Bende uyandıramıyodumHer uykudan uyanışta nameli nameli güünaayydııın diyorum. Günaydın diyince uyanmak lazım diye alıştı Günaydınla gülücüklerlenuyanıp hemen geriniyoruz Çocuk bomboş bir defter, tüm alışkanlıklarını her şeyini biz yazıyoruz içine. Böyle düşünüyorum hep. Her şeyi öğretmek lazım. Bir kerede öğrenmiyorlar, kademeli geçişler gerekiyor. Anlamasını beklersemben üzülürüm Kedilerimide böyle böyle eğitmiştim
Uyuyan çocuk uyandırılmazı çok araştırdım, çok okudum çok sordum. Oturdum düşündüm düşündümUyuyan çocuk uyandırılır ama nasıl ve ne zaman? Neden? Büyüme hormonu gece salgılanıyor. Büyümenin temeli gece vakti. Yeni doğan bebeğin gündüz-gece algısı yok, haliyle sirkadiyen ritimleri yok. Bu ritmi oluşturmak için gün ışığını kullancaz. Gündüzleri aydınlıkta geceleri karanlıkta uyucak. Gündüz gece algısı oluşan çocuğun hormonlarıda düzene giriyor. Ritme girmeyen çocuk gündüz çok uyur gece uyumaz haliyle. Bu sefer büyüme hormonunu kaçırır. Siz de gece uyumazsanız siz de kaçırırsınız. Hem anne hem bebek rem uykusundan mahrum kalır. Bebekte gelişim bozukluğu olur, bizde sinir harabiyeti olur. 3. Aydan itibaren düzenli sistemli uyumayı öğrenmeli ki sağlıklı büyüyebilsin. Ben ağlatan teknikleri de okudum. Eğer çocuğu bir sistemin içinde büyütmeyip, sizin tükendiğiniz noktada yeter artık uyku eğitimi şart derseniz o çocuk mecbur ağlıcak. Ama şimdiden üzmeden, yormadan, farkına vardırmadan gündüz gece sistemi kurarsanız siz de bebek de zorlanmazsınız.
Burun tıkanıklığı çok fena. Serum fizyolojik damlayı ben bir günde 6 kere falan kullanıyorum zamana yayarak. Akşam da aparatla sümükleri çekiyorum yoksa uykusunu bile bozuyor. Nefes alcam diye memeyi bırakıyor. Huzursuz oluyor memeyi emzik yapıyor.
Bendede olmultu bu haftaBebişler sinyal veriyor aslında ama bende bilmiyodum kaçırıyodum. Ellerini veya bir elini gözüne, kulağına doğru götürürse hemen paketle yatır Böyle kısa süre sakinleşip boş bakarsa hemen paketle yatır Yatırduğın gibi uyuyor ama işte gözlemlemek lazım. Bunu yapınca ulen olay buymuş dedim
Bizimkilerde öyle bir torun ayrımı yok da bir değişikler. Belki de kendi ailemle kıyaslıyorum ister istemez. Ondan bana acayip geliyorlar. Bazılarının normali bu olabilirBizim de dedesi 3 kere geldi elini kolunu sallaya sallaya . Bi bebeğe çorap alayım lohusa geline muz falan götüreyim bile demeden . Diğer toruna elinde pastalarla oyuncaklarla giden adam
Evet öyle yaptım ama uyandı işte. İlkinde 40-45 dk uyumuştu yine. Dün 5-10 dk zor durduHemen çekmiyorum emiyor uzunca , anca iyice dalıp emzik niyetine çekelemeye başlayınca yavaşça parmağımı yandan sokup bıraktırıyorum .
Ben her türlü defterden silerim, eşim için ses çıkarmıyorumBizim suç, biz istiyoruz yakın olsunlar, valla bence hakedene hakkettiği gibi davranmak lazım
Allah kurtarsın kardeşBizi de vurdu uyku geriliği hiç inanmıyordum totem yapmıştım ama olmadı bakalım 10 gün var 4 ayı doldurmaya inşallah o zamana kadar geçer geçmezse ben işe gidiom kayınvalidem yandı
Çocuk doktoru, doğum sonrası taburcu olurken söyledi bunları. Doğumundan beri gece odadayız, gündüz salonda. Gece konuşmuyoruz, gündüz sohbet ediyoruz. Bir şeyleri ayırdığı kesin de neyi ayırdığı belli değil. Bazı çocuklarda teori pratikle birbirini tutmuyor maalesefBende uyandıramıyodumHer uykudan uyanışta nameli nameli güünaayydııın diyorum. Günaydın diyince uyanmak lazım diye alıştı Günaydınla gülücüklerlenuyanıp hemen geriniyoruz Çocuk bomboş bir defter, tüm alışkanlıklarını her şeyini biz yazıyoruz içine. Böyle düşünüyorum hep. Her şeyi öğretmek lazım. Bir kerede öğrenmiyorlar, kademeli geçişler gerekiyor. Anlamasını beklersemben üzülürüm Kedilerimide böyle böyle eğitmiştim
Uyuyan çocuk uyandırılmazı çok araştırdım, çok okudum çok sordum. Oturdum düşündüm düşündümUyuyan çocuk uyandırılır ama nasıl ve ne zaman? Neden? Büyüme hormonu gece salgılanıyor. Büyümenin temeli gece vakti. Yeni doğan bebeğin gündüz-gece algısı yok, haliyle sirkadiyen ritimleri yok. Bu ritmi oluşturmak için gün ışığını kullancaz. Gündüzleri aydınlıkta geceleri karanlıkta uyucak. Gündüz gece algısı oluşan çocuğun hormonlarıda düzene giriyor. Ritme girmeyen çocuk gündüz çok uyur gece uyumaz haliyle. Bu sefer büyüme hormonunu kaçırır. Siz de gece uyumazsanız siz de kaçırırsınız. Hem anne hem bebek rem uykusundan mahrum kalır. Bebekte gelişim bozukluğu olur, bizde sinir harabiyeti olur. 3. Aydan itibaren düzenli sistemli uyumayı öğrenmeli ki sağlıklı büyüyebilsin. Ben ağlatan teknikleri de okudum. Eğer çocuğu bir sistemin içinde büyütmeyip, sizin tükendiğiniz noktada yeter artık uyku eğitimi şart derseniz o çocuk mecbur ağlıcak. Ama şimdiden üzmeden, yormadan, farkına vardırmadan gündüz gece sistemi kurarsanız siz de bebek de zorlanmazsınız.
Ben de buna katılıyorum. Ablamın kızı kurmalı bebek gibiydi. Emzir bırak uyusun saatlerce ama oğlunu üç kişi zar zor uyuturduk. Hala da öyle. Kızı kraliyet gelini gibi oğlu çok zor bir çocukCocuk bos defter evet ama her alışkanlığı biz yerlestiremiyoruz bence onlar ne isterse o oluyo, yada daha uslu bebeklerde durum dediğin gibi oluyo
Benim erken doğum sancılarım 34'te başladı hastaneye yattım iki gün. 36 bittiğinde o kafar aşağı inmişti ki yürüyemiyordum. 36+5'te doğdu. Nst'de sancın çıkıyor mu?Merhaba benim de göbeğim aşağıya indi. 36. Haftadayım. Bunu fark ettikten ne kadar süre sonra doğurdunuz acaba? Doğumunuz nasıl oldu?
Malesef özellikle uyku konusu sıkıntılı gerçekten, bana oğlun zor ikinci kolay olue deyip kandırmaya çalışıyolar şimdidenBizimkilerde öyle bir torun ayrımı yok da bir değişikler. Belki de kendi ailemle kıyaslıyorum ister istemez. Ondan bana acayip geliyorlar. Bazılarının normali bu olabilir
Evet öyle yaptım ama uyandı işte. İlkinde 40-45 dk uyumuştu yine. Dün 5-10 dk zor durdu
Ben her türlü defterden silerim, eşim için ses çıkarmıyorum
Allah kurtarsın kardeş4 gün sonra dört ay doluyor. Bugün sabah 10.30'da sabah uykusundan uyandı. 2'den beri parktayım. Daha yeni uyudu. Artık havuzun sesi de kesmiyor üstüne kuş sesi açıyorum. Yani koliktiyse bile artık geçmiş olması gerekmez miydi? Bu sabah bezi kalacak şekilde soydum, kendim de soyundum öyle emzirdim sakinleşsin diye
Çocuk doktoru, doğum sonrası taburcu olurken söyledi bunları. Doğumundan beri gece odadayız, gündüz salonda. Gece konuşmuyoruz, gündüz sohbet ediyoruz. Bir şeyleri ayırdığı kesin de neyi ayırdığı belli değil. Bazı çocuklarda teori pratikle birbirini tutmuyor maalesef
Ben de buna katılıyorum. Ablamın kızı kurmalı bebek gibiydi. Emzir bırak uyusun saatlerce ama oğlunu üç kişi zar zor uyuturduk. Hala da öyle. Kızı kraliyet gelini gibi oğlu çok zor bir çocuk
Benim erken doğum sancılarım 34'te başladı hastaneye yattım iki gün. 36 bittiğinde o kafar aşağı inmişti ki yürüyemiyordum. 36+5'te doğdu. Nst'de sancın çıkıyor mu?
Götür ama muhtemelen hiçbir şey yapamayacaklar. Bize gaz damlasının bile işe yaramayacağını söylediler doktorlar. Gerçekten de yaramadı. Ben de dediğin gibi yatarak emzirirsem memeden çekince uyanıyor. Gündüz uykusunun ilki dizimde sallayarak ve konuşarak, ikincisi parkta bebek arabasıyla dolanarak. Bunu denedin mi? Bu da yoruyor ama kısmen daha rahat. En azından açık hava sana da iyi geliyorYa neler neler okudum da, olmayinca olmuyor ya da neyi olduramiyorum?
Kizim memede uyuyabiliyor, her uyumada.sinledigimiz fon sesi var, emzirmeye giderken dandini dastana soyleyerek giderim sonra emziririm, bas altina yastik koyuyorum, dalinca memeyi agzindan cikariyorum. Cok yavas hareketlerle ve yastikla yataga birakip elimi de cok gec cekiyorum. Ve bes dk icinde gozler acik :) ha bi de kundak da yapiyorum ellere.. sonra
Tekrar aliyorum, bastan basliyorum. Ve uc dk sonra gozler acik :)
Bir saat denedigim bile oldu, olmuyor olmuyor....
Toplamda yarim saat bile uyumadi caresizlikten hamağa koydum 70 dk salladim ki sallamak istemem ama bir gramcik uyusun bari yazik dedim dandini dastana açtim.. agliyor. Ben tukendim artij yarin doktora goturecem
Seni de bulan susmuyor arkadaş, nasıl işMalesef özellikle uyku konusu sıkıntılı gerçekten, bana oğlun zor ikinci kolay olue deyip kandırmaya çalışıyolar şimdiden
Merhaba benim de göbeğim aşağıya indi. 36. Haftadayım. Bunu fark ettikten ne kadar süre sonra doğurdunuz acaba? Doğumunuz nasıl oldu?
Hakkaten ne çok kaynana var etrafımdaSeni de bulan susmuyor arkadaş, nasıl iş
Götür ama muhtemelen hiçbir şey yapamayacaklar. Bize gaz damlasının bile işe yaramayacağını söylediler doktorlar. Gerçekten de yaramadı. Ben de dediğin gibi yatarak emzirirsem memeden çekince uyanıyor. Gündüz uykusunun ilki dizimde sallayarak ve konuşarak, ikincisi parkta bebek arabasıyla dolanarak. Bunu denedin mi? Bu da yoruyor ama kısmen daha rahat. En azından açık hava sana da iyi geliyor
Aa merhaba,yeniden hamile olduğunuza çok sevindim,dogumunuza da çok az kalmış. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Mayıs ayı tüp bebek yaptiracaklar grubundaydim bende.Merhaba benim de göbeğim aşağıya indi. 36. Haftadayım. Bunu fark ettikten ne kadar süre sonra doğurdunuz acaba? Doğumunuz nasıl oldu?
Çocuğu anlamaya çalışıyodum ben ilk başlarda. Zaten ilk çocuğum hiç tecrübem yok. Annem benden beter panik bi kadın, faydasını görmedim bebek bakımı konusundaCocuk bos defter evet ama her alışkanlığı biz yerlestiremiyoruz bence onlar ne isterse o oluyo, yada daha uslu bebeklerde durum dediğin gibi oluyo
Uyku sürelerini takip ediyorum ben. Gündüz uyanıklıkları ve uykuları 1.5-2 saat aralığında. Benimki genelde 1saat 40dk dayanıyor ama bir dakika daha geçsin katılana kadar ağlıyorYa neler neler okudum da, olmayinca olmuyor ya da neyi olduramiyorum?
Kizim memede uyuyabiliyor, her uyumada.sinledigimiz fon sesi var, emzirmeye giderken dandini dastana soyleyerek giderim sonra emziririm, bas altina yastik koyuyorum, dalinca memeyi agzindan cikariyorum. Cok yavas hareketlerle ve yastikla yataga birakip elimi de cok gec cekiyorum. Ve bes dk icinde gozler acik :) ha bi de kundak da yapiyorum ellere.. sonra
Toplamda yarim saat bile uyumadi caresizlikten hamağa koydum 70 dk salladim ki sallamak istemem ama bir gramcik uyusun bari yazik dedim dandini dastana açtim.. agliyor. Ben tukendim artij yarin doktora goturecem
Bu mevsimde normal aslında alerji tam polen zamanı.Bizimkinde muhtemelen alerji var. Sırayla hapşırıyoruz, ikimiz de burnumuz tıkalı uyanıyoruz. Her sabah burnunu açıyoruz, bazen günde iki kez. Burun tıkanınca yemek de istemiyor, uyuyamıyor da
Çekirdekten yetişiyor
Ya neler neler okudum da, olmayinca olmuyor ya da neyi olduramiyorum?
Biliyorum yapmayacaklarini da kakasina kadar baktircam bu sefer çok doluyum.
Haspam agliyor disarida rezil ediyor beni. Kucagima alayim sakinlessin diyorum bu sefer bebek arabasini ittiremiyorum eve doncem diye iki buklum oluyorum. Dizimde salladim aglamaktan krize giriyo. Hatta ari.viz viz actim biraz izletip oyle salliyim.dedim artik zararli seyler yapmaya basladim. Kendimi kontrol edebilmem lazim. Babasi geliyo simdi arabaya koyup gezcez 45dk uyusun diye. Mazot ucuz cunku.
Benim erken doğum sancılarım 34'te başladı hastaneye yattım iki gün. 36 bittiğinde o kafar aşağı inmişti ki yürüyemiyordum. 36+5'te doğdu. Nst'de sancın çıkıyor mu?
Ay merhaba, mayis ayi tup bebek konusunda beraber yaziyorduktransferimiz ayni gundu hatta. Dogumunun yaklasmasina cok ama çok sevindim hayirlisiyla kucagina al insallah
Aa merhaba,yeniden hamile olduğunuza çok sevindim,dogumunuza da çok az kalmış. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Mayıs ayı tüp bebek yaptiracaklar grubundaydim bende.
Çok teşekkürler. Cinsiyeti ne?Aşaği yukarı bir hafta icinde olmuş öyleyse doğumunuz. Geçen hafta kontrolümde sancım çıkmadı fakat doktor, bebek kafasiyla baski yapmaya başlamış 2 hafta sonra geldiginde acilman olur demisti. Yani doktorum bu hafta acilmam olacagini ongoruyor, bgn de karnimin epey bi asagiya indigini fark ettim, bakalim artik
Sağolun kızlar, evet ikinizi de hatırlıyorumteşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Sizlerin de gözünüz aydın olsun, sağlıcakla büyütün inşallah bebeklerinizi
Gaz damlası ben de kullandım ve işe yaramadı. Bebek küvetinde vakit geçirirken kollarını bacaklarını ovdum hep. Çıkarıncada egzersiz hareketlerini yaptırdım. Hem geriyodu hem osuruyodu. Bizimkinin gazını bu çözdü.Götür ama muhtemelen hiçbir şey yapamayacaklar. Bize gaz damlasının bile işe yaramayacağını söylediler doktorlar. Gerçekten de yaramadı. Ben de dediğin gibi yatarak emzirirsem memeden çekince uyanıyor. Gündüz uykusunun ilki dizimde sallayarak ve konuşarak, ikincisi parkta bebek arabasıyla dolanarak. Bunu denedin mi? Bu da yoruyor ama kısmen daha rahat. En azından açık hava sana da iyi geliyor
Çocuk doktoru, doğum sonrası taburcu olurken söyledi bunları. Doğumundan beri gece odadayız, gündüz salonda. Gece konuşmuyoruz, gündüz sohbet ediyoruz. Bir şeyleri ayırdığı kesin de neyi ayırdığı belli değil. Bazı çocuklarda teori pratikle birbirini tutmuyor maalesef
Baktır baktır. Bana besin alerjisi için diyet bile yaptırdı doktor. Sonra o da bezdi, bıraktı peşini ahshdjsjBiliyorum yapmayacaklarini da kakasina kadar baktircam bu sefer çok doluyum.
Haspam agliyor disarida rezil ediyor beni. Kucagima alayim sakinlessin diyorum bu sefer bebek arabasini ittiremiyorum eve doncem diye iki buklum oluyorum. Dizimde salladim aglamaktan krize giriyo. Hatta ari.viz viz actim biraz izletip oyle salliyim.dedim artik zararli seyler yapmaya basladim. Kendimi kontrol edebilmem lazim. Babasi geliyo simdi arabaya koyup gezcez 45dk uyusun diye. Mazot ucuz cunku.
Muhtemelen öyleBu mevsimde normal aslında alerji tam polen zamanı.
Bikac gündür parka çıkıyoruz belkide gerçekten alerji çünkü sabah tıkalı olan burun şimdi açık maşallah.
O zaman haftaya güzel haberler alırsın da vaktinde sağlıkla gelir inşallah. Şimdiden Allah sağlıkla, analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Ben de mayıs grubundayken takip ediyordum. Kalp atışını ilk kontrolümde alamamışlardı, kanamam da vardı. O zaman konuşmuştuk. Çok sevindim bebişeAşaği yukarı bir hafta icinde olmuş öyleyse doğumunuz. Geçen hafta kontrolümde sancım çıkmadı fakat doktor, bebek kafasiyla baski yapmaya başlamış 2 hafta sonra geldiginde acilman olur demisti. Yani doktorum bu hafta acilmam olacagini ongoruyor, bgn de karnimin epey bi asagiya indigini fark ettim, bakalim artik
Biz gaz masajı videolarını hatmettik. Hiçbirini uygulayamadık çünkü dokunmamıza izin vermiyordu. Ben en ufak bir boşluğunu yakalarsam bisiklet sürer gibi ayaklarını yukarı aşağı ittiriyordum, birazcık o işe yarıyordu. Bir de havlu ütüleyip koyuyorduk karnına. 7-8'e kadar uyusa ohooo. 5-6 arası uyanıp oyun istiyorGaz damlası ben de kullandım ve işe yaramadı. Bebek küvetinde vakit geçirirken kollarını bacaklarını ovdum hep. Çıkarıncada egzersiz hareketlerini yaptırdım. Hem geriyodu hem osuruyodu. Bizimkinin gazını bu çözdü.
Ben hatayı sabah 7-8 aralığında kaldırmamakta yapıyomuşum. Doktora tekrar sordum ve beni düzeltti. Gerçekten o yorgunlukla tam o saatte kalkmak çok zordu ama şimdi deydiğini görüyorum. Hani uyku programları var ya internette görmüşsündür illaki. Gündüz uykusu 5.aya kadar 4-5 saat diye. İşte o doğruymuş gerçekten. 7buçukta kalkıyoruz ve 1.5 saatten 3 kere uyutuyorum. Gece de toplam 12 saat. Ben de karanlıktan çıkmıyodum gece 3e kadar ağlıyodu sonra sabah bende bitmiş oluyodum. Uyandırmıyodum ve ben de uyuyodum fırsat bu fırsat. Ama işte doktor yanlış yaptığımı söyleyince önce sinirlendim bastım küfürü içimdenUygulayınca düzene girdiğini gördüm, şimdi bayıla bayıla kalkıyorum sabah 7 buçukta
Ay Allahim insallah ben de boyle uyku gorurum kizimda en kisa zamandaGaz damlası ben de kullandım ve işe yaramadı. Bebek küvetinde vakit geçirirken kollarını bacaklarını ovdum hep. Çıkarıncada egzersiz hareketlerini yaptırdım. Hem geriyodu hem osuruyodu. Bizimkinin gazını bu çözdü.
Ben hatayı sabah 7-8 aralığında kaldırmamakta yapıyomuşum. Doktora tekrar sordum ve beni düzeltti. Gerçekten o yorgunlukla tam o saatte kalkmak çok zordu ama şimdi deydiğini görüyorum. Hani uyku programları var ya internette görmüşsündür illaki. Gündüz uykusu 5.aya kadar 4-5 saat diye. İşte o doğruymuş gerçekten. 7buçukta kalkıyoruz ve 1.5 saatten 3 kere uyutuyorum. Gece de toplam 12 saat. Ben de karanlıktan çıkmıyodum gece 3e kadar ağlıyodu sonra sabah bende bitmiş oluyodum. Uyandırmıyodum ve ben de uyuyodum fırsat bu fırsat. Ama işte doktor yanlış yaptığımı söyleyince önce sinirlendim bastım küfürü içimdenUygulayınca düzene girdiğini gördüm, şimdi bayıla bayıla kalkıyorum sabah 7 buçukta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?