- 8 Eylül 2021
- 1.896
- 2.904
- 83
Benim doktorumda çok iyi bir prof ama ol diyemedi, benim alerjik durumumdan dolayı. Amiin hiçbirimiz hasta olmayalımCanım endişelerini çok iyi anlıyorum . Ben 2 doz biontech oldum önce onu söyleyeyim ve aşı olmaya giderken %100 emin değildim, benim de içimde acabalarım vardı. Karar verme aşamam şu şekilde oldu. Geçen ekim ayında covid geçirmiştim, sadece 1 gece ateşlendim, çok iyi beslendim vs, bir süre de öksürdüm, hafif geçirdim yani. Şimdiki virüsün daha öldürücü olduğu söyleniyor mutasyona uğradığı için ve şunu düşündüm ; aşıyı olup da yan etkisini yaşamam, aşıyı olmayıp da covid geçirmemden daha kötü olamaz diye düşündüm. Belki covid geçirdiğim zaman hafif geçirmiştim ama ilk gece ateşlendiğimde ben hayatımda öyle düşmeyen ateş görmedim, panikledim gece, odada tek başıma karantinadaydım, en az 2 kez duşa girdim yine düşmemişti, taa neden sonra düştü bilmiyorum en son bitkin düşüp uyuyakalmıştım. Bunları değerlendirip, aşı olmaya karar verdim . Doktorum da aşı olmamda ısrarcıydı ki biri prof biri doç. Ankara’nın önemli tıp fak’den mezun, saygın doktorlar. Umarım hakkında doğru karar neyse onu verirsin ve buradaki hiçbir hamile arkadaşım hasta olmaz…
Kuzucum 2022 ye gerek yok zombi görmek içinDoktoru söylemiş karaciğerlerinde yağlanmaya sebep vermiş tedavi görüyorum dedi. Ya işte insan bi türlü emin olamıyor onu mu yapsam bunu mu yapsam. O kadar çok konuşan var ki.. Astroloji ile aranız nasıl bilmiyorum dün bi tanesi 2022 de zombi göreceğiz yazmış ayy rüyalarıma geçti. Kim ne konuşsa rüyama geçiyor etkileniyorum çok bu da bana engel oluyor ister istemez. 15 gün sonra olacağım kısmetse umarım bu defa kararım net olur
Asi karsiti asparagas haberlere itibar etmeyin, Ugur Sahin ve Ozlem Tureci asinin arastirma ve ilk evrelerinde Alman yasalari geregi asi olmadilar fakat 2021 in basinda aşı oldular.aşı bence farklı bi durum,
bence daha cok kişisel bir karar, aşırı bilgi kirliliği var hangisi doğru bilmiyoruz
ben aşı olmamayı tercih ettim, bir başkası aşı olmayı tercih ediyor daha cok psikolojik bi durum olduğuna inanıyorum
zira biontech ın sahibleri hala aşı olmadılar. kalbin nasıl rahat edecekce öyle davran derim.
Çok teşekkürler canım, amin darısı sizlereGözün aydın canımdarısı bizlere inşallah
Asi karsiti asparagas haberlere itibar etmeyin, Ugur Sahin ve Ozlem Tureci asinin arastirma ve ilk evrelerinde Alman yasalari geregi asi olmadilar fakat 2021 in basinda aşı oldular.
Erken donem asi olmamis olmalarini hala olmamislar gibi cevirip cevirip sunuyorlar, gercek degil
Kaynak olarak The Times'tan bu haberi birakiyorum buraya https://archive.is/J0v93
Amin CanımCanım malesef yalnız değilsin benim doktorumda 2’li ve 3’lü tarama testlerini önermiyorum ben direk 4 lü yaptırıyorum dedi ve ben ilk hamileliğim olduğu için yaptırdım . Sonuç geldi down ve trisomi olan negatif spina bfida omurga açıklığı ile ilgili olan değer yüksek riskliydi Google da araştırmalarım sonucu tabiki çöktüm daha 17. Haftadaydım ve ayrıntılı 22.hafta demişti doktorum sonuç çıkar çıkmaz dedim ben hayatta bekleyemem 22. Haftayı beni özel bir yere ayrıntılı ultrasona gönderdi 17+6 da çok küçük olmasına rağmen herşeyine baktılar özellikle omurgaya çok şükür bişey çıkmadı tarama testleri kesinlikle insanın aklını bulandırıyor ennn güzeliiii ayrıntılı minnacık olmasına rağmen çok güzeldi görmek , Rabbim kimseyi böyle şeylerle sınamasın imtihan etmesin dua edelim sağlıcakla kucaklarımıza alalım
ohhh afiyet olsun canım iyi yapmışsınSorma canım baslarda tiksiniyordum gene basladı tatlı krizleritahin pekmez yiyorum geceleri aşerdğimde. Bugunde ayıptır söylemesi biskivi pastası yapayım dedim canım çekti
Gerçekten çevre baskısı çok sinir bozucu.Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum gerçekten, etraftan gelen aşı ol baskısı nedir yani Allah korusun bir yan etki olduğunda ne yapabilirler ki veya ben olmadığım ve onları dinlemedin diye bir şey olduğunda hastalığı mı onlar mı çekecek sanki. Bireysel alınması gereken bir karar olduğunu düşünüyorum ben de. Kişi kendi kararını kendi aldığı zaman sonuçlarına da bir şekilde kimseyi suçlamadan katlanıyor.
Ası olupta kimse virus kapmayacak diye bisey yok çoğunlukta semptomlar hafif oluyor daha ölümcül mutasyonların cikmamasi icin de bagisiklik sart bunun suanki çözümü de aşı olmak!o söylenenlerde güvenilir değil, bana göre kimse kesin bir bilgiye sahip değil
iki dr takip ediyor beni, biri olmalısın diyor biri bence bekle olma diyor
aşı olup olmamak değil ama sektörlerde mobing uygulamak rahatsız edici
okulda - hastane de - çekim mekanlarında - matbaa da orda, burda, şurda vb.
sen aşılı değilsin sen bulaşsın senin yüzünden öldük bittik diyemez kimse
sonucta aşı olan da kovid oluyor , olmayan da
aşı olan da yoğun bakıma kaldırılıyor olmayan da
aşı olan da bulaştırıyor olmayan da,
hafif atlatıp atlatmamak kişinin yapısıyla alakalı bence.
bu yüzden aşı kişinin iç meselesi. tek dua ve temmenimiz
tez bu illetten kurtulmak, Rabbim bebeklerimize sağlık sıhhat versin.
Bu karar herkesin kendi karari ama durum toplumu ilgilendiren birşey herkes aşı olunmazsa daha farkli mutasyonlar cikacak diye bas bas bağırıyor canım cogu ulkeye bak zorunlu ve hukuken de aşı zorunluluğu gerekirse getirilebilir ersan şen bu durumu tek tek kanunlarla anlatiyorGerçekten çevre baskısı çok sinir bozucu.
Kendi ailem olma diyor bebekten dolayı.
Eşimin ailesi de olmamdan yana ama bana bir şey demiyorlar.
Ben de olmak istemiyorum.
Uzmanlar da HES koduyla girilen yerlere aşı kartıyla girilebilsin diyorlar.
Bu haksızlık değil mi bize?
Hayatımız kısıtlanacak gibi duruyor.
İnşallah hiçbirimize bir şey olmadan geçer gider.
Aşı olanların büyük kısmı bence kendilerinin bulaştırıcı olabileceğini düşünmüyorlar.kamuda çalışıyorum İşim gereği bir çok insanla muhatap oluyorum, son zamanlarda maskeyi çeneye indirip gelen, koluna takan, cebine koyan çok kişi geliyor.Maskenizi takarmısınız diyince verilen cevap hep aynı : ben aşımı oldum, bende virüs yok,temizim, bana artık bir şey olmaz ..sanırsın pcr yaptırıp geldio söylenenlerde güvenilir değil, bana göre kimse kesin bir bilgiye sahip değil
iki dr takip ediyor beni, biri olmalısın diyor biri bence bekle olma diyor
aşı olup olmamak değil ama sektörlerde mobing uygulamak rahatsız edici
okulda - hastane de - çekim mekanlarında - matbaa da orda, burda, şurda vb.
sen aşılı değilsin sen bulaşsın senin yüzünden öldük bittik diyemez kimse
sonucta aşı olan da kovid oluyor , olmayan da
aşı olan da yoğun bakıma kaldırılıyor olmayan da
aşı olan da bulaştırıyor olmayan da,
hafif atlatıp atlatmamak kişinin yapısıyla alakalı bence.
bu yüzden aşı kişinin iç meselesi. tek dua ve temmenimiz
tez bu illetten kurtulmak, Rabbim bebeklerimize sağlık sıhhat versin.
devlette nasıl rapor verdiler acaba size işe gitmeyin diye sizmi talep ettiniz yoksa dokto kendisi mi yazdıAşı karşıtı değilim ama alerjik durumum olduğu için kararsız kalanlardanım.Aşının ciddi yan etkileri kesin olarak olmasa o kağıdı imzalatacaklarini da düşünmüyorum. Ama işin uzmanlari dışında kimsenin kimseye sen aşı ol bak bana oldum bisey olmadı , ya da sakın olma falanca oldu şöyle kötü oldu demesini de doğru bulmuyorum.Sonuçta sana iyi gelen bana gelmeyebilir, bana iyi gelen sana ters etki yapabilir. Aşı ol bisey olmaz dediginiz birine yan etki yapsa aşımı kesin ol diyen çevre ne yapacak düzeltebilecek mi? Aşı sakın olma denilen biri hastalığa yakalanıp çok kötü olursa, olma diyenler biz seni çok etkiledik olma diye, o yüzden ver çektiğin sıkıntının yarısını biz çekelim diyebilecekler mi? Herkesin vücudu bağışıklığı kendine özel..Doktorlar arasında bile görüş ayrılığı varken bizim kafamızın karışması çok normal.Mesela bana özeldeki doktorum ol demedi, sağlık ocağındaki ol alerji olursa müdahale edilir hamileler ölüyor görmüyormusun dedi ama sadece koronadan ölmüyor insanlar, devlete kontrole gittiğimde ise hayır olma diyip işe de gitmeyim diye rapor verdiler.böyle olunca ister istemez düşünüyosun ne yapsam diye. Velhasılıkelam bence çevrenin değilde doktorunuzun ve sizin ne düşündüğünüz önemli, araştırın okuyun doktorunuza aklınızdaki soruları sorun, karar verin.Olan da olmayanda olamayan da bebeğini düşünüyor, Allah bebişlerimizi de bizi de sevdiklerimizi de korusun
Ben çok iyi astrologlar takip ediyorum hiç zombi mombi demedilerDoktoru söylemiş karaciğerlerinde yağlanmaya sebep vermiş tedavi görüyorum dedi. Ya işte insan bi türlü emin olamıyor onu mu yapsam bunu mu yapsam. O kadar çok konuşan var ki.. Astroloji ile aranız nasıl bilmiyorum dün bi tanesi 2022 de zombi göreceğiz yazmış ayy rüyalarıma geçti. Kim ne konuşsa rüyama geçiyor etkileniyorum çok bu da bana engel oluyor ister istemez. 15 gün sonra olacağım kısmetse umarım bu defa kararım net olur
Saka gibi canım daha öncede son anda vazgecmistin sen hakkında hayırlısı neyse ona karar ver inşallah insan böyle görünce de daha kötü oluyor sinovac olabilirsin benim gibi eğer aklında soru işareti varsa ben daha fazla düşünüp beklemek istemediğimden en iyisi sinovac olayım dedim doğumdan sonra 3. Doz biontechle tamamlarım diye düşünüyorumKızlar bende hala aşı olmadım ama geçen kontrolümde doktorum eşim yükses ihtasasta görev yapıyor 40 tane yoğun bakımda hamilesi var dediçok üzüldüm, biontech olmaya karar verdim gidiyordum sağlık ocağına yolda arkadaşımın eşi ile karşılaştım. Canavar gibi heryeri kıpkırmızı su kabarcıkları gibi yaralar dökmüştü. Noldu abi sana dedim biontech yaptı dedi. Haydaaa dedim içimden yürü kızım Ece tetanoz ol gel bu bir ilahi mesaj. Sonra gittim tetanoz oldum dün, kolum hiç kalkmıyor kütük gibi. Ama aklım hala aşıda. Arkadaşlarım olmamam konusunda çok ısrarcı ama onlara söylemeden gizlice gidip olacağım 15 gün sonra. Gerisi de Allah’ın takdiri ne diyebilirim ki.
Sürekli tekmeleri hissediyorum yaa vallakızımda hiç böyle değildi, erkek bebek farklı cidden hep ben burdayım anne diyor
Tamam canim hamilelere özelde vardır insallab biraz bekleyeceğim doktora gidinceye kadar ama yapacak bisey yok dun gece daha rahattım galiba yorgunluktan bayılmışımAynı mantık değil canımcım çünkü ben hamilelikten önce mide koruyucu içiyordum, doktor ilk randevuda hemen bırak dedi ama rennieve gaviscon şurup içebilirsin dedi, demek ki onun farklı bi sistemi var
Bu sorunun cevabini bende merak ediyorum kac doktora gittim de riskli iste calistigim halde ozelde vermedi devlette zaten vermiyorlar bana hic denk gelmedidevlette nasıl rapor verdiler acaba size işe gitmeyin diye sizmi talep ettiniz yoksa dokto kendisi mi yazdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?