Çıkarız dışarı da rahatlarız, annelerimize de he deyip gecmek lazımÇok yoruldum ya, esim bayramda seninkilere de benimkilere de gitmeyelim çok gelen giden oluyor bebeğimiz küçük elini ağzından çıkarmıyor millet dikkat edecek mi etmeyecekmi belli değil, bayramdan sonra gidelim dedi.annemin tepkisi, bebeği soyutlayamazsiniz da şöyle de böyle..görüntülü görüşüyoruz yok niye yelek giydirdim ev sıcak değil mi, yok bugün niye yıkamadınız, yok bugün dışarı çıkarın..tamam sağ olsun ameliyat yerlerim kötüydü ilk 40 gün hep o baktı ben sadece emzirebildim de, iyiliğini düşündüğünden söylüyor ama onun annesi benim, yani bende dusunurum heralde, sanki eziyet ediyorum .. Hayır psikolojim bozulmaya başladı dun gaz dan ih ih zor uyudu oturdum ağladım ben bebeğime bakamıyor muyum diye
Umarım istediğin gibi sütün olur da annen de bir şey diyemezZor cnm ama sagicam mecburen olduğu kadar bakalım gerekirse veririm mama. Benim anneme göre hep öyle benim sütüm az hatta hamileyken sütün yetmez senin deyip duruyordu, yok cnm ilk yattığında 2 saat uyuyor sonra basıyor saat başı uyanmaya, saat başı uyanmak zor gelmiyor uyaninca bi saat uyumaya çalışıyor, sıkıntı orda, dalamıyor bi türlü
Canım ben neyi farkettim biliyor musun oğlum dışarı çıkardığım günler daha çabuk uyuyor sanırım hava çarpıyor yoruluyor bir dene istersen. Yarım saat bebek arabası ile gezdirip getiriyorum eve gelince uyumak istiyorBenimkide cok nazlı alıştırdıniz kucağa alıştı her dediğini yapma deyip duruyor, bende öyleyim cnm bunaldık ya normal bunlar inşallah biraz büyüsünler yazın Çıkarız dışarı da rahatlarız, annelerimize de he deyip gecmek lazım
iki kez dışarı çıkmaya niyetlendik bu hafta , asansöre biner binmez bağırdı, apartmandan çıktık öyle, arabada beni emdi sürekli, terledi,inince başı terli diye 5 dk bile duramadan döndük eve, gelince gündüz hic uyumayan bebek 3 saat uyuduCanım ben neyi farkettim biliyor musun oğlum dışarı çıkardığım günler daha çabuk uyuyor sanırım hava çarpıyor yoruluyor bir dene istersen. Yarım saat bebek arabası ile gezdirip getiriyorum eve gelince uyumak istiyorinşallah hep böyle gider
Bugun rota asisi icin doktordaydik ve kizim dun gece 8 saat araliksiz uyudu, biz de bunun super bisey oldugunu sanarak gogsumuzu gere gere doktora anlattikmegersem iyi bir sey degilmis, en fazla 5 saat araliksiz uyumasi gerekirmis kan sekeri dusmemesi icin. 5 saatte bir uyandirip besleme yapmak gerekiyormus
Kizlar gündüz rutininiz var mi? Varsa nasil paylasabilir misiniz?
Bizimki soyle
Uyanma
Emme
Aktivite
Emme
Uyku
Uyaniklik süresi 1 saat 20dk. Ama gunduz uykusu maalesef sadece 20-30-40dk l.tekrar uyutmaya calissam da olmuyor, agliyor uyumuyor. O yuzden gün boyu esneyip elleriyle gozlerini ovusturmaya calisip duruyor. Ne yapabilirim bilmiyorum? Uzmanlar rutinin 3saatlik olmasini, hatta 4.ay 4 saate cikarilmasi gerektigini soylemisler ama bizimki 2 saati gecmiyor.
Doktor dun 4. Ay dedi… bizde bir duzen var diye anlattim ancak mutlaka degisir ve 4’ten sonra oturmaya baslar dedi.Ay yok ya benimkinin de gece uykusu yok, gündüz bi şekilde çekiliyor ama gece cok zor oluyor az uyuması, ne zaman oturur acaba uyku düzenleri
Ayni uzmanlar bebek 40dakika uyuyorsa o da normal diyorlar. Her bebek kendi karar veriyor, ben asla annenin bu konuda etkisi oldugunu dusunmuyorum. O nedenle kendinizi zorlamayin, uzmanlari dinleneyin. Cocugunuzu dinleyin. Onun rutinini kabullenin ve beklentilerinizi/gununuzu ona gore sekillendirin. Yoksa yipraniyor insan. Ben ilk cocugumda cok ugrastim hersey okudugum/anlatildigi gibi olsun diye, cocuk asla istemedi. Hala da uyumayi seven bir cocuk degil. Ne zaman bu cocuk bu kadar uyuyoru kabullendim o zaman psikolojim duzeldi.Kizlar gündüz rutininiz var mi? Varsa nasil paylasabilir misiniz?
Bizimki soyle
Uyanma
Emme
Aktivite
Emme
Uyku
Uyaniklik süresi 1 saat 20dk. Ama gunduz uykusu maalesef sadece 20-30-40dk l.tekrar uyutmaya calissam da olmuyor, agliyor uyumuyor. O yuzden gün boyu esneyip elleriyle gozlerini ovusturmaya calisip duruyor. Ne yapabilirim bilmiyorum? Uzmanlar rutinin 3saatlik olmasini, hatta 4.ay 4 saate cikarilmasi gerektigini soylemisler ama bizimki 2 saati gecmiyor.
Canm benmkide hiç sevmiyor dışarıyı. Bu aksam kvlere iftara gidceğiz kara kara düşünüyorum napcam diye. Apartmanı bırak hırkasını giydrdiğimii nasıl anlıyorda basıyor çığlığı onu anlamıyorum. Kaç kere yeltendim giydiremedim bile yaaa.Deli gibi ağlıyor nasıl alışacaklar dşarıiki kez dışarı çıkmaya niyetlendik bu hafta , asansöre biner binmez bağırdı, apartmandan çıktık öyle, arabada beni emdi sürekli, terledi,inince başı terli diye 5 dk bile duramadan döndük eve, gelince gündüz hic uyumayan bebek 3 saat uyudubizimki nasıl alışacak bilmiyorum, çok istiyorum güzelce çıkalım gezelim
Demekki dışarda biraz gezse hiç uyanmaya ak bebişiki kez dışarı çıkmaya niyetlendik bu hafta , asansöre biner binmez bağırdı, apartmandan çıktık öyle, arabada beni emdi sürekli, terledi,inince başı terli diye 5 dk bile duramadan döndük eve, gelince gündüz hic uyumayan bebek 3 saat uyudubizimki nasıl alışacak bilmiyorum, çok istiyorum güzelce çıkalım gezelim
Aynı şeyi oğlum arabaya binince yapıyor bebek koltuğuna koyduğum an ağlıyordu ki düşün aracı ben kullanıyorum o ağlarken halimi görCanm benmkide hiç sevmiyor dışarıyı. Bu aksam kvlere iftara gidceğiz kara kara düşünüyorum napcam diye. Apartmanı bırak hırkasını giydrdiğimii nasıl anlıyorda basıyor çığlığı onu anlamıyorum. Kaç kere yeltendim giydiremedim bile yaaa.Deli gibi ağlıyor nasıl alışacaklar dşarı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?