Bundan önce İkiz yegenlerime de baktım bi sürü kuzen elimde büyüdü her çocuk farklı gerçekten, mesela benim oğlum bi gün emerek geçiyor uykuya bi gün ayakta sallanarak, çünkü çok ağlıyor ağlamasın diye her yolu deniyorum, rutin oluşturamadim malesef, yani üsteleyemedim illa salla da uyu bebeğim diye, ne isterse onu yapıyorumÇocuğu anlamaya çalışıyodum ben ilk başlarda. Zaten ilk çocuğum hiç tecrübem yok. Annem benden beter panik bi kadın, faydasını görmedim bebek bakımı konusundaBir arkadaşım ünlü ve maddi imkanı derya deniz. Bir sürü eğitim almıştı kendi hamileyken ve doğum sonrasında. Hemşiresinden, uyku koçuna, özel çocuk doktoruna baya danışmanlık almıştı. Bebişim bir aylıkken görüştük ve bana temel şeyleri öğretti sağolsun. Bana kısaca, bebeğin karakteri olduğunu ama kontrolün bende olduğunu öğretti. Yani bebeğimi ilk yatırdığımda uyuması onun elinde ama her gece 7 de yatırmak benim elimde. Benim bebiş bu gün üç buçuk aylık ve ben bunu 2 aydır her gün uyguladım. İlk haftalar işe yaramadı ama sonra rayına oturdu. He ama çocuğun özel bir durumu vardır, ne bileyim aslında kundağı protesto ediyodur, mekan ısısını sevmiyodur falan tüm bu dertleri önce bi tespit edip çözmek lazım. Rutin çok önemli.
Uyku sürelerini takip ediyorum ben. Gündüz uyanıklıkları ve uykuları 1.5-2 saat aralığında. Benimki genelde 1saat 40dk dayanıyor ama bir dakika daha geçsin katılana kadar ağlıyorBu sebeple 1.5 saat olunca ufaktan kundak hazırlıklarına başlıyorum. Yatırıp ağzına da emziği verdim mi iki mıkırdanıp uyuyor. Acaba bebek kendi kendine uykuya geçecek diye mi bekliyorsunuz? Bebekde o kabiliyet yok. Bebeklerimiz uyumayı bilmiyor. Hatta uykunun ne olduğunu bile anlayamadıkları için güçleri tükenince başlıyolar ağlamaya. Anneeeğğğ bu neeğğğ bana bişi olduğğğ ağğğğ Ama doktoruna sor o ne dicek merak ettim. Ben hep sordum doktora. En kolay akşam üstü uyuyordu benimki, sonra gece uyumuyodu. Yani saat 5de uyuyodu sonra 8de uyanıyodu ve gece 1den önce uyuyamıyodu, sonrası çığlık kıyamet. O döngüyü kırabilmek için o saatlerde bebek küvetine soktum. Su durdukca soğuyor ya hemen 5-6 maşrapa azaltıp sıcak su ekleyip suyu 38derecede tutuyodum. Amaç o dandik uyku döngüsünü kırmaktı vee başardım ama bir hafta en az uğraştım. Böyle şeyler uydura uydura işte uyku düzeni oluştu.
sadece sagarak mı veriyosun ve kaç aylıkKızlar her sagmada kac ml süt çıkıyor bende en fazla 100 ml oda 2 göğüsten genelde 75 az mi
Merhaba, kac aydir emziriyorsunuz?Kızlar her sagmada kac ml süt çıkıyor bende en fazla 100 ml oda 2 göğüsten genelde 75 az mi
Yok emziriyorum ama gece sahip buzluğa atıyorum dışarı çıktığımda onu iciyosadece sagarak mı veriyosun ve kaç aylık
İnşallah reddetmez canım yaKızlar oğlum kaşık biberonu sevmedi bastı bağırtıyı deneyeyim dedim gıcık oldupazartesi işe başlıcam öğlene kadar babaannemiz veremez onunla mecbur biberon ile verecek bana dua edin memeyi reddetmesin sonra
Ah aynı şey benim başımda da varKızlar oğlum kaşık biberonu sevmedi bastı bağırtıyı deneyeyim dedim gıcık oldupazartesi işe başlıcam öğlene kadar babaannemiz veremez onunla mecbur biberon ile verecek bana dua edin memeyi reddetmesin sonra
Cnm bence sütün le alakali değildir sıkıntı, artık büyüdüler daha cok izliyorlar etrafı, benim paşa hala saat başı emer ama bi kac haftadır bi kac dk emip bırakıyor hemen başlıyor etrafı izlemeyeKızlar gün içinde öğünleriniz nasıl? Bu ay bebeğim biraz az kilo almışta sütümü arttırmak için uğraşıcam biraz ondan sormak istedim
Bende uyandıramıyodumHer uykudan uyanışta nameli nameli güünaayydııın diyorum. Günaydın diyince uyanmak lazım diye alıştı Günaydınla gülücüklerlenuyanıp hemen geriniyoruz Çocuk bomboş bir defter, tüm alışkanlıklarını her şeyini biz yazıyoruz içine. Böyle düşünüyorum hep. Her şeyi öğretmek lazım. Bir kerede öğrenmiyorlar, kademeli geçişler gerekiyor. Anlamasını beklersemben üzülürüm Kedilerimide böyle böyle eğitmiştim
Uyuyan çocuk uyandırılmazı çok araştırdım, çok okudum çok sordum. Oturdum düşündüm düşündümUyuyan çocuk uyandırılır ama nasıl ve ne zaman? Neden? Büyüme hormonu gece salgılanıyor. Büyümenin temeli gece vakti. Yeni doğan bebeğin gündüz-gece algısı yok, haliyle sirkadiyen ritimleri yok. Bu ritmi oluşturmak için gün ışığını kullancaz. Gündüzleri aydınlıkta geceleri karanlıkta uyucak. Gündüz gece algısı oluşan çocuğun hormonlarıda düzene giriyor. Ritme girmeyen çocuk gündüz çok uyur gece uyumaz haliyle. Bu sefer büyüme hormonunu kaçırır. Siz de gece uyumazsanız siz de kaçırırsınız. Hem anne hem bebek rem uykusundan mahrum kalır. Bebekte gelişim bozukluğu olur, bizde sinir harabiyeti olur. 3. Aydan itibaren düzenli sistemli uyumayı öğrenmeli ki sağlıklı büyüyebilsin. Ben ağlatan teknikleri de okudum. Eğer çocuğu bir sistemin içinde büyütmeyip, sizin tükendiğiniz noktada yeter artık uyku eğitimi şart derseniz o çocuk mecbur ağlıcak. Ama şimdiden üzmeden, yormadan, farkına vardırmadan gündüz gece sistemi kurarsanız siz de bebek de zorlanmazsınız.
Burun tıkanıklığı çok fena. Serum fizyolojik damlayı ben bir günde 6 kere falan kullanıyorum zamana yayarak. Akşam da aparatla sümükleri çekiyorum yoksa uykusunu bile bozuyor. Nefes alcam diye memeyi bırakıyor. Huzursuz oluyor memeyi emzik yapıyor.
Bendede olmultu bu haftaBebişler sinyal veriyor aslında ama bende bilmiyodum kaçırıyodum. Ellerini veya bir elini gözüne, kulağına doğru götürürse hemen paketle yatır Böyle kısa süre sakinleşip boş bakarsa hemen paketle yatır Yatırduğın gibi uyuyor ama işte gözlemlemek lazım. Bunu yapınca ulen olay buymuş dedim
İnşallah reddetmez canım yabende bugün kontrole götürdüm bebeğimi 1 ayda 460 gram almış özel aşılarını 15 hazirsnda yaptırcam o zamana kadar takip edelim az almış olursa 5. Ayda ek gıdaya geçelim dedi moralim bozuldu
İnşallah cnm benim oğlanda bu ay az alacak gibi bakalım ama süt ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü çok emiyor boyu da önemli birde 4. Aydan itibaren kilo alımı zaten azalacak. Birde anne baba yapısı da önemli oğlum babasına çekmiş eşimde yer ama kilo almaz mesela. Süt artırmak için yemediğim şey kalmadı canım 68 kilo da takıldım kaldım ha bire yiyorum ben yemezsem hiç sütüm olmuyorKızlar gün içinde öğünleriniz nasıl? Bu ay bebeğim biraz az kilo almışta sütümü arttırmak için uğraşıcam biraz ondan sormak istedim
Yaa inşallah olmazAh aynı şey benim başımda da varbenim bi ay var baslamama ama bende şimdiden korkuyorum zaten su sıra arada meme reddi yaşıyoruz, umarım sıkıntı yaşamayız cnm
Bilir onlar annesi. Bizim kizi arkasi donukken halasinin kucagina koyduk, gormedi kadini ama basti cigligiİnşallah cnm benim oğlanda bu ay az alacak gibi bakalım ama süt ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü çok emiyor boyu da önemli birde 4. Aydan itibaren kilo alımı zaten azalacak. Birde anne baba yapısı da önemli oğlum babasına çekmiş eşimde yer ama kilo almaz mesela. Süt artırmak için yemediğim şey kalmadı canım 68 kilo da takıldım kaldım ha bire yiyorum ben yemezsem hiç sütüm olmuyorsen bekle bakalım haziran ortasına kadar belki de bu aylık öyle olmuştur
Yaa inşallah olmazkaşık biberon tek umudumdu ama içerken çok sıkıldı önce yatırarak sonra kucağımda içirdi birazını memeye atladı bildiğin nefret etti ya sen nerden biliyorsun onu
Ayy vallahi ya kendine gör e hareket ettiriyor beni valla oyuncak oldumBilir onlar annesi. Bizim kizi arkasi donukken halasinin kucagina koyduk, gormedi kadini ama basti cigligi
Halasi da gazi mi var ondan mi agliyo diyo, yabanciliyo demedik he dedik
Anliyolar bizi kullanmaya bile baslarlar
Ayy vallahi ya kendine gör e hareket ettiriyor beni valla oyuncak oldumbak birde mis gibi 14.5 19.5 hafta atağımız var 16. Haftada vurdu bizi inşallah bir haftada geçer. Şu şekil uyuyoruz gündüz çocuğum pazartesiden sonra sabahları ne yapacak acaba
Bana uyku bitmesi demediniz, uyku gerilemesi dediniz. Bu uyumuyor. Parktan totoma baka baka koşarak eve dönmek zorunda kaldım. Hipnoz etkili süs havuzunu da bakıma almışlar. Su sesi yok diye telefondan açtım, aynı güzergahta havuzu tavaf edip durduk, yarım saat bile uyumadan bastı çığlığı. Ben bu çocuğu evde o kadar saat nasıl oyalayacağım, nasıl uyutacağım?
Ne demek nerden biliyorsun? Bunların bilmediği bi beş vakit namaz. İnsanı suya götürür susuz getirirler. İşte bunlar hep folik asitİnşallah cnm benim oğlanda bu ay az alacak gibi bakalım ama süt ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü çok emiyor boyu da önemli birde 4. Aydan itibaren kilo alımı zaten azalacak. Birde anne baba yapısı da önemli oğlum babasına çekmiş eşimde yer ama kilo almaz mesela. Süt artırmak için yemediğim şey kalmadı canım 68 kilo da takıldım kaldım ha bire yiyorum ben yemezsem hiç sütüm olmuyorsen bekle bakalım haziran ortasına kadar belki de bu aylık öyle olmuştur
Yaa inşallah olmazkaşık biberon tek umudumdu ama içerken çok sıkıldı önce yatırarak sonra kucağımda içirdi birazını memeye atladı bildiğin nefret etti ya sen nerden biliyorsun onu
Bulduğum en etkili gündüz uyutma yöntemiydi bu. Elim kolum bağlandı resmen
Benimki de öyle üç gündür, azcık emip sağa sola bakınıyor bekliyorum başta bakınıp tekrar emiyor sonra emmeyi bırakıyor bi kaç dk emip bırakıyor, mamayi vermeyim diyorum ya böyle de acaba aç mı kalıyor bakinacam diye aklıma geliyor, bu ay aşı da var bol bol emsin istiyorum, elim mamaya gidiyor ..akşam neyse mama vereyim inat etmeyim doysun dedim biberonu itti , hoşuma gitmedi değil bu hareketiCnm bence sütün le alakali değildir sıkıntı, artık büyüdüler daha cok izliyorlar etrafı, benim paşa hala saat başı emer ama bi kac haftadır bi kac dk emip bırakıyor hemen başlıyor etrafı izlemeye
Benimki aksamda zor uyumaya başladı uykusu var bağırıyor ama uyumamak için direniyor resmen gözlerini zorla açmaya çalışıyorBulduğum en etkili gündüz uyutma yöntemiydi bu. Elim kolum bağlandı resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?