Ayrıntılı ultrason 20li haftalarda yaptırılmiyor muKızımda 2’li taramadan sonra sonucum iyi çıkınca doktorum direkt ayrıntılı usg için yönlendirmişti beni , bunda da öyle oldu. Özele gideceğim, kızımda gittiğim perinatoloğa yine. Hatta 4 Eylül’e ( aynı zamanda doğum günüm) randevumu aldım bile, 17+3 olacağım o gün inşallah her şey yine güzel geçer, sağlıklıdır oğluşum ( hala kız çocuktan sonra oğlum demek tuhaf henüz tam alışamadım )
Burun kemiği var mıymış peki cnm önemli olan oKızlar ikili test sonuçlarım böyle.
Doktor sonuçlar iyi dedi.
Bu testlerin doğruluk oranı %70 dedi eğer istersen amniyosentez yaptırabilirsin dedi.
Yaş riskini anlattı ama benim yaşım 25 ve herkeste bu değerler çıkıyor zaten değil mi?
Yaptırmak istemediğimi söyledim.
Sizce doğru mu yaptım? O 1 ihtimal her zaman var tabi ki ama sonuçlarım kötü değil ense kalınlığı da aynı şekilde 1.4.
Ne diyorsunuz?
Devlet hastaneleri bu işlemi yapmıyor zaten değil mi? Merkezler mi yapıyor sadece?
Burun kemiği bilinmiyor diye yazıyor bir sıkıntı mı o dedim yok hayır dedi bu arada.
Devlet hastanesi olduğu için çoğu yer böyle yazıyormuş diye okudum internette de.
Eki Görüntüle 2906330
İhmal etme bence canım tahlillerin yapılır tedavi uygulanır ona göreMerhaba arkadaşlar, dün geceden beri çok yoğun safra kesesi ağrısı çekiyorum ve maalesef sırtıma vuruyor ağrısı, Daha önce hiç yaşamamıştım, başına böyle bir şey gelen var mı? Hastanelerin durumu malum, korkuyorum da hemen gitmeye
Evet bir sonraki kontrole 2 3 hafta sonra gel dedi doktor ayrintiliya yönlendirecekmiş ona kesin gireceğim zatenSonuçların iyi gözüküyor canım sadece burun kemiğini doktor göremiyor mu neden net bir şey demedi, o kafama takıldı, bence ayrıntılı usg’ye mutlaka gir, orada kalp kapakçığından ayak ucundaki damara kadar hepsine bakıyor perinatolog
Ultrasonda baktığında da söylememişti. Sonuçta da öyle yazıyor.Burun kemiği var mıymış peki cnm önemli olan o
Cnm benim sonuctada burun kemigi bilinmiyor yaziyor ama ultrasumda gorunuyor cnm icin rahat olsunUltrasonda baktığında da söylememişti. Sonuçta da öyle yazıyor.
Ben de sorduğumda bir problem yok dedi.
Ya kendileri bakmıyor ya da ultrason cihazı iyi değil.
Acaba bir özele gidip baktirsam mi?
Valla ben de niyetlendim açıkçası.Cnm benim sonuctada burun kemigi bilinmiyor yaziyor ama ultrasumda gorunuyor cnm icin rahat olsun
Eger içine sinmiyorsa ozele gidebilirsin
Ben hem ozel hem devlete gidiyorum iki doktordan da yorum almak iyi oluyor
Canim bana sordu ikili yaptırdım sıkıntı yok dedim tahlil sonuçlarını gösterince getir dedi.4luye gerek yok dedi yaptırdın madem. Hormon kan grubu hani basta aliyorlarya kayit acarken 5 veya 6 tup kan aldilar seker bilmem ne için birde ıdrar tahlili neyseki 1 eylulde ozele gidicem ordada devam ederim ins valla devlet mi buralarda Hayir diyorum Allah düşürmesinŞükür cnm bebisin iyiymişbende universte hastanesine gittim bugun özelin ultrasuna kurban olam ben doktor doç.diye gittim ozele gittigimi soylemiyorum doktor biraz sinirleniyor ikili test yaptirmadik dedi oysaki ozelde yaptirmistim soyleyemedim ozman dedi doktor 4 lu test icin kan alalim sonrada deteyli icin tarih vereyim dedi bende birsey diyemedim tamam dedim
Bunda da 4 lu nasil cikacak diye kafayi takacağımneyse insllah guzel sonuclar alirim
Senden neden kan aldilar cnm
İçinin rahat olmasını istiyorsan bence git cnm, önemli burun kemiğiUltrasonda baktığında da söylememişti. Sonuçta da öyle yazıyor.
Ben de sorduğumda bir problem yok dedi.
Ya kendileri bakmıyor ya da ultrason cihazı iyi değil.
Acaba bir özele gidip baktirsam mi?
Evet gitmek istiyorum. Burun kemiği varsa risk yok demektir değil miİçinin rahat olmasını istiyorsan bence git cnm, önemli burun kemiği
Ahh annelik işte cnm herseyi kafaya takiyoruzValla ben de niyetlendim açıkçası.
Sonucu görünce kafama takıldı hemen internetten baktım yazanlar olmuş devlette genelde öyle yazıyorlar diye.
Doktora da sorunca bu bir sıkıntı anlamına mı geliyor diye hayır cevabını aldım.
Ultrason fotoğrafında anlaşılmıyor mu bu burun kemiği acababen internette neye benziyor diye baktığımda kendi ultrasonumda aynı ona benzeyen bir şeyi gördüm
18-22.haftalar arası canımAyrıntılı ultrason 20li haftalarda yaptırılmiyor mu
İnşallah ya inşallahAhh annelik işte cnm herseyi kafaya takiyoruz
Vardir annesi minicik bir murnuşu vardirondan görünmüyor
Doktorun kötü birsey demediyse kafana takma cnm insllah saglikla kucagina alacaksin minnoşu
Amin cnm.amin rabbim dusurmesin orani yokluğunda aratmasinCanim bana sordu ikili yaptırdım sıkıntı yok dedim tahlil sonuçlarını gösterince getir dedi.4luye gerek yok dedi yaptırdın madem. Hormon kan grubu hani basta aliyorlarya kayit acarken 5 veya 6 tup kan aldilar seker bilmem ne için birde ıdrar tahlili neyseki 1 eylulde ozele gidicem ordada devam ederim ins valla devlet mi buralarda Hayir diyorum Allah düşürmesin
Git bence de canım için rahat etsinİnşallah ya inşallah
Hepimizin sağlıkla doğum yaptığını öğrensem gerçekten içim rahat edecek komple.
Yarın falan olmadı özele gideyim ben taktım çünkü kafaya.
Hem miniğimi de görmüş olurum bugün bakmamıştık
Git ozaman cnm icin rahat etsin cinsiyeti öğrenmemistin demiİnşallah ya inşallah
Hepimizin sağlıkla doğum yaptığını öğrensem gerçekten içim rahat edecek komple.
Yarın falan olmadı özele gideyim ben taktım çünkü kafaya.
Hem miniğimi de görmüş olurum bugün bakmamıştık
Benim bildiğim öyle cnm, rabbim evlatlarımızı korusun, sağlıklı hayırlı evlat eylesin inşallah..Evet gitmek istiyorum. Burun kemiği varsa risk yok demektir değil mi
Yok bir sonraki kontrolde 16. Haftayı geçmiş olacak o zaman bakalım dedi ama belki özelde doktor söylerGit ozaman cnm icin rahat etsin cinsiyeti öğrenmemistin demi
Amin inşaAllah en büyük duamız o gerçekten.Benim bildiğim öyle cnm, rabbim evlatlarımızı korusun, sağlıklı hayırlı evlat eylesin inşallah..
Amin canim amin. Ben 4lu yaptirmadim gerek de yok zaten 2liden sonra ablamda hep 2li en dogru sonucu veriyor dedi.bende gerek duymadim artik gerisi takdiri ilahi canim.ins saglikla saglikli sekilde bebislerimizi dogururuzAmin cnm.amin rabbim dusurmesin orani yokluğunda aratmasin
Tamam cnm bende de almislardi ilk kayitta bende detayliya kadar giderim.sonra özele devam.ederim insllah
Aman hep eşimin yüzünden oldu söyleme soyleme diye neyse artik verdim insllah hayirli sonuclar aliriz sende bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?