2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251

Ya neler neler okudum da, olmayinca olmuyor ya da neyi olduramiyorum?
Kizim memede uyuyabiliyor, her uyumada.sinledigimiz fon sesi var, emzirmeye giderken dandini dastana soyleyerek giderim sonra emziririm, bas altina yastik koyuyorum, dalinca memeyi agzindan cikariyorum. Cok yavas hareketlerle ve yastikla yataga birakip elimi de cok gec cekiyorum. Ve bes dk icinde gozler acik :) ha bi de kundak da yapiyorum ellere.. sonra
Tekrar aliyorum, bastan basliyorum. Ve uc dk sonra gozler acik :)
Bir saat denedigim bile oldu, olmuyor olmuyor....

Toplamda yarim saat bile uyumadi caresizlikten hamağa koydum 70 dk salladim ki sallamak istemem ama bir gramcik uyusun bari yazik dedim dandini dastana açtim.. agliyor. Ben tukendim artij yarin doktora goturecem

Bizim de dedesi 3 kere geldi elini kolunu sallaya sallaya . Bi bebeğe çorap alayım lohusa geline muz falan götüreyim bile demeden . Diğer toruna elinde pastalarla oyuncaklarla giden adam
Bizimkilerde öyle bir torun ayrımı yok da bir değişikler. Belki de kendi ailemle kıyaslıyorum ister istemez. Ondan bana acayip geliyorlar. Bazılarının normali bu olabilir
Hemen çekmiyorum emiyor uzunca , anca iyice dalıp emzik niyetine çekelemeye başlayınca yavaşça parmağımı yandan sokup bıraktırıyorum .
Evet öyle yaptım ama uyandı işte. İlkinde 40-45 dk uyumuştu yine. Dün 5-10 dk zor durdu
Bizim suç, biz istiyoruz yakın olsunlar, valla bence hakedene hakkettiği gibi davranmak lazım
Ben her türlü defterden silerim, eşim için ses çıkarmıyorum
Bizi de vurdu uyku geriliği hiç inanmıyordum totem yapmıştım ama olmadı bakalım 10 gün var 4 ayı doldurmaya inşallah o zamana kadar geçer geçmezse ben işe gidiom kayınvalidem yandı
Allah kurtarsın kardeş 4 gün sonra dört ay doluyor. Bugün sabah 10.30'da sabah uykusundan uyandı. 2'den beri parktayım. Daha yeni uyudu. Artık havuzun sesi de kesmiyor üstüne kuş sesi açıyorum. Yani koliktiyse bile artık geçmiş olması gerekmez miydi? Bu sabah bezi kalacak şekilde soydum, kendim de soyundum öyle emzirdim sakinleşsin diye
Çocuk doktoru, doğum sonrası taburcu olurken söyledi bunları. Doğumundan beri gece odadayız, gündüz salonda. Gece konuşmuyoruz, gündüz sohbet ediyoruz. Bir şeyleri ayırdığı kesin de neyi ayırdığı belli değil. Bazı çocuklarda teori pratikle birbirini tutmuyor maalesef
Cocuk bos defter evet ama her alışkanlığı biz yerlestiremiyoruz bence onlar ne isterse o oluyo, yada daha uslu bebeklerde durum dediğin gibi oluyo
Ben de buna katılıyorum. Ablamın kızı kurmalı bebek gibiydi. Emzir bırak uyusun saatlerce ama oğlunu üç kişi zar zor uyuturduk. Hala da öyle. Kızı kraliyet gelini gibi oğlu çok zor bir çocuk
Merhaba benim de göbeğim aşağıya indi. 36. Haftadayım. Bunu fark ettikten ne kadar süre sonra doğurdunuz acaba? Doğumunuz nasıl oldu?
Benim erken doğum sancılarım 34'te başladı hastaneye yattım iki gün. 36 bittiğinde o kafar aşağı inmişti ki yürüyemiyordum. 36+5'te doğdu. Nst'de sancın çıkıyor mu?

Malesef özellikle uyku konusu sıkıntılı gerçekten, bana oğlun zor ikinci kolay olue deyip kandırmaya çalışıyolar şimdiden

Götür ama muhtemelen hiçbir şey yapamayacaklar. Bize gaz damlasının bile işe yaramayacağını söylediler doktorlar. Gerçekten de yaramadı. Ben de dediğin gibi yatarak emzirirsem memeden çekince uyanıyor. Gündüz uykusunun ilki dizimde sallayarak ve konuşarak, ikincisi parkta bebek arabasıyla dolanarak. Bunu denedin mi? Bu da yoruyor ama kısmen daha rahat. En azından açık hava sana da iyi geliyor

Merhaba benim de göbeğim aşağıya indi. 36. Haftadayım. Bunu fark ettikten ne kadar süre sonra doğurdunuz acaba? Doğumunuz nasıl oldu?

Ay merhaba, mayis ayi tup bebek konusunda beraber yaziyorduk transferimiz ayni gundu hatta. Dogumunun yaklasmasina cok ama çok sevindim hayirlisiyla kucagina al insallah

Biliyorum yapmayacaklarini da kakasina kadar baktircam bu sefer çok doluyum.

Haspam agliyor disarida rezil ediyor beni. Kucagima alayim sakinlessin diyorum bu sefer bebek arabasini ittiremiyorum eve doncem diye iki buklum oluyorum. Dizimde salladim aglamaktan krize giriyo. Hatta ari.viz viz actim biraz izletip oyle salliyim.dedim artik zararli seyler yapmaya basladim. Kendimi kontrol edebilmem lazim. Babasi geliyo simdi arabaya koyup gezcez 45dk uyusun diye. Mazot ucuz cunku.

Aa merhaba,yeniden hamile olduğunuza çok sevindim,dogumunuza da çok az kalmış. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Mayıs ayı tüp bebek yaptiracaklar grubundaydim bende.

Cocuk bos defter evet ama her alışkanlığı biz yerlestiremiyoruz bence onlar ne isterse o oluyo, yada daha uslu bebeklerde durum dediğin gibi oluyo
Çocuğu anlamaya çalışıyodum ben ilk başlarda. Zaten ilk çocuğum hiç tecrübem yok. Annem benden beter panik bi kadın, faydasını görmedim bebek bakımı konusunda Bir arkadaşım ünlü ve maddi imkanı derya deniz. Bir sürü eğitim almıştı kendi hamileyken ve doğum sonrasında. Hemşiresinden, uyku koçuna, özel çocuk doktoruna baya danışmanlık almıştı. Bebişim bir aylıkken görüştük ve bana temel şeyleri öğretti sağolsun. Bana kısaca, bebeğin karakteri olduğunu ama kontrolün bende olduğunu öğretti. Yani bebeğimi ilk yatırdığımda uyuması onun elinde ama her gece 7 de yatırmak benim elimde. Benim bebiş bu gün üç buçuk aylık ve ben bunu 2 aydır her gün uyguladım. İlk haftalar işe yaramadı ama sonra rayına oturdu. He ama çocuğun özel bir durumu vardır, ne bileyim aslında kundağı protesto ediyodur, mekan ısısını sevmiyodur falan tüm bu dertleri önce bi tespit edip çözmek lazım. Rutin çok önemli.
Uyku sürelerini takip ediyorum ben. Gündüz uyanıklıkları ve uykuları 1.5-2 saat aralığında. Benimki genelde 1saat 40dk dayanıyor ama bir dakika daha geçsin katılana kadar ağlıyor Bu sebeple 1.5 saat olunca ufaktan kundak hazırlıklarına başlıyorum. Yatırıp ağzına da emziği verdim mi iki mıkırdanıp uyuyor. Acaba bebek kendi kendine uykuya geçecek diye mi bekliyorsunuz? Bebekde o kabiliyet yok. Bebeklerimiz uyumayı bilmiyor. Hatta uykunun ne olduğunu bile anlayamadıkları için güçleri tükenince başlıyolar ağlamaya. Anneeeğğğ bu neeğğğ bana bişi olduğğğ ağğğğ Ama doktoruna sor o ne dicek merak ettim. Ben hep sordum doktora. En kolay akşam üstü uyuyordu benimki, sonra gece uyumuyodu. Yani saat 5de uyuyodu sonra 8de uyanıyodu ve gece 1den önce uyuyamıyodu, sonrası çığlık kıyamet. O döngüyü kırabilmek için o saatlerde bebek küvetine soktum. Su durdukca soğuyor ya hemen 5-6 maşrapa azaltıp sıcak su ekleyip suyu 38derecede tutuyodum. Amaç o dandik uyku döngüsünü kırmaktı vee başardım ama bir hafta en az uğraştım. Böyle şeyler uydura uydura işte uyku düzeni oluştu.

Bu mevsimde normal aslında alerji tam polen zamanı.
Bikac gündür parka çıkıyoruz belkide gerçekten alerji çünkü sabah tıkalı olan burun şimdi açık maşallah.

derin uykuya geçemiyor bence. Bu ancak 4 aydan sonra oluyor. Götür ama hiç bisey çıkmayacak zaten biseyi olan bebek ortalığı ayağa kaldırır hiç durmaz.

Benim erken doğum sancılarım 34'te başladı hastaneye yattım iki gün. 36 bittiğinde o kafar aşağı inmişti ki yürüyemiyordum. 36+5'te doğdu. Nst'de sancın çıkıyor mu?

Aşaği yukarı bir hafta icinde olmuş öyleyse doğumunuz. Geçen hafta kontrolümde sancım çıkmadı fakat doktor, bebek kafasiyla baski yapmaya başlamış 2 hafta sonra geldiginde acilman olur demisti. Yani doktorum bu hafta acilmam olacagini ongoruyor, bgn de karnimin epey bi asagiya indigini fark ettim, bakalim artik

Ay merhaba, mayis ayi tup bebek konusunda beraber yaziyorduk transferimiz ayni gundu hatta. Dogumunun yaklasmasina cok ama çok sevindim hayirlisiyla kucagina al insallah

Aa merhaba,yeniden hamile olduğunuza çok sevindim,dogumunuza da çok az kalmış. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Mayıs ayı tüp bebek yaptiracaklar grubundaydim bende.

Sağolun kızlar, evet ikinizi de hatırlıyorum teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Sizlerin de gözünüz aydın olsun, sağlıcakla büyütün inşallah bebeklerinizi

Çok teşekkürler. Cinsiyeti ne?

Gaz damlası ben de kullandım ve işe yaramadı. Bebek küvetinde vakit geçirirken kollarını bacaklarını ovdum hep. Çıkarıncada egzersiz hareketlerini yaptırdım. Hem geriyodu hem osuruyodu. Bizimkinin gazını bu çözdü.

Ben hatayı sabah 7-8 aralığında kaldırmamakta yapıyomuşum. Doktora tekrar sordum ve beni düzeltti. Gerçekten o yorgunlukla tam o saatte kalkmak çok zordu ama şimdi deydiğini görüyorum. Hani uyku programları var ya internette görmüşsündür illaki. Gündüz uykusu 5.aya kadar 4-5 saat diye. İşte o doğruymuş gerçekten. 7buçukta kalkıyoruz ve 1.5 saatten 3 kere uyutuyorum. Gece de toplam 12 saat. Ben de karanlıktan çıkmıyodum gece 3e kadar ağlıyodu sonra sabah bende bitmiş oluyodum. Uyandırmıyodum ve ben de uyuyodum fırsat bu fırsat. Ama işte doktor yanlış yaptığımı söyleyince önce sinirlendim bastım küfürü içimden Uygulayınca düzene girdiğini gördüm, şimdi bayıla bayıla kalkıyorum sabah 7 buçukta

Az önce kizimla konuşurken çoraplarını çıkartınca "hadi açık kalsın biraz da rahatlasın ayakların dimi kızım" dedim.
Ardından kızcem dızım gibi bir şey dedi.
Öğrendiği ilk kelime kızım olamaz yıkılırım hayır sadece tesadüftür inşallah ahaaha

Baktır baktır. Bana besin alerjisi için diyet bile yaptırdı doktor. Sonra o da bezdi, bıraktı peşini ahshdjsj

Bu arada bizim de ilk çıkışlarımız öyleydi. Sonradan biraz biraz alıştı. Hala arada hata veriyor. Nerede o eski kolikler diye özlüyor galiba, krize giriyor. Parktan kucağıma alıp eve koştuğum oluyor ama şimdi daha iyi gibi

Bizimki ilk zamanlar arabada uyuyordu. Uzun zamandır onu da bıraktı. Atabada daha çok çıldırıyordu. Ben de öyle dadandım bebek arabasına
Bu mevsimde normal aslında alerji tam polen zamanı.
Bikac gündür parka çıkıyoruz belkide gerçekten alerji çünkü sabah tıkalı olan burun şimdi açık maşallah.
Muhtemelen öyle
O zaman haftaya güzel haberler alırsın da vaktinde sağlıkla gelir inşallah. Şimdiden Allah sağlıkla, analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Ben de mayıs grubundayken takip ediyordum. Kalp atışını ilk kontrolümde alamamışlardı, kanamam da vardı. O zaman konuşmuştuk. Çok sevindim bebişe
Biz gaz masajı videolarını hatmettik. Hiçbirini uygulayamadık çünkü dokunmamıza izin vermiyordu. Ben en ufak bir boşluğunu yakalarsam bisiklet sürer gibi ayaklarını yukarı aşağı ittiriyordum, birazcık o işe yarıyordu. Bir de havlu ütüleyip koyuyorduk karnına. 7-8'e kadar uyusa ohooo. 5-6 arası uyanıp oyun istiyor

Ay Allahim insallah ben de boyle uyku gorurum kizimda en kisa zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…