2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar merhaba artık eşimin ve ailemin baskılarına dayanamayıp aşı olmaya gittim sağlık ocağına biz sana aşı yapamayız ancak kadın doğumcun izin verirse olur dediler hamileler üzerinde yeterli çalışma yok dediler eee bas bas bağırıyolar tvde hamileler olsun diye madem öyle niye bu ısrar korkutma dedim. Madem olmamız şartsa neden yapmadılar işe bu yüzden olmak istemiyordum.

kanamalı bi sıkıntım yok ama bı çıntı var ve can acıtıyor
devlet hastanesinde randevu bulmak deveye hendek atlatmak gibi
özelde ki dr da ayın 10nunda almıştım, mesaj atsam ulaşır mıyım acaba deniyeyim bi

Canım haketmişsin ki vermişler ona birşey demiyorum ki. Valla kanamalar hiçte normal değil benm 12. Haftaya kadar kanamalarım oldu. Hemde tüp bebek ne kadar zor ne kadar masraflı bir süreç. Doğal gebelik bile değil. Heyet raporu alamadım mesela. Normal rapor veriyordu doktorlar 10 günlük şekilde. Ben heyet raporundan bahsettim. Yoksa her gebe izin alabilmeli her durumda hasta olmasına bile gerek yok ki.

Çok şaşkınım sağlık ocağımı dedi canım

Çok şaşkınım sağlık ocağımı dedi canım
Evet canım sağlık ocağındaki hemşireler dedi ben de şaşırdım hemen yaparlar dedim hatta. İlk sordu gebelik ya da alerji vs var mı dedi evet hamileyim dedim

Evet canım sağlık ocağındaki hemşireler dedi ben de şaşırdım hemen yaparlar dedim hatta. İlk sordu gebelik ya da alerji vs var mı dedi evet hamileyim dedim
Ya demek ki bizim bilmediğimiz ama sağlıkçıların arasında duyduğu gördüğü birşeyler var ki böyle diyorlar canım. Ben de aşı yaptırmak istemiyordum. Çok kararsızım bilemedim

Ya demek ki bizim bilmediğimiz ama sağlıkçıların arasında duyduğu gördüğü birşeyler var ki böyle diyorlar canım. Ben de aşı yaptırmak istemiyordum. Çok kararsızım bilemedim
Yeterli çalışma yok derken bence kötü olaylara şahit oldular o yüzden

Herkes farklı bir şey söylüyor ya, hayırlısıyla bebişlerimizi sağlıkla alsaydık kucağımıza

İlginç ise yariyorsa bence harika bir kültür

Merhaba kızlar ben de bu sabah 2. doz aşımı oldum.
Olan herkese ve bebeğine şifa olsun , olmayanları da hepimizi de Rabbim korusun inşallah.
Ben geçtiğimiz yıl aralıkta geçirdim covidi, hafif atlattım ancak mutasyonlu olması sebebiyle korkuyordum.
Bir süre olmayayım dedim ancak kayınvalidemler ve annemlerle , ablamlarla görüşüyorum, ben ne kadar dikkat etsem de onlar çalışıyor , pazara markete çıkıyorlar.
Açıkcası o sebeple oldum.
Ve ilk covid olduğumda da ailemden bulaşmıştı çünkü arkadaşlarımla sadece açık havada görüşüyorduk,markete eldivenli gidiyorduk.
Kısmet diyelim yaşanacak varmış.
Rabbim hepimize sağlık versin.
Bu arada benim de ayrıntılım 11 gün sonra ve aşırı heyecanlıyım :) günler geçmiyor.

Evet doğru ama öyle zaten. Kimse çıkıpta hiçbir zararı yok di ye mez. Ben çok sinirleniyorum öyle diyenlere. Okey hamilelerin covid iken ne kadar tehlikeli oldugunu biliyoruz ama aşıdan sonra ne olacağını kimse de bilmiyor ki. Zaten birşey olsa da ne haberler gösteriyor ne de hastane birşey diyebilir

Tedavi sürecini biliyorum maddi manevi yıpratıcı bir süreç.. Çalıştığım yerde bi arkadaşın sürekli kanaması vardı plasenta aşağıdaymış, ayağa kalkmayacaksın dediler 2 ay falan raporluydu.Artık doktorların hassasiyetlerimi farklı niye böyle bilemiyorum

O saglik ocağını şikayet et canim oyle bir luksleri yok cunku

Saçmalamışlar. Doktor rapor mu verecek aşı olsun diye. Öyle reddetme hakları yok, gereksiz bir insiyatif alma durumu olmuş. Sağlık bakanlığı yapın derken sağlık ocağındaki hemşire yapamam diyemez.

Canım ben de tetenozu sorarken bana ebe dedi ki emin misin covid aşısı icin diye bende entube olursam ne olacak dedim bisey diyemedi kendi doktorun ne dedi sana ebe hemsire bu isin uzmani değil

Aynen oyle canım kesinlikle sikayet edilmeli sonucta karar vermis gelmis birine onayi varken yapamam hicbir dr diyemez

Canım neden şikayet edeyim ki denek olmamı istemedi o kendine ne denirse onu yapar sonuçlarını düşünmeden otur yapayım da diyebilirdi. Risk alamadı çünkü ne olacağını bilmiyorlar kimse bilmiyor canım

Canım biz hamileyiz durumumuz farklı o da dedi şuan gebe olmasan yapardım ama gebesin yeterli çalışma yok dedi doktoruna danış ol derse ozaman yaparız dedi kızmadım iyiliğim için böyle dedi demekki öngörülemeyen sonuçları olabiliyor gebelerde hemşirelerin doktorların bildiği bizim bilmediğimiz sonuçlar

İşin uzmanı doktorların bilmediği ama ebenin bildiği bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Tabi ki her ilaç ve aşının yan etkisi olabiliyor. Çocuk aşıları için de geçerli. Kar zarar hesabı yapmak lazım.
Aşı olup olmamak kişiye kalmış. Ben yayımlanmış makaleleri okuyup uzman doktorlara danışarak olmaya karar verdim. Ama kimseye ol demem. Herkesin kendi bileceği iş.
Umarım hiç birimiz zarar görmeden atlatırız bu süreci

Olanlar denek mi oluyor canım yapmayin Allah aşkına agzi olan konuşuyor uzman varken ebelere hemsirelere bisey demesi kesinlikle yanlış benim gorusum bu yönde onun öyle bişey demeye hakki kesinlikle yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…