- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
- 108
Evet yani bunu Allah bilebilir sadece. Doktorumda bi sıkıntı çıksa aldırmayı düşünür müsün dedi hayır deyince oda gerekli görmedi. Tedavisi de yokki anne karnında niye üzülelim Allah sağ Salim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimizeBen de aynı fikirdeyim . Ense kalınlığı iyi ise detaylı iyi çıkarsa hiç gerek yok bu testlere. Zaten sonucuda yüzde yüz değil. Yine seni karından su almaya veya o pahalı kan testine yönlendiriyor. Ben hiç yaptırmadım ikili taraması iyi gelip down çıkan da var görmedim değil..
Amerikaya gidiyor o kan zaten. 5 bin tl civarında sanırsam. Eğer down sendromlu çocuk kesinlikle istemiyorum aldırabilirim diyorsan bence kan testini yaptır. Ama eğer sonuç kötü çıksada doğuracaksan ikili teste bile gerek yok :)Sıvı aldırmam da diğerini doktorum önermeye bile gerek duymuyorum yoksa bende de var o pahalı kan testinden dedi
İnşallah sağ salim kavuşalim bebislerimizeKuzum 2li ve 3 lü testler tamamen bir olasılık ve ihtimal üzerine kurulu. Ben bu sebeple ne kızımda ne de şimdi bu testlere girmedim. Kızıma sağ Salim kavuştum darısı oğlumun başına. Sadece detaylı taramaya giriyorum. O testler sadece üzüntü ve stres getiriyor anneye. Kaç kişide risk çıktı ağladı etti sonra temiz sonuçlarını aldılar. Hiç üzülme ikilide sorun çıkmadıysa keşke 3 lüye girmeseydin kafan bulanmış boşuna. Biliyorum kafaya takma demek kolay ama İnan bana takmamalısın. Bebeğini o strese sokma o gayet iyidir annesi merak etme
Yoooo asla aldırmak aklımın ucundan bile geçmedi geçmez de nasıl kıyılır ki küçücük can o :) abisi 4 gözle bekliyor onu artık hayırlısı diyorum ilk başlarda çok ağlamıştım ama yalan yokAmerikaya gidiyor o kan zaten. 5 bin tl civarında sanırsam. Eğer down sendromlu çocuk kesinlikle istemiyorum aldırabilirim diyorsan bence kan testini yaptır. Ama eğer sonuç kötü çıksada doğuracaksan ikili teste bile gerek yok :)
Doktoru söylemiş karaciğerlerinde yağlanmaya sebep vermiş tedavi görüyorum dedi. Ya işte insan bi türlü emin olamıyor onu mu yapsam bunu mu yapsam. O kadar çok konuşan var ki.. Astroloji ile aranız nasıl bilmiyorum dün bi tanesi 2022 de zombi göreceğiz yazmış ayy rüyalarıma geçti. Kim ne konuşsa rüyama geçiyor etkileniyorum çok bu da bana engel oluyor ister istemez. 15 gün sonra olacağım kısmetse umarım bu defa kararım net olurCanım bence yanlış bir kanıya varmışsın öyle etki etmesi icin aşırı alerjik biri olmalısın. Ası yaptigini nerden biliyormuş ayrica hicbir dr aşıdan oldu demez. Yanlis anlama ama sürekli erteliyorsun bir bahane bulup olmak isteyen insan hicbir seye kulak asmaz benim gibi. Kendini oyle kandırma yani. Ben sadece uyarmak istedim cunku bu durum seni daha cok yorar inan bana kararsız kalma gerçekten bir karar verdiginde rahatlayacaksın
o zaman hiç takma kafana canım :)Yoooo asla aldırmak aklımın ucundan bile geçmedi geçmez de nasıl kıyılır ki küçücük can o :) abisi 4 gözle bekliyor onu artık hayırlısı diyorum ilk başlarda çok ağlamıştım ama yalan yok
Benimde detaylıda oğlumun böbreklerinde şişkinlik çıktı doktorum takma kafana benim oğlumda da vardı doğunca geçti dedi ama ben taktım tabi kurdum da kurdum. Sonra akşam biraz araştırdım genelde erkek bebeklerde görülüyormuş geçmezse sünnet ediyorlarmış düzeliyormuş. Sonra dedim ki hiç kafama takıp kötüyü çağırmayacağım. Oğlum gayet sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde onu kucağıma alacağım. İnandım buna ve kafam çok rahatladı. Gerçekten ağızdan çıkan sözlerin enerjisine çok inanırım. Güzel enerji yayın güzel şeyler olsunYoooo asla aldırmak aklımın ucundan bile geçmedi geçmez de nasıl kıyılır ki küçücük can o :) abisi 4 gözle bekliyor onu artık hayırlısı diyorum ilk başlarda çok ağlamıştım ama yalan yok
Canım malesef yalnız değilsin benim doktorumda 2’li ve 3’lü tarama testlerini önermiyorum ben direk 4 lü yaptırıyorum dedi ve ben ilk hamileliğim olduğu için yaptırdım . Sonuç geldi down ve trisomi olan negatif spina bfida omurga açıklığı ile ilgili olan değer yüksek riskliydi Google da araştırmalarım sonucu tabiki çöktüm daha 17. Haftadaydım ve ayrıntılı 22.hafta demişti doktorum sonuç çıkar çıkmaz dedim ben hayatta bekleyemem 22. Haftayı beni özel bir yere ayrıntılı ultrasona gönderdi 17+6 da çok küçük olmasına rağmen herşeyine baktılar özellikle omurgaya çok şükür bişey çıkmadı tarama testleri kesinlikle insanın aklını bulandırıyor ennn güzeliiii ayrıntılı minnacık olmasına rağmen çok güzeldi görmek , Rabbim kimseyi böyle şeylerle sınamasın imtihan etmesin dua edelim sağlıcakla kucaklarımıza alalımMerhabalar ben aranızda yeniyim 22+1 günlük olduk hepimize hayırlı doğumlar diliyorum öncelikle sağlıcakla gelsin bebislerimizsizlere birsey sormak istiyorum 2 li testim cok iyi çıktı fakat 3 lu riskli olarak çıktı özele gittim doktor bebegin gayet iyi olduğunu 3 lu teste aslında gerek bile olmadığını söyledi cok ağladım başına gelen var mı böyle birsey ?
Yemeğin yanında su içiyor musun?Ben önceden daha kiloluydum canım şu 2 haftadır kilo veriyorum ama daha kötüye gidiyor bu geceleri durumum gerçekten dun gece 5 e kadar sürdü abartmiyorum oldum uykusuzluktan
Canim günaydın onda oldu diye sende yuksek olacak diye bir kaide yok ki boyle riskler inan hastalığı kapmandan cok cok daha düşük. Astrolojiye inanmam hepsi yalan onların gunluk burc falan sallıyorlarDoktoru söylemiş karaciğerlerinde yağlanmaya sebep vermiş tedavi görüyorum dedi. Ya işte insan bi türlü emin olamıyor onu mu yapsam bunu mu yapsam. O kadar çok konuşan var ki.. Astroloji ile aranız nasıl bilmiyorum dün bi tanesi 2022 de zombi göreceğiz yazmış ayy rüyalarıma geçti. Kim ne konuşsa rüyama geçiyor etkileniyorum çok bu da bana engel oluyor ister istemez. 15 gün sonra olacağım kısmetse umarım bu defa kararım net olur
Süt iç canım.Kızlar ya ben akşamları midemden cok rahatsız oluyorum gaz var gibi midemde sürekli ağzıma geliyor midem kaynama değil gibi rennie alıyorum kesmiyor yinede hiç etki etmiyor hatta bazen uyutmuyor geceleri böyle olan var mı ne yapabilirim Soda ictim yatmadan daha beter yaptı midemi mesela deneme yapıyorum yeme içmeyi kesiyorum yine aynı daha bebek aşağıda midemin olduğu kısım boş yani sikistirmadan boylr rahatsızım bilemedim napsm
Canım beni alttan muayene etti aktif kanama var mı diye, çok şükür yoktu, idrar ve kan tahlilimde enfeksiyon çıktı, enfeksiyon da yapabiliyor demişti ozaman. Ben msj yeni gördüm inşallah bi sorun yokturYa ne demişti doktorun canım birazdan gidicem ama duramiyorum heyecandan vakit gecmedi
Aşı karşıtı değilim ama alerjik durumum olduğu için kararsız kalanlardanım.Aşının ciddi yan etkileri kesin olarak olmasa o kağıdı imzalatacaklarini da düşünmüyorum. Ama işin uzmanlari dışında kimsenin kimseye sen aşı ol bak bana oldum bisey olmadı , ya da sakın olma falanca oldu şöyle kötü oldu demesini de doğru bulmuyorum.Sonuçta sana iyi gelen bana gelmeyebilir, bana iyi gelen sana ters etki yapabilir. Aşı ol bisey olmaz dediginiz birine yan etki yapsa aşımı kesin ol diyen çevre ne yapacak düzeltebilecek mi? Aşı sakın olma denilen biri hastalığa yakalanıp çok kötü olursa, olma diyenler biz seni çok etkiledik olma diye, o yüzden ver çektiğin sıkıntının yarısını biz çekelim diyebilecekler mi? Herkesin vücudu bağışıklığı kendine özel..Doktorlar arasında bile görüş ayrılığı varken bizim kafamızın karışması çok normal.Mesela bana özeldeki doktorum ol demedi, sağlık ocağındaki ol alerji olursa müdahale edilir hamileler ölüyor görmüyormusun dedi ama sadece koronadan ölmüyor insanlar, devlete kontrole gittiğimde ise hayır olma diyip işe de gitmeyim diye rapor verdiler.böyle olunca ister istemez düşünüyosun ne yapsam diye. Velhasılıkelam bence çevrenin değilde doktorunuzun ve sizin ne düşündüğünüz önemli, araştırın okuyun doktorunuza aklınızdaki soruları sorun, karar verin.Olan da olmayanda olamayan da bebeğini düşünüyor, Allah bebişlerimizi de bizi de sevdiklerimizi de korusunKızlar bende hala aşı olmadım ama geçen kontrolümde doktorum eşim yükses ihtasasta görev yapıyor 40 tane yoğun bakımda hamilesi var dediçok üzüldüm, biontech olmaya karar verdim gidiyordum sağlık ocağına yolda arkadaşımın eşi ile karşılaştım. Canavar gibi heryeri kıpkırmızı su kabarcıkları gibi yaralar dökmüştü. Noldu abi sana dedim biontech yaptı dedi. Haydaaa dedim içimden yürü kızım Ece tetanoz ol gel bu bir ilahi mesaj. Sonra gittim tetanoz oldum dün, kolum hiç kalkmıyor kütük gibi. Ama aklım hala aşıda. Arkadaşlarım olmamam konusunda çok ısrarcı ama onlara söylemeden gizlice gidip olacağım 15 gün sonra. Gerisi de Allah’ın takdiri ne diyebilirim ki.
Gözün aydın canımKızlar detaylı ultrasondan yeni geldim, çok şükür her şey yolunda, bi sıkıntımız yok, içim çok rahatladı, darısı tüm gireceklerin başına, inşallah herkes de çok çok güzel sorunsuz sonuçlarla çıksın kontrollerden
Zombi miDoktoru söylemiş karaciğerlerinde yağlanmaya sebep vermiş tedavi görüyorum dedi. Ya işte insan bi türlü emin olamıyor onu mu yapsam bunu mu yapsam. O kadar çok konuşan var ki.. Astroloji ile aranız nasıl bilmiyorum dün bi tanesi 2022 de zombi göreceğiz yazmış ayy rüyalarıma geçti. Kim ne konuşsa rüyama geçiyor etkileniyorum çok bu da bana engel oluyor ister istemez. 15 gün sonra olacağım kısmetse umarım bu defa kararım net olur
Çok şükür canımm iyi olduğunuza sevindimKizlar cok gec bitti isim doğumdan dolayi uzadı baya çok şükür kötü bisey demedi enfeksuyonum aynı devam ediyor o yüzden olmuş olabilir dedi ilk taş olabilir diye suphelendi taş çıkmadı inşallah devamı gelmez enfeksiyon için tek kullanımlık ilac verdi oglumu gördüm çok şükür yarım kilo olmuş artık kıpır kıpır asla durmuyordu ayaklariyla sürekli tekme attı hissettim o sırada baya
Bu aynı ben artık resmen yastığımı oturur pozisyona getirip öyle uyudum geçen gece. Bir tane popkek yemiştim o bile bütün gece midemi mahvetmeye gitti rennie şurup içtim ona rağmen çok kötüydüKızlar ya ben akşamları midemden cok rahatsız oluyorum gaz var gibi midemde sürekli ağzıma geliyor midem kaynama değil gibi rennie alıyorum kesmiyor yinede hiç etki etmiyor hatta bazen uyutmuyor geceleri böyle olan var mı ne yapabilirim Soda ictim yatmadan daha beter yaptı midemi mesela deneme yapıyorum yeme içmeyi kesiyorum yine aynı daha bebek aşağıda midemin olduğu kısım boş yani sikistirmadan boylr rahatsızım bilemedim napsm
Canım endişelerini çok iyi anlıyorum . Ben 2 doz biontech oldum önce onu söyleyeyim ve aşı olmaya giderken %100 emin değildim, benim de içimde acabalarım vardı. Karar verme aşamam şu şekilde oldu. Geçen ekim ayında covid geçirmiştim, sadece 1 gece ateşlendim, çok iyi beslendim vs, bir süre de öksürdüm, hafif geçirdim yani. Şimdiki virüsün daha öldürücü olduğu söyleniyor mutasyona uğradığı için ve şunu düşündüm ; aşıyı olup da yan etkisini yaşamam, aşıyı olmayıp da covid geçirmemden daha kötü olamaz diye düşündüm. Belki covid geçirdiğim zaman hafif geçirmiştim ama ilk gece ateşlendiğimde ben hayatımda öyle düşmeyen ateş görmedim, panikledim gece, odada tek başıma karantinadaydım, en az 2 kez duşa girdim yine düşmemişti, taa neden sonra düştü bilmiyorum en son bitkin düşüp uyuyakalmıştım. Bunları değerlendirip, aşı olmaya karar verdim . Doktorum da aşı olmamda ısrarcıydı ki biri prof biri doç. Ankara’nın önemli tıp fak’den mezun, saygın doktorlar. Umarım hakkında doğru karar neyse onu verirsin ve buradaki hiçbir hamile arkadaşım hasta olmaz…Aşı karşıtı değilim ama alerjik durumum olduğu için kararsız kalanlardanım.Aşının ciddi yan etkileri kesin olarak olmasa o kağıdı imzalatacaklarini da düşünmüyorum. Ama işin uzmanlari dışında kimsenin kimseye sen aşı ol bak bana oldum bisey olmadı , ya da sakın olma falanca oldu şöyle kötü oldu demesini de doğru bulmuyorum.Sonuçta sana iyi gelen bana gelmeyebilir, bana iyi gelen sana ters etki yapabilir. Aşı ol bisey olmaz dediginiz birine yan etki yapsa aşımı kesin ol diyen çevre ne yapacak düzeltebilecek mi? Aşı sakın olma denilen biri hastalığa yakalanıp çok kötü olursa, olma diyenler biz seni çok etkiledik olma diye, o yüzden ver çektiğin sıkıntının yarısını biz çekelim diyebilecekler mi? Herkesin vücudu bağışıklığı kendine özel..Doktorlar arasında bile görüş ayrılığı varken bizim kafamızın karışması çok normal.Mesela bana özeldeki doktorum ol demedi, sağlık ocağındaki ol alerji olursa müdahale edilir hamileler ölüyor görmüyormusun dedi ama sadece koronadan ölmüyor insanlar, devlete kontrole gittiğimde ise hayır olma diyip işe de gitmeyim diye rapor verdiler.böyle olunca ister istemez düşünüyosun ne yapsam diye. Velhasılıkelam bence çevrenin değilde doktorunuzun ve sizin ne düşündüğünüz önemli, araştırın okuyun doktorunuza aklınızdaki soruları sorun, karar verin.Olan da olmayanda olamayan da bebeğini düşünüyor, Allah bebişlerimizi de bizi de sevdiklerimizi de korusun
Kızlar bende hala aşı olmadım ama geçen kontrolümde doktorum eşim yükses ihtasasta görev yapıyor 40 tane yoğun bakımda hamilesi var dediçok üzüldüm, biontech olmaya karar verdim gidiyordum sağlık ocağına yolda arkadaşımın eşi ile karşılaştım. Canavar gibi heryeri kıpkırmızı su kabarcıkları gibi yaralar dökmüştü. Noldu abi sana dedim biontech yaptı dedi. Haydaaa dedim içimden yürü kızım Ece tetanoz ol gel bu bir ilahi mesaj. Sonra gittim tetanoz oldum dün, kolum hiç kalkmıyor kütük gibi. Ama aklım hala aşıda. Arkadaşlarım olmamam konusunda çok ısrarcı ama onlara söylemeden gizlice gidip olacağım 15 gün sonra. Gerisi de Allah’ın takdiri ne diyebilirim ki.
Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum gerçekten, etraftan gelen aşı ol baskısı nedir yani Allah korusun bir yan etki olduğunda ne yapabilirler ki veya ben olmadığım ve onları dinlemedin diye bir şey olduğunda hastalığı mı onlar mı çekecek sanki. Bireysel alınması gereken bir karar olduğunu düşünüyorum ben de. Kişi kendi kararını kendi aldığı zaman sonuçlarına da bir şekilde kimseyi suçlamadan katlanıyor.Aşı karşıtı değilim ama alerjik durumum olduğu için kararsız kalanlardanım.Aşının ciddi yan etkileri kesin olarak olmasa o kağıdı imzalatacaklarini da düşünmüyorum. Ama işin uzmanlari dışında kimsenin kimseye sen aşı ol bak bana oldum bisey olmadı , ya da sakın olma falanca oldu şöyle kötü oldu demesini de doğru bulmuyorum.Sonuçta sana iyi gelen bana gelmeyebilir, bana iyi gelen sana ters etki yapabilir. Aşı ol bisey olmaz dediginiz birine yan etki yapsa aşımı kesin ol diyen çevre ne yapacak düzeltebilecek mi? Aşı sakın olma denilen biri hastalığa yakalanıp çok kötü olursa, olma diyenler biz seni çok etkiledik olma diye, o yüzden ver çektiğin sıkıntının yarısını biz çekelim diyebilecekler mi? Herkesin vücudu bağışıklığı kendine özel..Doktorlar arasında bile görüş ayrılığı varken bizim kafamızın karışması çok normal.Mesela bana özeldeki doktorum ol demedi, sağlık ocağındaki ol alerji olursa müdahale edilir hamileler ölüyor görmüyormusun dedi ama sadece koronadan ölmüyor insanlar, devlete kontrole gittiğimde ise hayır olma diyip işe de gitmeyim diye rapor verdiler.böyle olunca ister istemez düşünüyosun ne yapsam diye. Velhasılıkelam bence çevrenin değilde doktorunuzun ve sizin ne düşündüğünüz önemli, araştırın okuyun doktorunuza aklınızdaki soruları sorun, karar verin.Olan da olmayanda olamayan da bebeğini düşünüyor, Allah bebişlerimizi de bizi de sevdiklerimizi de korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?