2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Evet yani bunu Allah bilebilir sadece. Doktorumda bi sıkıntı çıksa aldırmayı düşünür müsün dedi hayır deyince oda gerekli görmedi. Tedavisi de yokki anne karnında niye üzülelim Allah sağ Salim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize

Sıvı aldırmam da diğerini doktorum önermeye bile gerek duymuyorum yoksa bende de var o pahalı kan testinden dedi
Amerikaya gidiyor o kan zaten. 5 bin tl civarında sanırsam. Eğer down sendromlu çocuk kesinlikle istemiyorum aldırabilirim diyorsan bence kan testini yaptır. Ama eğer sonuç kötü çıksada doğuracaksan ikili teste bile gerek yok :)

İnşallah sağ salim kavuşalim bebislerimize ne güzel şeyler söylüyorsunuz cok teşekkürler

Yoooo asla aldırmak aklımın ucundan bile geçmedi geçmez de nasıl kıyılır ki küçücük can o :) abisi 4 gözle bekliyor onu artık hayırlısı diyorum ilk başlarda çok ağlamıştım ama yalan yok

Doktoru söylemiş karaciğerlerinde yağlanmaya sebep vermiş tedavi görüyorum dedi. Ya işte insan bi türlü emin olamıyor onu mu yapsam bunu mu yapsam. O kadar çok konuşan var ki.. Astroloji ile aranız nasıl bilmiyorum dün bi tanesi 2022 de zombi göreceğiz yazmış ayy rüyalarıma geçti. Kim ne konuşsa rüyama geçiyor etkileniyorum çok bu da bana engel oluyor ister istemez. 15 gün sonra olacağım kısmetse umarım bu defa kararım net olur

o zaman hiç takma kafana canım :)

Benimde detaylıda oğlumun böbreklerinde şişkinlik çıktı doktorum takma kafana benim oğlumda da vardı doğunca geçti dedi ama ben taktım tabi kurdum da kurdum. Sonra akşam biraz araştırdım genelde erkek bebeklerde görülüyormuş geçmezse sünnet ediyorlarmış düzeliyormuş. Sonra dedim ki hiç kafama takıp kötüyü çağırmayacağım. Oğlum gayet sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde onu kucağıma alacağım. İnandım buna ve kafam çok rahatladı. Gerçekten ağızdan çıkan sözlerin enerjisine çok inanırım. Güzel enerji yayın güzel şeyler olsun

Canım malesef yalnız değilsin benim doktorumda 2’li ve 3’lü tarama testlerini önermiyorum ben direk 4 lü yaptırıyorum dedi ve ben ilk hamileliğim olduğu için yaptırdım . Sonuç geldi down ve trisomi olan negatif spina bfida omurga açıklığı ile ilgili olan değer yüksek riskliydi Google da araştırmalarım sonucu tabiki çöktüm daha 17. Haftadaydım ve ayrıntılı 22.hafta demişti doktorum sonuç çıkar çıkmaz dedim ben hayatta bekleyemem 22. Haftayı beni özel bir yere ayrıntılı ultrasona gönderdi 17+6 da çok küçük olmasına rağmen herşeyine baktılar özellikle omurgaya çok şükür bişey çıkmadı tarama testleri kesinlikle insanın aklını bulandırıyor ennn güzeliiii ayrıntılı minnacık olmasına rağmen çok güzeldi görmek , Rabbim kimseyi böyle şeylerle sınamasın imtihan etmesin dua edelim sağlıcakla kucaklarımıza alalım

Ben önceden daha kiloluydum canım şu 2 haftadır kilo veriyorum ama daha kötüye gidiyor bu geceleri durumum gerçekten dun gece 5 e kadar sürdü abartmiyorum oldum uykusuzluktan
Yemeğin yanında su içiyor musun?
Eğer mümkünse bunu bırak mideyi o kadar mahveden bir şey ki.

Su diyeti diye bir şeye başlamıştım hamilelikten önce. Gerçi şimdi çok su içiyorum diye devam edemiyorum.

Yemekten yarım saat önce 1 bardak su içiyorsun.
Yemek sırasında hiç içmiyorsun.
Yemekten 2 saat sonra da istediğin kadar içebilirsin.

Mantığı da şu...
Yemekten önce içtiğin yarım saatte sindiriliyor mideyi yıkama görevi gibi.
Yemek yerken içmediğinde de mide asidine su karışmadığı için görevini daha iyi yapıyor ve rahat sindiriyor. içtiğinde midedeki yemek rahatça parçalanamadığı için o suyun içinde dolanıp duruyor o da geri yukarı çıkıyor.

Bende de normalde reflü var ve artık kan geliyordu ağzımdan tahriş olduğu için boğazım.
Bunu birkaç gün yaptığımda bile midemin çok rahatladığını fark etmiştim.
Birçok kişinin yorumu vardı midem düzeldi diye.
Buraya da yazmak istedim inşallah faydası olur herkese

Canim günaydın onda oldu diye sende yuksek olacak diye bir kaide yok ki boyle riskler inan hastalığı kapmandan cok cok daha düşük. Astrolojiye inanmam hepsi yalan onların gunluk burc falan sallıyorlar ama dinen var inandigim o mesela ama bu dergilerde bilmem nelerde olanlara inanma yani bende cok okurdum bir kere çıktığını gormedim zeynep turani takip ederim hatta bilgim hep var ama inanmıyorum olmuyor çünkü aşı niye zombi yapsın haha boyle seylere takılırsan hic yaptirsmszsin ben de kuyruklu doğacak cocuklar mi ne demis erbakanin oglu mu ne ben duymadim da esim demisti inanma böyle seylere agzi olan konuşuyor sen bilimsel makaleleri oku kafani boyle seylerle bulandirma ben aşı karşıtlarının yazdiklarini okurum ne kadar sacmalansbilir şahit oldum komik geliyor bana etkilenmiyorum yani

Süt iç canım.

Ya ne demişti doktorun canım birazdan gidicem ama duramiyorum heyecandan vakit gecmedi
Canım beni alttan muayene etti aktif kanama var mı diye, çok şükür yoktu, idrar ve kan tahlilimde enfeksiyon çıktı, enfeksiyon da yapabiliyor demişti ozaman. Ben msj yeni gördüm inşallah bi sorun yoktur

Aşı karşıtı değilim ama alerjik durumum olduğu için kararsız kalanlardanım.Aşının ciddi yan etkileri kesin olarak olmasa o kağıdı imzalatacaklarini da düşünmüyorum. Ama işin uzmanlari dışında kimsenin kimseye sen aşı ol bak bana oldum bisey olmadı , ya da sakın olma falanca oldu şöyle kötü oldu demesini de doğru bulmuyorum.Sonuçta sana iyi gelen bana gelmeyebilir, bana iyi gelen sana ters etki yapabilir. Aşı ol bisey olmaz dediginiz birine yan etki yapsa aşımı kesin ol diyen çevre ne yapacak düzeltebilecek mi? Aşı sakın olma denilen biri hastalığa yakalanıp çok kötü olursa, olma diyenler biz seni çok etkiledik olma diye, o yüzden ver çektiğin sıkıntının yarısını biz çekelim diyebilecekler mi? Herkesin vücudu bağışıklığı kendine özel..Doktorlar arasında bile görüş ayrılığı varken bizim kafamızın karışması çok normal.Mesela bana özeldeki doktorum ol demedi, sağlık ocağındaki ol alerji olursa müdahale edilir hamileler ölüyor görmüyormusun dedi ama sadece koronadan ölmüyor insanlar, devlete kontrole gittiğimde ise hayır olma diyip işe de gitmeyim diye rapor verdiler.böyle olunca ister istemez düşünüyosun ne yapsam diye. Velhasılıkelam bence çevrenin değilde doktorunuzun ve sizin ne düşündüğünüz önemli, araştırın okuyun doktorunuza aklınızdaki soruları sorun, karar verin.Olan da olmayanda olamayan da bebeğini düşünüyor, Allah bebişlerimizi de bizi de sevdiklerimizi de korusun

Gözün aydın canım darısı bizlere inşallah

Zombi mi

Çok şükür canımm iyi olduğunuza sevindim

Bu aynı ben artık resmen yastığımı oturur pozisyona getirip öyle uyudum geçen gece. Bir tane popkek yemiştim o bile bütün gece midemi mahvetmeye gitti rennie şurup içtim ona rağmen çok kötüydü

Canım endişelerini çok iyi anlıyorum . Ben 2 doz biontech oldum önce onu söyleyeyim ve aşı olmaya giderken %100 emin değildim, benim de içimde acabalarım vardı. Karar verme aşamam şu şekilde oldu. Geçen ekim ayında covid geçirmiştim, sadece 1 gece ateşlendim, çok iyi beslendim vs, bir süre de öksürdüm, hafif geçirdim yani. Şimdiki virüsün daha öldürücü olduğu söyleniyor mutasyona uğradığı için ve şunu düşündüm ; aşıyı olup da yan etkisini yaşamam, aşıyı olmayıp da covid geçirmemden daha kötü olamaz diye düşündüm. Belki covid geçirdiğim zaman hafif geçirmiştim ama ilk gece ateşlendiğimde ben hayatımda öyle düşmeyen ateş görmedim, panikledim gece, odada tek başıma karantinadaydım, en az 2 kez duşa girdim yine düşmemişti, taa neden sonra düştü bilmiyorum en son bitkin düşüp uyuyakalmıştım. Bunları değerlendirip, aşı olmaya karar verdim . Doktorum da aşı olmamda ısrarcıydı ki biri prof biri doç. Ankara’nın önemli tıp fak’den mezun, saygın doktorlar. Umarım hakkında doğru karar neyse onu verirsin ve buradaki hiçbir hamile arkadaşım hasta olmaz…

aşı bence farklı bi durum,
bence daha cok kişisel bir karar, aşırı bilgi kirliliği var hangisi doğru bilmiyoruz
ben aşı olmamayı tercih ettim, bir başkası aşı olmayı tercih ediyor daha cok psikolojik bi durum olduğuna inanıyorum
zira biontech ın sahibleri hala aşı olmadılar. kalbin nasıl rahat edecekce öyle davran derim.

Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum gerçekten, etraftan gelen aşı ol baskısı nedir yani Allah korusun bir yan etki olduğunda ne yapabilirler ki veya ben olmadığım ve onları dinlemedin diye bir şey olduğunda hastalığı mı onlar mı çekecek sanki. Bireysel alınması gereken bir karar olduğunu düşünüyorum ben de. Kişi kendi kararını kendi aldığı zaman sonuçlarına da bir şekilde kimseyi suçlamadan katlanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…