- 26 Haziran 2019
- 1.153
- 1.024
- 83
valla benim de hiiiç aklıma bile gelmiyoBiz tüp bebek sürecinden beri bacı kardeş gibiyiz2 hafta önceki kontrolümde eşim tembihledi, doktora mutlaka sor bu konuyu dedi, ben bebemi görünce heyecandan hiçbişey sormadan çıktım haftaya cuma kontrolüm var inşallah, eşim her gün hatırlatıyor doktora sor mutlaka diyor. Bana kalsa 40ı çıkana kadar sırt sırta yatarım annelik duygusu sanırım, aklıma hiç gelmiyor, bi kere rüyamda gördüm, sabah kasıklarım ağrıyarak uyandım yalnız
alperen daha hoş geldi bana adında ğ ü ç ş falan olduğunda yurtdışında vs çok zor oluyor tecrübeyle sabitmrb hamınlar bana bir fikir verin sevabınıza bir kızım var şimdide oğlum olacak inşallah ama isim bulamıyoruzz çok arada kaldık en son secenekleri 3 e düşürmeyi başardık kızımın adı beren oğlan için bertuğ göktuğ alperen sizce hangisi
canım bir şikayetin var mıydı neden bakıldı rahim ağzına? rutin olarak bakmıyorlar benim bildiğim bir erken doğum öyküsü veya rahatsızlık yoksaKızlar bugun doktoruma gittik, alttan muayene etti rahim ağzı kısalığım yokmuş o baskı normalmiş. Ama plesenta aşağıdaymış ilişki kesinlikle yasak dedi. Çok iş yapma ayakta durma dedi. İyiki gitmişim çok önemli birşey çünkü. Böyle giderse Allah korusun erken doğum riskin olabilir ilerde dedi. İnsallah plesanta yukarıya çıkarBebişin herseyini gördük elhamdulillah pipisini bile gördük dönüp duruyor minnak tatile gitme planımız vardı 8 saatlik yola izin vermedi arada dinlenerek gidebilirsin dedi. Sizinde aklınızda olsun uzun yolculukta koltuğu yatırarak gidicem daha az yorulmak için bide sürekli mola ver bol su iç dedi bakalım
Ben Alim Can diye düşündüm ama eşim metehan istiyorBizde isme karar verdik, Oğlumuz olursa eşim ben koyucam demişti, Ömer istiyoruz kısmet olursa hatta ömerim diye seviyoruz
Ağrılarım vardı canım, yürüsem hemen aşağıda dolgunluk hissi sık idrara çıkma oluyordu. Kontrol etti doktor plesenta aşağıda çıktıcanım bir şikayetin var mıydı neden bakıldı rahim ağzına? rutin olarak bakmıyorlar benim bildiğim bir erken doğum öyküsü veya rahatsızlık yoksa
Amiiin insallahİyi yapmışsınız canım yarıda kesmekle, kanama olsa daha kötü olabilirdi Allah korusun. Ben de 5 yaşında oğlanda var, illaki benle bişeyler yapmak istiyor, benim için çok zor olurdu tatil. Annemlerle gönderiyorum onu eğlensin diye. Tatil herzaman olur, önemli olan sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım bebeklerimizi inşallah
Canim ben şunu anladim az önce buyuk sehirlerde devlete muayenetede gidilmez hic iyi degildi ben simdi anladimilk cosugumda dedim nolacak bi doğum devlette doğrururum
36ci haftaya kadar gittim sonra dedim yooğğğ ben yapamam
özele başladım 38ci haftada, orda doğurdum cokta memnun kaldım,
bunda da devlette giriş olsun diye yine devlette başladım ama özelde devam edeceğim
sadece doktorda kararsızım bi
Ben varım canım ilk hamileliğimde yoğun sırt ağrısı ve nefes alamama şikayeti ile gittim.Karnımın üstünde öyle yoğun aağrı vardı ki düşük yapıyorum sanmıştım.Ultrasyonda safra kesesi taşlarının oynadığını gördü dr.Serum ve ağrı kesici yapmıştı.Bazı yiyecekleri kısman lazım..Doğumdan sonra ameliyat olmuştum.Sürekli mide bulantısı ağrı ve halsizlik yapıyordu.Merhaba arkadaşlar, dün geceden beri çok yoğun safra kesesi ağrısı çekiyorum ve maalesef sırtıma vuruyor ağrısı, Daha önce hiç yaşamamıştım, başına böyle bir şey gelen var mı? Hastanelerin durumu malum, korkuyorum da hemen gitmeye
Aynen canım ben de aynı fikirdeyim yaptırmıycamBenimde 2li ve ultrason temiz çıktı. Doktorum 3lü yaptırmak istersen 18.haftanda gel dedi bende gerek var mı hocam,diğer çocuklarımda yaptırmadım dedim. Bana kalırsa sonuçların temiz gerek yok ama yine de aklımda kalmasın dersen yaparız dedi. Çoğu hamile bütün tahliller yapılsın istiyor,hasta istedikten sonra ben gerek yok diye ısrar edemem dedi. Ben yaptırmayacağım.Allah izin verirse 20. haftamda ayrıntılı ultrason yapılacak.
Ben mesela doguma kadar yolu var koysam bile esim cok kararsız vazgeçer kesin diye hiç gitmiyorum üzerineaz önce arkadaşımın oğlunu sevmeye geldim çocuğa yiğit dedim nasıl kafamda duruyorsa istediğim isim ama duracağım son ana kadar çok istersem kesin ya vazgecerim sonunda yada esim bi sey bulur bekleyeceğim sonuna kadar
Amin insallah cnm rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsinAdıyla yaşasın inşallah. Rabbim hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler versin
Benimde 2li ve ultrason temiz çıktı. Doktorum 3lü yaptırmak istersen 18.haftanda gel dedi bende gerek var mı hocam,diğer çocuklarımda yaptırmadım dedim. Bana kalırsa sonuçların temiz gerek yok ama yine de aklımda kalmasın dersen yaparız dedi. Çoğu hamile bütün tahliller yapılsın istiyor,hasta istedikten sonra ben gerek yok diye ısrar edemem dedi. Ben yaptırmayacağım.Allah izin verirse 20. haftamda ayrıntılı ultrason yapılacak.
Kızımda 2’li taramadan sonra sonucum iyi çıkınca doktorum direkt ayrıntılı usg için yönlendirmişti beni , bunda da öyle oldu. Özele gideceğim, kızımda gittiğim perinatoloğa yine. Hatta 4 Eylül’e ( aynı zamanda doğum günümAynen canım ben de aynı fikirdeyim yaptırmıycam
Şükür cnm bebisin iyiymişKızlar ben dr a gittim bebis iiymis yine cinsiyet sordum pipi göremiyorum dedi.yalniz devlette cihaz cok kötüydü bana değil dr a dönüktü bebisi goremedim zaten ultrason cihazi cok kotu dedi cinsiyeti soruncada.yine sil baştan kan idrar istediler ya kolumu patlatti resmen kan alırken gercekten büyük şehirde devlet hastanesi de sıkıntıymış ya da bana oylesi denk geldi neyseki bebek iiymis cok sukur aşıdan sonra icim rahat etti.sevk etmedi etmiyorlarmis ben bi cacik anlamadim özele gidicem galiba
Alim metehan olsunBen Alim Can diye düşündüm ama eşim metehan istiyorisim hakkı annelerindir bence :)
Su sıralar aynı şikayetlerim oluyor benimde, daha hareketliyim bu ara, bende dikkat edeyim biraz dahaAğrılarım vardı canım, yürüsem hemen aşağıda dolgunluk hissi sık idrara çıkma oluyordu. Kontrol etti doktor plesenta aşağıda çıktı
Sonuçların iyi gözüküyor canım sadece burun kemiğini doktor göremiyor mu neden net bir şey demedi, o kafama takıldı, bence ayrıntılı usg’ye mutlaka gir, orada kalp kapakçığından ayak ucundaki damara kadar hepsine bakıyor perinatologKızlar ikili test sonuçlarım böyle.
Doktor sonuçlar iyi dedi.
Bu testlerin doğruluk oranı %70 dedi eğer istersen amniyosentez yaptırabilirsin dedi.
Yaş riskini anlattı ama benim yaşım 25 ve herkeste bu değerler çıkıyor zaten değil mi?
Yaptırmak istemediğimi söyledim.
Sizce doğru mu yaptım? O 1 ihtimal her zaman var tabi ki ama sonuçlarım kötü değil ense kalınlığı da aynı şekilde 1.4.
Ne diyorsunuz?
Devlet hastaneleri bu işlemi yapmıyor zaten değil mi? Merkezler mi yapıyor sadece?
Burun kemiği bilinmiyor diye yazıyor bir sıkıntı mı o dedim yok hayır dedi bu arada.
Devlet hastanesi olduğu için çoğu yer böyle yazıyormuş diye okudum internette de.
Eki Görüntüle 2906330
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?