2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257

Antikolik biberonunu aldım. Normal biberona da dönüşüyor içindeki aparat çıkınca. Cam tercih etmedim. Bir tanıdığımın bebeğinin ağzında kırıldı, ömür boyu izini taşıyacak.

Peki mememden emiyorsa sütü saklamama gerek var mıdır sizce ben hep yanindaysam
Sağım yağıp dondurulan sütü her bebek kabul etmeyebilirmiş. Tadındaki farklılığı anlıyorsalar önce denemek sonrasında depolamak diyenler duydum. Bir de dondurulmuş sütü ek gıda döneminde bebeğin pürelerine vs katabilirsin. Nolur nolmaz cihazın var madem yedeklemekte sakınca yok bence. Acil durumlarda biz yokken kullanılır. Bir de cilde çok iyi geliyormuş hiç bir şey olmazsa maske yaparız

Günaydın kızlar bugün hiç uyuyamadım ya nefes alamıyor gibi oluyorum yastığı tam dik yapmama rağmen kaç kes uyandım bilmiyorum son ayları da hayırlısıyla atlatsak hepimiz
Ayy hiç deme. Gece kaç kez uyandım bilmiyorum sıcakta biyandan. Sağa sola dönmek çok zoor artık.

Günaydın kızlar. Dün artık evden çıktım kuzenlerle toplandık sohbet falan sonra eve gelince kendimi çok kötü hissettim. Oğlum orda iyileşmek için uğraşırken ben öyle gezip gülüyorum diye Eşim sen ne kadar iyi olursan oğlumuz da öyle olacak yapma böyle kendini üzme diyor. Ama nasıl normale dönücem bilmiyorum

Günaydın kızlar bugün hiç uyuyamadım ya nefes alamıyor gibi oluyorum yastığı tam dik yapmama rağmen kaç kes uyandım bilmiyorum son ayları da hayırlısıyla atlatsak hepimiz
Ben de hiç uyumadım zombi gibiyim
Ne yana dönsem oram ağrıdı ya da tekme yedim sırtüstü belim ağrıdı sabaha kadar koyun saydım ama bir işe yaramadı

Canımm benim ne güzel yapmışsın şu an eve kapanmanın kendini kötü hissetmenin ne sana ne de bebeğine faydası var eşin çok haklı inan bana
İnişli çıkışlı bir süreç evet bazen iyi bazen kötü hissetmen de çok çok normal hiçbir duygundan da kaçma yaşa sonra bırak gitsin
En doğru olanı yapıyorsun sen şimdi tam da sana iyi gelen ortamlarda sana iyi gelen insanlarla olmanın sana iyi gelen şeyleri yapmanın zamanı. Bebişinle kavuştuğunuzda senin iyi olmana şimdikinden bile çok ihtiyacı olacak annesi

Bu hayatım mağazalar da var her zaman

Eklentiler

• 4B2D308C-9FA8-48F7-9527-0AA7AA04EEDB.webp
    20 KB · Görüntüleme: 41
  • F6FE7D8E-FC0C-483F-8B0E-E26CD32E5237.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 42
Kuzum oyle dusunme ama esin cok haklı
Geçen görümcemle konuşuyoruz onun iki numara erken doğmuştu dedim kaç haftalıktı doğduğunda 32 haftalık 2.100 kılo doğmuş ve baya bı yoğun bakım azizliğine uğramış o küçük haftalarda çıkarmış eve getirmiş tekrar başka bi hastaneye gitmiş falan suan 8-9 yaşında sapasağlam bir oğlan geçicek cok az kaldı çok şükür ki yoğun bakımın harika kuzey le cok guzel ilgileniyorlar az kaldı dayan

Yoğun bakımda bile bi kucağıma alsam kurtulsa hortumlarından biraz daha huzurlu olacağım. Sonra bi süre daha yatsın ama her tarafında kablolar olmasın

Çabuk çıksa da bakarken korkarım biraz daha güçlenip gelsin eve ama sürekli bi entübe ediliyor bi çıkarıyorlar (süreç hep böyle imiş ) serumlar kan almalar küçücük canı var. Onları düşününce içim gidiyor. Yoksa eve güçlü sağlıkla gelsin en önemlisi o

Yoğun bakımda bile bi kucağıma alsam kurtulsa hortumlarından biraz daha huzurlu olacağım. Sonra bi süre daha yatsın ama her tarafında kablolar olmasın
Azıcık kaldı kuzum bugün yarın ayırırlar kablolardan zaten
Çok haklısın ama o kablolar onu orada besleyip büyütüyor onu sana daha çabuk kavuşması için destekliyor öyle düşün orada ona çok güzel bakıyorlar. Çok şükür ki çok iyi bir kiloda doğdu toparlanması çok daha kolay olacak. Benim bir tanıdığım da 33 hafta prematüre doğum yaptı ama çok zayıftı bebişi gelişim geriliği vardı o şekilde bir de erken doğmak istedi hatta küvözden alıp evlerine getirdiklerinde bile 1.5 kiloydu çocuk düşün kaç gram doğmuş yani, eve geldiğinde bile minicikti tutmaya korkuyorlardı.
Şimdi kocaman bir delikanlı oldu. Hem de öyle akıllı bir şey ki
Onlar bile çok uzun zaman beklemediler küvöz sürecini kendi başına rahat nefes almaya başlar başlamaz verdiler bebişi sen daha bile erken kavuşacaksın bak gör
Sonra azıcık popişinden kırtlarsın bu bekleyişin anısına

Ah neler yapacağım ona bi geçsin elime ☺ Amin canım inşallah sağlıkla gelsin 1,5 kg nasıl zor olmuştur ben gelene kadar 2,5 olur inşallah diyorum O da şimdilik inişli çıkışlı gidiyor ama normalmiş.

Olur canım merak etme olmasa bile çok çabuk toparlıyorlar sen onu hemencik toparlarsın hiç korkma
Demiştim ben de 2200 doğmuşum tam zamanlı doğum olmasına rağmen annem kedi yavrusu gibiydin ama bir ay bile olmadan tosun oldun diyor
Bıngıl bıngıl fosur fosur bazlama gibi bir bebekmişim kimse inanmaz 2200 doğduğuma yani

Evet bunu benimde arkadaşlarım söyledi. Gece diyelim ilk uyandığınızda sağım yaptınız ikinciye siz değil eşiniz uyanıp o sağım yapılan sütü verebilir yada gece sağdığınız sütü siz işteyken verebilirler ama dondurmadan 24 saat içerisinde genelde bebekler içiyormuş. Dondurup çözdüren iki arkadaşımında bebekleri içmemiş sonrasında ek gıdaya ilave etmişler donmuş sütleri ama yinede attıklarında olmuş yani

Ben şimdi yoğun bakıma mecbur dondurup götürüyorum. Emmeye başladığında bakalım ne olacak, söylerim sizlere de

Canım benim ablamın kızı 30 haftalık doğdu kumandayla aynıydı 2 Ay küvözde kaldı ciğerleri hiç gelişmemişti doktorlar umutlu konuşmuyorlardı şimdi liseye geçti ve prematüreler inanılmaz güçlü oluyor büyüyünce hiç hastalanmaz bile sakın üzülme bu günler geçecek ve sen gülerek anlatacaksın

Günaydın kızlar geçen hafta dr kontrolüm vardı. 5 gün geriden geliyor 1650 gr olmuş sanırım o haftalarda 1850 olması bekleniyormuş. Biraz minik fındığım. Bir de suyunda hafif azalma var hareketlerini takip et sürekli dedi biraz korktum açıkçası. Suyundaki azalma nasıl oluyor acaba akıntıyla geldi de ben mi anlamadım ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…