2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canim benim arada aglamak senin hakkin
Biz seninle gurur duyuyoruz bence en cok sen kendinle gurur duymalisin

Yarin 32+0 oluyoruz Ben aldim canta. Etrafimda kullanip memnun olan cok var. Sunu aldim. Biberon koyma kismi folyolu sicak tutmasi icin. İcinde bolmeler falan var.
Canim bende 2 numaradan kalma bu canta. Gri renklisini almistim
Cok memnun kaldim cok pratik heryerde yanima goturuyodum sirtina tak cik ben cok memnun kaldim bundada kullanicam insallah

Asi olman gerekiyordu tetanoz onlari yaptirdin mi ?

Hayır kendi doktorum da hiç demedi bunu ya ama araştırdım gerek yok diyen doktorlar da vardı

Herhangi bir enfeksiyona karsi oneriyorlar ama bilemiyorum tabii tercih meselesi
Ben 2 numarada yaptirirken doktorum birdahako hamilelikde tekrar yaptirmalisin mutlaka demisti. Yani suan 3bucuk yil gecti aradan, burada her hamilelikte yapiliyo ama gel gorunki benim doktor atladimi acaba neyse sali gunu baska doktordan rdvu almistim ona sorarim
Benım yıkanmadı bile hazırlamayı bırak
Ben almadim bile hazirlamayi birak
Evet sütyen de lazım bende 4 tane vardı göğüsler büyümeye başlayınca direkt onu alıp kullanıyordum. Ebebekte sütyenlerde 3 al 2 öde vardı geçen gün , devam ediyorsa bi bak istersen.
Ben 3 tane emzirme sutyeni aldim 4 tane daha alayim diyorum
Kizlar emzirme sutyeni cok rahat oluyo pratik oluyo
Neyse ben kendime tarih koydum 4 eylul kizi okula birakinca gidip tum eksikleri aliyorum 5 eylul yikiyorum 6 eylul utuluyorum 7 eylul valiz hazirliyorum 8 eylul kapatiyorum

Merhaba .ikiz bebekler icin nasil uyutma yontemi bulmaliyim ? Ve nasil yatak almaliyim ?

Selam kızlar nasılsınıız?
Bearhug canım geçmiş olsun iyi ki doktora gidip içini rahatlatmışsın

abis66 kuzum kabızlığı sen sormuştun galiba. Ben de kuru inciri sıcak suda bekletip sütle blenderdan geçirip içiyorum. İçine buz falan da atıyorum ferah oluyor. Bana iyi geldi

Bu aralar uykular haram oldu bakalım bu gece nasıl geçecek…

Aynen canım, kayisi ise yariyordu ama alıştı demekki.. yarın senin tarifi de deneyeyim teşekkür ederim

Kızlar ben öğretmenim ama çalışmıyorum. Süt sağma makinası aldım . Mastit olmamak için sağma dışında sağınca sütümü ( inşallah fazla olur) saklayıp ne yapacağım bilmiyorum anlatır mısınız ? Hani çalışan anne olsam anlarım annem biberonla verir vb ama evdeyim ya nasıl ilerler süreç ev hanımı anne için süt sağınca nasıl kullanılır

Özel anne sütü saklama poşetleri var onlardan alabilirsiniz, en fazla 25 derece olan oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz. Dolaptaki süt ılıyınca, dondurucudan çıkan sütü de benmari çözdürüp verirsiniz. Biberon asla önermiyorum meme reddi yaşayan anneler çok pişman oluyor sonra uzun bir süre uğraşmak zorunda kalınabiliyor. Çay kaşığı ile azar azar verebilirsiniz uzunca bir süre emzirmek isterseniz mecbur kalmadıkça biberon kullanmayın.

Aaa ilk defa duyuyorum. Bizim sağlık ocağımız yeni açılmıştı ve sanırım kimse gitmediği hiç hasta olmadığı için tekrar kapanacakmış. Açıkçası hiç arayıp sormadılar benimde sağlık ocağına ihtiyacım olmayınca öyle bir vakit yaratmadım. Bilgi için teşekkür ederim. Bu hafta mutlaka uğrar görüşürüm artık

Peki mememden emiyorsa sütü saklamama gerek var mıdır sizce ben hep yanindaysam

Şaşırdım açıkçası tetanoz aşısı için olsun gebelik takibi olsun hiç böyle gevşek çalışan aile hekimliklerine denk gelmedim burada, hasta popülasyonundan mıdır anlamadım ben Denizli de yaşıyorum. Burada çok titiz çalışıyor arkadaşlar 6 ayda bir rutin aranıp gebelik durumu sorgulanır bunun dışında gebelik düşünürseniz dahi mutlaka bilgi verin derler.. Sizin gibi ilgili anneler için de teşekkür ederim, ben sağlık çalışanının arayıp da geri dönüş alamadığına şahit oldum demek ki tam tersi durum

Peki mememden emiyorsa sütü saklamama gerek var mıdır sizce ben hep yanindaysam
Bebek emip bitirir zaten merak etmeyin, taze taze kaynağından emmek en güzeli hem güven duygusu gelişiyor, IQ puanı artıyor anneye temas ettikçe, daha çok faydası da var. Ama çalışan anneler, ya da aşırı sütü olup bebek doyduğu halde göğüste sütü kalan anneler sağıp saklama ihtiyacı duyuyor genelde.

Teşekkür ederim Allah razı olsun zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için

sürekli saat başı emzirmek kimisine yorucu geliyor sağdığından veriyor ya da gece uykusu ağır basanların eşi ısıtıp verebiliyor.ya da hastalık olur bir yere gidilirse annenin yokluğunda ısıtıp verilebilir.ben de hep evde olduğmdan hiç sağmadım.belki birkaç poşet kötü günler için sağılıp buzluğa koyulabilir.
Kimisi her emzirme sonrası sağıp sütün çoğaldığını söylüyor.ama yarım saatte ya da saatbaşı emzirdiğimden çok gerek duymamıştım.emzirdikçe çoğalır demişti ebe

Coook teşekkür ederim haklısınız nolur nolmaz koyarız inşallah gelirse sütümüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…