- 11 Şubat 2023
- 619
- 1.062
- 33
- 28
Benim konuştuğum hastane +5.000 bin epidural diye soyledi.. ikisi aynı şey mi?Bende isteğe bağlı sezaryen olacağım bir sorun olmazsa.
Sezaryende spinal uygulanıyor genel olarak.
Ankara Memorial ücreti şöyleBenim konuştuğum hastane +5.000 bin epidural diye soyledi.. ikisi aynı şey mi?
Epidural dediği, epiduralli normal doğum içindir.Benim konuştuğum hastane +5.000 bin epidural diye soyledi.. ikisi aynı şey mi?
Kisiye gore degisiyodur dogru ama etrafimda olsun duyduklarim olsun 1 2 kisinin epiduralden sorun yasadigina sahit oldum burda.
Yurt dışında daha iyi uygulanıyor olabilir. Senin yorumunu okuyunca şaşırdım çünkü bende. Ya da dediğim gibi, kişiye göre de çok değişiyor bu tarz şeyler
Benim görüştüğüm hastaneler fiyat olarak sezaryen 18-24 bin TL arasındayken, epiduralli normal doğum 6-7 bin TL daha fazlaBence ikisi de Türkiye ekonomisine göre pahalı. Tabi buna rağmen özel hastanelerde devlet hastanesi gibi kalabalık.
Bir de konuma göre değişiyor ücretler. Daha küçük şehirlerde veya ilçelerde daha uygun olabiliyor.
Ankara Memorial ücreti şöyle
doğum 8800 tl
Epidural normal dogum 10560 tl
Sezaryen bir günlük yatis 11880 tl
Sezaryen iki günlük yatis 12936
Memorial hastahanesi günlük yatış ücreti 3200 tl olmuş
İkiz farkı 2509 tl
Süit odası farki 4250
Küçük süit oda farkı 3400
Vala İstanbuldan kat kat uygun canım fiyatlar.. bana sezeryan a 2 gün kalmalı olarak 18.000 +5.000 epidural dediler.. ki yine zam gelmiştir eminimmAnkara Memorial ücreti şöyle
doğum 8800 tl
Epidural normal dogum 10560 tl
Sezaryen bir günlük yatis 11880 tl
Sezaryen iki günlük yatis 12936
Memorial hastahanesi günlük yatış ücreti 3200 tl olmuş
İkiz farkı 2509 tl
Süit odası farki 4250
Küçük süit oda farkı 3400
Onu iyice konuşayım o zamn. Sezeryan yapıyoruz epidural ile dediler bana..Epidural dediği, epiduralli normal doğum içindir.
Sezaryende genel olarak spinal uygulandığını duydum hep. Farklı anestezi uygulanıyorsa da fiyat farkı olmaz ki.
Cok normal o zman yaaa bence64 ile başladım 168 boyum
Canım arka koltuk boşsa uzanarak gidebilirsin belki mümkün olduğunca sık mola verip 10-15 dk yürü çünkü dolaşım için ödem için önemli bir de yolda da su içmeyi ihmal etmeBende perşembe yola çıkacağım öncesinde doktordan izin alayım da, iki saatte bir 15 dk mola yürü diye yazan çok olmuştu.. başka bisi lazım mk diye de sorayım bakalım ne diyecek.. artık yataktan kalkmak bile zorken 5v6 saat araba yolculuğu gözümde büyüyor..
Evet canım Turkiyede degilimAh canım ne güzel aciklamisisn Türkiye de değilsin sanirimBi doktora sorayim bakayim oradakiler gibi tecrubelilr mi burada acaba ben duydum epidural qlip sezeryana gideni çok teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler icin❤
Malesef maaile gidiyoruz canım.. on koltuğu yatırıp rahatıma bakabilirim belkiCanım arka koltuk boşsa uzanarak gidebilirsin belki mümkün olduğunca sık mola verip 10-15 dk yürü çünkü dolaşım için ödem için önemli bir de yolda da su içmeyi ihmal etme
Aa şaşırdım. Fiyat farkı niye var ki öyleyse.Onu iyice konuşayım o zamn. Sezeryan yapıyoruz epidural ile dediler bana..
Aaa ben de benimki pahalı mı diyordumVala İstanbuldan kat kat uygun canım fiyatlar.. bana sezeryan a 2 gün kalmalı olarak 18.000 +5.000 epidural dediler.. ki yine zam gelmiştir eminimm
Valla uygun Ankara ya mi gelsem 3 görümce orda oturuyorAaa ben de benimki pahalı mı diyordum
Evet canım Turkiyede degilim
Burada epidural cok yaygin sanki normal dis doktoruna gittiginde uyustururlar ya onun kadar yaygin bise yani
Ama tabikide Turkiyede yasayan tecrube edinen birine sormak daha iyi olacak sanirim
Belki kullanilan ilac farkiyla ayni seyleri hissetmiyoruz
Ben bu yüzden sezeryana döner diye korkuyorum canım yoksa hani ağrı eşiği ne kadar azalırsa o kadar iyi tabi benim ikinci dogumum da doktorum beni instagrmainda bile paylaşmıştı bana da dedi gördüğüm nadir güçlü kadinlardansin annem rahatsizlanmisti hatta çocuğa tek baktım ben doğumdan sonraki gece Allah hepsinin gücünü veriyor ki bende uzun zayıf çelimsiz biseyim ama yeterli Rabbım istesin..Hani korkum ağrı değilde azalacaksa niye olmasin ama işte sezeryana döner diye korkuyorum bu kadar açılmış oram bari Buda normal olsun hahahaha tabi önemli olan sağlıklı olmasiEtkilemek istemem ama benim 2 arkadaşım epidural normal doğum yaptı ve memnun kalmadı.
Sebepleri; belli bir açılma olana kadar uyuşturmuyorlar. O belli bir açılmaya kadar suni sancı veya kendi sancını çekiyorsun zaten. Uyuştuktan sonra ise uyuşmaya bağlı olarak ıkınamadıklarını söylediler. İkisi de farklı yerlerden arkadaşım, benzer yorumları yaptılar.
Bu arkadaşlarımdan biri ikinci çocuğunda sezaryen tercih etti. İkisine kıyasla epiduralli normal doğumu hiç dedikleri gibi prenses doğum diye anlatmıyor
Doğumun her türlüsü zor. Hepsi de kişiye göre değişiyor tabi. Kıyaslamak doğru olmayabilir bu yüzden. Ama illa kıyas olacak ise, ikisini de deneyimlemiş kişilerden yorum almak daha doğru olabilir.
Nette de baktım epidural ile sezeryan olan oluyormuş.. İkisinin farkını iyice araştırayım o zaman ben.. kızlar epiduralle sezeryan olan varsa deneyim paylaşabilir mi?Aa şaşırdım. Fiyat farkı niye var ki öyleyse.
Ben internetten bakmıştım. Uygulanış yerleri farklı ( Biri daha içeri biri daha dışarı bırakılıyor). Bir de uyuşma süreleri vs farklı diye okumuştum.
İnşallah canım bende düzenli bir şekilde almaya devam ediyorum bu hafta 59 olmuşumUmarim bu kalan aylardada boyle olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?