2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yaa evet Turkiyede normal dogumu tercih etmiyolar bende farkettim
Burda epidural yaygin ondanmi acaba normale daha cok yonelik var
Gerci istesende sezeryan olamazsin
Doktor karar veriyo ona

Dualarımız minikle çabucak toparlayacak inşallah

Bende kontrolden çıktım o kadar yedim ettim yok benim ki aynı haftasıyla uyumlu doktor 1750 dir en fazla diyor boyuda 41 cma yakın 4 gün geri çıktı 4 gün geç döllenme benim ondandır diye düşünüp takmamaya çalışıyorumbenim yaramaz oğlum yine dönmüş baş aşağı şuan rahim ağzım iyi ölçüldü suyuda iyiydi haftaya yine gideceğim o kadar da yedim ettim moralim bozuldu valla

Bilmiyorum ki canım sormadım da vurdular edidural cimcikledi hissediyorum dedim Genele döndürdüler bana da uyutuyorum demedi bi uyandım bitmiş herşey
Ya tam bi şok olmuş sana bi bakmışsın doğurmuşsun Dualarımız sizinle inşallah atlatacak oğluşun

Ben de onu soracaktım ya çatı muayenesi oluyor mu orada? Ona göre mi karar veriliyor acaba?

Yavrum niye bozuyorsun moralini yaaa. Kimi tam vaktinde çıkıyor kimi erken kimi geç. Geç döllenme ise naparsan yap o kadar olur ki. Kendini de bebeği de strese sokma bak sonra kasılmalar yaşıyorsun. Önemli olan önce sağlıklı olması çok şükür sağlıklı sen de sağlıklısın toparladın bak mis gibi.

Yaa evet Turkiyede normal dogumu tercih etmiyolar bende farkettim
Burda epidural yaygin ondanmi acaba normale daha cok yonelik var
Gerci istesende sezeryan olamazsin
Doktor karar veriyo ona
Ya o zamanlarda sez cok popülerdi doktorda anneme fıtık başlangıcın var sez olsan daha ıyı olur bence demıs kandırmıs bence
Beni baya uzun sürede doğurmuş
Erkek kardesımı 25 dk da doğurmuş sancı vs hersey dahıl
Kız kardeşimde de 32 yaşındaydı hepı topu baktıgında 2008 senesinde dogdu kardesım
Ama sezeryan dan da cok etkılendı vallahı zor topladı baya uzun surdu yanı 12 yaşındaydım hatırlıyorum otekı odadan gel benı kaldır dıye çağırırdı ıkı uc hafta gecmesıne rağmen
Burda gerçekten ısteyene hemen ımkan acma durumu var ama devletlerde ıstege baglı sez yapmıyorlar asla
Sez önünü açan ozel muayenehaneler

Son düzenleme:
Süreci paylaşır mısın sana zahmet ben hiç bisey almadım ne suni ne epidural hiç kendi gelişti o yüzden biri 23 saat sürdü biri 18..Şuan korkuyorum epidural olunca yapamayıp sezeryana girilebiliyormus

Etkilemek istemem ama benim 2 arkadaşım epidural normal doğum yaptı ve memnun kalmadı.
Sebepleri; belli bir açılma olana kadar uyuşturmuyorlar. O belli bir açılmaya kadar suni sancı veya kendi sancını çekiyorsun zaten. Uyuştuktan sonra ise uyuşmaya bağlı olarak ıkınamadıklarını söylediler. İkisi de farklı yerlerden arkadaşım, benzer yorumları yaptılar.
Bu arkadaşlarımdan biri ikinci çocuğunda sezaryen tercih etti. İkisine kıyasla epiduralli normal doğumu hiç dedikleri gibi prenses doğum diye anlatmıyor

Doğumun her türlüsü zor. Hepsi de kişiye göre değişiyor tabi. Kıyaslamak doğru olmayabilir bu yüzden. Ama illa kıyas olacak ise, ikisini de deneyimlemiş kişilerden yorum almak daha doğru olabilir.

Ya tam bi şok olmuş sana bi bakmışsın doğurmuşsun Dualarımız sizinle inşallah atlatacak oğluşun

Ben de onu soracaktım ya çatı muayenesi oluyor mu orada? Ona göre mi karar veriliyor acaba?
Normal sartlarda hayir
Ama mesela benim gibi bebegin kilosu cok olacak dogumlarda sanirim 38.haftada eger bebek 4kilo ustuyse oluyomus
Benim 2 dogumdada olmadi
Hatta ve hatta asla son haftalarda alttan muayene yapilmaz

Moralını bozmalık bu durumda ne var kuzum Allah aşkına sen ıstersen yarım saatte bır beslen bır bebegın alacağı kapasıtesı bellıdır ayrıca uyumlu olması yeter de artar bu kadar takılıp 200 gram ıcın kendını ve bebegını üzmeye gerek var mı ? Gerçekten soruyorum aşkım , kalan hersey de iyi suanlık rıskın yok henuz bebıs hala ıcerde anlıyorum senı kılo alsın erken doğarsa dıye düşünüyorsun ama kılo bır krıter degıl bu durumda bılıyorsun bunu onemlı olan ıcerde gecırdıgı sure ve gelısımının anne karnında devam etmesı 3600 doğup küveze giren bebekler var kılo burda kurtarıcı olmuyor ne yazıkkı
Sen normal beslen vıt al gerisini boşver bunun için kendini strese sokma

Sez önünü açan ozel muayenehaneler
Oda ucreti daha yuksek oldugu icin diye duymustum nekadar dogru bilmiyorum
Turkiyedeki epiduralle burdaki ayni degil sanirim ya

atatalya kuzum nasılsın Kuzey Ata bey nasıl dünden beri giremedim baya birikmiş mesajlar okuyamadım da hepsini
Papatyamaviss kuzum sende hasta olmuşsun sanırım şimdi nasıl oldun?
Mıdem kotu hala bıkere oynadımı yerınden bellı edıyor kendını sallanıyorum bıraz ama toparlarım kusmadım en azından bırdaha kuzum

Oda ucreti daha yuksek oldugu icin diye duymustum nekadar dogru bilmiyorum

Turkiyedeki epiduralle burdaki ayni degil sanirim ya
Yok kız aynı çoğu yerde fıyat olarak degısmıyor ama ılk çıktığı zamanlar daha pahalıydı
Benim arkadasım burda epıdural yaptı olmasaydı napardım ben dıyor 4 cm e kadar zor dayandı sonrasında yaptılar oyle ılk doğuma göre de uzun surmedı bence sabah gıtmıs aksam doğmuş yani

Canım geçmiş olsun öncelikle. Araba yolculuğu mu yapıyorsun bu yolculuklarda? Nelere dikkat ediyorsun

Ya ben kilosuna değil boyuna takılıyordum ama bu erken doğum tehtidinden sonra korkuyorum erken doğarsa güçsüz düşer daha fazla yoğun bakımda kalırsa falan diye sırf bu yüzden yemeğe ağırlık verdim ama bizimki genetik galiba etkilemeyecek
Haklısınız da işte diyorum 2500 olsa sonra doğsada daha çabuk toparlar şu risk beni bu kilo olayına taktı inşAllah erken gelmesinde orda beslensin duam bu yönde
Birde diyorlar yok erkek bebek hep önden gider 1 hafta sen yemiyor musun etmiyor musun canım sıkılıyor

Ah oylemi bende sezeryan daha pahali oldugu icin doktorlar ona yoneltiyo saniyodum
Ben 4cmle girdim hastaneye normaldim yapilasiya kadar 6 falan olmustu sanirim
Ben hemen yapilmayi tercih etmedim biraz suya girdim yurudum zaman gecsin diye
Onu yaptirinca bi uyku bastiriyo soyle yarim saat 40 dk uyudum dogum basladi

Insallah kolay bi dogumumuz olur Rabbım yardimcimiz olsun

Kuzum bende o kadar dikkat ediyorum benimki de küçük haftadır ile uyumlu çıkmış niye üzülüyorsun
Benim doktorum beslenme o kadar etkili olmaz dedi
Biz yine sağlıklı beslenelim de bir şekilde doğup büyüyecek inşallah
İçini ferah tut seninki yine iyi yani benim haftam senden 2-3 gün önde ama senden kısa ve kilosu az çıktı
Ama dediğin gibi döllenme ile ilgili olabilir eşim de öyle diyor benim normalde sat 23 Aralık ama pcos olduğu için doktorun söylediği 7 ocak tarihini baz almıştık eşimde belki 12 ocak nerden bileceğiz diyor
Sen gibi üzüldü o da ama ne yapalım yapacak bir şey yok bu ölçümler de net değil sonuçta çok üzme kendini

Bebeğim o kadar uzun süre olsa fark edilirdi çünkü sen 2 haftada 1 gittin hep doktora bence sıcaklardan oldu biraz da. Oh maşallah kuzuma büyüdü geldi o zaten bir kaç hafta 2 ya da 3 inşallah en fazla çok sürmeyecek kuzum sağlıcakla kavuşacaksınız. O güçlü minnaklari da kuzeyi mi dw cok öpüyorum hepsi çok güçlü çok acil bir şey soracaksan şeyden yaz biraya bazen geç geliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…