Daha önce ilk aylarda basurmuydu bilmiyorum ama baya kanama yaptı canım tahribat vardi doktora gidemeden geçti tekrarlamadi ama geçmiyorsa hemen git bekletme bu aylarda oluyormuş genelde ilk aylarda olmuyor demişlerdi bana ama o durumda bile çok sıkıntı demisti bi arkadaş burada geçirmiş
Canım haketmişsin ki vermişler ona birşey demiyorum ki. Valla kanamalar hiçte normal değil benm 12. Haftaya kadar kanamalarım oldu. Hemde tüp bebek ne kadar zor ne kadar masraflı bir süreç. Doğal gebelik bile değil. Heyet raporu alamadım mesela. Normal rapor veriyordu doktorlar 10 günlük şekilde. Ben heyet raporundan bahsettim. Yoksa her gebe izin alabilmeli her durumda hasta olmasına bile gerek yok ki.Canım benim durumumla aynı değil demekki, mesela alerjiden dolayı hiç hastanelik oldunuzmu, ya da 1 yıl boyunca ağlaya ağlaya uyudunuz mu, yuzunuzun tamamı kupkuru kıpkırmızı göz kapaklarınız şiş gezdinizmi?yani başta kanamalar hepimizde oldu ama olabilir dediler ve bizde çalıştık..kendim alacak olsam gider özelden daha öncesinde talep ederdim, bende aşımı olabilmek işimede gidebilmek isterdim
Çok şaşkınım sağlık ocağımı dedi canımKızlar merhaba artık eşimin ve ailemin baskılarına dayanamayıp aşı olmaya gittim sağlık ocağına biz sana aşı yapamayız ancak kadın doğumcun izin verirse olur dediler hamileler üzerinde yeterli çalışma yok dediler eee bas bas bağırıyolar tvde hamileler olsun diye madem öyle niye bu ısrar korkutma dedim. Madem olmamız şartsa neden yapmadılar işe bu yüzden olmak istemiyordum.
Evet canım sağlık ocağındaki hemşireler dedi ben de şaşırdım hemen yaparlar dedim hatta. İlk sordu gebelik ya da alerji vs var mı dedi evet hamileyim dedimÇok şaşkınım sağlık ocağımı dedi canım
Ya demek ki bizim bilmediğimiz ama sağlıkçıların arasında duyduğu gördüğü birşeyler var ki böyle diyorlar canım. Ben de aşı yaptırmak istemiyordum. Çok kararsızım bilemedimEvet canım sağlık ocağındaki hemşireler dedi ben de şaşırdım hemen yaparlar dedim hatta. İlk sordu gebelik ya da alerji vs var mı dedi evet hamileyim dedim
Yeterli çalışma yok derken bence kötü olaylara şahit oldular o yüzdenYa demek ki bizim bilmediğimiz ama sağlıkçıların arasında duyduğu gördüğü birşeyler var ki böyle diyorlar canım. Ben de aşı yaptırmak istemiyordum. Çok kararsızım bilemedim
Herkes farklı bir şey söylüyor ya, hayırlısıyla bebişlerimizi sağlıkla alsaydık kucağımızaKızlar merhaba artık eşimin ve ailemin baskılarına dayanamayıp aşı olmaya gittim sağlık ocağına biz sana aşı yapamayız ancak kadın doğumcun izin verirse olur dediler hamileler üzerinde yeterli çalışma yok dediler eee bas bas bağırıyolar tvde hamileler olsun diye madem öyle niye bu ısrar korkutma dedim. Madem olmamız şartsa neden yapmadılar işe bu yüzden olmak istemiyordum.
İlginç ise yariyorsa bence harika bir kültürKaynanam hep kızar yemekte su gelmesine. Onların kültürü biraz farklı orta asyalılaryemekten önce çok çok açık kakule çayı içerler yemeği iyi sindirsin diye. Yemekte asla su gelmez. Daha sonrasında da birer bardak sıcak birşey içerler. Yoğurt veya ayranda olmaz yemeklerde :)) karnı şişirir su der aklıma o geldi
Evet doğru ama öyle zaten. Kimse çıkıpta hiçbir zararı yok di ye mez. Ben çok sinirleniyorum öyle diyenlere. Okey hamilelerin covid iken ne kadar tehlikeli oldugunu biliyoruz ama aşıdan sonra ne olacağını kimse de bilmiyor ki. Zaten birşey olsa da ne haberler gösteriyor ne de hastane birşey diyebilirYeterli çalışma yok derken bence kötü olaylara şahit oldular o yüzden
Tedavi sürecini biliyorum maddi manevi yıpratıcı bir süreç.. Çalıştığım yerde bi arkadaşın sürekli kanaması vardı plasenta aşağıdaymış, ayağa kalkmayacaksın dediler 2 ay falan raporluydu.Artık doktorların hassasiyetlerimi farklı niye böyle bilemiyorumCanım haketmişsin ki vermişler ona birşey demiyorum ki. Valla kanamalar hiçte normal değil benm 12. Haftaya kadar kanamalarım oldu. Hemde tüp bebek ne kadar zor ne kadar masraflı bir süreç. Doğal gebelik bile değil. Heyet raporu alamadım mesela. Normal rapor veriyordu doktorlar 10 günlük şekilde. Ben heyet raporundan bahsettim. Yoksa her gebe izin alabilmeli her durumda hasta olmasına bile gerek yok ki.
O saglik ocağını şikayet et canim oyle bir luksleri yok cunkuKızlar merhaba artık eşimin ve ailemin baskılarına dayanamayıp aşı olmaya gittim sağlık ocağına biz sana aşı yapamayız ancak kadın doğumcun izin verirse olur dediler hamileler üzerinde yeterli çalışma yok dediler eee bas bas bağırıyolar tvde hamileler olsun diye madem öyle niye bu ısrar korkutma dedim. Madem olmamız şartsa neden yapmadılar işe bu yüzden olmak istemiyordum.
Saçmalamışlar. Doktor rapor mu verecek aşı olsun diye. Öyle reddetme hakları yok, gereksiz bir insiyatif alma durumu olmuş. Sağlık bakanlığı yapın derken sağlık ocağındaki hemşire yapamam diyemez.O saglik ocağını şikayet et canim oyle bir luksleri yok cunku
Canım ben de tetenozu sorarken bana ebe dedi ki emin misin covid aşısı icin diye bende entube olursam ne olacak dedim bisey diyemedi kendi doktorun ne dedi sana ebe hemsire bu isin uzmani değilYeterli çalışma yok derken bence kötü olaylara şahit oldular o yüzden
Aynen oyle canım kesinlikle sikayet edilmeli sonucta karar vermis gelmis birine onayi varken yapamam hicbir dr diyemezSaçmalamışlar. Doktor rapor mu verecek aşı olsun diye. Öyle reddetme hakları yok, gereksiz bir insiyatif alma durumu olmuş. Sağlık bakanlığı yapın derken sağlık ocağındaki hemşire yapamam diyemez.
Canım neden şikayet edeyim ki denek olmamı istemedi o kendine ne denirse onu yapar sonuçlarını düşünmeden otur yapayım da diyebilirdi. Risk alamadı çünkü ne olacağını bilmiyorlar kimse bilmiyor canımO saglik ocağını şikayet et canim oyle bir luksleri yok cunku
Canım biz hamileyiz durumumuz farklı o da dedi şuan gebe olmasan yapardım ama gebesin yeterli çalışma yok dedi doktoruna danış ol derse ozaman yaparız dedi kızmadım iyiliğim için böyle dedi demekki öngörülemeyen sonuçları olabiliyor gebelerde hemşirelerin doktorların bildiği bizim bilmediğimiz sonuçlarSaçmalamışlar. Doktor rapor mu verecek aşı olsun diye. Öyle reddetme hakları yok, gereksiz bir insiyatif alma durumu olmuş. Sağlık bakanlığı yapın derken sağlık ocağındaki hemşire yapamam diyemez.
İşin uzmanı doktorların bilmediği ama ebenin bildiği bir şey olduğunu düşünmüyorum.Canım biz hamileyiz durumumuz farklı o da dedi şuan gebe olmasan yapardım ama gebesin yeterli çalışma yok dedi doktoruna danış ol derse ozaman yaparız dedi kızmadım iyiliğim için böyle dedi demekki öngörülemeyen sonuçları olabiliyor gebelerde hemşirelerin doktorların bildiği bizim bilmediğimiz sonuçlar
Olanlar denek mi oluyor canımCanım neden şikayet edeyim ki denek olmamı istemedi o kendine ne denirse onu yapar sonuçlarını düşünmeden otur yapayım da diyebilirdi. Risk alamadı çünkü ne olacağını bilmiyorlar kimse bilmiyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?