Bugun ben fenayim zor nefes aliyorumİnşallah canım bende düzenli bir şekilde almaya devam ediyorum bu hafta 59 olmuşumgöbeğim de sivrildikçe sivriliyor eşim dün gerçekten oraya top koymuşsun gibi diyor
Haklısınız canım fotoğrafına bakınca rahatlama geliyor unutuyorum zatenKuzum Allah korusun erken doğsa bile çok şükür kritik zamanlar atlatıldı yani bebeğin küvezde kalsa bile iyi bir kiloda
haftasında doğup 2500 gr doğan var yani bu kadar stres yapma bu kadar seni de etkiler onu da
Canım fitili neden vermişti?Kızlar şimdi çıktım drdan. Çalışabilir raporumu aldım çok şükür. Nst güzel sancısız. 2150 kilo olmuş kızımhamileliğin başından beri 5-6 gün önden gidiyordu. Artık öyle kabul edeceğiz dedi. Suyumuz geçen hafta 9 civarındaydı. 10 olmuş. Havuç suyuna devamke dedi. Birde her gece 1 progestan fitil başlattı. 2 hafta sonra kontrol var. Böyle yani kızlar çok şükür toparlandık
Benım oğlumda erkek bebeydı hıc önden gıtmedı valla 49 cm doğdu 2980 gram tam olarak gayette sağlıklı yeter de artar bıleYa ben kilosuna değil boyuna takılıyordum ama bu erken doğum tehtidinden sonra korkuyorum erken doğarsa güçsüz düşer daha fazla yoğun bakımda kalırsa falan diye sırf bu yüzden yemeğe ağırlık verdim ama bizimki genetik galiba etkilemeyecek
Haklısınız da işte diyorum 2500 olsa sonra doğsada daha çabuk toparlar şu risk beni bu kilo olayına taktı inşAllah erken gelmesinde orda beslensin duam bu yönde
Birde diyorlar yok erkek bebek hep önden gider 1 hafta sen yemiyor musun etmiyor musun canım sıkılıyor
Dediğin gibi normal doğumda epidural sezeryanda da spinal anestezi yapılıyor uygulama bölgeleri farklı ama serzeyanda bir de genel anestezi var hasta spinal için uygun değilse kronik hastalık vs varsa ona göre genel anestezi olabiliyor onu anestezi uzmanı belirliyor zaten planlı sezeryanda doğum tarihinden 1 hafta kadar önce kan tetkiki vs yapılıp anestezinin onay vermesi gerekiyorAa şaşırdım. Fiyat farkı niye var ki öyleyse.
Ben internetten bakmıştım. Uygulanış yerleri farklı ( Biri daha içeri biri daha dışarı bırakılıyor). Bir de uyuşma süreleri vs farklı diye okumuştum.
Çok şükür bizde sağlıklı alalım kucağımıza önemli olan o doğruBenım oğlumda erkek bebeydı hıc önden gıtmedı valla 49 cm doğdu 2980 gram tam olarak gayette sağlıklı yeter de artar bıle
Bana kaynanam gecen dedıkı noldu bunda da mı kıloları sadece kendıne alıyorsun bebegı beslemiyorsun dedıYa evet tabii ki öyle de işte herkes bir şey söylüyor şu an riskini de var ya herkesten bir laf çıkıyor yok erkek çocuğu kısa mı ne olacak yok erken doğrsa kilosu az olmasın insan biraz takılıyor haliyle. Neyse zamanını beklesinde önemli olan o biraz takarım sonra düzelir herhalde
Ozelde devlette var ama 2sindede sistem ayni fiyatlar asagi yukari ayniHastanelerde özel - devlet ayrımı nasıl bilmiyorum ama özel denecek kurumlarda da isteğe bağlı sezaryen olmuyor mu ?
Burda sanırım 10 bın TL sez ve normal epıdural olursa artı ıkı bın fln , ilçedeyım ben.
Yurt dışında daha iyi uygulanıyor olabilir. Senin yorumunu okuyunca şaşırdım çünkü bende. Ya da dediğim gibi, kişiye göre de çok değişiyor bu tarz şeyler
Benim görüştüğüm hastaneler fiyat olarak sezaryen 18-24 bin TL arasındayken, epiduralli normal doğum 6-7 bin TL daha fazlaBence ikisi de Türkiye ekonomisine göre pahalı. Tabi buna rağmen özel hastanelerde devlet hastanesi gibi kalabalık.
Bir de konuma göre değişiyor ücretler. Daha küçük şehirlerde veya ilçelerde daha uygun olabiliyor.
Bence herkesle paylasma yaYa evet tabii ki öyle de işte herkes bir şey söylüyor şu an riskini de var ya herkesten bir laf çıkıyor yok erkek çocuğu kısa mı ne olacak yok erken doğrsa kilosu az olmasın insan biraz takılıyor haliyle. Neyse zamanını beklesinde önemli olan o biraz takarım sonra düzelir herhalde
Maşallah Duru kuşaKızlar şimdi çıktım drdan. Çalışabilir raporumu aldım çok şükür. Nst güzel sancısız. 2150 kilo olmuş kızımhamileliğin başından beri 5-6 gün önden gidiyordu. Artık öyle kabul edeceğiz dedi. Suyumuz geçen hafta 9 civarındaydı. 10 olmuş. Havuç suyuna devamke dedi. Birde her gece 1 progestan fitil başlattı. 2 hafta sonra kontrol var. Böyle yani kızlar çok şükür toparlandık
Dediğin gibi ben çok duymadım evet ağrıyı çekip sezeryana dönen çok var ama epiduralden kaynaklı duymadım.Ben bu yüzden sezeryana döner diye korkuyorum canım yoksa hani ağrı eşiği ne kadar azalırsa o kadar iyi tabi benim ikinci dogumum da doktorum beni instagrmainda bile paylaşmıştı bana da dedi gördüğüm nadir güçlü kadinlardansin annem rahatsizlanmisti hatta çocuğa tek baktım ben doğumdan sonraki gece Allah hepsinin gücünü veriyor ki bende uzun zayıf çelimsiz biseyim ama yeterli Rabbım istesin..Hani korkum ağrı değilde azalacaksa niye olmasin ama işte sezeryana döner diye korkuyorum bu kadar açılmış oram bari Buda normal olsun hahahaha tabi önemli olan sağlıklı olmasi
Neden canım sıcak havadan mı acaba ya da artık kaburgana baskı arttı diye mi?Bugun ben fenayim zor nefes aliyorum
Canım ben öğretmenim şimdi zaten yaz tatilinde olduğum için çalışmıyorum. 4 Eylülde başlayacak seminer haftamız var. 1 hafta çalışacağım sonra doğum iznine ayrılacağım inşallah. Yani bu arada doğurmazsamCanım fitili neden vermişti?
Çok şükür iyisinizsen kaça kadar çalışacaksın
Ben sana soyleyım epıdrualde belinde katater takılı kalıyor hastaneden çıkana kadar sancın oldukça bır düğme var basıyorsun ve sana agrı kesıcı verıyor boylelıkle ağrını mınımılıze etmıs oluyorsun , spınal de de sadece ıgne ıle uyuşturuluyorsun sonrasında agrı kesıcı belırlı aralıklarla baldırdan yada serumdan yapılıyor bu durum yanı , ben spınal oldum hastaneden çıkana kadar hep ıgne yaptılar sıkıntım olmadı eve ılk gıttıgım gun ah bıtane vereydiler su ıgneden dıye ağlanmıştımAy doğum konuşmaya başladık mı yaben isteğe bağlı sezeryan istiyorum.. ama epiduralli sezeryan mi yoksa spinal aneztezi ile mi sezeryan daha iyi? Araştıran oldu mu?
yükseleni Yay canımBearhug oğlumun yükseleni ne sen bilirsin doğru veren yeri canım ☺ Her site farklı sonuç verdi. Yay, akrep, oğlak çıktı hangisi doğru acaba 12.08.2023 saat 15:45 Muratpaşa/Antalya
Canım aman aman bi su gelmedi. Karnımda yumuşama olmadı hatta aksine geçen demiştim benim karnım hep sert diye belki de ondan bilmiyorum. Karnımda büyük fark yoktu bazen yiyip içtiklerimize göre büyüyor küçülüyor öyle fark vardı ama hiç suya yormadım çünkü hiç hareket azalması olmadıBenim de merak ettiğim, kese delindi bi sekilde su fark etmeden azaldı bitti.Karinda küçülme yada yumuşama gibi bişey oluyor mu ? Okadar su eksiliyor sonuçta.
Ya masalllah oglusuna, ben de yeni goruyorum.
Aşkım ben komple su bosalmasıyla gıttım , su bosaldıgı zaman enfeksıyon rıskı artıyor atatlyada da dedıklerı gıbı, doktorum bana ılk geldıgımde su komple bosaldıgı ıcın rısklı durumu var ama 16-18 saate kadar beklerız sonrası bebek ıcın rısklı olur demıstı 13 saat bekledım ben zaten susuz kalmasınında ılerlememsınde rolü buyuk kordon dolanması artı susuzluk , kalp atışı dusuklugu de en basından beri olunca sunıyle de destekleyemedıler suyum gelmeden gelısseydı olaylar doktora gıttıgımde 5 cm açıklık var derdı yanı cunku agrım cok tolere edılebılırdı sez ınmeden once acı hıssetmeye yenı baslamıstımDediğin gibi ben çok duymadım evet ağrıyı çekip sezeryana dönen çok var ama epiduralden kaynaklı duymadım.
Şöyle ki bebek kanala girip doğum eylemi başladığı zaman düzenli olarak doppler ile bebeğin kalp atışına bakılıyor.Anne ıkınamaz ya da bebek takılır bir sıkıntı olur bebek strese girer kalp atışı düşerse o zaman sezeryane alınır ki o bile riskli çoğu doktor yapmak istemez bebeğin kafası neredeyse gelmiş onun sezeryana gitmesi bile bebek için vakit kaybı oluyor böyl durumlarda.
Yani o sezeryane alınanlar bir sorun olduğu için alınmıştır.
Papatyamaviss de ilk doğum öyle olmuş ama onun bebeği doğum kanalına girmemiş ağrıyı çekerken açılma daha fazla olmamış bebek strese girmiş o yüzden sezeryane dönmüş diye hatırlıyorum.
ebru_can_ebru canım ebe bizi görüp müsait olduğunda daha net bilgilendirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?