Ya işte o dertler de var tabiii ama gerçekten ona varana kadar ben korkuyorum ya galibaValla benim hiç korkum yoktu ama nedense vajinalden ben de korkmaya başladımsonrasında şekil bozulması genişleme dertleri de bazılarında olabiliyormuş
Doktorumla doğumu henüz konuşmadığımız için soramadım ama o da geçen gittiğimde bana normal doğuramayacakmışım gibi baktıgözlerinde o ifadeyi çok net gördüm yani
Yine de hayırlısı nasıl isterse öyle gelsin diyorum
Haklısın canım en güzeli aslında bebeğe bırakıp ana odaklanmak. Başımızın üstüne artık nasıp gelirse gelsinÇok düşünme aşkım senin kendini sorgulamanı gerektirecek bı durum yok bence neden oyle olsun ki zaten ben isteyerek sez olanlardan saygım sonsuz sonucta bızım rahat olmamız travmasız bır doğum gecırmemız onemlı olan bence
Ben sadece seye bıraz irite oluyorum o da sez karsı gelen tepkilerden olabılır bılmıyorum , işte gereksız sebepler sunularak sez oldum dıyenler soyle gönül rahatlığıyla ben sez ıstedım sez oldu yahu dıyemıyolar ya
@XbirKadin bak en basından beri paşalar gibi diyor ben sezeryan istiyorum arkadaş sebebe bahaneye gerek yok ne güzel , isteyen insanlarda bu şekilde özgürce diyebilse keşke
Ama çevremiz o kadar kotu zihniyetli insanlarla dolu ki hemen yadırgama hımm korktun tabı hımmm neden kestırıyorsun kendını bız tarlalarda doğurduk tayfahayır korkadabilirim sanane dimi ama bi saygı duy Ayrıca tam tersi olup sez korkup normal de isteyebilirim bende bu konuda cekıyorum mesela vebalı gıbı baktılar senelerce bana sez sonra normal doğum fıkrım var dıye
Ana odaklanGerisini boşver çiçeğim
Ne kadar güzel haberler bunlar maşallah sizeDemin net yazamadm kizlar ozet geceyim agrilarm yok gaz agrisi haric cikardigim halde çekiyorum oglum cok iyiaşallah emzirme calismalari yapiyoruz demin sezeryan doktorum geldi yanindaki kucum dogan bebismi dedi nasil kuvezde değil hocam cigerlerinde sorun yok herseyine baktar guzel dediler aksam getirdiler dedimaslinda dun cok harip birsey oldu valizi onceden hazlarmistim bir ikiseyi dezenfekte edip kiyma gericinde dun reflü yatagı geldi sabahtan baski hissettim esime sanki bu dedim dogacak gibi şakadan ne bileyim beni duyacak ufaklık aceleci sıla acilde 4 cm acilman var dediler servize ciktim 5 dk surmedi 5 cm olmus makat gelis diye doktor riske atamadi son dk ameliyat hanede bile ultrasona bakti bki sanciyla donmustur ama size diyim birmal dogumun gözünü seveyim bu ne dunden beri kendi hareketimi zor sagliyorum gaz dedigim seyde zorlaniyorum bebis yiyor 2,210 dogmuş aksam 18 civarinda sabah kontrol edildi 2,260 çikti gayet kilo almis maşallah dua edin birazcık daha toparlansin biraz oncede büyük tuvaletini de yapti sindirim basladi demekki stüm de gelmeye çalışıyor emzirirken memeye süt damaltiyorum emzirme egitmeni geldi basimi bekledi sehir hastanesini sevdim doktorumda hamdolsun iyi geldi bizden haberler bunlar ama isminin yarisi Var yarısı yok
Benımde kusmam da olmustu sonrasında olmaya devam edıyor bazen sancılı bazen hafıf üç dört gece once cok oldu gıbı gıbı basladı yaniAlmanya degisik bi saglik mantalitede desene
Buradada yok alttan muayane
Kizlar bu arada braxton hicks basladi bende sanirim hafiften sancilar var
Ben varım canımKizlar varmi bugun doktor rdvusu olan?
Geç oldu, geriden okuyorum taşınma telaşindan ama ben kullanıyorum canım, en başından beri OMEGA takviyesi alıyorum. İmom kullanıyorum şu an.Kızlar grupta balık yağı kullanan kimdi hatırlamıyorum
Çok güzel yazmışsınAşkım benım sabah su gelısıyle gıttım ben komple boşaldı suyum ama , 2 cm açıklık vardı duzenlı sancılarım vardı rahımden krem gıbı bısey verıldı yumuşama acılma artsın dıye beklemeye başladık öğlene doğru kalp atışları dustu açsın dıyedır dediler bekledik vs devam ben hep haraket ettım yürüdüm merdıven ındım çıktım süreçte , öğleden sonra 4-5 gibi tekrar düştü sekerlı serum bağladılar acılmam bu arasa cok yavas ılerlıyor , en son gece 12 de dustu kalp atışları zaten doktorum cok bekledı rıske gırmeye baslamıstı acılen serum sonda derken ameliyatta buldum kendımı 5 cm açıklığım vardı o esnada
( oncelıkle cok kotu bır ebeye denk geldım ) en basından berı bana doktora aıleme herkese normal doguramaz bu sez olur dıye benım moralımı düşürdü etrafımdakı ınsanlar bekleme gıt sez ol dıye basımın etını yemeye basladı görümcemle esım kavga ettı sadece esım ve doktorum destekledi ve yanımdaydı, ikinci olarak benı asla kimse yalnız bırakmadı hastane ogleden geceye kadar esımın akrabaları ıle doluydu erkek kuzenleri amcasına varana kadar ben her yürüyüşe çıktığımda onların suratını gordum odama goya ziyarete bıle geldıler , doktorum herkesı kovmasına ragmen esıyle yalnız kalsın demesıne ragmen yüzsüz teyzesının odadan cıkmayısı benı psıkolojık olarak cokerttı zaten ben doğumuma odaklanmadım ben stres olup ağladıkça kalp atışları bozuldu doktorum en son benı doğum yapılan odaya aldı ve benı onların yanından uzaklaştırdı ama benım dudaklarıma varana kadar patlamıştı ağlamaktan
Bunun yanında kordonu boynundan dolanmış bı tur bu sıkıntı degıl ama ıkıncı turu boynundan kol altına ordan sırtından bırdaha boynuna gelecek sekılde dolanmış uzun süre 5 cm de kalmasının dıger sebebıde buymuş
Ayrıyetten sıfır su oldugu ıcın kuru bı ortam vardı 18 saatten sonrası susuz oldugu ıcın zaten rısklı en fazla o kadar beklerız demişti doktorum
13 saat çabamın ardından herkese karşı sezeryan oldum , o gun devlette doğum yapmadığıma sessız sakın olurdu kafam en azından dıyıp cok pısman oldum , zaten doğumum bende travma oldu bır sene atlatamadım bu durumu , senın tabırınle ne kadar doğru olmasada bu eksık hıssettım kendımı , suç buldum kendımde cok gereksız vs vs
Şimdi tabıkı kabullendim o günü cok zor oldu benım ıcın ınan cok zor oldu , ama suan tek odaklandığım sey sağlıkla doğması dünyaya gelmesı
Vajınal doğum yapamadığım ıcın yada deneyımleyemedıgım ıcın ıcımde ukte cok kaldı ama suan ıcın dediğim gibi tek önemsediğim sağlıklı bır şekilde kollarıma kavuşması
Sez karsı on yargımı da kırdım bu arada benım cok kolay gectı gece 12.35 te oğlum yanımdaydı ertesı gece ben kendım kalktım ılgılendım bebeğimle , sez olmak zorunda kalırsan bıle kafanda olumsuz bıyerde kodlama kimse kodlamasın tabıkı bır ıkı zorluğu var ama sonucta amelıyat oluyorsunuz doğumun her türlüsü zor
Gecen mfk da yada bı doktorda gordum normal doğum = sezeryan ve vajınal doğumdur , anormal bırsey degıldır sezeryan anormal bır doğum olarak nıtelendırılmesı ıcın farklı komplikasyonların oluşması gerekır bu algıyı yıkalım artık dıyordu
Gecen devlette ebelerden bırıyle konustum gebe okuluna ve normal doğuma tesvık ıcın konusuyordu dedım ben aslında normal dogum ıstıyordum ama maddı olarak gücüm yetmedı dedım benım bebegım makat gelıstı son ana kadar donmedı ben kendımde sez oldum oyle dusunme ve ıkıncı bebegını riske atmaya değermi bırak maddiyatı dedı , diyorum kendı alanında gebelerı normal doğuma tesvık eden bır ebe ınsan bıle bunu yasayabılıyor bu cok dogal bı durum aysenur dedım kendıme baya baya kendımı artık sezeryan ıcın hazırladım sanırım
Hatta ben pijamayi bir beden buyuk geceligi kendi bedenim.aldim. kaliplar iyi dar degilMaşallah canım benim sağlıkla büyüsün bebeğin, umarım senin de sancın falan tez zamanda geçer. :)
Bakiyim kuzum hemencikk çok sağol
Maşallah diyelim skjfhd ilk torun ya hevesli epey
Sen bensinKızlar ben kendime ne lohusa takımı ne de gecelik hiç bir şey almadımlcden 1 emzirme sütyeni 1 atleti almıştım. Geçen gün e bebekte 3 al 2 öde var sütyenlerde alayım dedim. Mağazada tüm sütyen paketlerini açmışlar birini diğerinin içine koymuşlar falan saçma sapandı. Sinir oldum almadan bıraktım..
Benım sonda yukarda takıldı asagıya ınınce yapıldı spınal ıgne , hanı onu düşünecek zamanım yoktu kuzum zaten , suan devlet oldugu için isteğe bağlı boyle bısey yaparlarmı bilmem sunarım teklıf olarak ama yapmazsalarsada cok acılı bı işlem değil senin özel ya talep edersen oyle yaparlar benceÇok güzel yazmışsınne kadar kaldı doğuma canım gün verildi mi Birde doğum yapacağın hastanede sonda uyuşturulduktan sonramı takılıyor şu aralar buna taktım kafayı ilk sez. Bana uyuttuktan sonra takılmıştı kime sorsam bizim öyle değildi dedi senin nasıldı ilk doğumunda
Ya ben kısa kol alsammı dıyorum sımdı havalar soguyacak mı emın olamadımHatta ben pijamayi bir beden buyuk geceligi kendi bedenim.aldim. kaliplar iyi dar degil
ÖyleymişAlmanya degisik bi saglik mantalitede desene
Buradada yok alttan muayane
Kizlar bu arada braxton hicks basladi bende sanirim hafiften sancilar var
Ben set aldım çok güzel memnunum hem alt üst pijama kısa koş hem gecelik hemde ikisinin üstüne olan sabahlık varYa ben kısa kol alsammı dıyorum sımdı havalar soguyacak mı emın olamadım
Birinci 40+2Benımde kusmam da olmustu sonrasında olmaya devam edıyor bazen sancılı bazen hafıf üç dört gece once cok oldu gıbı gıbı basladı yaniİki bebenın gelıs haftaları aynı mı kuzum
Acaba dıyorum Buda abısı gıbı erkenden gelır mı yoksa alakası yok mudur
Gittinmi nasil gectiBen varım canım
Ben kisa kollu aldim kuzum ya evler sicak olur zatenYa ben kısa kol alsammı dıyorum sımdı havalar soguyacak mı emın olamadım
Canim sizin oralarda hic sanmiyorum soguyacagini ilir belki ama ekimde soguk olmaz benceYa ben kısa kol alsammı dıyorum sımdı havalar soguyacak mı emın olamadım
DemiBen kisa kollu aldim kuzum ya evler sicak olur zaten
Kısa var uzun da var ucu uzun bı tane kısa kol var ıste sabahlık vs de var bitane daha Kısa kol alsammı dıyorum ıste lohusalık ve bebekten sonra en rahat sey pıjama cunkuBen set aldım çok güzel memnunum hem alt üst pijama kısa koş hem gecelik hemde ikisinin üstüne olan sabahlık var
Benim oğlan zaten erken geldı ya bu da oyle olur mu dıye dusunuyorum devamlıBirinci 40+2
Ikinci 38+4
Ucuncuyude 38e kadar tutarsam iyi
Inan bende merak ediyorum ama 1den sonraki dogumlar genelde daha hizli oluyo cabuk geliyo, erken gelirmi bilmiyorum
Ben kisa kollu aldim kuzum ya evler sicak olur zaten
Ya of bılemedım bende bı tanecık de yetmez gıbı hanı dıgerlerı bırılerı varken uzun gıyerim dicem de ekimde 20-22 derece gosterıyo tahmını burasınıCanim sizin oralarda hic sanmiyorum soguyacagini ilir belki ama ekimde soguk olmaz bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?