- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
He dımı ama hadı alerjıyı gectım belkı ben 11 aylık bebegıme pasta yedırmıyorum ne biliyorsun dimiOy yavrum benim yaa minicik bi kaşar bile napmışannelik cidden büyük fedakarlık.. benim iş arkadaşımın eşi de aynı şeyleri yaşıyor kadını gördüm hakikaten bir deri bir kemik kalmıştı. Şimdi doktor yavaş yavaş süt ürünleri deneyelim demiş. Kadın çok az yiyor, sonra sütü sağıyor. Sütü çocuğun cildine değdiriyolar kızarıklık vs yapıyor mu diye yapmıyorsa çook az içirip gene bakıyolar güvenli olduğundan emin olabilirlerse kadın yiyip emzirebiliyor. İnanılmaz yorucu bir süreç gerçekten.
Ay tanımadığın birinin çocuğuna da bişi yedirmezsin ya ne rahat bizim millet
Hem de ne pazar ona gıcık oldum zatenPazara cevırmısler desene baktığını gerı koy barı tovbe ya
Al al anca gelır eder hem kılondan daha ıyı yola çıkarsın geç kalmadın sonucta ben hep bı haftalarda aldım oğlumda 33 ten sonra doğum iznine ayrılıncabusefer erkenden hallettim hatta ilk pıjamamı kan degerım ikiye katlandığını öğrendiğim gün aldım
Canım eğer hastane çıkışı seti aldıysan onda vardır. Bende toplam 3 tane var çok alma çünkü tam yenidoğanda giyiliyor öyle uzun süreli değil yani kullanımıAlayım ozaman bunlardan da ,hiç yok.Tesekkur ederim.
Aşkım benım sabah su gelısıyle gıttım ben komple boşaldı suyum ama , 2 cm açıklık vardı duzenlı sancılarım vardı rahımden krem gıbı bısey verıldı yumuşama acılma artsın dıye beklemeye başladık öğlene doğru kalp atışları dustu açsın dıyedır dediler bekledik vs devam ben hep haraket ettım yürüdüm merdıven ındım çıktım süreçte , öğleden sonra 4-5 gibi tekrar düştü sekerlı serum bağladılar acılmam bu arasa cok yavas ılerlıyor , en son gece 12 de dustu kalp atışları zaten doktorum cok bekledı rıske gırmeye baslamıstı acılen serum sonda derken ameliyatta buldum kendımı 5 cm açıklığım vardı o esnadaCanim senin neden son anda sezeryan olmustu
Müslininde iyisi kötüsü var sımdı elıne yumuşak gelıyorsa tamamdır bu işHem de ne pazar ona gıcık oldum zaten
İyi yapmışsın yavrum. Bana hep öncelik kızımın eşyaları olarak geldiğinden hep ona odaklıyım. Herkes müslin örtü battaniye al al al deyince gittim geçen 5-6 tane ince kalın karışık müslin aldım bebemehiç de anlamıyorum umarım iyi bir şeyler almışımdır
Kitap okur gibi okudum canim o ani gozumun onunde canlandirdim resmenAşkım benım sabah su gelısıyle gıttım ben komple boşaldı suyum ama , 2 cm açıklık vardı duzenlı sancılarım vardı rahımden krem gıbı bısey verıldı yumuşama acılma artsın dıye beklemeye başladık öğlene doğru kalp atışları dustu açsın dıyedır dediler bekledik vs devam ben hep haraket ettım yürüdüm merdıven ındım çıktım süreçte , öğleden sonra 4-5 gibi tekrar düştü sekerlı serum bağladılar acılmam bu arasa cok yavas ılerlıyor , en son gece 12 de dustu kalp atışları zaten doktorum cok bekledı rıske gırmeye baslamıstı acılen serum sonda derken ameliyatta buldum kendımı 5 cm açıklığım vardı o esnada
( oncelıkle cok kotu bır ebeye denk geldım ) en basından berı bana doktora aıleme herkese normal doguramaz bu sez olur dıye benım moralımı düşürdü etrafımdakı ınsanlar bekleme gıt sez ol dıye basımın etını yemeye basladı görümcemle esım kavga ettı sadece esım ve doktorum destekledi ve yanımdaydı, ikinci olarak benı asla kimse yalnız bırakmadı hastane ogleden geceye kadar esımın akrabaları ıle doluydu erkek kuzenleri amcasına varana kadar ben her yürüyüşe çıktığımda onların suratını gordum odama goya ziyarete bıle geldıler , doktorum herkesı kovmasına ragmen esıyle yalnız kalsın demesıne ragmen yüzsüz teyzesının odadan cıkmayısı benı psıkolojık olarak cokerttı zaten ben doğumuma odaklanmadım ben stres olup ağladıkça kalp atışları bozuldu doktorum en son benı doğum yapılan odaya aldı ve benı onların yanından uzaklaştırdı ama benım dudaklarıma varana kadar patlamıştı ağlamaktan
Bunun yanında kordonu boynundan dolanmış bı tur bu sıkıntı degıl ama ıkıncı turu boynundan kol altına ordan sırtından bırdaha boynuna gelecek sekılde dolanmış uzun süre 5 cm de kalmasının dıger sebebıde buymuş
Ayrıyetten sıfır su oldugu ıcın kuru bı ortam vardı 18 saatten sonrası susuz oldugu ıcın zaten rısklı en fazla o kadar beklerız demişti doktorum
13 saat çabamın ardından herkese karşı sezeryan oldum , o gun devlette doğum yapmadığıma sessız sakın olurdu kafam en azından dıyıp cok pısman oldum , zaten doğumum bende travma oldu bır sene atlatamadım bu durumu , senın tabırınle ne kadar doğru olmasada bu eksık hıssettım kendımı , suç buldum kendımde cok gereksız vs vs
Şimdi tabıkı kabullendim o günü cok zor oldu benım ıcın ınan cok zor oldu , ama suan tek odaklandığım sey sağlıkla doğması dünyaya gelmesı
Vajınal doğum yapamadığım ıcın yada deneyımleyemedıgım ıcın ıcımde ukte cok kaldı ama suan ıcın dediğim gibi tek önemsediğim sağlıklı bır şekilde kollarıma kavuşması
Sez karsı on yargımı da kırdım bu arada benım cok kolay gectı gece 12.35 te oğlum yanımdaydı ertesı gece ben kendım kalktım ılgılendım bebeğimle , sez olmak zorunda kalırsan bıle kafanda olumsuz bıyerde kodlama kimse kodlamasın tabıkı bır ıkı zorluğu var ama sonucta amelıyat oluyorsunuz doğumun her türlüsü zor
Gecen mfk da yada bı doktorda gordum normal doğum = sezeryan ve vajınal doğumdur , anormal bırsey degıldır sezeryan anormal bır doğum olarak nıtelendırılmesı ıcın farklı komplikasyonların oluşması gerekır bu algıyı yıkalım artık dıyordu
Gecen devlette ebelerden bırıyle konustum gebe okuluna ve normal doğuma tesvık ıcın konusuyordu dedım ben aslında normal dogum ıstıyordum ama maddı olarak gücüm yetmedı dedım benım bebegım makat gelıstı son ana kadar donmedı ben kendımde sez oldum oyle dusunme ve ıkıncı bebegını riske atmaya değermi bırak maddiyatı dedı , diyorum kendı alanında gebelerı normal doğuma tesvık eden bır ebe ınsan bıle bunu yasayabılıyor bu cok dogal bı durum aysenur dedım kendıme baya baya kendımı artık sezeryan ıcın hazırladım sanırım
Yanı bende bu sekılde olacagını hıc düşünmüyordum en fazla annem ve kaynanamlar olur dıye düşünüyordum ama olmadı , oyle olmuyormus yanı karşıdaki ınsanlarda düşüncesiz senin ne işin var orda dımı amaKitap okur gibi okudum canim o ani gozumun onunde canlandirdim resmen
Benim durumumda oyle sagdan soldan mudehale edecek kimse yok, ki zaten hastaneye oyle alinmiyo akrabalar falan .
Genelde es , o yoksa anne alinir doguma bastan sonra sahit olur. Bendede durum bu olacak esimle giderim doguma. Aslinda dedigin gibi sezeryan veya normal ikiside dogum, ikisininde guzellikleri zorluklari var. Sanirim ben yavas yavas sezeryani kabullenmeye basladim henuz belli olmasada. Normal diye tutturup zor dogum olacaksa sezeryan olsun
Cunku bi arkadasim okadar zor okadar zor dogum yaptiki kizi suan 3bucuk yasinda hala cocuk dusunemiyor. Zorla normal dogum diye tutturan hastanemiydi yoksa kendisimi onu bilmiyorum ama cok zor oldu neden sezeryan istemedim dedigine sahitim. Burada istege bagli degil evet ama ben bu kadar zorluga girmek istemiyorum dogum aninda sezeryana gidende var baktilar olmuyo hop sezeryan acil cikis. Sanirim oda biraz doktora bagli, insallah normal dogum delisi bi doktora denk gelmem. Onuda istemiyorum.
Umarim hepimiz hayirli ve kolay dogum yapariz. Normal sezeryan demiyorum. Hangisi hayirlisi olacaksa
Amin canim hem bebeklerimiz saglikla gelsin hem biz hayirlisiyla kolay saglikla dogum yapalim her namazda dua ediyorumYanı bende bu sekılde olacagını hıc düşünmüyordum en fazla annem ve kaynanamlar olur dıye düşünüyordum ama olmadı , oyle olmuyormus yanı karşıdaki ınsanlarda düşüncesiz senin ne işin var orda dımı ama
Aynen bebeğim sağlıkla gelsınler de artık bakalım nasıl gelecekler
Senin içinde seni yormayacak şekilde hayırlısı ile olsun doğumun inşallah
Evet bence cok saf Halis bır duyguAmin canim hem bebeklerimiz saglikla gelsin hem biz hayirlisiyla kolay saglikla dogum yapalim her namazda dua ediyorum
Burda kimseyi yuz yuze tanimasamda hepimiz icin dua ediyorum ne guzel bise ya, tanimadigin insan icin dua etmek.
Kalpler dualarda bulussun
Hastane çıkışı olanlar, dış zıbın, önlük,şapka ,eldiven den ibaret bendekiler.Alisverise çıkmadım daha.Gidince bakayım ,bir iki tane alayım bulunsun.Canım eğer hastane çıkışı seti aldıysan onda vardır. Bende toplam 3 tane var çok alma çünkü tam yenidoğanda giyiliyor öyle uzun süreli değil yani kullanımı
Onları kv halletmiş sağolsunMüslininde iyisi kötüsü var sımdı elıne yumuşak gelıyorsa tamamdır bu işpenye de cok lazım oluyor ama ıkı uc ondan da olsun
Yanı travel alacaksan guzel bı model traveller aynı hemen hemen zatenKızlar eşim kanz bir bebek arabasını attı sanki özellikleri iyi gibi xgo rose gold diye bir model bilen var mı
Bende hiç yoktu 3 gün önce işe başladım işe döndükten sonra oldu eve gidip ayaklarımı suya sokuyorum sonra kaldırıp dinleniyorum geçiyor çok şükürBenim sabahları azıcık oluyor sonra olmuyor o yüzden ödem diyemem galiba
Ah canım benim bazen bizim için neyin hayırlı olduğunu biz bilmiyoruzAşkım benım sabah su gelısıyle gıttım ben komple boşaldı suyum ama , 2 cm açıklık vardı duzenlı sancılarım vardı rahımden krem gıbı bısey verıldı yumuşama acılma artsın dıye beklemeye başladık öğlene doğru kalp atışları dustu açsın dıyedır dediler bekledik vs devam ben hep haraket ettım yürüdüm merdıven ındım çıktım süreçte , öğleden sonra 4-5 gibi tekrar düştü sekerlı serum bağladılar acılmam bu arasa cok yavas ılerlıyor , en son gece 12 de dustu kalp atışları zaten doktorum cok bekledı rıske gırmeye baslamıstı acılen serum sonda derken ameliyatta buldum kendımı 5 cm açıklığım vardı o esnada
( oncelıkle cok kotu bır ebeye denk geldım ) en basından berı bana doktora aıleme herkese normal doguramaz bu sez olur dıye benım moralımı düşürdü etrafımdakı ınsanlar bekleme gıt sez ol dıye basımın etını yemeye basladı görümcemle esım kavga ettı sadece esım ve doktorum destekledi ve yanımdaydı, ikinci olarak benı asla kimse yalnız bırakmadı hastane ogleden geceye kadar esımın akrabaları ıle doluydu erkek kuzenleri amcasına varana kadar ben her yürüyüşe çıktığımda onların suratını gordum odama goya ziyarete bıle geldıler , doktorum herkesı kovmasına ragmen esıyle yalnız kalsın demesıne ragmen yüzsüz teyzesının odadan cıkmayısı benı psıkolojık olarak cokerttı zaten ben doğumuma odaklanmadım ben stres olup ağladıkça kalp atışları bozuldu doktorum en son benı doğum yapılan odaya aldı ve benı onların yanından uzaklaştırdı ama benım dudaklarıma varana kadar patlamıştı ağlamaktan
Bunun yanında kordonu boynundan dolanmış bı tur bu sıkıntı degıl ama ıkıncı turu boynundan kol altına ordan sırtından bırdaha boynuna gelecek sekılde dolanmış uzun süre 5 cm de kalmasının dıger sebebıde buymuş
Ayrıyetten sıfır su oldugu ıcın kuru bı ortam vardı 18 saatten sonrası susuz oldugu ıcın zaten rısklı en fazla o kadar beklerız demişti doktorum
13 saat çabamın ardından herkese karşı sezeryan oldum , o gun devlette doğum yapmadığıma sessız sakın olurdu kafam en azından dıyıp cok pısman oldum , zaten doğumum bende travma oldu bır sene atlatamadım bu durumu , senın tabırınle ne kadar doğru olmasada bu eksık hıssettım kendımı , suç buldum kendımde cok gereksız vs vs
Şimdi tabıkı kabullendim o günü cok zor oldu benım ıcın ınan cok zor oldu , ama suan tek odaklandığım sey sağlıkla doğması dünyaya gelmesı
Vajınal doğum yapamadığım ıcın yada deneyımleyemedıgım ıcın ıcımde ukte cok kaldı ama suan ıcın dediğim gibi tek önemsediğim sağlıklı bır şekilde kollarıma kavuşması
Sez karsı on yargımı da kırdım bu arada benım cok kolay gectı gece 12.35 te oğlum yanımdaydı ertesı gece ben kendım kalktım ılgılendım bebeğimle , sez olmak zorunda kalırsan bıle kafanda olumsuz bıyerde kodlama kimse kodlamasın tabıkı bır ıkı zorluğu var ama sonucta amelıyat oluyorsunuz doğumun her türlüsü zor
Gecen mfk da yada bı doktorda gordum normal doğum = sezeryan ve vajınal doğumdur , anormal bırsey degıldır sezeryan anormal bır doğum olarak nıtelendırılmesı ıcın farklı komplikasyonların oluşması gerekır bu algıyı yıkalım artık dıyordu
Gecen devlette ebelerden bırıyle konustum gebe okuluna ve normal doğuma tesvık ıcın konusuyordu dedım ben aslında normal dogum ıstıyordum ama maddı olarak gücüm yetmedı dedım benım bebegım makat gelıstı son ana kadar donmedı ben kendımde sez oldum oyle dusunme ve ıkıncı bebegını riske atmaya değermi bırak maddiyatı dedı , diyorum kendı alanında gebelerı normal doğuma tesvık eden bır ebe ınsan bıle bunu yasayabılıyor bu cok dogal bı durum aysenur dedım kendıme baya baya kendımı artık sezeryan ıcın hazırladım sanırım
Valla benim hiç korkum yoktu ama nedense vajinalden ben de korkmaya başladımAh canım benim bazen bizim için neyin hayırlı olduğunu biz bilmiyoruzönemli olan şu an sağlıklı olmanız, psikolojik olarak da kabullendim diyorsun tamam sen böyle yazdıkça ben kendimi sorguladım. Açıkçası bana da vajinal d. daha travmatik geliyor onda da kesi dikiş olabiliyor ki çocuğunda da oluyor. Ben vajinalden daha çok korkuyorum ve sez tercih ederim aslında. Benim kadın hastalıklarından ameliyatım var kesiğim var orda sez gibi bir ameliyattı. O yüzden korkmuyorum ondan evet ilk birkaç gün zorluyor ama sonrası ve bebeğe de odaklanınca daha çabuk geçer diye düşünüyorum. Öyle de gördüm ablamdan arkadaşlardan falan. Yok kordon dolandı galan daha ürkütücü bir de şey var o kadar sancı çek çek 40-41 e kadar bekleeeee eeee açılma olmasın sez ile alıyorlar ay gerildim bak yine
Psikoloji çok etkiliyor benceBenim de de içime hep 39-40 doğuyor ya da bilmiyorum her şey yolunda gittiği için psikolojik olarak da öyle düşünüyor olabilirim
Evet bitmeyen ağustos yapmışlar diğer aylar sanki ışıl hızıyla geçti ağustos geçmiyor
Sekil bozulmasi olmadi ama genisleme 2. Cocukdan sonra olabiliyo cnmValla benim hiç korkum yoktu ama nedense vajinalden ben de korkmaya başladımsonrasında şekil bozulması genişleme dertleri de bazılarında olabiliyormuş
Doktorumla doğumu henüz konuşmadığımız için soramadım ama o da geçen gittiğimde bana normal doğuramayacakmışım gibi baktıgözlerinde o ifadeyi çok net gördüm yani
Yine de hayırlısı nasıl isterse öyle gelsin diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?